Köttrecept
Biff Stroganoff, het

Nu är den här familjen inte så där jätteförtjusta i het mat, men med lite revidering så ordnar det sig.

Det här behövs för 4 port.

500 gr strimlad biff (lövbiff går bra)
100 gr finhackad gul lök
100 gr skivade champinjoner (jag använder färska)
2 msk margarin
2 msk tomatpuré
2 msk senap
1 1/2 msk vetemjöl
2 dl vatten
1/2 köttbuljongtärning (eller motsvarande flytande)
1/2 tsk Sambal Oelek (utesluter jag)
1 dl gräddfil (utesluter jag också)
salt och peppar

Stek biffstrimlor, lök och champinjoner i margarin i en teflonpanna (eller liknande). Salta och peppra. Lägg över i en skål.

Tillsätt tomatpurén, senap och vetemjöl. Rör om så att allt blandar sig. Häll i vattnet och buljongtärningen i stekpannan och vispa.

Lägg tillbaka köttet i stekpannan och rör om. Låt Stroganoffen koka i ca 5 minuter.

Smaka av med Sambal Oelek och ev mer salt och peppar (Sambal Oelek struntar jag i). Rör till sist ner gräddfilen (struntar jag också i).

Eftersom jag struntar i den extra vätskan som gräddfilen utgör brukar jag spä med mera vatten. Rätten blir ju faktiskt magrare då.

Servera med ris.

Prova att byta ut biffen mot falukorv, så får du en lite annorlunda Korv Stroganoff.

Ursprungskälla: Aftonbladet, reviderad av Inger

Klicka på krysset (X) i högra hörnet för att komma till startsida - köttrecept.