<
Caravan Club of Sweden logotyp Logotyp FICC logotyp Bilder 2019

2019 Châteaubriant, Frankrike

Så blev det ett FICC-rally till. Det kanske blir det sista. Planeringen började redan innan vi hade betalt anmälningsavgiften. Slutplanen blev lagd efter vårresan. Vi får hoppas att vi får plats på våra önskemål.

10/7 Mörlunda -> Smålandsstenar
Vi kan som vanligt inte hålla oss utan måste bara iväg. Vi har aldrig varit på Hörsjöns Camping så det kan vara lämpligt att prova nu. Vi lämnar Mörlunda 20 över 8, det är ljummet i luften. 1/4 i 11 checkar vi in på campingen som ägs (arrenderas?) av holländare. 255:-/dygn inkl allt. Vi har sjöutsikt. Efter lunchen går vi en promis bort till stan och ända till ICA Supermarket. Köper bea som vi glömt och kanelbullar (som vi inte behöver ;-) ). Fikar när vi är hemma igen, 1/2 bulle var, dom är ju så stora nuförtiden. Kan se på TV. Tidig kväll.
Hemsida: www.horsjonscamping.com ; Dagens etapp: 177 km

11/7 Mörlunda -> Bua
Efter frukosten diskar vi och packar ihop det sista. Lämnar campingen i soldis vid 20 över 8. Stannar till på Coop och köper korvbröd. 5 i 10 tar vi plats 7 i Bua Hamn och det är nästan fullt. Men vad är det som händer? På en torsdag! Betalar för 3 dygn, 200:-/dygn. Sitter ute hela eftermiddagen. Pratar lite med grannen som tycks vara en liten prylnisse. Till middag tar vi prinskorv, stekt potatis och ägg. På kvällen ser vi lite på TV.
Hemsida: www. batfjordenshamn.se ; Dagens etapp: 101 km

12/7
Upp 1/2 8 i solsken. Frukost. Går till Ica och handlar det sista + lite extra bl a kycklingspett à 24,95/st. Hoppas dom är goda. Upptäcker att det är makrillfestival här i Bua imorgon. Är det därför det är så fullt? Vi visste inte om detta. Sitter ut och njuter av sommarvädret. Fotbollsplanen fylls på med husbilar för hos oss och bakom bodarna är det fullt. Kycklingspetten var goda.

13/7 K går upp 1/4 över 7 och går och duschar (kostar 10SEK). Jag förbereder frukosten. Det är solsken idag också. Jag duschar efter frukosten för med tanke på alla bilar så kan det bli kö till den. Går och handlar lite till. Vi tycks aldrig bli nöjda. Går till second handbutiken och kollar lite. Köper en värmeljusstake (för 5 ljus). Kan kanske fungera som ett litet element i vinter. Jan Johansen uppträder på festivalen. Vi hör honom ända till ställplatsen. Låter väl så där tycker vi nog. Staffan Hellstrand kommer som nästa artist. Låter väl som han brukar. Äter köttbullar och makaroner till middag. Ett coverband, License to Cover spelar oldies efter vår middag. Dom var bra. Ringer campingen i Jarplund och frågar om plats. Han sa att vi får plats imorgon. Bra. Tidig kväll. Mellan 21 och 24 varvar Jan Johansen och hans trio med License to Cover. Så vi har lite svårt att somna.

14/7 Bua -> Jarplund
Festen pågår till efter 1. Suck. K upp 20 i 6 och jag 10 över. Lämnar Bua 5 i 1/2 7. Det är mulet. 10 i 7 står vi i spår 10 i Varbergs Hamn. Troligtvis för sista gången i år. Nästa år är det Halmstad som gäller. 1/2 8 får vi köra ombord och går direkt till frukost. Inte fullt med folk. Kommer inte iväg 08.05 pg a tekniska problem. 1/4 i 9 far vi iväg. Och tack vare medvind och skicklig kapten så förlorar vi ingen tid på överfarten. Köper en kalkon- & ostmacka på färjan för "full rulle lunch". 20 i 1 kör vi iland. Utanför Lisbjerg tar vi mackan i farten. Tankar i Vojens för 10,39DAK/l, 54,07l. Undrar vad det blev i SEK? 10 ö 4 är vi uppställda på camping Jarplund och jag har handlat vin och sprit på Edeka för €20,69. Vi står ganska bra på plats F14. Får in en massa kanaler på TV:n. Äter grillad hamburgare till middag. K ringer Erik och grattar på 60-årsdagen. Pratar en stund med Carina också. Ringer Agneta N också. Alla mår bra.
Hemsida: www.campingplatz-jarplund.de ; Dagens etapp: 28,2 mil

