Till startsidan Bilder 2022

2022 Resa till Alsace och hem igen

Som jag har längtat att åka till Alsace, ända sedan 2020 men då kom det en pandemi smygandes. 2021 var den fortfarande kvar så då blev det inte av då heller. Som ni märker så har vi husvagn nu istället för husbilen.

18/8 Mörlunda -> Bromölla
10 ö 8 lämnar vi ett soligt Mörlunda. Åker samma väg som sist dvs över Nybro, Tingsryd osv. Snabbhandlar 2 frallor och 2 äppelpaj på Lidl. Checkar in före 12. Strax efter 12 är vi uppställda i ruta 35 på Strandängens Camping eller om man så vill Bromölla camping och vandrarhem. Det är varmt och vi har ingen AC i vagnen. Vi har dock en takfläkt som tar in eller ut luft. Vi får se hur den fungerar. Lunchen blir kaffe och äppelpaj. Sitter ute och lider i värmen. Flyttar runt vagnen för att slippa solen. Flyttar in och får se två svenska bordtennispar i semifinal. Vilken överraskning. :-). Framåt 6 äter vi gulaschsoppa & bröd till middag. Senare på kvällen så vinner svenskparet guldet. Ännu roligare. Tittar på senaste Bondfilmen, No time to die, via datorn på TV:n. Väldigt annorlunda Bond tycker vi. Natti natti strax efter 10.
Dagens etapp: 26,4 mil

19/8 Upp 20 ö 7. Mulet, 20 gr. Frukost med bakade frallor. Åker ut på stan 1/2 9. Tankar diesel och Ad Blue. Snövit har dragit 0,74l/mil. Hon är ju otrolig. Beställer fönstermarkis hos husvagnshandlaren, att hämtas när vi kommer hem igen. Handlar mat på Lidl och ICA. Hemma igen vid 1/2 11. Scannar alla varorna och sedan loggar jag allt i datorn. Sitter ute en stund på em. Framåt 2 äter vi räkmacka med schnapps (!) till. Gott. Går en promis runt campingen. Hälsar på Elsa och hennes husse och matte. Till kvällsmat blir det kokkorv. Tittar på Köpa och sälja bilskrällen på Viasat Explore via datorn.

20/8 Upp 1/2 8. En liten skur passerar så vi tar bilen till centrum. Handlar lite på Coop och bolaget. Till lunch tar vi kaffe och Estellfläta. Ätes helst utomhus pg a smulgraden. Tittar på TV. Duschar båda två. Det vara skönt. Tunnbrödrulle till middag. Mer TV tittande. Duplantes vann stavhoppet på EM. Skam vore det väl annars. :-)

21/8 Bromölla -> Jarplund
Upp strax före 7. Sol, 19 gr. Frukost. Packar ihop. Checkar ut vid 8, 970/3 dgr. Konstig dygnsavgift. Lämnar campingen 20 ö 8. Glömmer anteckna betalstationspassagen till Öresundsbron. "Kör" efter GPS:en. Den är ny för oss att använda. Vi köpte den på mellandagsrean. Passerar betalstationen för Stora Bältbron vid 1/2 12. Tankar på Q8 på rastplats Kildebjerg, 32 l. Äter varsin banan till "lunch" 1/2 1. Fattar inte varför Navi vill skicka oss på annan väg än den som går rätt fram. 1/4 ö 2 står vi i kö till campingen i Jarplund. Kollar om bästa platserna är lediga och det var dom. In på Edeka och handla lite. Checkar in 3. Vi tar plats G10 som vi använt med husbilen. Färdig uppställda 20 ö 3. Kollar inställningarn i GPS:n. Jaha den var inställd på kortast väg. Vi ändrar till snabbast istället. Sitter ute i blåsten. Känns faktiskt ganska bra men lite kyligt. Campingen fylls på. Tänk att den är så poppis. Vid 6 äter vi fisk i ugn med sallad till. Tittar på TV och NCIS.
Dagens etapp: 47,3 mil

