Till startsidan Caravan Club of Sweden logotyp Norsk Caravan Clubs logotyp FICC logotyp Bilder 2001

2001 Selbu, Norge

7:e FICC rallyt för oss! Och inte så långt borta heller. I år har vi inte planerat ett dugg egentligen. Vi ska ju bara till Norge. Vi t.o.m. åkte ifrån passen. Men dom har man väl aldrig behövt till Norge.

20/7 Vi går ut lösare än vanligt och åker bara till Enköping. Hämtar upp Stig på vägen och så campar vi hemma hos farfar. Sommaren kom med vår första semesterdag och vi satt ute ända till tolv på natten och det var så skönt.

21/7 Idag tar vi i lite till och åker ända till Mora. Det finns bättre plats att vara uppställda på, på Mora camping, än dom vi fick. Men vädret var bra i alla fall.

23/7 Tar ännu en lite lagom lång dag och åker till Sveg. En genomtrevlig camping. Inte alls stor, men väldigt centralt belägen.

24/7 Vi hade faktiskt sett fram emot att campa i Östersund på "stadscampingen", men vi blev grymt besvikna på vår uppställning. Vädret kan ju ingen rå på, men någon koll av platserna borde det finnas ändå. Vi stog nästan båda ekipagen på en tomt och så ska det ju inte vara.

26/7 Idag åker vi utomlands. Från Östersund mot Åre och Storlien. Tullstationen såg mer eller mindre nedlagd ut tyckte vi och det gjorde ju inget! Vägen från gränsen mot Stjördal är väldigt vacker. En bra bit går det bara utför, följandes vattnet. Vid 1 är vi framme i Selbu, vid Selbusjön. Rallyt finns både på Årsöya och på "fastlandet". Vi svenskar hamnar på fastlandet, men det gör även schweizarna, en del norrmän och engelsmän från klubben med bara husbilar.

Vi brukar inte berätta så mycket om vädret men här måste vi faktiskt det. Det var egentligen ganska fantastiskt hur fort det skiftade och med vilken fart molnen passerade himlen på väg till Sverige(?). Vid ett tillfälle så regnade det så där lagom. Och så började det störtregna! I ca 20 sekunder, sedan var det någon som vred av kranen och inte en droppe föll! En dag så for molnen så där väldans fort och vi såg stora blåa fält på himlen och tänkte att snart blir det VÄDER. Men se då kom det moln någon annanstans ifrån och täckte över alltihop. Var solen bara framme så var det faktiskt varmt. Men det var ju inte så många timmar den var det.

Ihållande regn slapp vi i alla fall och det får man vara tacksam för.

2/8 Vi tar en annan väg hem från rallyt. Över Tydal, Brekken, Röros och Klarälven ner mot Värmland. Vi hamnar uppe på kalfjället och där var det vackert. Men kallt! 3 grader och snålblåst i solskenet. Renar och får går lite hur som helst på vägarna. Vi såg faktiskt att äldre får motade undan yngre från vägen så att vi skulle komma fram.

Vi hamnar så småningom i Höljes i Nordvästra Värmland. En fin liten camping med restaurang och fullständiga rättigheter. Eftersom vi inte gjort av med några större summor i Norge, passade vi på att äta "ute".

3/8 Åker vidare genom Klarälvsdalen och det är vackert. Kommer fram till Läppe Camping på eftermiddagen. Också en trevlig liten camping.

4/8 Idag kommer vi hem.

Hela semestern: 2034 km

Vägval 2001

Tillbaka till början