Bilder 2023

2023 Frankrike. Äntligen (igen)

Så var det då äntligen dags att åka till Vivonne i Frankrike. Ja, vi har varit där två gånger tidigare men inte längre än två dagar. Det ska det bli ändring på nu. Det här blir också ett stort test av Lufsens kapacitet i det långa loppet.

18/8 Mörlunda -> Köpingsvik
20 i 9 tankar vi i Mörlunda. Det är mulet med lite blåa fläckar. 10 ö 10 anländer vi till Köpstaden. Handlar för dryga 1000 kr på bolaget och far vidare 20 ö 10. 11 är vi framme i Köpingsvik (som vanligt). Inte många här idag. Macka till "lunch". Går till ICA och köper middagsmat = kokkorv + chips. Sitter inne pg a "isiga" vindar men vi är ju på "solen och vindarnas ö" så vi får skylla oss själva. Till "middag" tar vi extra fina kokkorvar med bröd och utan. Gick väl an. Kommer lite fler bilar till ställplatsen som numera tillhör Utsikten. Går till pizzerian och köper kvällsmat, pizza Dallas 1 st som vi delar på, bacon, lök och räkor var det på. Det var gott. Tittar på TV.
Dagens etapp: 14,5 mil

19/8 Upp runt 7. Varför då? Vi är 10 bilar här nu. Förbereder frukosten. Går till kondiset strax före 8. Öppet. 2 fröfrallor 22:-. Frukost. Går en promis runt i byn, den avslutas på ICA. Köper Ölandsägg (som får lagras i garderoben), pålägg och lite annat. Kopplar på PC:n till TV:n och så tittar vi på Sveriges match mot Australien, damernas fotbolls VM. Tjejjerna gör 2 mål och vinner därmed BRONS! Heja! Äter Estellfläta med kaffe till lunch. Gott. Kollar på TV på friidrotts VM från Ungern. En silvermedalj direkt till Sverige i gång. Heja Perseus. Blir något sur på TV4 som säger att man kan se reklamfritt på TV4play. JA om man betalar. Fult av dom tycker jag. Ser fler svenskar som inte lyckas. Suck. Äter chicken nuggets till middag. Tyckte jag var gott. Mer TV tittande.

20/8 Upp 7. Det har regnat i natt. Köper 6 fröfrallor och en långfranska, 83 kr. Frukost. Kollar lite på friidrotts VM. Går en promis runt kyrkan, typ. Mera friidrott, sedan byter vi till Motorvision, som vi upptäckte härom dagen att vi hade hemma från parabolen. Bra med HDMI-kabel mellan PC:n och TV:n. Kokkorv till lunch. Mera TV tittande. Chili con carne (från burk) till middag. Mera TV. Ställplatsen har fyllts på lite grann.

21/8 Köpingsvik -> Bromölla
Upp före 7. Frukost med bakade frallor, för idag har inte kondiset öppet. Packar ihop och lämnar platsen 1/2 10 i solsken. 5 ö 10 parkerar vi i Köpstaden. 1/4 ö 10 har vi handlat klart. Mot Skåne. Tankar på OKQ8 i Bromölla 20 i 1. Han har dragit 0,86l/mil. Duktigt. Stannar och handlar en del på ICA. Vid 1 står vi i ruta 27 som vanligt på Strandängen. "Välkomstdrink" efter att K fixat markisen och möblerna. Kaffe och Estellfläta till lunch. Sätter i solskyddet i markisen. K duschar först och sedan jag. Varmt vatten så in i den. Framåt 5 fixar K middagen. Grillad kabanoss med bröd och räksallad. GOTT! Sitter ute och njuter av sommarvädret. Tittar på friidrotts VM. Daniel Ståhl vinner diskustävlingen med ett mästerskapsrekord. Bra gjort!
Dagens etapp: 23,0 mil

22/8 Upp 7. Frukost med ugnsbakade fröfrallor. Vid 9 går vi Smugglarrundan till Coop. Handlar bröd + diverse. 3,15 km sa MapMyWalk att det blev. Maple pecan + kaffe till lunch. Sitter ute och njuter av sol och värme. Till middag tar vi ICA Hamburgare med inbyggd bacon i briochebröd. Gott tycker jag. Flyttar in vid 7. TV tittande.

