Den här bjöd Laila på när vi var hemma hos henne och Stig på väg hem från en liten hösttripp till Tyskland (2003). Också supergod.
Det här behövs för 4 port.
2 msk ströbröd
1 msk rosépeppar
Blanda ihop ströbröd, ägg, gullök, krossad rosépeppar, vatten och grädde och den smulade tärningen och låt stå i 15 minuter.
Blanda ner köttfärsen och smaka av.
Stek små platta biffar. Ta upp och håll varmt.
Värm på den hela rosépepparn i stekpannan. Det knastrar lite. Blanda ner grädden och creme fraiche med den smulade buljongtärningen och låt koka sakta tills tärningen är helt upplöst. Smaka av. Man kan tillsätta lite soya och/eller tomatpuré om man vill.
Servera med kokt potatis och sallad.
Klicka på krysset (X) i högra hörnet för att komma till startsida - färsrecept.
2 ägg
1 liten gul lök (riven)
3/4 msk krossad rosépeppar
1/2 dl vatten
1/2 dl grädde
1 köttbuljongtärning (smulad)
salt
600 gr kött- eller blandfärs
2 1/2 dl grädde
1 dl creme fraiche
1/2 köttbuljongtärning (smulad)