Fiskrecept
Chili- och räkpaj

Väninnan Laila brukar ibland bjuda på räkpaj och det vill jag med. Men naturligtvis inte samma som hon gör. Har faktiskt inte lyckats bjuda henne på denna paj än (4/6-06). När sjutton ska man hinna med allt?

Det här behövs;

Pajdeg
2 dl vetemjöl
1/2 dl grahamsmjöl
75 gr smör
3/4 dl Kesella lätt

Fyllning
3 ägg
250 gr cottage cheese Keso chili
200 gr skalade räkor
2 dl lagrad ost

Hacka ihop smör och mjöl. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Eller använd matberedare. Tryck ut degen i en pajform (24 cm i diameter). Låt vila i kylen i ca 30 min.

Sätt ugnen på 200 grader. Nagga botten med en gaffel och förgrädda pajskalet i ugnen i ca 10 minuter.

Vispa ihop äggen och blanda med cottage cheese, räkorna och den rivna osten. Häll blandningen i pajskalet,

Grädda pajen i ca 25 minuter tills den stelnat och fått fin färg.

Servera med en god grönsallad.

Ursprungskälla: Systembolagets vintips (reviderad av Inger)

Klicka på krysset (X) i högra hörnet för att komma till startsida - fiskrecept.