I jakten på smala rätter hittade jag den här. Det enda "smala" med den är att man använt lätt creme fraiche istället för vanlig.
Det här behövs för 4 port.
500 gr lövbiff
1 purjolök ca 200 gr
1 stor röd paprika
250 gr broccolibuketter
250 gr äggnudlar
2 msk japansk soja
1 msk pressade limesaft
1 1/2 tsk salt
ca 2 krm cayennepeppar
Asiatisk sås
1 motor ca 100 gr
2 tsk riven färsk ingefära (jag tar 1 tsk)
1 msk flytande honung
1/2 tsk rivet limeskal
2 dl lätt creme fraiche (eller välj själv!)
1/2 tsk salt
Skär lövbiffen i strimlor. Ansa purjolöken och skär den i strimlor. Kärna ur och strimla paprikan. Bryn lövbiffen i omgångar i smör i stekpannan 3-4 minuter. Lägg över i en gryta.
Fräs grönsakerna i smör och lägg över i grytan.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
Rör ner nudlar, soja, limesaft, salt och peppar i grytan.
Skala och riv moroten grovt. Blanda morot, ingefära, honung, limeskal och lätt creme fraiche. Smaka av med salt.
Servera lövbiffen med den asiatiska såsen (ja vad annars!)
Ursprungskälla: Arla köket
Klicka på krysset (X) i högra hörnet för att komma till startsida - köttrecept.