Det här receptet är inte som svärmors med det duger.
Det här behövs för 4 port.
500 gr blandfärs (det går med ren köttfärs oxå)
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka kålen i grova bitar och bryn den, lite i taget, till dess den mjuknat och fått fin färg. När all kål är brynt smaksätt den med 2 msk av sirapen och ättikan samt salt och vitpeppar.
Blanda färsen med löken, riset, ägget och mjölken. Smaksätt med salt och peppar och 1 msk sirap. Smaka av så att du tycker om smaken.
Lägg hälften av kålen i botten på en ugnsfast form. Lägg på färsen och lägg på resten av kålen.
Baka kålpuddingen ca 50-60 minuter i ugnen. Prova med en kniv att färsen är fast då är den klar.
Servera med lingon.
Klicka på krysset (X) i högra hörnet för att komma till startsida - färsrecept.
3/4 kålhuvud (jaha och hur mycket är det?)
3 msk sirap
1/2 msk ättika 12%
2 finhackade gula lökar
3 dl kokt ris
1 ägg
2 dl mjölk
salt och vitpeppar