22/8 Upp 1/2 8. Solsken, 12 gr. Hutter. Förbereder frukosten. Går sedan och köper valllmofranska på Edeka, €0,46/st. Dyrt (?) men goda. Åker ut på stan, till den närmaste Lidln. Handlar öl, vin, vatten och stekpotatis bl a. Efter att ha lagt in allt i vagnen så går vi och betalar €27,50/dygn. Tar ut €150 på banken. Handlar potatis och kaffefilter på Edekan. Nu är det varmt igen. Äter Estellefläta med kaffe till lunch. Campingen avfolkas lite. Sitter ute mycket. K fixar middagen, fläskytterfilérest med stekpotatis. J har gjort sallad, gröna blad och tomat. Allt var gott. K ber grannen flytta lite på sin bil så vi kommer ut i morgon. Det gjorde han med detsamma. TV tittande tills natti natti.

23/8 Jarplund -> Winsen
Upp vid 7. Mulet, 17 gr. Frukost. Köper bröd. Packar ihop. Lämnar campingen vid 8. Idag kör vi med papperskarta och GPS och hon gör precis som vi vill. Tankar 43l på Shell i Lüneburger Heide €2,279/l. Dyrt som alltid utefter motorvägen. Aj då nu har hon dragit som en husbil, 1,16l/mil. 10 i 12 kör vi in på Camping Allerblick (nytt namn) i Winsen. ACSI rabatten gäller inte än (ny idé?). Det har gällt året runt tidigare. Får plats 84c. Ställer upp i solgasset. Säkert 27/28 gr. Sitter och gör just ingenting innan vi båda tar en dusch. Vid 1/2 8 fixar K middagen, falukorv med stekpotatis och tomat. Gott! Sitter ute ett tag till. Försöker titta på TV men vi har för få kanaler för att hitta något bra. Natti Natti 1/2 10.
Dagens etapp: 26,8 mil

24/8 Upp 20 ö 7. Sol, 15 gr. Frukost. Herr campingvärd känner igen mig fortfarande. Efter frukosten går vi till stan och Rewe. Handlar diverse för €22. Hemma igen 1/2 10. Sitter ute till lunch. K äter räkresten och jag ägg- och kaviarmacka å så en liten till åsså. Nu är det varmt igen. Gör så lite som möjligt pg a värmen. 1/2 8 äter vi middag, pannbiffsrest med potatis. Gottt. Kan knappt se på TV, totalt har vi 5 kanaler. Sitter ute till 1/2 10.

25/8 Upp ca 1/2 8. Soligt, 17 gr. Frukost. Går till stan och Lidl. Handlar diverse idag igen. På vägen hem går vi in på byggmarknaden. Hittar inte det vi söker (torkställning för väggmontage). Köper en solcellsfackla istället, €5,99. Lunch på äppelpaj och kaffe. Kommer in 10-12 traktorer med olika saker på släp, bl a 3 husvagnar. Dom parkerar på tältängen. Till middag panerade fiskfileeer tillagade i ugnen. Sallad hade K hackat ihop. Gott alltihop. Sitter ute till 1/2 10.

26/8 Upp 1/2 8. Soldis, 20 gr. Frukost på bakade bröd. Åker till Edeka Center och handlar för €39,44. Varmkorv med bröd till lunch. Åska på em med ytterst lite regn. Sedan hör vi åska på avstånd nästan hela kvällen. Muller hörs i flera minuter men inga blixtar syns. Sedan ser vi några. Inget regn kommer dock. Tittar på Köpa och sälja bilskrällen x3 via PC och Campingens W-lan. Ett avsnitt av Gamla bilar och reda pengar blev det också.

