Bilder 2010

Hagas lilla Europaturné

I år tar vi och besöker några gamla favoriter och hittar på lite nytt. Kent vill hemskt gärna titta på modelljärnvägen i Wiehe igen. Det är säkert 8 år sedan sist. På vägen dit vill jag se på Kyffhäuser Denkmal.

Kommer iväg senare på säsongen än vanligt p g a Ingers arbetskamrater. Kent har inga sådana längre.

13/8 Bålsta -> Bengts i Örkelljunga

Strax efter 1 lämnar vi ett halvsoligt Bålsta för vår senaste semester någonsin. 7 minuter över 4 stannar vi för middag på Frasses i Mantorp. Jag tar ett Frassemål mellan och K tar Cheesemeny mellan, 142:-, då ingår bröd, smör, sallad, dricka och kaffe också. Min meny innehåller även 3 friterade lökringar. Allt var gott och 7 över 1/2 5 är vi på väg igen. Det är mer mulet här men fortfarande väldigt varmt. Vi åker genom en regnskur i höjd med Gränna. 1/2 8 har vi parkerat på ställplatsen utanför "Bengts i Örkelljunga". Solen bara vräker ner och det är 24 grader ute. Sitter ute tills solen går ner. Kollar lite på TV.

14/8 Örkelljunga -> Greifswald-Hinrichshafen

Kent går upp strax efter 7 och går till Statoil och köper frukostbröd (2 för 14:-!). Jag kokar ägg och kaffevatten. Vi har inte ström. Vid 8 åker vi. Det är mulet och fuktigt idag. Regnar en del på vägen ner till Trelleborg. Ställer oss på rastplatsen och fikar vid 20 i 10. Vid 11 åker vi till färjeläget och försöker få till bättre rabatt än den vi redan fått (returrabatt 200:-). Jo det går bra att få CC-rabatten istället = 10% (285:-). Jättebra. 1/2 12 står vi på kajen och väntar. 1/4 i 12 kommer båten, M/S Trelleborg, och börjar släppa av bilar och folk. Vi får köra ombord 20 över 12. Får stå längst fram i båten. Vi får se om det är till fördel för oss eller inte. Försöker hitta sittplats men det är nästintill omöjligt så när som på i buffén! Vi slår på stort och går in där, 410:- (€45,26) inklusive varsin 1/2 liter Mariestads. Sillar av olika sorter, lax, ägg, kyckling, fläskfilé, chokladtårta etc. etc. Mätta blev vi och gott var det. Blir sittande i buffén under hela överfarten som tar 4 timmar och 10 minuter. 20 i 5 går vi ner till bildäck och väntar på angöring. Vid 5 åker vi iland. Kommer inte åt att handla på BorderShoppen. Fattar inte hur man ska komma dit. Handlar lite på Lidl i Bergen, whiskey, vin och öl. Nu ska vi till ställplatsen utanför Greifswald. 10 i 7 hittar vi den hos firma Caravan Service Wöller i Hinrichshafen utanför Greifswald. Pratar med norskar. Tar en plats. Ägarinnan kommer och tar betalt €10/natt med el. Brötchen? Ja 2 helle = €1. Det var dyrt för att vara Tyskland. Äter kokkorv med bröd till middag. Ställplatsen har 4 platser på grus resten är på gräs. Även husvagnar är välkomna. Tittar lite på TV. Lägger oss 1/2 10.

