Färsrecept
Mexikansk panna

"Den här köttfärspannan vinner mycket i smak om den lagas dagen innan den ska ätas" står det i receptet. Vi har inte märkt någon skillnad. Revideringarna inom parentes.

Det här behövs för 4 port.

500 gr nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk rapsolja (1 - 1 1/2 msk + 1 - 1/2 msk smör)
1/2 röd spansk peppar (1 hel, den är inte stark i smaken)
1 röd paprika
2 msk tomatpuré
1 brk krossade tomater
1 brk majskorn (liten)
1 brk bönor
1 tsk paprikapulver (oops! jag har läst fel hela tiden. Har använt 1 msk)
(1-3 tsk peperonciniolja för lite hetta)
salt och vitpeppar (svartpeppar)

Skala och hacka lök och vitlök. Dela den spanska pepparn på längden och skrapa ut fröna. Hacka fruktköttet fint. Paprikan också.

Bryn köttfärs, lökarna, paprika och pepparn i oljan (smöret). Rör om hela tiden så att köttfärsen smular sig. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, majs och paprikapulver. Tillsätt peperoncinioljan nu om du vill ha det.

Låt småputtra under lock tills den tjocknat (!), ca 15 minuter. Rör ner bönorna. Krydda med salt och peppar.

Servera med grönsallad och smulad fetaost (har vi aldrig gjort).

Ursprungskälla: Josefin Jäger/Expressen, reviderad av Inger

Klicka på krysset (X) i högra hörnet för att komma till startsida - färsrecept.