Även falukorven kan behöva lite uppiffning ibland.
Det här behövs för 4 port.
400 gr falukorv (god)
2 1/2 dl matlagningsgrädde (går med vanlig också)
2 dl riven ost
1 ägg
1/2 tsk örtsalt (går med vanligt)
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk oregano
1 tsk timjan
Enligt ursprungsreceptet ska man (förstås) använda sig av Kockens kryddor, men man tager vad man haver.
Skär korven i strimlor och lägg dom i en ugnssäker form. Vispa upp ägget och blanda i grädden, osten, salt och kryddor.
Häll blandningen över korven.
Gratinera i ca 10 min i 225 graders ugn (står det som original, men gratinerat blir det inte).
Servera med (kokt potatis enl original) tagliatelle och sallad.
Ursprungskälla: Knorrklubbens hemsida
Klicka på krysset (X) i högra hörnet för att komma till startsida - köttrecept.