Det här behövs för 4 port.
500 gr fläskfilé
1 liten burk champinjoner eller motsvarande färska
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl chilisås
1 msk senap
1 tsk pepparmix
Riven ost
Skär filén i 3-4 cm tjocka skivor. Stek dem i stekpanna ca 2 minuter på varje sida. Lägg skivorna i en ugnsfast form.
Bryn svampen och lägg ovanpå filéskivorna.
Blanda grädden, chilisås, senap och pepparn till en sås. Vispa den något, så den blir lite fluffig.
Häll såsen över köttet och svampen. Strö över riven ost.
Sätt in i 200 graders ugn och låt stå i ca 15 minuter.
Servera gärna med stekt potatis eller ris och grönsallad.
Ursprungskälla: Aftonbladet, någon gång på 1980-talet
Klicka på krysset (X) i högra hörnet för att komma till startsida - köttrecept.