23/8 Upp 7. 12 gr! Frukost. Till lunch tar vi varsin leverpastejsmacka under markisen. Sedan drar vi in den. Båda två lyckas spilla kaffe på duken. Tvättar ur den i disken. Får se om den blev ren. Tittar på friidrotts VM. Duplantis och Montler klarar sina respektiv kval. Bra. Till middag blir det fisk och potatis. Till efterrätt glass strut. Framåt kvällen är duken torr och ren.

24/8 Bromölla -> Jarplund, Tyskland. K upp 6, jag 1/2 7. Frukost. Checkar ut 8. Får 35:- i rabatt. Tackar. Handlar det sista på Lidl inkl. huvjacka till K. 1/2 12 blir vi stående vid en stängd bom för Stora Bältbron. Reg nr fungerade inte här. Måste ta fram bizzen ur sin påse. K fick scanna i maskinen. Klart. Men varför ville det inte här när det gick bra vid Öresundsbron? Äter lunchbanan på bron. Vanliga avfarten till 200:an stängd, så vi får åka en annan väg. Tankar 56,6 l på Aral i FLensburg. På Lidl handlar vi vin, sprit och öl kl 1 /4 ö 1. Till campingen! Kö. Vi står på gräsremsan mellan cykelvägen och bilvägen. 1/4 i 4 står vi uppställda i ruta H6. Sitter ute och lugnar ner oss med whiskey resp. vin. Pratar lite med gräsklippsmannen. Det kommer en regnskur vid 5. Äter falukorv och bruna bönor till middag. Kollar på friidrotts VM. Kramer går inget bra. Montler blir 8. WiFi fungerar inte och inte heller våra egna bredband. Varför då? Natti, natti.
Dagens etapp: 51,5 mil

25/8 Upp strax före 7. Regnat av och till. Förbereder frukosten. Går till affären tillsammans med MapMyWalk och campingens WiFi. Inget bröd har bakats i butiken idag. Ugnarna trasiga. Det fanns massor av bröd ändå. Köper två vallmofralla för 0,98€. Hm. Hem igen. Kollar MMW utanför bilen. Det har fungerat ända in i affären! 513 m blev det från bil -> toa -> affären -> bilen. Annorlunda vallmofralla men helt OK. Vid 9 går vi till affären och handlar. Bl a schnaps, chokladdessert och tidn. När vi kollar av kvittot har vi köpt två tidningar istället för en. Vi får klaga i morgon. Tar ärtsoppa till lunch med en liten till (x3). Gott. Duschar båda två innan städningen. Nu är vi nästan ensamma här uppe på H/G. Anländer lite folk efter stängningen. Äter kalvburare med klyftpotatis och bea till middag. Tittar på TV-TV och PC-TV. Regnar och regnar.

26/8 Regnat massor under natten. Framåt morgonen så åskar det. Spöregnar när jag går till affären strax efter 7. Rätt frallor till rätt pris idag, 0,46€/st. Sjöblöt när jag kommer hem. Går till affären och handlar "cognac", vin och persilja bl a. Vi får kontanter för den felaktiga tidningen. Till lunch gör jag baconomelett som blev ganska bra. Sitter och ser nyanlända komma. K fixar middagen, pyttipanna med extra kött (fläskytterfilé). Det blev gott. Tittar på friidrotts VM. Duplantis vinner guld med 6,10 i stav. Kul. Kollar på Doobidoo via PC:n. Nypremiär idag. Natti natti 1/2 11.

27/8 Upp 7. Svalt inne och ute. Förbereder frukosten och går strax efter 8 till affären. Där är det kö till bageriet. Det är ju söndag. På förmiddagen går vi till Edeka och handlar fisk, vin och diverse. Till lunch tar vi kycklingsoppa med bröd och ost. Diskar i kallt vatten. Vad är det som händer? Grannen (norsk) hade duschat på morgonen i kallt vatten. Han var arg. Skulle checka ut så fort hon öppnade på eftermiddagen. Närmare 2 hörs muller, vi packar ihop fort som attan. Sedan kommer regnet. Tur hade vi. Strax efter 3 går jag och betalar för vår vistelse €122 (1480 SEK ~). Usch vad dålig kurs vi har. Till middag blir det fiskblock med krispig yta och blandsallad. Mer åska. TV tittande + via PC.

