Färsrecept
Lailas köttfärspaj

Den här bjöd Laila på ute på Borensäng vid Husbyfjölsmarken (2001 tror jag). Och den är suveränt god. Hon hade inte tillagat den i husvagnen.

Det här behövs för 4 port.

225 gr margarin
4 dl vetemjöl
5 msk vatten
2 krm salt

400 gr köttfärs
1 liten purjolök
1 brk krossade tomater
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk basilika
4 msk tomatpuré
1 msk vetemjöl
1 ägg
2 dl creme fraiche

Hacka ihop margarinet med vetemjölet, tillsätt vatten och salt. Låt degen vila i minst 1 timma innan du trycker ut den i en pajform och förgräddar den i 225 graders ugn i 10-15 minuter. Det går alltid lättare att göra pajdeg med en hushållsmaskin.

Fräs ihop köttfärsen med purjolöken. Tillsätt tomaterna, basilikan, salt och peppar. Smaka av. Rör i vetemjölet. Rör ihop ägget med creme fraichen och blanda ner i köttfärsen.

Häll köttfärsröran i pajskalet och grädda i 200 graders ugn 30-40 minuter.

Om du fick deg över kan du göra remsor och dekorera pajen med. Pensla dom med uppvispat ägg innan du skickar in pajen i ugnen.

Ursprungskälla: Laila Persson

Klicka på krysset (X) i högra hörnet för att komma till startsida - färsrecept.