Blandade recept
Baps - engelsk frukostbröd

Det här behövs

25 gr jäst
50 gr smör
1 3/4 dl mjölk
1 1/4 dl vatten
1/2 tsk salt
1 tsk socker
ca 9 dl vetemjöl
mjölk till pensling

Sätt ugnen på 225 grader.

Smält smöret och tillsätt mjölk och vatten. Värm till fingervarmt (37 gr).

Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degvätskan, salt, socker och så mycket vetemjöl att degen blir smidig. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek, ca 1 timme.

Arbeta degen på bakbord och dela den i 8-10 bitar. Forma till runda eller ovala bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till varje bulle lätt och låt jäsa i 15 minuter.

Pensla med mjölk och grädda i ca 15 minuter.

Dessa är absolut godast "pinfärska"!

Ursprungskälla: Bregott

Klicka på krysset (X) i högra hörnet för att komma till startsida - blandade recept.