Köttrecept
Burgundiska rulader

Jag brukar ta tidningen som Systemet ger ut och bläddra igenom den som hastigast, men just det här numret var det mycket om förklaringarna i deras nya katalog och därmed en del recept. Jag har dock inte hittat det perfekta vinet till det. Det går med något som man själv tycker är gott.

Det här behövs för 4 port.

8 lövbiffar á 75-100 gr / st
8 skivor bacon (1 pkt)
1 gul lök
8 tandpetare

300 gr champinjoner
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
4 dl rött vin
1 msk strösocker
1 tsk timjan
2 msk vetemjöl
1 msk vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör

Skär löken i tunna klyftor. Fördela lök och bacon på lövbiffarna. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Smält smöret i en tjockbottnad gryta, helst i gjutjärn. Bryn ruladerna runt om, salta och peppra. Ta ur dom ur grytan.

Skär champinjonerna i klyftor och hacka vitlöken fint. Stek champinjonerna i grytan i ca 5 minuter. Tillsätt vitlöken och tomatpurén. Låt fräsa ytterligare någon minut. Lägg ruladerna i grytan och slå på vinet, strö över sockret och timjan. Låt allt sjuda under lock i ca 40 minuter.

Ta upp ruladerna (igen). Rör ut vetemjölet i vattnet och vispa ner redningen i såsen. Låt koka i ca 5 minuter. Salta och peppra.

Ta bort tandpetarna och lägg ner ruladerna i grytan (igen) och låt dom bli genomvarma. Servera med kokt potatis och sallad.

Ursprungskälla: Systembolaget

Klicka på krysset (X) i högra hörnet för att komma till startsida - köttrecept.