Köttrecept
Eriks köttgryta

Vem Erik är i det här fallet har jag ingen aning om. Gott blev det i alla fall.

Det här behövs för 2 port.

500 gr nötkött t ex grytbitar
1 gul lök
1 röd paprika
1 grön paprika
1 burk majs
1 msk rapsolja
5 dl vatten
1 1/2 msk oxfond
1 msk tomatpuré
1 msk soja
1 pressad vitlöksklyfta 2 tsk paprikapulver (gärna stark)
1/2 tsk mineralsalt
1 krm svartpeppar
3 lagerblad
Fullkornsris

Skala och hacka löken. Kärna ur paprikorna och strimla dem. Låt majsen rinna av.

Dela köttet i mindre bitar och bryn det i en gryta med olja i botten tills det får lite färg.

Tillsätt vattnet, fonden, tomatpurén, sojan, vitlöken, kryddorna, majsen samt grönsakerna. Låt koka på svag värme i ca 30 minuter (räcker det?).

Ursprungskälla: Fredrik Paulún (GI guru)

Klicka på krysset (X) i högra hörnet för att komma till startsida - köttrecept.