Blandade recept
Tagliatelle med bacon

Det här receptet skicka jag in till Vinyl107 när dom hade lyssnarrecept varenda dag och tänkte väl att ÄÄhh inte kommer man med där. Och varenda dag som dom läste upp recepten så var jag aldrig närvarande på rummet, förrän i slutet. Men dra på trissor, en dag satt jag där och hör mitt namn på radion! Dom sa att dom tyckte om det, men jag vet ju inte om dom tillagat det eller bara läst och sett att det låter gott. Fick en kokbok av Leif Mannerström, jättefin.

Det här behövs för 2 vuxna port.

Tagliatelle
2 paket bacon
1 liten burk champinjoner eller motsvarande mängd färska
1 liten burk creme fraiche (välj själv fetthalt)
1-2 msk chilisås (kunde uteslutas enligt Vinyl107, det bästa är att provsmaka)
Vitlökssalt

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

Knaperstek baconet och låt det rinna av ordentligt. Häll bort fettet ur stekpannan om det skulle bli för mycket, men spara lite till att steka champinjonerna i.

Krydda champinjonerna med vitlökssalt.

Värm creme fraiche i en kastrull och tillsätt bacon i bitar och champinjonerna. Smaka av med salt (kolla först om det behövs!) och peppar och ev chilisås.

Slå såsen över pastan och servera.

Variant: Istället för chilisås tar man en burk creme fraiche paprika/chili. Det blir visserligen mer sås, men det kan väl inte vara fel!

Ursprungskälla: Carina Östlund (reviderad av Inger)

Klicka på krysset (X) i högra hörnet för att komma till startsida - blandade recept.