15/8 Hinrichshafen -> Werder an der Havel

Upp vid 7! Varför då? Kent tar en promis. Jag förbereder frukost. Bröden sätts under ena torkararmen i en plastpåse. Lämnar platsen strax efter 8. Försöker hitta bankomaten som ägarinnan beskrev vägen till igår. Någonstans kör vi fel och tar Navi till hjälp istället. Hon har faktiskt bankomater som POI. Bra. Det går alldeles utmärkt, fast hon säger att vårt mål är på förbjudet område. Vi åker in på en återvändsgata och sedan är det fordonstrafikförbjuden. Men precis bredvid oss på hörnet är en bank som har bankomat. Hämtar ut varsina €300. Fuskar och kör ut på torget för att vända och köra ut igen. Men det är enkelriktat! Men hur ända in i ... ska man då komma ut. Vi bryr oss inte utan kör ut där iaf. Vi vet faktiskt inte i vilken stad vi är förrän vi kommer till järnvägsstationen. Greifswald står det där. Vi lyder Navi en gång och sedan inte nästa gång när det gäller att åka genom städer. 1/4 i 1 har vi checkat in på Campingplats Riegelspitze. För 19 år sedan var vi här, på hemväg från rallyt i Tjeckien. Vi känner inte igen oss alls. Vi duschar båda två. Superfin (nybyggd 2010) sanitetsbyggnad. Kortstyrda (10 minuter) duschar. Nu återstår 21 m/60 (tror jag), vi får se när vi checkar ut. Äter stekt falukorv, potatis och ägg till middag. Vid 5 kommer åskregnet så vi flyttar in och tittar en stund på TV. Lägger oss 1/2 10.

16/8

Vi tappar strömmen under natten, vi kollar inte varför. Sätter kylen på gasol och somnar om. Vid 6 går jag på toa och kollar ut genom fönstret. Campingen har ström men inte vi! Kent går upp och kollar. Kontakten är ur! Vem har gjort det? Går upp 1/2 9 och går till affären och köper frukostbröd, €0,50/2. Så ska det vara. Affären har ett stort utbud av bröd och man behöver inte beställa i förväg. Bredvid affären är en Bier Garten. Där tog vi oss en pilsner för 19 år sedan! Tar en promis mot stan innan lunch. Handlar lite på PennyMarkt. Är tillbaka i bilen 1/4 i 12. Äter elgrillade Roslagsgrillare till lunch. Vi går in i bilen för det är för varmt ute. Gör ingenting på hela eftermiddagen. Äter svinschnitsel till middag.

17/8 Werder an der Havel -> Jena

Upp vid 8. 1/4 i 9 checkar jag ut och Kent tömmer/fyller vatten/toa. €1 för vattnet. €51,80 för campingen. ACn har dragit alldeles för mycket ström. Tankar på Aral men MasterCardet fungerar inte! Betalar med VISA. Vi får kolla på en Shell senare. Vi ger upp försöket att komma till Kyffhäuser Denkmal för vi hamnar i spöregn. Vi drar till Wiehe istället, modelljärnvägen är iaf inomhus. 20 i 1 är vi där och 1/4 över 2 har vi tittat färdigt samt ätit lunch. 2x Jägerschnitzel med Cola €16. Åker vidare mot Jena. Hittar en camping i BorderAtlasen. Checkar in vid 4. Den ser lite halvruffig ut. Ställplatserna var alla bokade så vi får campa istället. Det tjänade vi 2,50-3 Euro på. Camparna behöver inte betala extra för duschen. €16,50 kostar campingen med el och dusch. Vi duschar båda två. Varje dusch är ett eget rum med duschdraperi och kar/handfat. Rent och snyggt. Även toaletterna är rena och snygga och kakel är det överallt. Så trots det ruffiga på utsidan så är det rent och snyggt på insidan. Campingen heter Campingplatz Jena Unter dem Jenzig. Ligger 2 km cykelväg från centrum. Det går en spårvagn utanför också om man inte vill cykla. Öppen hela året. www.jenacamping.de
Regnar mest hela kvällen. Försöker hitta en TV kanal som visar rätt väder men vi misslyckas med det.

18/8 Jena -> Weismain

Upp vid 8 (som vanligt). Köper 4 bröd €1,20 (!). Lämnar campingen vid 9. Tankar på Shell i Selbitz och Shellkortet fungerar inte! Det är samma kort som MasterCardet. Stannar på ställplats i Weismain. Inte mycket till service men gratis. Enligt BorderAtlasen så ska det vara 6 elplatser och det stämmer så tillvida att det är 6 eluttag i stolpen men bara två husbilsplatser. De andra fyra platserna är till för bussar! Men det är klart en rutinerad husbilsåkare ställer väl sig där också. Tömning/fyllning vatten/toa finns också. Går en promis in till byn (inte långt). Många hus från 1600-talet. Handlar frallor och kaffebröd i en enda öppna affären (mittagsruhe). Ringer Shell/Citibank och frågar vad det är för fel på kortet. Jag hade glömt att aktivera det när jag fick det i våras. Jaha! OK. Om 10 minuter fungerar det säger tjejen i andra änden. Äter ägg och bacon till "middag". Går tillbaka till byn och till banken för att se om kortet fungerar. Tar ut €100. Yes! Så nu kan vi vara lugna. Tittar på TV, lägger oss tidigt.

