Köttrecept
Biff Greta

Det här är en ny favorit, så den har vi inte hunnit prova i husvagnen än.

Det här behövs för 4 port. (fast det räckte nog bara till 3 1/2)

500-600 gr biff t ex rostbiff
1 gul lök eller 2 schalottenlökar
2 äggulor
4 msk senap
1 msk Dijonsenap
1 dl vispgrädde
1 tsk dragon (eller efter tycke)
1 påse tärnad potatis (fryst, ca 500 gr)

Stek potatisen enligt anvisning på förpackningen. Salta. Lägg potatisen på ett fat (eller i en form) som du kan hålla varm.

Skär biffen i centimeterstora tärningar.

Blanda ihop senaparna (?), den finskurna löken, äggulorna och dragonen. Vänd det tärnade köttet i smeten. Stek köttblandningen i lite smör (margarin) i en medelvarm stekpanna. Rör om då och då så att det inte bränner vid. Meningen är den skall steka relativt torr vilket tar ca 5 minuter. (Köttsaften rinner ut för mycket om du inte har tillräcklig värme i pannan).

När Gretan börjar bli färdig slår du i grädden, blandar om och låter den koka in en del. Smaksätt med salt och peppar.

Lägg upp Gretan bredvid den stekta potatisen och njut!

Ursprungskälla: Tasteline.com (reviderat av Inger)

Klicka på krysset (X) i högra hörnet för att komma till startsida - köttrecept.