28/8 Jarplund -> Winsen/Aller
Upp före 7. 11 gr ute. Va! Köper 4 frallor. Frukost. Solen visar sig. Lämnar campingen 5 i 8. Innan Elbetunneln får vi stop & go. Samma som sist. Vi fattar inte riktig varför det händer. Det är ju faktiskt nybyggt här. 1/4 i 11 kör vi ut ur Elbetunneln och det tycks vara frifart. Handlar vin, sprit, öl och annat på Aldi i Winsen. 1/2 1 kommer vi till Camping Allerblick. 10 ö 1 har Petra kopplat in elen åt oss. Vi står i 16a. På rutan bakom oss står Berra (husbilens regskylt), som vi träffat här förut och i Lübeck för länge sedan. Vi äter leverpastejmackor till lunch. Å så kommer en man och hälsar och jag fattar ingenting. Ber om ledtråd och då säger han Torekov, men då kommer jag på att det kanske är dom som gillar Hameln. Det var det. 3:e gångs vi ses här. Jag diskar gårdagens disk. Sitter ute och njuter. Båda duschar. K "bjuder" in Berra och Anita att sitta och prata lite under vår markis. Dom har inte tagit ut sin. Blev ett babblande i ca 2 timmar. Sedan var det dags för middag, Mörlunda pannbiffar och stekt potatis. Gott. Får en mängd kanaler på TV:n idag. Vilken skillnad från i våras. Kollar på en hel del.
Dagens etapp: 28,8 mil

29/8 Upp 1/2 8! Molnigt, 14,5 gr. 9 gr inne. Hämtar beställda bröd 8. Lite sega men det beror nog på fuktigheten. Efter 9 går vi till Rewe och köper mjölk bl a. Blir ca 2 km den väg vi tog. Till lunch delar vi på 1/2 Apfelstrudel med kaffe till. Den var god. Än godare med vaniljsås eller glass, men det har vi inte. Sitter ute och njuter av "halvvädret". Till middag: Isterband med stuvad potatis. K fixade isterbanden och jag stuvar potatis. Team work som blev jättebra med rödbetor till. Sitter ute ett tag till, sedan TV tittande.

30/8 Upp 7. Soligt. Förbereder. Frukost. Går till stan vi 9. Hos Aldi köper vi vin, sprit och fisk. 2,87 km blev det enl. MMW. Till lunch croissant och kaffet. Plockar ner solskyddet. och ställer undan stora bordet. Sitter ute tills det är dag att fixa middag, dvs värma ugnen, ställa in fiskblocket och sedan hacka ihop en sallad. 30 min senare är det middag, strax efter 5. Nytt fiskblock för oss. Gott. Tittar på svenska nyheter och go' kväll. Sedan lite tysk TV för att avsluta TV kvällen med ett avsnitt av Columbo.

31/8 Winsen/Aller -> Attendorn
Upp 7. Soligt, 9,5 gr. Köper 4 bröd. Frukost. Packar ihop. Checkar ut. 9. Bara 1kW i övertrassering, €69,9/3 dgr. Handlar på Edeka Center så vi klarar oss ett par dagar. Mot Attendorn (nästan). Tankar på Aral Rhynern utanför Hamm vid 10 i 1. 1/2 3 har vi checkat in på Hof Biggen. Panorama delen är redan halvfull. Opel Kadett träff pågår. Kul! Äter ett par korvar var till seeen lunch. K får veta av en annan som står här att: "Vi var inte välkomna här. Vi har ingen Opel!" Vi har ju fått tillstånd av receptionen att står här en natt. Kommer några fler bilar redan idag. Två till påpekar att vi inte är välkomna. Tittar på TV. Tysk. Kollar en Columbo också.
Dagens etapp: 30,3 mil