27/8 Upp 1/2 8. Mulet, 19 gr. Frukost på bakade bröd idag också. Tar bilen till stan. Vi tycker det känns kallt att gå. Handlar lite på Aldi. Tar bara en macka till lunch. Packar ihop lite. Till slut bli det bara stolarna och lilla bordet kvar. Till middag blir det rester igen. Diskar. På kvällen tittar på på 3 Snokar (igen) innan natti natti

28/8 Winsen -> Attendorn
Upp 7! Molnigt, 13 gr. Köper bröd. Frukost med färska frallor. Trevligt. Packar ihop. Checkar ut 20 i 10. €171/5 dgr. Lämnar campingen vid 10. Får köra en annan väg än den vi tänkt till A352. På A2 blir det nästan stau i 2 km. Tankar 25,22 l i Hamm, €2,209/l Hm. Framme i Hof Biggen 1/2 2. Enligt hemsidan så har dom stängt till 3, men på deras entredörr står det 2. Bara att välja plats högst upp i campingen. Långt från allt. Det blir nog bara 1 natt. Macka till lunch. Trevliga vyer är det. Inte långt till dusch, toa och/eller disk. Sitter i skuggan av vagnen, bara 22 gr ute. Tar grillkorv i bröd till lunch. Ringer Kickie som inte kan svara men ringer tillbaka. Blir svalt framåt em så vi flyttar in. Tittar på en hel del kanaler. Tack. Tittar på 2 Bergerac avsnitt sedan natti natti.
Hemsida: https://www.biggen.de/
Dagens etapp: 28,8 mil

29/8 Attendorn -> Echternacherbrück
Upp 20 i 7. Omolnigt, 5 gr. HUTTER! Vi hade tänkt stå iaf 2 dagar, men att gå hela berget två gånger för att köpa frukostbröden lockar inte så vi åker. Packar ihop. Köper beställda bröden och checkar ut 8. €20/dygn. Bra pris. Kör efter GPS:n Kommer fram och är incheckade 10 i 12. Tar plats 290 med flodblick men inte vid floden. Vår "lilla" vagn är för stor för de tomterna. Lite problem med att få vagnen av kroken men vi lyckas till slut. Tar ut markisen. Äter vallmofralla från i morse till lunch. Sätter i solblockeraren också. Sitter ute på framsidan tills vi kommer på att det är bättre skugga på baksidan. Vi pratar med svensk granne på andra sidan tvärvägen och dom har varit här förut också. Kollar på vår hemsida när vi var här och var vi stog då. 2018 och plats 290! Samma ruta som idag. Grannen meddelade att han stått i sin ruta också 2018 men veckan efter att vi varit här då. Äter tunnbrödrulle till middag. Ett gäng med fåglar samlas på andra sidan floden. Befolkningen matar dom, svan, gås, anka och änder. Låter väldigt mycket. Sitter på framsidan till 9. Tittar på en Snok för vi får inte in en enda kanal. Natti natti 1/2 11.
Hemsida: https://echternacherbrueck.de/
Dagens etapp: 25,0 mil

30/8 Upp 20 i 8. Molnigt, 12 gr. Väcktes redan 10 i 7 av snattrande/kacklande fåglar. Värmer frysta frallor. Frukost. K duschar. Det var jobbigt igår. Går ut och in i Luxemburg. Vandrar runt. Hittar en affär Cactus. Köper 2 vin och lite petit choux. Sidan virrar vi runt innan vi hittar ut igen. 3,15 km sa Mapmywalk att det blev. Äter varm macka till lunch 1/2 12. Går ut en vända åt andra hållet. Konstaterar att det finns gott om plats där. Servicehuset längst bort var mycket trevligare än vårat närmsta. Fanns inga bröd vi ville ha på Norma. Handlar godis och kex. Hos bagaren bredvid köper vi 4 bröd €1,72. J duschar på em. Det känns jätteskönt. K fixar middag vid 1/2 7. "Ugnsstekt" falukorv med dito tomat och bruna bönor. Blev gott. Sitter ute till 9 då vi tittar på Antikrundan via PC:n. Det var ett "best of" program. Undar var de andra av årets rundor är? Tittar på en Snok också.

