Det här behövs
25 gr jäst
Sätt ugnen på 225 grader.
Smält smöret och tillsätt mjölk och vatten. Värm till fingervarmt (37 gr).
Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degvätskan, salt, socker och så mycket vetemjöl att degen blir smidig. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek, ca 1 timme.
Arbeta degen på bakbord och dela den i 8-10 bitar. Forma till runda eller ovala bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till varje bulle lätt och låt jäsa i 15 minuter.
Pensla med mjölk och grädda i ca 15 minuter.
Dessa är absolut godast "pinfärska"!
Klicka på krysset (X) i högra hörnet för att komma till startsida - blandade recept.
50 gr smör
1 3/4 dl mjölk
1 1/4 dl vatten
1/2 tsk salt
1 tsk socker
ca 9 dl vetemjöl
mjölk till pensling