19/8 Weismain -> Sulzemoos

Vi matade elstolpen med €0,50 och för det får man 1kWh. Vi stängde av allt utom laddning och klockradio så vi hade fortfarande ström på morgonen. Då satt jag på kylskåpet för att förbruka de fattiga centen som var kvar. Vågade inte använda bryggaren om utifall att strömmen skulle tagit slut mitt i bryggningen. Kokar kaffevatten och fixar frukost. Kör vidare 20 över 8. 1/2 12 har vi hittat en yta (!) utanför Freistaat Sulzemoos. Kopplar in oss på el. Här kostar det €1 för 1kWh. Stoppar in en €2 och maskin börjar blinka. Det fanns redan 0,6 kvar så vi har ström. Går en vända i tillbehörsbutiken. Köper en Österrikiskkarta, campingbok över Europa, instegsmattor till bilen. När vi kommer tillbaka så har en personbil farit så vi byter plats. Äter lunch på imbissen, currywurst med pommes. Kent tar en lättöl och jag en vanlig. €14,80. Någon knuffar till elstolpen så strömmen bryts en stund. Jag stoppar i ytterligare 2+1 Euro och får ingenting för det. Ytterligare 0,50 cent och nu fick jag 0,5kW. Nu är det 0,7kW att använda. Äter stekt falukorv med ägg till middag. Kollar på film. Lägger oss tidigt.

20/8 Sulzemoos -> Sigmaringen

När strömmen tagit slut vet vi inte. Efter frukost 1/2 9 åker vi vidare. Handlar lite på Lidl i Diedorf. Tankar på Aral i Krumbach och kortet fungerar. Precis innan mittags ruhe anländer vi till campingen i Sigmaringen och får plats utan reservierung. Väldigt poppis ställe för kanotister, klättare osv. Betalar €20,50 för en natt med el och två duschpoletter. Det är samma sorts poletter som vi har från Lübeck så vi kan duscha extra länge. Kent går iväg med det samma efter att vi ställt upp. Sedan vill jag gå men då är det stängt för städning till 15. Sitter utanför bilen och bara lider. Det är 26 grader varmt enligt termometern i bilen. Efter att jag duschat orkar vi gå en liten promis till staden. Handlar bröd och skinka i en alldeles förträfflig affär (Kaufland). Nu ser vi att "Stadtmitte" inte är långt borta alls, men nu är det för sent. Ska ni hit åk hela tiden mot Stadtmitte för att till slut hitta campingsymbolen (tält/husvagn). Den väg vi kom ifrån hade inga symboler alls så vi tog en annan väg och kom rätt. Vi skriver upp den här staden för framtida besök. Slottet såg ganska häftigt ut på avstånd. Äter prinskorv med stuvad spenat till middag.

21/8 Sigmaringen -> Baume Les-Dames

Upp vid 8 för jag hörde brödbilen tuta sig igenom campingen. Lite snurrigt... på ett ställe står det att bröd kommer att säljas varje lördag och söndag och där brödet säljs där står det att det säljs varje dag. Idag är det lördag så båda skyltarna stämmer. Köper 4 bröd €2. Frukost. 10 i 9 åker vi i solsken. Tankar i Isle S Doubs. 5 i 1/2 1 har vi lyckats få en plats på ställplatsen i Baume Les Dames, rekommenderad av Sven. Men du, Sven, så här års får den bara 2 poäng av 5 möjliga. 1) Vi får stå på parkeringsplatsen (1 av 4) eftersom varenda ställplats är upptagen av CAMPARE (ser det iaf ut som). 2) Ingen toa eller dusch fungerar. 3) Det är alldeles för varmt. Men för €7 inkl el kan det väl duga ändå, men nog står vi trångt alltid! Se fotoalbumet. Betalar och beställer bagette. ACn går för allt vad den orkar och det räcker nästan inte. Går ett par kortare promenader i hettan, 1 till vänster mot campingen (€12,50/dygn står det på en skylt vid ställplatsen) och en åt höger vid kajen. Tittar lite på TV, lite halvfladdrig bild. Lägger oss tidigt trots hettan.

