Köttrecept
Ungersk gulasch

Den här borde gå att göra i husvagnen, vi har aldrig prövat. Men det är ju en lite vintrig typ av gryta och vi är inte ute mycket på vintern med husvagnen.

Det här behövs för 5-6 port.

1 kg oxkött typ kalops (högrev, fransyska)
2-3 rödlökar
1 msk paprikapulver
1/2 tsk mald kummin
1 tsk mejram
2 msk tomatpuré
1 vitlöktsklyfta 8-10 potatisar
skalet av 1/4 citron
2 msk margarin
1 tsk salt

Skär köttet i 3 cm bitar. Skala och skär löken ganska grovt. Ta en tjockbottnad gryta och fräs löken lätt i margarinet. Fräs i ungefär 4 minuter medan du då och då rör om.

Tillsätt nu paprikan, kummin, mejram, citronskalet, tomatpurén och den pressade vitlöksklyftan. Lägg i köttet och vänd runt det i paprikaröran.

Slå på så mycket vatten att det täcker alltihop och tillsätt 1 tsk salt. Sätt grytan på svag värme och koka sakta under lock i 1 1/2 timme.

Lägg i potatisen som du skalat och skurit i ungefär lika stora bitar som köttet och låt grytan koka vidare i ca 30 minuter.

Ursprungskälla: Carl Butlers kokbok

Klicka på krysset (X) i högra hörnet för att komma till startsida - köttrecept.