Färsrecept
Ingers köttfärspaj

Tips har jag tagit från Lailas paj, men det här är mer!

Det här behövs för 1 paj.

600 gr köttfärs
1 gul lök
1 schalottenlök
1 brk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1/2 köttbuljongtärning
1 msk vetemjöl
1 ägg blandat med 2 dl (1 liten burk) creme fraiche (valfri sort)
1 1/2 tsk salt
1 tsk basilika
1/2 tsk dragon
1/2 tsk vitlökspeppar
1 krm av svart- och vitpeppar
1 paket pajmix från Maizena (eller egentillverkad pajdeg)

Bryn de skalade och hackade lökarna lätt. Behöver inte ta färg. Bryn sedan köttfärsen så att den blir smulig.

Tillsätt tomatkrosset och alla kryddor och låt koka på svag värme i minst 30 minuter.

Gör ordning pajskalet (antingen från mixen eller egentillverkad) och klä en springform. Det måste vara en form med höga kanter annars får inte köttfärsröran plats.

Om köttfärsen kallnat, värm på den lite och blanda i vetemjölet samt ägg- och creme fraicheblandningen.

Häll alltihop i pajskalet och grädda i 200 graders ugn i 40 minuter.

Servera med en fräsch grönsallad.

Ursprungskälla: Inger Haga

Klicka på krysset (X) i högra hörnet för att komma till startsida - färsrecept.