1/9 Attendorn -> Hotton, Belgien
Upp före 7. Bakar bröd. Frukost. Lägret har börjat vakna. Det blev nog en hel del öl igår. Packar ihop. Kör ner till receptionen 20 ö 8. Köper 4 vallmofrallor för 2,40€, checkar ut 23€/natt med ACSI. Mot Belgien via Köln och Aachen. Jag och Kent hade glömt hur dåliga landsvägar Belgien har. Trodde bilen skjulle skaka sönder. Hittar till Eau-Zone i Hotton med lite hjälp av Navi. Receptionisten låtsas leta en plats åt oss men säger sedan att det bara att ta en plats där det passar. Betalar på en gång 23€/natt med ACSI, hon säger att om vi åker tidigare än receptionen öppnat så lämnar vi plastkortet (till duschen) i brevlådan. Gott om lediga platser. Äter mackor till sen lunch. Vi anlände strax efter 1. Duschar båda två. Väldigt trevliga duschar, bra värme på vattnet. Fungerade jättebra och det var jätteskönt. Ser holländare och en och annan belgare anlända. K fixar middag, stekt hamburgare och stekt broichebröd. Grönsaker som man själv ville. Gott. Diskar på det närliggande servicehuset. Tittar lite på belgisk TV, sedan SVT Play via campingens WiFi. Till slut en Columbo. Det har regnat flera gånger under dagen så vi har inte kunnat sitta ute.
Dagens etapp: 28,5 mil
Hemsida: https://campingeauzone.be/

2/9 Hotton -> Chalon-en-Champagne, Frankrike
Upp 7. Frukost. Packar ihop. Lämnar campingen 1/4 i 8. Ser att det inte var långt att gå till stan, om vi stannat en dag till. Stannar och handlar lite på Lidl i Bertrix. Konstigt kvitto, ingen momssats utskriven. Solen skiner. Far vidare 20 i 10. Efter evigt snurrande i Ch-en-Ch hittar vi till slut till campingen. Mitt fel först. Navi sedan. Får en av de sista platserna utan el 1/2 1. Stan är full av parkerade bilar. Det är en internationell marknad i stan i en hel vecka. Solsken, 29 gr och ingen luftkonditionering. Äter äppelpaj och kaffe till lunch. Sitter ute och lider till 6 då jag kokar makaroner och kokar vitsås = stuvade makaroner. K steker falukorven. Sitter ute och äter, inne är det för varmt. Ute till 8. Kollar vädret på TV, bara värre. Vid 9 är det 27 gr inne. Hur ska vi kunna sova? När solen försvunnit från bilen öppnar vi takluckan och alla fönster som har myggardiner på förarsidan.
Dagens etapp: 24,6 mil

3/9 Chalon-en-Champagne -> Beaugency
Upp 1/2 8. Har sovit hyfsat med nästan alla fönstren öppna. Frukost. Packar ihop. Lämnar den "fulla" campingen 20 i 9. Hittar ut trots avspärrningar och sådant. Stannar och tankar på Esso Express utanför Ch-n-Ch. Den tog inte VISA-kortet så vi fick betala med MasterCard istället. 55,72l för 1,348/l. Navi lurar oss vid ett tillfälle men vi kommer på rätt väg så småningom. Sedan tycker hon att vi ska köra på sydsidan av floden som egentligen är en sämre väg, men kanske snabbare eftersom det är den inställningen Navi har. Kommer fram ca 1/4 i 2. Öppnar 2 gör dom. Hittar oss en plats B11 med flodvy. Betala €18,60 med el och dusch. På sätt och vis billigare än igår då vi betalade €18 för plats utan el men med dusch. Ställer ut bord och stolar i skugga men med flodvy. Njuter av blåsten = ovanligt. K duschar. Det kommer fler husbilar/plåtisar och husvagnar på em. K fixar middagen, ytterfilé med stekt potatis. Gott men dock lite väl pepprigt. Sitter ute till ungefär 9. Tittar en stund på Columbo.
Dagens etapp: 33,6 mil