31/8 Det hörs muller. Upp 10 ö 8. Molning, 18 gr. Frukost med bakade bröd. Kent tar in vindskyddet. Regnet börjar 1/2 9. Åker ut för att hitta mack. Det blev en Total som har allt. €1,90/l billigt. Det är väl typiskt Luxemburg. In i stan (Echternach) för att hitta Aldi. Det gick till slut. Handlar vin och så för €39,61. Checkar ut när vi kommer tillbaka, €20/dygn. Bra pris. Hemma igen 1/2 11. Äter varma mackor till lunch idag med. Så nu är skinkan och tomaterna slut. Sitter ute till middagsdags. Moussakan som vi köpte på Aldi idag. Den var smaklös men gick åt iaf. Allt ut är inpackat till 1/2 7. Sitter ute ett tag till innan vi går in och ser 3 Snokar. Natti natti 1/2 11.

1/9 Echternacherbrück -> Haguenau
Upp 1/4 i 7. Solsken, 10 gr. Frukost. Packar ihop det sista. Klara att åka vid 8. Vi har ställt in navigatorn på att undika betalvägar för nu ska vi till Frankrike. 1/4 ö 11 hittar vi till kommunalcampingen Les Pins i Haguenau. Vi har fått plats 19 tilldelad för den är i "skuggan". Tar varsin leverpastejmacka till "lunch". Flyttar runt lite för att följa skuggan. Flera ekipage kommer. Kul. Äter köttbullar med potatis och brunsås + lingonsylt till middag. Gott! Diskar. Sitter ute ett tag. Kollar in vilka kanaler vi fått in på TV:n. Måttligt intressant. Ett flertal kanaler är från Alsace. Tittar på nyheter och väder vid 8. Tar en Snok.
Hemsida: https://www.camping-haguenau.alsace/
Dagens etapp: 20,7 mil

2/9 Upp 1/4 i 8. Solsken, 14 gr. Frukost. Kör in till stan för att hitta Auchan. Ganska krångligt. Handlar nästan allt från listan. Hemvägen är enklare. Äter varmkorv till lunch. Checkar ut före 12, €37,68/2 dgr. Bra pris. Går en vända på stan. Ser inget av värde. Sitter ute och njuter/lider. K grillar isterband till middag och jag steker potatis. Det blev gott. Sitter ute ett tag till. Kollar vädret 5 i 8. K tar in möblerna. Regn i massor i morgon bitti. Tittar på TV till 10. Nattinatti. 2 lätta skurar passerar.

3/9 Haguenau -> Turckheim Eguisheim
Längre skur vid 4. Upp 7. Regn (som utlovat), 15 gr. Frukost. 1/4 i 9 lämnar vi Les Pins. Irrar runt i Truckheim vid 11 utan att hitta campingen. Det pågår ett event som innefattar snabba bilar, gamla bilar och mer bilar. Vi frågar en polis om han vet var campingen är. Han såg ut som ett frågetecken. Programmerar om Navi till Eguisheim istället. Hittar dit pg a campinghänvisning i området. Navi hade fel. Framme 20 i 11. 10 i 12 är vi uppställda i ruta 20 som ska föreställa stor. 2 dgr har vi betalt för. Det har regnat mer eller mindre på vägen hit. Lunch blir kaffe och pastel de nata. Gott med lite väl sött. Går en promis runt campingen. En del platser lediga med de är väl bokade. Till middag blir det fiskblock i ugn. Får nästan in hela paketet av tyska kanaler med inga franska!? Höjer antennen och söker om. Inga franska kanaler. Sitter ute ett tag bakom vagnen tills det blir "kyligt". Tittar på TV till 10.
Hemsida: http://camping-eguisheim.fr/
Dagens etapp: 11,8 mil