15/7
Upp 1/2 8. Molnigt. Går och köper vallmofrallor på Edeka. Frukost. Kollar kontot med campingens fria WiFi och för över 5000 till Allkontot. Går till bankomat och tar ut €200 som vi delar lika. Man ska inte ha alla ägg i samma korg som någon sa. Handlar lite till på Edeka. Det är inget utesittarväder idag. Försöker boka plats på ställplatsen i Durbuy. Vi är i princip emot att boka plats på ställplats men nu är det högsäsong så man vet aldrig. "Checkar ut" vid 3, €24/dygn inkl. allt. Till middag blir det varma mackor. Durbuy undrar hur många dagar vi tänkte stanna. Jag svarar 2 och det hade jag redan skrivit i förfrågan.

16/7 Jarplund -> Winsen/Aller
Upp 7 när sopbilen kommer. Förbereder frukost. Det har regnat i natt men vi har inte hört det. Köper bröd. Dom är så vansinnigt goda. Packar ihop efter frukosten och lämnar campingen 10 ö 8. Snabbhandlar på Aldi i Winsen/Aller. Checkar in vid 12 och alla blir så glada. Vi tar plats 84 igen. Det är absolut inte fullt! Varför är inte denna camping populärare? Campingen har nästan allt (men inte pool), ligger på gångavstånd från stan som har 3 stora mataffärer + 1 som ligger lite utanför (som man inte går till). 2 köttaffärer, flera caféer och restauranger. Ligger centralt till för flera utflyktsmål t ex Celle/Hannover. Äter leverpastejmacka till lunch. Det har regnat av och till hela dagen så det är inget utesittarväder idag heller. Äter kycklingschnitzel till middag med snackpotatis, vitlökssås och vitkålssallad. Gott! Frågar Durbuy om dom fått mitt svar och dom svarar att vi har plats på Camping de Vedeur. Jaha, blev det rätt? Återstår att se.
Hemsida: www.campingplatz-winsen.de ; Dagens etapp: 246 km

17/7
Upp 1/2 8. Förbereder frukost. Köper bröd vid 8. Efter frukosten åker vi och tömmer tanken och fyller vatten. Går till Rewe och handlar vin och mat. Nu får vi sluta! K duschar när vi kommer tillbaka och jag strax efter. Äter en minipizza till lunch. Den var god. Sitter ute under markisen och det är så skönt. Vid 1/2 6 äter vi Aldilasagne till middag. Sitter ute ett tag till och sedan en stunds TV-tittande.

18/7 Winsen/Aller -> Unterbacher (Düsseldorf)
Upp 20 ö 7. Förbereder frukost. Köper 4 bröd. Frukost. Checkar ut 2x€18 + 2x€0,70, ACSI-pris fast det är högsäsong och vi har för hög elförbrukning som vanligt. 5 över 1/2 9 är vi på väg. Handlar vin och sprit på Edeka Center i Südwinsen. Fortsätter 5 över 9. Tankar utefter Autobahn €1,529/l. Dyrt! 20 över 1 står vi på camping Unterbacher See, €27,50/dygn. Macka till lunch, vi orkar inte mer i värmen, +28 gr. Kommer en liten skur men det sänkte inte tempen. Prinskorv, stekt potatis och spenat till middag. Det blev gott. Tittar på TV.
Hemsida: www.unterbachersee.de/camping.html ; Dagens etapp: 300 km mest motorväg (tråkigt)