22/8 Baume Les-Dames -> Bourg-en-Bresse

Upp vid 8 för då får man köpa bröd. €0,85 för en bagette. Vid 9 åker vi vidare i hettan. 12 har vi tagit plats 50 på kommunalcampingen i Bourg-en-Bresse fast Kent sagt att han inte vill hit igen... Vi har åkt gamla N83 hela vägen och kan ärligt säga att vi inte känner igen oss ett dugg. Det är ju bara ett par år sedan vi åkte här. Tar en promis till Casino bara för att konstatera att det är stängt. Det är söndag. Duschar båda två och servicehuset är så mycket trevligare nu än förut (före två år sedan).

23/8 Bourg-en-Bresse -> St Nazaire-en-Royans

Vid 4 hör jag åskmuller och vid 5 kommer regnet. Går upp/ut och kollar att stolarna står under tak. Upp igen sedan vid 8 (standardtid verkar det som). Bara 22 grader ute. Efter frukost så knäcker Kent ryggen. Hur ska det här gå? Åker vid 9. Handlar öl, vin och lite mat på Carrefour i Montalieu. När vi lämnat staden kommer vi ihåg att vi glömt smör. Stannar till på Intermarche i Charancieu och köpter två varianter smör för säkerhets skull. Kl 1 har vi tagit plats 5 på älsklingscampingen i Drôme. St Nazaire. Tar varsin ost- och skinkmacka till lunch. Checkar in vid 5 och betalar €23,80/2 nätter inkl el och dusch. Äter svinschnitzel till middag med champinjongräddsås.

24/8

Upp vid 8 fast vi inte ska iväg. Ägg- och baconfrukost. Vid 1/2 10 går vi till stan, med hopp om att missa regnet. Staden har fått en livsmedelsbutik!! Halleluja! Den nya bagaren vi såg förra gången tycks ha slagit igen. Den andra har semester. Handlar lite i den nya butiken. Den har allt, frukt, grönsaker, kött, ost, vin och sprit OCH bagetter. Äter tacos till middag.

25/8 St Nazaire-en-Royans -> Crest

Upp vid 8. Solen skiner och termometern visar bara 15 grader. Helt underbart! Åker vid 9. Kent tar mig på en resa jag sent ska glömma. Se fotoalbumet för hissnade bilder. Som mest var vi uppe på 1500 meters höjd. 1/2 1 har vi tagit plats 123 på camping Les Clorinthes i Crest, €19,10/dygn med el (fungerar som 4A fast det står 6A, troligtvis dålig matning in till campingen)/dusch och pool. Sitter mest och lider för det är så varmt. Den här staden ska vi också lägga på minnet. Det är inte alls långt till den från campingen.

26/8 Crest -> Beziers

Vi har sovit med korsdrag men det har inte märkts. Frukost. 200 gr bagette för €0,90. 10 i 9 åker vi för att tömma avloppet och slänga sopor/flaskor. Handlar lite på Lidl i Montelimar. Såg väl ut som i Tyskland tycker vi. Vid 1 tar vi snabblunch på A9 Aire St Aunes. Biltermometern visar 39 grader! Det kan inte vara sant. När vi passerat Montpellier tycker vi att vi är så nära att vi kan gott köra till Beziers iaf. Detta trots att vi inte kommer ihåg hur man hittar till campingen. Det tar väl ca 15 minuter innan vi kommer ihåg vad den heter också. Vi hade inte behövt oroa oss. Campingskyltar fanns det flera stycken av och till slut står det även Camping Clairac också. Den gamla, tvättbrädevägen är tyvärr kvar. Suck! Något omskakade kommer vi fram vid 3 och ser att checka in får bli vid 5. Hittar en plats i 1/2-skugga. Ut med markisen och på med ACn. Det är 30 grader iaf. Lotta kommer vid 4 och pratar lite. Hon får vårt CCi så länge. Hon sa att hon kände igen oss men det vete 17. Det är 7 år sedan sist. Checkar in vid 7 och betalar €16,90/dygn med el/dusch/höns/gås och get (samma get!). Vi fick 10% i rabatt på platspriset. Tittar på TV en stund.

