Det här behövs
25 gr jäst
1 burk krossade tomater
1 påse pizzaost
Lös upp jästen i ljummet vatten (37 gr). Tillsätt salt och olja. Arbeta in mjölet till en smidig blank deg. Ställ degen till jäsning övertäckt med duk i 2 timmar.
Sätt på ugnen på 200 gr.
I en skål häller du i tomatkrosset, hackad gul- och vitlök, krossad basilika, oregano och dragon och vitlökssaltet. Låt stå och dra tills degen är färdigjäst. Mosa allt med en mixer till en slät sås.
När degen är färdigjäst kavlar du ut den till en rektangulär platta, lika stor som en plåt till ugnen. Lägg över den på bakplåtspapper så vet du hur stor den ska bli. Det är lite knöligt att kavla ut den, för den vill gärna dra ihop sig. Men trägen vinner.
Se till att du viker kanterna lite grann så att tomatsåsen inte rinner ut.
Bred ut tomatsåsen över hela ytan och så kan du börja montera din favoritpizza. T ex;
200 gr rökt skinka, skivade bananer och curry. Avsluta med pizzaosten.
Grädda pizzan 25-30 minuter i mitten av ugnen.
OBS! att tomatsåsen blir verkligen het. Alltså jag menar åt det varma hållet inte stark.
Klicka på krysset (X) i högra hörnet för att komma till startsida - blandade recept.
1 1/2 dl vatten
1/2 tsk salt
2 msk (oliv)olja
4 dl vetemjöl
1 liten gul lök (5 cm i diameter typ)
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk basilika
1/2 tsk oregano
1/2 tsk dragon
1/2 tsk vitlökssalt
200 gr rökt skinka, en liten burk champinjoner och vitlökssalt. Avsluta med pizzaosten.
Eller varför inte både ock, du behöver inte dubbla skinkan för det.
Gillar du pizza med räkor? Lägg på dom när pizzan är färdiggräddad så blir dom varma men inte sega.