19/7 Unterbacher -> Durbuy, Belgien
Upp 1/2 8. Förbereder frukosten. 10 i 8 hämtar jag beställda bröd €0,30/st. Det är mulet men varmt. 20 i 8 lämnar vi campingen. När vi kommer till Spa så är det Deviation nästan överallt. Det är förberedelser för någon sorts motortävling med hur många parkeringsytor som helst. Vart ska vi? Inte ens Navi kan hjälpa oss. Tillsammans lyckas vi hitta ut och vidare mot Durbuy. 1/2 12 har vi hittat till Durbuy. Vi tar plats 2 fast vi har en reservation, men vi vet inte vilken plats det är. En kon utställd betyder reserverad och det är 4 koner utställda. Vid 4 kommer värden och vi betalar för två nätter, €21/dygn inkl. allt. Beställer 2 bröd. Får en karta över stan. Ställplatsen fylls på med mest belgare. Till middag fixar K fisk och stekt potatis. Gott! Tittar på ett par avsnitt av Hearbeat (här kan man inte se TV med vanlig antenn) innan natti natti.
Hemsida: https://mobilhome-du-vedeur.business.site/ ; Dagens etapp: 186 km

20/7 Upp 8!! Det var lite fredagsstämning igår men inte för länge. Köper bröden €0,45/st stora runda. Frukost. Soligt. Strax efter 9 strosar vi in till stan. Irrar runt lite. Undrar vad som ska ske här. Det är massor av marknadstält uppställda. Är hemma igen efter 1 timme. K duschar. Kommer åska och regn enl. utsago. Äter macka till lunch. Sedan tar jag en dusch. SKÖNT! Ställplatsen fylls på med nya belgare. Kommer ett par åskväder till men inte allt för mycket regn. Vid 5 börjar K med middagen, köttbullar med potatismos. Det blev bra. Mer regn kommer. Ställplatsen blir full, mer än full! Tittar på Heartbeat och så nattinatti 1/2 10. 1/2 11 blir det fyrverkerier i stan. Gigantiskt faktiskt. Vi undrar varför.

21/7 Durbuy -> Gouaix -> Sezanne -> Châlons-en-Champagne, Frankrike
Upp 7. Sol, 13 gr. Hutter. Frukost med rostbröd. Medan vi väntar in Pierre (värden) googlar jag på gårdagens datum och Belgien och vi får veta att det var Belgiens nationaldag igår. Inte undra på att fyrverkerierna var så häftiga. Köper 1 meter baguette €1,45. 1/4 över 8 åker vi och 1/2 12 står vi på kommunalcampingen i Châlons-en-Champagne. Vi har ändrat oss vad gällde målet för dagen som ni ser. En del av vägen till Gouaix var vit på vår karta och vägen till Sezanne var gul. Men vägen till Châlons-en-Champagne var röd, därför är vi här. Betalar €20,90/dygn inkl allt. WiFi dock enbart i närheten av receptionen. Baguettemacka till lunch. 27 gr ute nu. Pust. Vid 7 äter vi middag, chilikryddad kotlett med potatisgratäng. Gott! Sitter ute till 9. Tittar lite på TV. Vi får inte igång AC:n.
Hemsida: https://www.aquadis-loisirs.com/camping-de-chalons-en-champagne/ ; Dagens etapp: 242 km

22/7 Châlons-en-Champagne -> Beaugency
Upp 1/2 8. Solsken, 18 gr. Frukost med segt bröd. Strax efter 8 åker vi. Tankar i Sommesous vid 1/2 10, €1,403/l, 55,42l. Det gjorde vi för 3 år sedan också. Enligt dagboken handlade vi då i Estissac, men den affären hittar vi inte nu. Handlar istället på en Carrefour i Villeneuve l'Archevêque. Det är en himla tur att jag sparar på alla kvitton! €40,48. 1/2 12 är vi på väg igen. 20 ö 2 står vi på plats J07 på Camping Val de Flux i Beaugency. Det är 34 gr! Det är nog samma plats som för 3 år sedan, men inte var det väl nummersatt då? När kl är 1/2 9 har vi inte ätit än. Det är fortfarande 34 gr. Vi lider. K grillar fläskkotlett och jag värmer potatisgratängrest. Gott! Sitter ute och ser alltfler campare komma. 1/4 i 11 går vi in i "bastun", 32 gr inne och 27 gr ute. Bodels AC:n vill fortfarande inte vakna.
Hemsida: https://camping-beaugency.fr/ ; Dagens etapp: 301 km

23/7 Upp ca 1/2 9. Soligt, 22 gr. Hämtar best. baguette €0,95. Frukost. Många cyklister har redan lämnat. Diskar. K får igång bodelens AC:n. YIPPIEE! Min hjälte KENT. Macka med yoghurt till lunch. Duschar båda två. Det behövdes. Skönt. Vi har bokat plats på morgondagens camping. Till middag fixar K stekt falukorv + potatis och ägg. Gott! Trots att AC:n går så har vi 33 gr inne.