4/9 Upp 1/2 8. Sol, 12 gr. Frukost. Vid 9 går vi ner till stan. Går runt en del innan vi stannar hos bagaren och köper 1 baguette, 2 croissant, 2 pain au chocolad €5,30. Längre upp på gatan hittar vi en liten livsmedelsaffär där köper vi 2 fl vin €11,35. Hemma igen 1/4 i 10. Pratar lite med paret i svenska husbilen om camping och bekymmer med husbilar. Fikar med croissant till lunch. Båda duschar och det är jätteskönt. Man kan blanda vattnet som själv vill ha det och det uppskattas. Sitter ute och ser de nyanlända komma. Solen värmer. Äter gulaschtopf till middag vid 1/4 i 4. Den var god med lite fransk baguette till. Sitter ute som vanligt. Flyttar runt vagnen. Tittar på TV och 1 Snok.

5/9 Eguisheim -> Riquewihr
Upp 20 ö 7. Sol, 14 gr. Frukost. Packar ihop. 1/4 ö 9 åker vi. Handlar på Auchan i Wintzenheim 1/4 ö 9. 10 i 10 har vi checkat in på camping de Riquewihr, plats 43 för 2 dagar. Har betalat €48,20. Tar ut markisen, bord och stolar + mattan. Stödhjulet har gått sönder men K har reserv med sig. Undrar varför? Till lunch fika med pain au chocolade. Sitter ute och ser holländare efter holländare anlända. Några enstaka tyskar och belgare också. Vid 6 äter vi biff med lök och stekt potatis. GOTT! Toaletterna har inga sittringar. Det gör inte så mycket, porslinet är inte kallt. Förlänger vistelsen med en dag. Betalas vid avfärd. Kollar på TV.
Hemsida: http://campingriquewihr.com/
Dagens etapp: 2,1 mil

6/9 Upp 1/2 8. Mulet, lätt regn, 18 gr. Frukost. Vid 9 åker vi in till Riquewihr för lite sightseeing. Går runt lite i regnet. Känner inte alls igen oss. Åker sedan och tankar i Ribeauville. När vi anländer till den lilla Elanmacken kommer två damer ut från kontoret och börjar pilla på två av pumparna. K tankar 31,1 l à €1,780/l. Jag går in på kontoret och väntar. K har sagt till damen närmast att: Vi hann! på svenska och hon log glatt. Jag tackade henne så mycket, på franska. Det gick upp till ca €2,05/l. Ibland ska man ha tur. Sedan lyckas vi hitta till Leclerk och handla lite vin och mat. Hemma igen 20 ö 10. Äter Galiamelon m Schwarzwaldskinka till lunch. Melonen kostade 40SEK och skinkan nästan lika mycket. Inget blev över. Sitter ute och ser campingen fyllas igen. Vid 3 är det fullt men lika fullt dräller det in bilar/vagnar. Bokade antagligen. Vid 3 kommer också burgarbilen som även serverar chicken Roti. Vid 1/2 6 går jag och kollar hur det står till med pommes. Han har gjort ett berg. Vi hade sett på menyn att "knack frites" kostar €7. Vi tar ett beslut att vi provar det, men det fanns även en strut med pommes för €4 så då får det bli så istället. Åt tillsammans med steak hache från Leclerk. Gott! Perfekt pommes. Vinprovning finns idag också men vi går inte dit. Sitter ute till 8 då går vi in och ser svensk TV via PCn.

