Till startsidan Camping Botanic BonaVista Kim logotyp Bilder 1998

1998 Calella, Costa del Maresme, Spanien

Vår andra resa till Spanien! Den här gången hade vi delvis sällskap på resan. Men vi började ensamma.

26/6 Åker faktiskt riktigt långt första dagen, ända ner till Lerum. Campingen är fortfarande bra. Vi hittar ett litet centrum ca 20 minuters gångväg från campingen.

27/6 Hundfärjedags igen. Fy vad det är jobbigt! Men det är ju lite billigare än att åka dagtid och det är bättre med sittplatser. Åker ända ner till Hamburg första dagen och det är extremt långt för att vara oss. Har vi lite bråttom?

28/6 Åker vidare i 'rasande' fart ända ner till Nehren. Hitills har det varit väldigt långa dagar för oss, d v s i mil räknat. Här på campingen får vi en special plats, med utsikt över Mosel. Tänka sig äntligen så campar vi här, det var några år sedan vi pratade om det. Campingvärden har klämt in oss på tvären på en tomt så att långsidan på vagnen vätter mot Mosel. Med hjälp av omgivande campare gick det riktigt bra. Nu väntar vi på våra vänner, Stig och Aira från Norrköping, som kom en annan väg från Sverige.

29/6 Nu behöver vi inte läsa kartan längre, vi följer efter vännerna som åkt den här vägen sådär en 10 gånger förut. Fast vi kommer ju inte iväg lika tidigt som vi brukar, och vi stannar mycket oftare än vi brukar så nu blir dagarna längre även i timmar sett. Men det gör ingenting.

30/6 Sista resdagen redan! Här går det undan. Idag kom vi iväg hyfsat tidigt. Motorvägsavgifterna i Frankrike har gått upp med 2Fr, 332Fr i år. Motorvägsavgiften i Spanien blev 915 Ptas. Resvägen är densamma som förra året så detta var inget nytt.

Hamnar en hylla högre upp än förra året, då stog vi på G, nu på H. Vännerna har bokat i förväg och står helt perfekt på hylla C, visserligen i solen, men med mer havsfläktar än vad vi får.

Semester flyter på utan några ledsamheter. Vi gör en del utflykter, besöker en del restauranter och så. Precis som det ska vara på en solsemester. Vi följer med vännerna i deras bil med luftkonditionering till en medeltida by som heter Pals. Urmysigt!

Vi hade regn en dag faktiskt, i en hel timme! Men så vräkte det ner också och jag började frysa. Temperaturen sjönk med 10 grader, från 29 till 19. Brrrr!

16/7 Nu är det dags att fara hemåt, våra vänner stannar dock kvar. Dom har längre semester än vi. Första anhalten är Bourg-en Bresse (som vanligt)

17/7 Nästa anhalt blir campingen i Nehren. Den är trevlig, men byn är väldigt liten. Man går igenom den på 5 minuter på längden och 10 minuter på höjden. Själva campingen ligger på en liten ö i Mosel med broförbindelse (15-20 meter) med vägen. När man gått över bron från campingen och sedan över vägen, går man nästan rakt in i en vinbutik. Den har hitills alltid varit öppen, och damen som tar emot är jättetrevlig och gott pratvin har hon också.

19/7 Camping Schnelsen-Nord ibland känd som IKEA campingen är en trevlig camping. Lagom långt från motorvägen. Och ibland svensk personal i receptionen.

21/7 Inget är som väntans tider, sägs det ibland. Men det finns ju inget tråkigare än att vänta på färjan hem och särskilt inte om den går mitt i natten. Parkeringen i Saeby är en av de blåsigare vi stått på. Kylskåpet blåste ut var 5 minut ungefär, men det är ju automattändning på den så den slog igång igen själv.

22/7 En lagom dagsetapp efter hundfärja är väl ca 20 mil, så vi hamnar på Ekuddens Camping igen. Det är fortfarande trevlig.

23/7 Är hemma igen vid 12.30. Också en lagom lång dag.

Hela semestern: 5832 km

Vägval 1998

Tillbaka till början