24/7 Beaugency -> La Flêche
Upp 1/4 i 8. Soligt, bara 23 gr. K river markisen och tar in stolar och bord när jag är på toa. Sedan diskar jag och förbereder frukost. Hämtar baguette som nog är en annan sort idag. Lämnar campingen 1/4 över 9. Handlar på Super U i Mer. Det har vi gjort förut. 1/2 1 står vi i ruta V41 på camping La Route D'or i La Flêche. Macka till lunch och AC:n går. Lovely! Skickar räkningar för betalning med det fria WiFi som finns här. Sitter inne på eftermiddagen. Det är alldeles för varmt ute. Till middag en fransk quiche Lorraine och sallad. Quichen smakade inte så mycket. Tittar lite på många TV-kanaler. Värmeböljevarning i norr. Även i Sverige.
Hemsida: https://www.camping-lafleche.com/ ; Dagens etapp: 153 km

25/7
Upp 1/2 8. Soligt, 23 gr. AC:n har gått hela natten så nu är det behagligt inne. Köper bröd vid bagarbilen, €1 rustiguett. Frukost. Går in till stan 20 i 9. Handlar lite på Carrefour Contact. Utsidan sa liten butik och insidan åtminstone dubbelt så stor. Är hemma igen 1/2 10. J diskar och K dammsuger och sedan dammtorkar jag i hytten. Vi är så duktiga så. Lunchmacka idag igen. Sitter ut och inne. Duschar båda två. Så trevliga utrymmen. Till middag fiskkroketter med vitlök och örter med sallad och dressing. Dög väl. Tittar på TV och Heartbeat.

26/7 La Flêche -> Châteaubriant
Regn och åska under småtimmarna. Upp 1/4 i 8! Går och köper bröd och pg a regnrisk så har butiken flyttat inomhus. Frukost. 20 i 9 åker vi och tömmer allt och fyller vatten. Checkar sedan ut, €19,60/dygn inkl allt. Tankar utanför La Flêche €1,499/l (ca). I Durtal handlar vi vin, sprit och 1 Galamelon. 1/4 i 10 är det full rulle mot rallyt som gäller. Châteaubriant har inte skyltat ett dugg. Vi tar hjälp av en infotavla och sedan Navi. Hittar på bumsen. Kommer inte sist iår heller. Tar ut markisen, lägger ut mattan och möblerar. Går och hämtar välkomstväskan. Skärbräda med ostkniv och en flaska rosé. Ingen vimpel! Tygväskan som allt levererades i får gälla som vimpel. Vid 1/2 1 kom vi nog. Ringer Tappers och meddelar att vi är framme. Vid 5 äter vi svenska pannbiffar med stekt potatis. Gott! Vid 7 är det info och vi får papptallrikar och muggar och då kommer det regn. Blir sittandes en stund innan vi går hem sätter oss ute en stund till. Går sedan in och kollar en stund på TV. Nattinatti 1/2 10.
Dagens etapp: 146 km

27/7
K upp 20 i 7. Går på toa. Det finns inte så många möjligheter att gå på toa eller duscha heller för den delen. Har organisationen räknat fel? Jag går upp när K kommer tillbaka. Efter mitt toabesök köper jag baguette och chokladbröd i receptionsbutiken, €1+1. Frukost. Tänkte ta minitåget till stan efter att jag pratat med Ryssbo men tåget gick ifrån oss. Vi promenerar runt på området och ser var alla länderna står. Det är inte riktigt fullt än, men klockan är inte mycket. Vi kommer med nästa avgång med tåget. En skumpig färd genom en del av C., till slottet där tåget vänder åter. 10 är vi hemma igen. Går till Hyper U och köper kött! Leverpastejmacka till lunch. Går med i invigningståget som blir en 5 km lång promenad. Vi har paraplyerna med för säkerhets skull. Det behövdes inte. Sitter ute tills det är dags för middag. K grillar våra tournedos. Vi äter med sallad, sparris och bea. KÖTTET VAR SEGT! BLÄÄÄ. Tur att det var alltför dyrt. Diskar i bilen men sköljer vid duscharna (inte i duscharna). Vi missar "kvällsbönen" men det tycks ha blivit ett långbord. Vi har inte blivit informerade. Informationen kanske inte räcker ända ut till änden av raden? Nattinatti 10.

