Till startsidan Caravan Club of Sweden logotyp Dansk Camping Union logotyp Bilder 1995

1995 Odense, Danmark

Vårt första NCT!

4/7 Kronocampingen i Lidköping ligger fint intill Vänern. Fina sanitetsutrymmen. Kabel-TV anslutning om man tar el. Vi har dock aldrig fått det att fungera, men vi klarar oss med de tre kanaler man alltid har.

5/7 Delsjöns camping är väl sådär får vi säga. Vädret kanske spelade roll här, för det regnade de två dagarna vi stog här, vilket också gjorde att duschrummet såg ut som en lerpöl. Dåligt av alla att inte få av sig skorna innan för dörren, när det är sån't skitväder!

8/7 Sedan hamnade vi återigen på Billunds camping. Men som sagt den är bra att stå på. Inte den vackraste man sett... Det är gångavstånd in till Billund. Man kan gå genom en park där det står lite skulpturer och installationer utefter vägen. Trevligt, men för den oinvigde, obegripligt!

10/7 NCT är ungefär samma sak som ett FICC, det är bara det att inte finns andra närvarande än från Norden. Upplägget är ungefär detsamma. Träffa folk, kolla på omgivningarna. Ett NCT vara i 7 dagar. Odense var mysig i sina äldre delar. Hus från 1689 t.ex. Skulle väl aldrig få stå kvar i en svensk stad.

Vi gjorde ett par små utflykter på egen hand. T ex till brobygget som då inte var klart. Bron över Stora Bält, alltså. Och en tripp till Langeland.

16/7 Hemvägen gick raka vägen upp till Frederikshavn och sedan vänta på nattfärjan igen, men den här gången var vi förberedda på det. Man blir trött i alla fall. Caravan Clubs camping Sollid som ligger på Orust är jättefin. Den ligger
s a s i en gryta så det blir nog väldigt varmt för säsongarna som ligger där. Vi som gäster fick stå på fotbollsplanen och där var det inte hett.

19/7 Sista natten på semestern stog vi på Cabbys parkering i Kristinehamn, vilket är fullt tillåtet eftersom fabriken är stängd i juli. Vi gäster är s a s nattvakter åt Cabby. El fick man också.

Hela semestern: 2880 km

Vägval 1995

Tillbaka till början