Fiskrecept
Portugisisk fiskgryta

De flesta (sägs det) äter för lite fisk, så också vi. Men vi är inte så där förtjusta i kokt fisk (som de flesta recept tycks bestå av), så jag blev överlycklig när jag hörde detta recept på radion.

Det här behövs för 4 port.

500 gr fisk, torsk/kummel
2 tsk salt
1,5 msk vetemjöl
500 gr potatis
1 tsk paprikapulver
2 msk smör
2 rödlökar
1/2 dl matolja
2 dl fiskbuljong (minst)
150 gr bacon (lite mer än ett paket!)

Skala och skölj potatisarna. Skär den i skivor. Lägg potatisen i en rymlig, smord, ugnssäker form eller gryta.

Strö över paprikapulver. Klicka på lite matfett och stek potatisen i ugnen i 225 grader i ca 25 minuter. Ös ett par gånger med stekfettet så att potatisen inte blir torr.

Skala och hacka löken. Fräs den i olja

Dela fiskfileerna i mindre bitar och vänd dom i mjöl utblandat med salt. Lägg fisken samtidigt med löken ovanpå potatisen och ös med lite matfett. Och så in i ugnen igen.

Efter 10 minuter häller du på fiskbuljongen och brässerar det hela i ytterligare ca 15 minuter.

Klipp baconet i strimlor och bräck dom i het stekpanna. Strö strimlorna över fisken när den är färdig.

Servera med citron och grönsallad.

Som jag skrev till RA... "Den ser inte vacker ut, men den är supergod!"

Ursprungskälla: Matbiten i Vinyl107, Rolf Arsenius.

Klicka på krysset (X) i högra hörnet för att komma till startsida - fiskrecept.