7/9 Upp 20 i 8. Solsken, 15 gr. Frukost. Hämtar beställd och betald baguett vid 8. €1,30 kostade den. Packar undan lite i taget. Baconomelett till lunch. Diskar. Packar ihop resten. Vänder vagnen. Tack och lov för Mover! Hänger på bilen så vi är klara att fara imorgon. Nu fick vi en egen innergård i skugga. Duschar båda två, det är jobbigt att riva och flytta vagnen/bilen. Vid 2 ställer jag mig i kö för att betala för natten. Det tar tid. Betala €24,10 + €1,30 för en baguette. Äter BamiGoreng till middag. Som jag har längtat. Gott! K upptäcker en rolig grej. Ett holländskt par i en röd plåtis stående på tvärgatan har en fru som är ute på äventyr. Hon har varit ut på ängen där det står ett flertal bilar/husvagnar och ett och annat tält. Hon går mellan ett tält och bord/stolar som till hör tältaren och därmed så snubblar hon på tältlinor som sitter fast där. Ägarna till tältet är ute på byn och kommer hem någon timma senare. Mannen från plåtisen for över som ett jehu och börjar skälla ut tältaren för att han har satt ut farliga linor. Han brydde sig inte. Vad hade hon där att göra? Jag skulle gått på bortsidan av bordet, inte mellan bord och tält. Ställer undan de sista pg a hotfulla moln. Kommer en skur eller två. Tittar på TV och NCIS.

8/9 Riquewihr -> Echternacherbrück
Regnar flera gånger under natten. Upp 1/4 i 7. Mulet 14 gr. Packar ihop det sista. Åker förbi bommen strax före 8 och parkerar bortanför campingen. Väntar sedan på öppnandet. Får tillbaka mina €40 för kortpanten (kostade egentligen bara €20 men hon hade ingen växel) och min beställda baguette. Åker kringelkrokar, uppåt och neråt. Helt fel vägval av Navi. Framme i Echternacherbrück ca 1/2 1. Tar plats 504 den här gången, stor plats ca 100 m2. Äter macklunch. Sätter upp markisen och vindskyddet. Solblockeraren behövs inte pg a vårt läge. Till middag svenska wokgrönsaker, grillkorv och extra gul lök. Gott. Kommer ett par skurar. Lillkameran verkar ha gett upp. Linsen går inte tillbaka i kamerahuset. Lägger den på laddning så får vi se. Gick inte. Byter minneskortet. Kameran vaknar. Lyckas trycka tillbaka linsen och därmed triggar kameran att stänga av. Bytte tillbaka till rätt kort. Alla bilder kvar. Fixad! Lägger kameran på laddning och nu fungerar det. Får inte in någon TV alls i den här änden av campingen heller. Kollar nyheterna på SVT. Kollar några Snokar. Regn och åska.
Dagens etapp: 28,7 mil

9/9 Upp 20 ä 7. Mulet, 15 gr. Frukost. Kollar nyheterna. Engelska drottning har dött, 96 år. Tittar på ett avsnitt av "Det sitter i väggarna". Går till Echternach och handlar lite på Smatch. Hemma igen vid 10. 2,74 km blev det idag. Hittade inget bröd vi ville ha på Smatch så vi går till Norma. Dom har inga heller. Köper vitkålssallad, och lite annat. Äter ärtsoppa m knäckebröd och ost till lunch med schnapps till. Sitter mest inne pg a regnet. Tittar på Viasat Explore via pc:n från 16.00 till 22.30. Kollar på Tele2 hur mycket som gått åt. 45MB på hela dagen. Ingen fara på taket alltså.

10/9 Upp 1/4 ö 7. Mulet, 17 gr. Frukost. Kollar lite på valdebatten. Åker och tankar på Total. 29,34l à 1,877/l. Bättre än för en 1 vecka sedan. Köper 500 gr kaffe också, €3,59. Sedan kör vi till Cactus och handlar det vanliga. När vi har lastat av allt går jag till bagaren och köper bröd. Äter kyckling- & nudelsoppa till lunch. K har tagit undan utemöblerna och tillsammans tar vi in markisen. Tittar på ett annat avsnitt av "Det sitter i väggarna". Duschar båda två. Varmvattnet kommer på stubben. Tittar på fler "väggar". K fixar middag, franska hamburgare med luxemburgiskt bröd. Gott. Det regnar av till. Tittar på ett antal avsnitt av "Pantbanken", fast vi sett dom tidigare.