4/9 Beaugency -> Vivonne
Upp 10 ö 7. Soligt 18 gr. Sovit hyfsat. Förbereder frukosten. Köper beställd baguette för €1. Nu blir det frukost. Packar ihop och lämnar campingen 10 ö 9. Koden vi fick fungerar inte vid utfartsbommen. En personal använder sin hemliga kod och släpper ut oss. Handlar på Lidl utanför stan. Ganska ny tror vi. 10 i 2 står vi i ruta 53 igen på campingen i Vivonne som numera heter Camping municipal de Vivonne. Betalar för 4 dagar på en gång, han vill ha det så den nya campingvärden, €17/dygn. Drar ut markisen och möblerar. Vet inte om vi valt rätt plats med tanke på värmen/solen. Kaffe och croissant till lunch. Det ser ut som om campingen har renoverats lite. Toapappershållare har försvunnit.Som befarat får vi flytta runt bilen för att undgå solen. K fixar middag vid 6. Mörlunda pannbiffar med spagetti. Ny variant. Funkar. Vi har fått 4 nya grannar så nu är vi 5 här, 2 husbilar, 2 husvagnar och 1 tält. 4 nationer. SE, F, B, NL. Sitter ute till 9. Ser färdigt på Columbon från igår.
Dagens etapp: 23,5 mil

5/9 Upp 1/2 8. Går upp till bageriet och köper en baguette för 1,10€. Frukost. Sedan går vi till stan för att se om vi hittar till Super U (som vi såg när vi for igenom stan). Vi ger nästan upp pg a uppförsbackar men det gjorde vi inte. Kollar om vi kan parkera husbilen vid ett besök. Det är alldeles för långt att går för en storhandling. Hemma igen efter 10. 2,96 km sa MMW. Bra gjort. Till lunch honungsmelon och italiensk skinka. Gott men melonen var nog inte riktigt mogen. Sitter ute och följer skuggan runt bilen. 1/2 7 fixar K middag (igen) köttbullar med stekt potatis. Intages inne till AC:ns sus. Gott. Diskar. Sitter ute tills solen gått ner ca 9. Tittar på en Columbo. Natti natti 10, till suset av fläkten.

6/9 Upp 1/4 i 7. Går till bageriet. Stängt på onsdagar. Häpp. Frukost på gårdagens restbröd. Tar en promis åt andra hållet. Vi irrar runt, vet inte vad vi ser förutom en skylt om slottet. Köper 1 fl vin på Coop.+, Corbieres €5,50 och 2 pain au chocolat på Patisseriet för €2,20. Dom har stängt på måndagar. Visste inte ens att den fanns. Hemma igen 20 i 10, 2,2 km enl. MMW. Till lunch dricker vi kaffe och äter vår pain. NamNam. Byter plats till en skuggigare. Kommer nya campinggäster. Fiskblock med tomattäcke till middag. Den var god med sallad till.

7/9 Upp 1/4 ö 7. Går till bageriet. Köper 1 annan baguette för €1,10. Frukost. Packar ihop en del. Åker till Super U macken och tankar 47,16 l à 1,808€/l. Bra pris. Kör till affären bredvid. Handlar för €44. Hemma igen 20 i 10. Äter nästan resten av baguetten till lunch, blandade pålägg. Sedan går vi till stan för att hitta till marknaden som det annonserades om. Men det gör vi inte. Dryga kilometern in på promenadkontot. Nya gäster anländer. K fixar pyttipannaspecial med bacon till middag. Gott! Sitter inne pg a hettan ute. Tittar på SVT via PC:n. Bättre väder hemma, ca 10 gr lägre.

