Fågelrecept
Coq au Vin

Den här är lite enklare att göra än Burgundiska ruladerna. Jag hade samma rödvin i grytan som jag sedan hade i glasen. Fungerade utmärkt.

Det här behövs för 4 port.

500 gr kycklingfilé
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 paket bacon (140 gr)
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
150 gr champinjoner
smör
3 dl gott (!) rödvin
1 dl vatten
2 msk kycklingfond (flytande)
1 msk soya
3 lagerblad
1 tsk timjan
1 tsk arrowrot/maizena

Skär kycklingen i stora bitar och krydda med salt och peppar. Strimla baconet. Skala och dela lökarna. Grovstrimla purjon och dela eventuellt svampen.

Bryn kycklingen runt om i smör och lägg den i en gryta.

Häll på vin och vatten. Tillsätt fonden, soyan, lagerbladen och timjan. Låt koka ca 5 minuter under lock.

Stek under tiden bacon, lök, purjo och svamp. Lägg ner det i grytan och låt koka i ytterligare 5 minuter.

Rör ut arrowrot/maizena i lite vatten och rör ner det i grytan. Låt koka upp.

Servera med kokt potatis.

Ursprungskälla: Carina Östlund (ICAs buffé)

Klicka på krysset (X) i högra hörnet för att komma till startsida - fågelrecept.