Brytningen med senapen i biffen och den rökta smaken från skinkan slår nästan allt. Mums!
Det här behövs för 4 port.
4 stora lövbiffar
Lägg ut lövbiffarna på skärbrädan, salt och peppra. Lägg på två skivor ost och en skiva skinka och lite senap på nedre halvan av biffen. Vik ihop.
Vispa äggen och lägg i en skål. Häll upp mjölet i en annan skål och smaksätt med salt och peppar. Häll upp ströbrödet i en tredje skål. Det går lika bra med djupa tallrikar. Doppa biffarna i mjölet och sedan i ägget och till sist i ströbrödet. Se till att hela kött biten är täckt av panaden. Låt biffarna vila en stund så att panaden sätter sig.
Stek biffarna gyllenbruna i smör och olja ca 5-7 minuter på varje sida. Tänk på att inte ha för varmt järn, då blir biffarna svarta.
I originalreceptet ska potatismos serveras till.
Klicka på krysset (X) i högra hörnet för att komma till startsida - köttrecept.
8 skivor god ost
4 skivor rökt skinka
Dijonsenap
3 ägg
2 dl mjöl
2 dl ströbröd
salt, peppar, smör och olja