8/9 Vivonne -> Chateauroux
Upp 1/2 8. Bakar bröd som vi köpte på Super U igår. Frukost. Packar ihop resten. Färdiga att åka 1/2 9. Vid 11 kör vi in på camping La Rochet i Chateauroux, kvittot säger Le Aqualex. €19,45 inkl allt och bröd. I ett nyare servicehus finns tre toaletter och toapapperet sitter på väggen utanför. Använder campingens WiFi lite grann. Restmacka till lunch. Sitter och lider och ser nya campinggäster anlända. Till middag orkar vi inte med med än kokkorv med bröd alt. potatismos. Sitter inne på kvällen och tittar på SVT via PC:n bl a Doobidoo
Dagens etapp: 15,7 mil

9/9 Chateauroux -> La Charité-sur-Loire
Upp 7. 15 gr ute. Underbart. Förbereder frukost, men äter den innan vi hämtat nya baguetten. 5 i 1/2 9 åker vi och hämtar baguetten på vägen ut. Stannar i Issoudun och handlar lite 20 ö 9. Ser skyltar om 'Deviation' men fattar inte vad det gäller så vi ignorerar det. Navi vet ingenting hon heller. Till slut blir vägen spärrad så vi blir tvugna att följa 'Deviation 1'. Ut på landet far vi. Lätt att följa skyltarna tills en 4-vägskorsning kommer. Ingen skylt alls! Vad göra? Vi följer Navi och det var helt rätt. 1/2 12 har vi anlänt til Camping municipal de la Saulaie. Betalt €18,45 för plats 56 i skuggan. Den här campingen tillhandahåller inte toapapper. Står på ett anslag på dörren till toa/duschen. När det blir för varmt flyttar vi in och tittar på TV. 1/2 7 äter vi middag, cordon bleu på kyckling och sallad. Gott! Tittar på fransk TV. Tävling i camping, 3 episoder. Inte vad vi kallar för camping men kul att se ändå. AC:n går för fullt.
Dagens etapp: 13,8 mil

10/9 La Charité-sur-Loire -> Beaune Premeaux Prissey
Upp 20 ö 7. AC:n slog ifrån för en stund sedan. Frukost på gårdagens bröd. Segt. Packar ihop. Lämnar campingen 20 ö 8. Kommer fram till Beaune 20 ö 11. Damen i receptionen pratar bara på franska och jag förstår ingenting. Till slut får hon fram att vi är för tidiga. Kom tillbaka 1/2 1!. Far åt fanders. Vi åker vidare. Tankar 45,17 l för 1,989/l (usch) i Corgoloin. Kör vidare. K ser en campingskylt som vi följer ut på landet. 10 ö 12 står vi uppställda på camping du Moulin de Prissey, plats 52. Värden håller på och städar så vi kan inte checka in än. Han tar emot fler gäster under tiden. Duschar båda två. Skönt och helt underbart servicehus. Två sitt toa + 1 handikapp och en ståtoa. En för varje typ. Han kommer förbi igen och jag frågar om vi kan checka in. Nä nu skulle han gå och äta. Kl 5 kan vi checka in, och det gör vi. Medan vi väntar på vår tur kommer en stor katt gåendes. Monsieur Tom heter den. Snäll kisse. Betalar 20,30/natt inklusive allt. Katten kommer på disken och vill bli mera klappad. Fler och fler kör in. Är de lika vilsna som vi? K fixar middagen någon slags rökt korv med stekpotatis och sallad. Blev gott. Sitter inne efter middagen.
Dagens etapp: 20,5 mil

11/9 Premeaux Prissey -> Metz
Upp 1/4 i 7. Grinden är stängd och låst! Kollar på anslagstavlan. OK öppnar 7. Fixar frukost. Te med knäckebröd. Torftigt men det går bra. Packar ihop och lämnar denna trevliga camping med dess värdpar vid 8. Får problem med färdplanen vid Langres, väg avstängd mot Nancy. Annan väg som blev fel män ändå rätt ganska snart. I Metz kör Navi med oss igen, men vi känner igen oss och hittar rätt själva. Hon gastar om U-sväng hit och dit. Hon vill att vi ska köra in genom nödutgången. Ungefär samma som i Chalon-en-Champagne. Kl 2 är vi uppställda i ruta 104, husbilsparkeringen Camping municipal de Metz. Kaffe och äppelpaj till "lunch". Sitter ute och "njuter" som vanligt. Parkering blir full framåt kvällen. Framåt 7 börjar jag med middagen. Fixar sallad och ställer in fisken i ugnen. Äter den inne. Inte lika god som vanligt. Ny sort från annat bolag. Kollar på en Columbo.
Dagens etapp: 33,2 mil

