Färsrecept
Ostfyllda köttfärsbiffar

Det här är mycket mat, alltså.

Det här behövs för 4 port.

800 - 1000 gr blandfärs (det går med ren köttfärs också)
100 gr god smakrik ost
2 dl mjölk eller vatten
1 gul lök eller 2 schalottenlökar
3 ägg

1 hel vitlök
1 kg morötter
1 msk olivolja

250 gr lätt creme fraiche
1 msk hackad schalottenlök
2 äpplen
1 msk curry
1 msk flytande honung
hackad persilja

Skala och grovhacka löken. Skär osten i små tärningar. Lägg färsen i en skål och blanda i löken, äggen, osten och mjölken (vattnet). Smaksätt med salt, peppar och lite socker.

Forma till 4 tjocka biffar. Stek biffarna i smör/margarin i ca 5 minuter på var sida.

Sätt ugnen på 200 gr. Skala morötterna och dela dem i mindre bitar. Halvera vitlöken och lägg alltihop på en plåt. Ringla över oljan och salta och peppra. Baka i ca 20 minuter. Känn efter med en kniv (eller provsticka) om morötterna är mjuka.

Riv äpplena på rivjärn. Blanda med creme fraiche, persilja, lök, honung och curry. Smaka av med salt och peppar. Supergod sås!

Ursprungskälla: Tina, svt.se

Klicka på krysset (X) i högra hörnet för att komma till startsida - färsrecept.