28/7
Upp vid 7. Solsken, 13 gr. Frukost. Sitter inne och fryser till lunch, då har tempen kommit upp i 20 gr. Äter galamelon med skinka till lunch. Det var gott! Vid 2 tar vi en sväng in på "the British party". Ostar, öl, whisky, black pudding och diverse annat. Kommer hem med the och engelsk polkagris. Sitter ute resten av eftermiddagen. Till middag tar vi det simpelt, två grillkorvar var med bröd. Kollar på en Heartbeat.

29/7
Upp 1/2 8. Köper baguette. Frukost. Vid 10 går vi till Lidl för att se sortimentet. Köper 3 öl och 1 paket chicken nuggets. Mackor till lunch. Går en vända till Hyper U och handlar lite mer. Vid 3 är det Tyskarnas öppna gata. Olika dricka och matbitar. Är tillbaka ganska snabbt. Vevar in markisen. Viker ihop mattan så den får plats i sin väska. Packar ihop bordet. Till middag blev det chicken nuggets med sallad. Sås medföljde kycklingen. Gott! Tittar på TV och Heartbeat.

30/7
Upp 20 i 8. Solsken, 17 gr. Frukost. Packar ihop. Lämnar rallyplatsen 20 i 9. Snabbhandlar på Lidl. 9 åker vi vidare. Vid 12 anländer vi till La Flêche igen. Den här gången sitter en svensktalande fransyska i receptionen eller ja. För 20 år sedan läste hon svenska på Mittuniversitetet i Sundsvall. Den här gången tar vi plats B27 som vår i 2 dagar. Duschar båda två mellan regnskurar. K fixar fisk till middag. Vi kan dock inte klura ut vad för sort det är men vi tror att det är en plattfisk. Gott var det iaf. Tittar på TV.
Dagens etapp: 124 km

31/7
Upp 1/2 8. Solsken, 15 gr. Köper bröd. Frukost. Går en vända till stan. Det är marknadsdag idag. Går till place Henri IV, grundaren av kollegiet i La Flêche. Vinglar runt på marknaden men köper ingenting. Handlar istället på Carrefour Contact. K som person larmar vid kassan när vi går in i butiken. Varför då? Och sedan när vi går igenom kassan för att betala. Är hemma igen 20 i 11. Macka till lunch. K hittar orsaken till larmet. Sitter någon sorts grej i nya sipporna som skulle tagits bort innan användning. Sitter ute och njuter faktiskt av vädret. Inte för varmt, kallt eller blåsigt. Äter omelett till middag med grillkorvskivor, champinjoner, schalottenlök och persilja. Gott men snabbätit. Till efterrätt lite camembert och vindruvor.

1/8
Upp 1/2 8. Solsken, 15 gr. Frukost med ny sorts baguette. Det berodde nog på att det var en annan bagare än igår. 5 över 1/2 9 åker vi och tömmer tanken och fyller vatten. 1/4 i 9 lämnar vi campingen efter att ha checkat ut. 5 över 1/2 12 har vi plats 53 på kommunalcampingen i Vivonne, Des Trois Rivières. €17/natt inkl. allt. Ut med markisen, bord och stolar. 27 gr. Sitter ute och njuter. Går en sväng till stan för att upptäcka att allt är stängt. Siesta? Utanför bagarens dörr står en brödautomat. Betala €1,05 och få en baguette. Hittar en Coop som vi inte såg för tre år sedan. Hemma igen så lättar molnen så vi flyttar runt stolarna. Till middag blir det BBQ pulled pork med stekt potatis och tomat. Gott tyckte halva familjen. Sitter ute till 8. Ser Heartbeat till 10.
Hemsida: https://www.vivonne.fr/index.php/tourisme-sports-et-loisirs/60-loisirs/87-camping ; Dagens etapp: 167 km

