Färsrecept
Rosépepparbiffar

Den här bjöd Laila på när vi var hemma hos henne och Stig på väg hem från en liten hösttripp till Tyskland (2003). Också supergod.

Det här behövs för 4 port.

2 msk ströbröd
2 ägg
1 liten gul lök (riven)
3/4 msk krossad rosépeppar
1/2 dl vatten
1/2 dl grädde
1 köttbuljongtärning (smulad)
salt
600 gr kött- eller blandfärs

1 msk rosépeppar
2 1/2 dl grädde
1 dl creme fraiche
1/2 köttbuljongtärning (smulad)

Blanda ihop ströbröd, ägg, gullök, krossad rosépeppar, vatten och grädde och den smulade tärningen och låt stå i 15 minuter.

Blanda ner köttfärsen och smaka av.

Stek små platta biffar. Ta upp och håll varmt.

Värm på den hela rosépepparn i stekpannan. Det knastrar lite. Blanda ner grädden och creme fraiche med den smulade buljongtärningen och låt koka sakta tills tärningen är helt upplöst. Smaka av. Man kan tillsätta lite soya och/eller tomatpuré om man vill.

Servera med kokt potatis och sallad.

Ursprungskälla: Laila Persson

Klicka på krysset (X) i högra hörnet för att komma till startsida - färsrecept.