11/9 Echternacherbrück -> Attendorn
Upp 10 ö 7. Disigt, mulet, 12 gr. Frukost. Lämnar campingen 10 ö 8. Allt flyter på. Checkar in på Hof Biggen 1/2 12. 1/4 i 12 är vi uppställda på plats 666 eller 602 eller rent av båda. Vi står kopplade. 4 campare och vi står på översta ängen. Sitter ute och inne om vartannat. Macka till lunch. Sedan äter vi lasagne från Cactus. Det var god. Vi har inte massor av kanaler med det vi vill ha.
Dagens etapp: 25,1 mil

12/9 Attendorn -> Winsen
Upp 1/2 7? Dimmigt, 8 gr. Frukost som vanligt. Köper de 4 beställda vallmofranska. Checkar ut €20/dygn inkl. el och dusch. Lämnar 10 ö 8. Pg a avstängda vägar får vi åka längre än planerat, men vi kommer fram hyfsat (enligt planen). Så blev det inte. 1 är vi framme och tar plats 16a. Bredvik svensk husbil. Ut med markisen. Äter macka till seeen lunch. Fortsätter med utemöblerna. Klart vid 2. En husbil parkerar bakom oss och vi börjar prata. Då kommer jag på att vi sågs förra året när dom var på väg till Hameln. 5 kanaler får vi in. Sitter ute tills solen går ner då blir det svalt.
Dagens etapp: 31,0 mil

13/9 Regnar under natten. Upp 1/2 8. Mulet, 14 gr. Åker och tankar på Aral 22,39l à €2,158/l. Till Aldi och handlar diverse och sedan samma sak hos Edeka Center. Småregnar när vi kommer hem 20 i 10. Det låter som åskmuller men det är nog Nato som övar på sin übungsplatz. Lunchen blir kaffe och pecannötsfläta. Gott fast lite väl sött. Duschar båda två. Regnar av & till. Tittar på TV (via PC:n) och Bergerac (DVD).

14/9 Upp 1/4 i 8. Soldis, 10 gr. Hämtar beställda bröd. Pappan blir jätteglad att se mig. Frukost. Går till stan i våra Engelsonjackor för det är inte varmt. Handlar på Rewe. Bara 2,05 km promenad idag. Grillkorv m bröd till lunch. Sitter ute och ser nya campare anlända, de flesta från Tyskland. Till middag fläskkotlett (grillad) med potatisgratäng. Den sortens gratäng ska vi inte köpa mer. Gott ändå. Känns kyligt inne på kvällen så K sätter igång värmen i 1 timme ungefär.
Dagens etapp: 31,9 mil

15/9 Upp 20 ö 7. Mulet, 11 gr. Frukost. Imorgon höjs priset på bröden, idag €0,50/st. Antar att det beror på elpriset. Gör just ingenting innan lunch, bacon och ägg. Vinden friskar i så vi packar ihop markis, solskydd och vindskydd, fast inte i den ordingen. Tittar på TV i brist på annat. Vid 5 äter vi fisk i ugn. Gott som vanligt. Regnar då & då. Tittar på mer TV och 2 Snokar.

16/9 Upp 1/2 8. Sol, 9 gr. Frukost. Åker till Aldi och köper El Tocador och Chardonnay. Lidl får sälja fisk, äppelpaj, öl & whiskey. Hos KIK köper vi 5 par sockar till mig och en ljuskedja. Kollar på TV till 4 då vi går och beställer pizza, 1 salami och 1 prociuotto (?). Klar om 15. Hem och vänta. Idag (fredag) kostar pizzorna €7/st. Goda fast dom kunde ha fått 2 minuter till i ugnen. Regnar på kvällen. TV tittande och den sista Snoken.