2/8
Regnar då och då under natten. Hör 6-7 godståg passera. Upp 1/4 över 7. Solsken, 14 gr. Frukost. Går på promenad i stan. Handlar lite på Coop. Köper en petit boule hos bagaren. Expediten frågar om hon ska skiva den. Oui Merci. Jättegott bröd. Väl hemma igen kollar vi om campingens WiFi fungerar där vi står. Yes! Kollar upp kommunalcamping i Troyes. Verkar dyr. Äter macka till lunch (!) på brödet vi köpte hos bagaren. Gott! Duschar båda två. Kommer på att någon av oss glömt schampot i La Flêche. Tur att vi har flytande tvål att ta till (inte första gången heller). Till middag blir det de sista prinskorvarna, spenat och stekt potatis. Gott! Tittar på TV till suset av AC:n.

3/8
Upp 20 i 8. Solsken, 14 gr. Frukost. Packar ihop. Åker 1/4 i 9. Tankar 50,6l i Dissay, 1,499/l vid 20 i 10. Irrar en del i Tours. Varför åker jag hit? Hittar rätt väg utan att han märker det. Strax efter 1 har vi handlat för €76,81 på Super U i Mer. Vi var de första svenskarna som killen i kassan har betjänat. Kul. Vi får vänta en stund på att receptionen på Val de Flux ska öppna. Tar plats A08 idag. Grillkorv till sen lunch. Framåt eftermiddagen kommer Anderssons (Gill & Thomas) till campingen. Åkte från rallyt idag. Går bort till snackbaren och kollar om hämtmat. Senare på eftermiddagen kommer Johansson (Örebro) och Runhällen inkörandes också. Nu är vi 4 FICCsvenskar här. Går och köper pommes i snackbaren €2,50/port. K grillar hamburgare till middag. Det blev gott men pommesen kunde varit bättre friterad. Häll har också kommit hit så det blir ett litet långbord hos J, R och Häll. Vi lämnar vid 1/2 11. Det är helt underbart ute.
Dagens etapp: 222 km

4/8
Upp 20 i 8. Halvsoligt, 20 gr. Frukost. Packar ihop. Christina H frågar om campingen i Metz. Metz Plage heter den. Lämnar campingen 1/2 9. 1/4 i 1 har vi tagit plats 46 på Camping de l'Ile Cherlieu i Arcis sur Aube. Det är stängt i receptionen men man får ta plats ändå. Den här campingen har K sett två gånger tidigare. Första gången för 3 år sedan och senast för ett par veckor sedan. Jag har aldrig sett den. Här finns fina toaletter och lite lustiga duschar. Helst bör man gå in i duschen naken och parkera kläder och handduk utanför dörren. Vet inte hur planeraren tänkte. Äter äppeltarte m kaffe till lunch. Gott, inte så sött. Sitter mest och lider på eftermiddagen innan det är dags att registrera sig vid 5. Då har tiden ändrats till 7. Fixar middag, champinjonstuvningsomelett. Blev bra. Går för att diska, då är receptionen öppen! Före 6! Vilken ordning! Diskar. Hämtar väskan och ställer mig i kö. Omständig incheckning. €22/natt inkl. allt. Campingen blir ganska välfylld framåt kvällen. Ser ett par Heartbeat i brist på TV-kanaler vilket nog beror på alla träd.
Hittar ingen hemsida. Dagens etapp: 258 km

5/8
Regnar en skvätt under natten. Upp 1/2 8. Mulet, 21 gr. Frukost. Packar ihop. Lämnar campingen 1/4 över 8. Handlar (!) på Maxi Marché i Mailly le Camp 1/4 i 9. Tankar på Esso Express i Châlons-en-Champagne €1,409/l, 49,36l. Förra gången vi försökte tanka på en Esso Express krävdes ett Essokort, men nu gick det bra med VISA. Checkar in på campingen 1/2 10. Tar samma plats som förra gången. Grillkorv till lunch, så var den slut. Vi duschar båda två. Jätteskönt. Fikar på eftermiddagen och delar på en tarte poire (päron). Den var också god. Sitter ute tills det är middagsdags. Croque cordon Bleu med stekt potatis och sallad. Gott! Tittar på TV ett tag.
Dagens etapp: 52 km

