Blandade recept
Italienskt brytbröd

Det här behövs för 4 st.

25 gr jäst
3 dl vatten
2 tsk salt
1 1/2 - 2 msk olivolja
7-8 dl vetemjöl

Rör ut jästen i lite ljummet vatten (fingervarmt, 37 gr som vanligt). Tillsätt resten av vattnet, salt och olivolja och arbeta in så mycket mjöl att degen blir blank och smidig. Vänd degbunken upp och ner på bakbordet och låt stå i ca 20 minuter.

Sätt ugnen på 225 gr.

Baka ut degen till 4 smala, korta bröd som får plats på tvären i ugnens långpanna.

Låt bröden jäsa på bakplåtspapper i ca 45 minuter.

Pensla med vatten och grädda i 20 minuter.

Ursprungskälla: Bregott

Klicka på krysset (X) i högra hörnet för att komma till startsida - blandade recept.