Färsrecept
Köttfärs med kardemumma och senap

Vete 17 varför, men det låter ju ganska intressant. Omdömet blev i alla fall att receptet ska revideras. Inte på grund av att det inte smakade gott, men att man kunde tillföra det där lilla extra.

Det här behövs för 4 port.

300 gr nöt- eller lammfärs
1 gul lök
2 morötter
ca 200 gr vitkål (ca 5 dl finstrimlad)
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 krm svartpeppar (eller efter tycke)
2 krm malen kardemumma
1-2 msk senap
1 msk soja
1 köttbuljongtärning
1 - 1 1/2 dl vatten

Skala lök och morötter. Finhacka löken, grovriv morötterna och finstrimla kålen.

Bryn färsen i oljan i en stor stekpanna under omrörning.

Lägg i och fräs lök och morötter. Tillsätt vitkål, pressad vitlök, kryddor, buljong och vatten. Rör om. Koka under lock på svag värme i ca 10 minuter. Smaka av.

Servera med kokt ris och (enligt receptet, men som vi inte gjorde) med kokosflinger, hackad paprika, grönsallad och vatten (!) att dricka.

Ursprungskälla: Coops hemsida

Klicka på krysset (X) i högra hörnet för att komma till startsida - färsrecept.