6/8
Upp strax efter 7. Mulet m lite regn, 20 gr. Förbereder frukosten. Hämtar bag. trad. €1,10. Frukost. Packar ihop och lämnar campingen 5 ö 1/2 9. Handlar lite på Lidl i Suippes 10 ö 9. 1/4 ö 12 har vi åter parkerat i Durbuy. Äter ost- & skinkmacka till lunch. Pierre kommer (m fru?). Anmäler oss och betalar €21. Han känner inte igen oss men det gör hon. Beställer 2 pistoles till imorgon. Får flytta in när det kommer en regnskur. Kicki ringer. Kul. K fixar middag, chili con carne (burk). Det var gott med bröd till. Kommer in lite bilar, mest från Belgien. En svensk kommer i en stor Frankia. Han ska bygga en ännu större bil. Suck. Kollar på några Heartbeat.
Dagens etapp: 239 km

7/8
Upp runt 7. Molnigt, 18 gr. Förbereder frukost som K hinner äta innan brödet kommer. €0,45/st. Packar ihop. Lämnar 20 i 9. 1/4 över 12 har vi checkat in på Camping Hohensyburg, €27/dygn inkl. allt utom WiFi. Äter macka till lunch. Campingen ligger högt och trots höga berg får vi in massor av TV-kanaler. Bra! Duschar båda två i helt underbara, fräscha duschar. Tack för det. K fixar middag (idag med) stekt fisk m stekt potatis, jag skär sallad. Det blev gott. Tittar på TV.
Hemsida: https://www.camping-hohensyburg.de/Deutsch/Unser-Platz ; Dagens etapp: 234 km

8/8
Upp vid 7. Solsken, 16 gr. Frukost. Packar ihop och lämnar campingen 8. Efter en stund på A1 beslutar vi oss för att inte köra A2 till Hannover pg a nerresans upplevelse (vägarbeten/staus/olyckor). Navi omprogrammeras till att inte tillåta motorväg och så far vi iväg längs bundesstrasse, omständigt och tidskrävande. Handlar på Edeka center i Südwinsen innan ankomst till campingen, förtidigt. Checkar in med en vikarie för Petra. Fader känner igen oss. Tar plats 84 igen men den här gången backar vi in. Bredvid oss står samma plåtis som på nerresan. Han har också vänt på sin bil. Fäller ut markisen. Vid 6 grillar K Cevapcici och jag går och köper pommes i Gasthaus. Det blev jättegott! Tittar på TV.
Dagens etapp: 305 km

9/8
Upp 7-1/2 8. Soligt, 15 gr. Köper äntligen vallmofranska igen. Frukost. Diskar. Mamma från campingen hälsar när hon kopplar in el och jag får en hjärtlig kram av henne. Går till stan 20 ö 9. Hittar ett gardencenter men inga trädgårdstomtar. Handlar lite på Lidl. Är hemma igen 20 i 11. Bokar hemresan fr Puttgarden, 1335SEK! Hutlöst för 45 minuter. Galiamelon med skinka till lunch. Lika gott den här gången. Sitter ute och njuter i det "svala" vädret. Grannen i plåtisen frågar om svenska ord. Han har berättat för K att han ska upp till Jokkmokk. Så här års? Är det vettigt? 1/2 5 fixar K middag. Pannbiff à la Inger med extra lök och burkpotatis. Gott. Lite regn kommer på kvällen. Tittar på TV.

10/8
Upp 1/2 8. Solsken, 21 gr. Köper frallor. Frukost. Går till Rewe och handlar lite. Handla lite varje dag är vår melodi. Det blåser väldigt mycket. Äter Bullens pilsnerkorv m bröd till lunch. Så slipper vi ta med den hem. Gott. Grannen checkar ut och lovar att åka före 13. Vid 15 har han inte kommit iväg än. Det tar en väldans tid för honom att blir klar. Vi duschar båda två. Tittar på TV till middagsdags då K kockar till cordon bleu med rösti och restsparris. Med gurksallad till blev det en hit. Sitter ute trots blåsten. Det går knappt att titta på TV, otroliga störningar. Kollar på ett par Heartbeat istället.