12/9 Metz -> Echternacherbrück, Tyskland
Upp 1/4 ö 7. Bakar bröd. Frukost. Packar ihop. Checkar ut 10 i 8, €26,32/natt, inte billigt men inklusive allt. Mot Luxemburg/Tyskland. Många köer men det flyter. Checkar in i Echternacherbrück vid 1/2 11. Får plats 283. Ny för oss. Macka till lunch. Framåt em tar vi varsin dusch. Inte otäckt alls. Vid 5 börjar vi med middag. Jag fixar potatisgratängen och K fixar fläskkotletterna. Sallad har vi sedan igår. Gratängen blev lite färglös men klar ändå. K hade kryddat kotletterna helt rätt. Sitter ute och kollar på åskan. Mycket muller men inga blixtar. Gässen kommer upp från floden och när regnet kommer stannar dom och sträcker halsarna mot skyn och står så i regnet. Varför då? Vi går in för det blir lite väl kallt (!). Tittar på TV och DVD.
Dagens etapp: 10,7 mil

13/9 Ett par skurar under natten. Upp 7. Bakar bröd. Frukost. Går till Norma strax före 9. Handlar div. På bageriet bredvid köper vi 4 vallmofranska, 0,70€/st. Hemma igen 20 i 10. 1,76 km sa MMW och det längsta biten var på campingen. Till lunch Galiamelon och italiensk skinka. Försvinnande gott. Det känns kallt när molnen skymmer solen. Sitter ute till middagsdags. Köttbullar och spagetti. Gott. Det blåser för mycket för att sitta ute. TV tittande.

14/9 Upp 1/2 8. 11 gr! Hutter! Bakar bröd. Frukost. K sätter på AC:n på värme. Det fungerar också. Va' bra! Vid 1/2 10 klär vi på oss långbyxor och jacka och går till Luxemburg. Vinden kall. Hittar till Smatchbutiken. Köper 2 fl vin €9,84. 2,9 km enl MMW. Hemma igen till strax efter 10. Nu har vi "bastu" inomhus. Sitter ute och njuter av den kommande värmen. Äter Apfelstrudelrest och kaffe till lunch. Fortsätter sitta ute. Försöker betala vid 2 (för man ska betala dagen innan avfärd), men en dam säger: Kom imorgon kl 8. Jaha då får vi väl göra det då. Till middag Cordon bleu med sallad. Packar ihop möblerna och taket.

15/9 Echternacherbrück -> Attendorn
Upp 1/4 i 7. 8,6gr! Är det redan vinter? Bakar bröd. Checkar ut 1/2 9. 63€/3 dagar. Handlar lite på Norma. Tankar på Total i Luxemburg 36,54l för 1,704€/l. Bra pris. Köper 2 paket kaffe också, 1 för 3,19 + 1 för 2,95. 5 i 1 står vi på övre gräsplan i Hof Biggen igen. Äter macka till lunch. Det blåser kallt i solskenet, men när det är vindstilla är det varmt. Potatisgratängrest med frankfurterkorv till middag. OK. Kommer flera gäster inkl. tältare. TV-tittande.
Dagens etapp: 27,9 mil

16/9 Attendorn -> Winsen/Aller
Upp 7. Bakar bröd. Frukost. Packar ihop. Åker ner till receptionen 10 ö 8. Allt flyter på. Tankar i Fuhrberg 45,6 l för 1,809€/l 10 ö 12. Hyfsat pris. Handlar lite på Edeka Center. Checkar in på Allerblick med mamma. Hon blir glad att se mig. Kommer t o m vad jag heter i efternamn även om inte kan stava till det. ;-). K bestämmer oss för plats 70 som vi inte haft förut. Det går bra idag, imorgon är den upptagen. 1/2 2 är vi uppställda. Mackor till lunch. Villkorsändrar huslånet till 10 år, 4,24% ränta. Hoppas vi gjort rätt. Duschar båda två. Äter gulaschtopf till middag. Pratar med svenskar bakom oss, från västkusten och inte särskilt vana campare. TV-tittande.
Dagens etapp: 30,9

