De flesta (sägs det) äter för lite fisk, så också vi. Men vi är inte så där förtjusta i kokt fisk (som de flesta recept tycks bestå av), så jag blev överlycklig när jag hörde detta recept på radion.
Det här behövs för 4 port.
500 gr fisk, torsk/kummel
Skala och skölj potatisarna. Skär den i skivor. Lägg potatisen i en rymlig, smord, ugnssäker form eller gryta.
Strö över paprikapulver. Klicka på lite matfett och stek potatisen i ugnen i 225 grader i ca 25 minuter. Ös ett par gånger med stekfettet så att potatisen inte blir torr.
Skala och hacka löken. Fräs den i olja
Dela fiskfileerna i mindre bitar och vänd dom i mjöl utblandat med salt. Lägg fisken samtidigt med löken ovanpå potatisen och ös med lite matfett. Och så in i ugnen igen.
Efter 10 minuter häller du på fiskbuljongen och brässerar det hela i ytterligare ca 15 minuter.
Klipp baconet i strimlor och bräck dom i het stekpanna. Strö strimlorna över fisken när den är färdig.
Servera med citron och grönsallad.
Som jag skrev till RA... "Den ser inte vacker ut, men den är supergod!"
Klicka på krysset (X) i högra hörnet för att komma till startsida - fiskrecept.
2 tsk salt
1,5 msk vetemjöl
500 gr potatis
1 tsk paprikapulver
2 msk smör
2 rödlökar
1/2 dl matolja
2 dl fiskbuljong (minst)
150 gr bacon (lite mer än ett paket!)