11/8
Upp 1/4 över 7. Solsken, 18 gr. Förbereder frukosten. Hämtar/köper 4 vallmofrallor. Frukost. Packar ihop. Checkar ut. €55,40/3 dygn. Övertrassering på elen igen. Den här gången är det nog AC:ns fel. K tömmer tanken. 9 far vi. 1/4 ö 12 står vi i ruta 29 på Schönböcken, andra infarten till höger. Det är nästan fullt. Macka till lunch. Betalar €24/natt, tur att det bara blir en. Vi trivs inte här längre. Regimen har förändrat campingen. Sitter inne mest på eftermiddagen pg a blåst och värme. Till middag blir det stekt falukorv med makaroner. Så var båda slut. Tittar på TV. K lägger sig tidigt. J spelar på fb via Sony.

Dagens etapp: 194 km

12/8
K upp före 6. Jagar upp mig 20 ö 6. Frukost. 20 ö 7 lämnar vi campingen i solsken, 16 gr. Handlar lite på Aldi i Ahrensbök. Tankar på Aral vid 9, €1,299/l. Billigare än i Frankrike. Handlar för ~€150 på Nielsen och sedan för €45 på Lidl. ställer upp hos Hintz vid 10. Frun kommer förbi och hälsar. Äter leverpastejsmacka till lunch. Solen gassar. Går till Sky som numera är en Rewe med bordershop. Handlar 1 fl vin och lite annat. Sitter ute och inne omvartannat. Till middag fixar K cevapcici med rösti och gurksallad. Det blev gott! Pratar lite med den tyska grannen som varit ganska mycket i Norge. Tittar på TV. Kommer lite regn.
Dagens etapp: 96 km

13/8
Upp 1/2 8. Solsken, 16 gr. Bakar bröd. Frukost. Ställplatsen är nästa full. Går en vända till gamla stan och Edeka. Köper vin och mat. Går en vända till Rewe också. Köpa, köpa, köpa. Äter pizza till lunch. Tittar mest på TV på eftermiddagen pg a regnskurar. Strax efter 5 äter vi BambiGoreng till middag. Gott! Ställplatsen fylls på igen, med mest tyskar. Kommer 3 svenska bilar, sent. Tittar på TV.

14/8
Upp 1/2 8. Molnigt, 14 gr. Frukost. Ställplatsen är full! Går till Netto och handlar lite. Kommunpersonal kommer och tvingar oss att betala kurtaxa, €2,50/pp. Hade vi betalt i apparaten hade det kostat €4. Kurtaxa är nog fel uttryck det borde nog heta turistskatt för vi har ingen nytta av kurtaxans erbjudanden. Varma mackor till lunch. Går till Rewe och handlar det sista. Duschar båda två. Skönt. Sitter ut och njuter av vår sista dag i Tyskland. K fixar cevapcicirest till middag med stekt potatis och lök. Det blev jättebra. Diskar på den nya diskplatsen som blev klar idag. Med varmvatten utan extra kostnad. Jättebra. Tittar på TV. Tidig kväll.

15/8
Mobilen väcker 6.15. Frukost som förberedes igår. Gråmulet, 18 gr. Packar ihop. Lämnar ställplatsen 5 i 7. Har betalat €45/3 dygn. Checkar in i hamnen 10 ö 7 och hinner med 7.15-färjan. Många ungdomar ombord. Kommer fram i tid. Verkar vara kontroll av nå't slag, rullar väldigt långsamt. Passkontroll. Blir köbildning innan Köpenhamn. Det tar väl ca 30 minuter att komma förbi olyckorna (en upphinnande olycka och en lastbil med något slags läckage). 10.37 är vi igenom betalstationen. Strax efter 12 kör vi in på Strandängens camping. Vi tar plats 27. Den har vi haft förut. Macka till lunch. Lämnar tillbaka boken jag lånade i vintras. Gör inget innan middag som blir canneloni på burk från Frankrike, värmt i vattenbad. Smakade så där. Tittar på TV.
Dagens etapp: 319 km

16/8
K upp 20 ö 6, jag 1/4 i 7. Frukost. Packar ihop. Tömmer tanken och checkar ut, 270SEK/natt. Handlar på ICA Maxi. 5 i 1/2 9 drar vi norrut. 20 i 12 backar vi in på tomten.
Dagens etapp: 256 km

Hela semestern: 4620 km

K tyckte nog att den här semestern blev lite väl svängig, dvs drösvis med rondeller och en hel del krokiga vägar. Jag å min sida tyckte att det blev en reprissemester.

Tillbaka till början