17/9 Winsen/Aller -> Burg auf Fehmarn
Upp 7. 13 gr. Förbereder. Köper 2 bröd. Frukost. Packar ihop. Försöker checka ut 8.30 men det går inte. Kl 9 är det som gäller nu. Vid 9 kommer sonen (som vi aldrig sett tidigare) och läser av elen. Jag går till receptionen och för stå i lite kö. Sonen kommer med listan och far iväg igen. Mamma ropar in mig, före surkartet (med dubbelnamn). Kul. Ingen övertrassering på el! Konstigt. €23. 1/4 ö 9 är vi på väg. 1/2 1 står vi hos Hintz igen. Inte många här, 4 med oss. Macka till lunch som jag köpt brödet till på Rewe. Kommer ett par till. Idag blir det kåldolmar till middag med potatis och lingonsylt. Gott. Tittar på en Bond.
Dagens etapp: 26,5 mil

18/9 Upp 7. Åskat i natt. 17 gr. Bakar bröd. Frukost. Går till Lidl strax efter 8 och handlar sånt som vi behöver. Hem och lämpar av. På byggmarknaden köper vi 2l blått toamedel för 24,99€. Bra pris tror vi. Mackor till lunch. Fru Hintz går förbi. Jag knackar på fönstret och hon ser mig och tvärvänder. Jag rusar ut och hälsar på henne under vår markis. Hon var glad att se oss. Sitter ute och ser folk komma. K grillar fläskkotletter och jag fixar klyftpotatis och rödvinssås. Gott. Tittar på TV, SVT. Fler tyskar + CH + NL nu.

19/9 Vid 3 blåser det på så markisen slår. K går upp och drar in den. Somnar om. Upp strax före 7. Bakar bröd. Frukost. Fler bilar lämnar. Går och handlar lite på Rewe. Går till huset med det blå gaveln och växlar en €10 till mindre valörer. Äter nudelsoppa till lunch. Fler svenska kommer. J duschar. Det var skönt. K duschade igår. TV-tittande på em. Det blåser för mycket för att sitta ute. Middag blir panerad fisk med tomat och mozzarella. Den varianten var god. 2 fiskar med hem. Ställplatsen är nästan full vid 21. Mest svenskar.

20/9 Burg auf Fehmarn -> Bromölla
Upp 1/4 ö 65. Bakar bröd. Frukost. Lämnar ställplatsen efter 7. Har betalat €66 för 3 dagar + €9 i turistskatt(!). Tankar 25,87l för 1,879/l på Esso 1/4 ö 7. Hittar till nya Nielsen. Mycket större och mycket större parkering. Det kommer dom att vinna på. Handlar för €126 1/2 8. Full fart mot hamnen. Checkar in med Brobizzen. 924DAC, hur mycket är det? Får komma med 8.15 färjan. Inte så mycket folk. Gungar lite. Kommer fram i tid. Milt väder i DK. Dryga två timmar till betalstationen. Vid 1 är vi framme i Bromölla. Betalar 300 vid incheckning så är det klart. Lättlunch. Gör just ingenting tills det är dags för middag, Rewes gulaschsoppa. God. Tittar på TV.
Dagens etapp: 34,3 mil

21/9 Bromölla -> Mörlunda
Upp 1/4 i 7. Bakar bröd. Frukost. Packar ihop. Tömmer tankar och toa. Lämnar campingen strax efter 8. Handlar på Lidl för 407 kr. Usch. Hemåt 8.30. 12 kör vi in på tomten som vanligt.
Dagens etapp: 27,9 mil

Totalt antal mil: 499,9

Det har var alldeles för varmt i Frankrike och kallt i övrigt, eller ja. Nöjd blir man ju aldrig. Vi har sett lite nya campingar och nya vägar och det är alltid trevligt. Vad vi ska hitta på nästa år som långresa står skrivet i stjärnorna eller någon annanstans.

Tillbaka till början