17/9 Upp 10 i 7. Mulet, 10 gr. Regnat flera gånger under natten. Frukost. Packar ihop. Checkar ut 1/2 10. Övertrasserat elen som vanligt. Lämnar campingen 10 i 10. Hamnar i kö (!) på A7 efter Rendsburg. Navi föreslår en omväg runt "olyckan". Vi ignorerar. 1 km innan avfart 6 "släpper" det. Enfiligt i 23 km, sedan blev stopp igen vid avfart 5. Då utnyttjar vi omvägen som Navi föreslår. 5 i 1/2 3 står vi på vänt utanför receptionen i Jarplund. 10 ö 3 står vi i ruta H6. Kickie hade ringt så jag ringer tillbaka och pratar med Per. Idag får vi in alla kanaler vi ska ha, plus en det danska. Bättre urval om man så säger. Till middag hamburgare i briochebröd. Gott. Regnar av och till. Natti natti 1/2 11.
Dagens etapp: 26,2 mil

18/9 Upp 7. Frukost med bakat bröd. Vid 10 när det är uppehåll i regnet går vi till Edeka och handlar. Parkeringen är full! På en söndag. Tur att vi går. Äter bacon och ägg till lunch. Jag slipper regn när jag står ute och steker. När jag är klar börjar det igen. Vid 2 kommer en redig skur som inkluderar hagel. Man hörknappt vad man tänker. Till middag fiskfilé med potatis och remouladsås. Fisken var god. TV tittande och 1 polis.

19/9 Upp 20 ö 7. Köper bröd på Edeka. Frukost. Åker ut på stan vid 9. Navi tar oss till Nielsens. Handlar för €153,93 men ingen Entrecote. Misär! Navi tar oss sedan till en Lidl, vi är på okända vägar. Där handlar vi för €87,77. Sedan får hon leda oss hem också. Jag går till Edeka och handlar mjölk bl a. Äppelpaj och kaffe till lunch. Idag begravs engelska drottning och TV svämmar över av bilder på kistan och folkmassorna. Vid 3 går vi till receptionen men hon är inte där. Går till Edeka och köper Rösti bl.a . På vägen tillbaka är hon fortfarande borta. Hittar henne inne på campingen. Betalar för 3 nätter €27.50/dygn. Till middag sv. köttbullar med stuvade makaroner. Blev bra. Vi duschar.

20/9 Upp strax före 7. Klart, 3 gr. Förbereder frukost. Går och köper bröd. Efter frukosten packar vi ihop resten. Lämnar 1/4 i 8. Tankar i Vissenbjerg 10 ö 10. 14,19DAK/l det kanske är bra pris.. Solen skiner på oss. Regnet hittar oss när vi når Själland. 10 ö 2 har tagit plats 48 som vår. Ställer in TVn. Till sen lunch/tidig middag blir det kyckling i krämig sås med paprikor + 1 överbliven grillkorv. Blev väl så där. Jag föredrar BamiGoreng. Det kommer fler campinggäster. Trevligt.
Dagens etapp: 46,7 mil

21/9 Upp 7. Klart, 5 gr. Frukost. Vid 9 åker vi ut och tankar. Får i 28,83 l och vi har kört 32,5 mil. Vi älskar dig mulan Snövit! Hämtar ut det beställa solfiltret (markis till framfönstret). På Lidl handlar vi lite av varje likaså på ICA. Hemma igen 1/4 ö 10. Macka till lunch. Sitter ute i det underbara vädret. Går till stan och köper 1 fl vitt på bolaget och på Coop lite remouladsås + lite annat. 3,4 km blev det sa Mapmywalk. Till middag grillar K fläskkotlett och jag steker wokgrönsaker. Det blev fantastiskt gott. Diskar. Tittar på TV.

22/9 Upp 7. Solsken, 4 gr. Frukost. Packar ihop. Checkar ut vid 8, lämnar strax efter. 300:-/dygn. 20 i 12 kör vi in på tomten.
Dagens etapp: 25,9 mil

Totalt antal mil: 383,2

Vi hade inte aning om att det skulle vara så mycket folk ute i Alsace vid den här tiden. Det blev en besvikelse faktiskt.

Tillbaka till början