27/8 Beziers -> Naucelle

Upp vid 8. Har sovit dåligt pga värmen. Det väsnas lite väl mycket med ACn för att ha på den hela natten. Vid 9 åker vi. Har inget mål direkt för dagen och tar och följer en campingskylt bara så där. Hamnar på Camping du Lac de Bonnefon utanför Naucelle. Den låg en bra bit från färdvägen men vi började bli desperata (kl 2). €18,90/dygn med el/dusch/pool. Enligt broschyren även gratis Internet. Får inte in någon TV. Äter köttbullar med stekt potatis och champinjongräddsås till middag. Gott. Kollar på 1 polis och 1 Bond innan vi lägger oss vid 10.

28/8 Naucelle -> Issoire

Upp vid 8. Diskar. Frukost. Fast vi inte får köpa vår bagette förrän 1/2 9 är vi ändå på väg runt 9. Hur gör vi egentligen? Har sagt åt Navi att ta oss till Clermant de Ferrand snabbaste vägen utan betalväg och vi åker motorväg i säkert 15 mil. Vi ger upp i Issoire för vi behöver tanka och handla. Hittar en kommunalcamping som definitivt behöver campinggäster. Vi får plats 75 av hur många vet jag inte, men campingen är stor. Väldigt fint servicehus och fina blommor. Här finns det gratis Internet men jag lyckas inte ansluta mig. Äter Americanos (kycklingfilé panerade i corn flakes) med currydipsås till middag. Ganska gott, fast jag hade hellre haft chilisås. Ser på väderleksnyheterna att lägsta temp i natt blir ca 9, hutter.

29/8

Det har varit svalt i natt, med köksfönstret och ett takfönster öppet. 20 över 8 ropas det i högtalaren att bagaren kommit. Det kallar man service! Fixar frukost och det är 10 grader ute. Kör ACn som värmare och det luktar strykjärn. Går en promis i blåsten men hittar ingen bra väg över/under motorvägen. Sitter mest inne pga blåsten.

30/8 Issoire -> Auxerre

Kent går upp tidigt och köper sedan en jättebagette för €1,05. Idag är det varmare, 13 grader. Checkar ut och betalar €37,80/2 dygn med el och dusch. Precis innan lunchstängning piper vi in på Intermarchén i Magny-Cours och handlar lite. Banan ser vi inte till. 1/4 i 3 har vi ställt upp på kommunalcampingen i Auxerre, €12,60/natt med el/dusch. Jag duschar och vill man ha hetare dusch då får man åka till Poix de Picardie. Äter laxburgare till middag. Vi står på Lärkornas Allee nr 162, (Allee des Alouettes).

31/8 Auxerre -> Metz

Upp 1/2 9! Jisses! Frukost med seeeg bagette. Det är 11 grader ute. 10 över 9 far vi. 1/4 i 3 har vi tagit plats 8 på kommunalcampingen i Metz i anspråk. Sitter bara och njuter ända fram till att jag blir getingstungen i höger långfinger. Inte kul. Jag går och köper pommes för €2,50 i campingkiosken, medans Kent steker fisk. Det blev gott alltihop.

1/9

K går upp före 8. Usch! Han köper bagett och croissant. Solen skiner men det är bara 11 grader ute. Tar en promis till stan. Vårt kära café Leffe har slagit igen. Det var synd. Går runt i gamla stadsdelen och knäpper en del bilder på portar. När vi är tillbaka äter vi en "äkta" Quiche Lorraine till lunch. MIN är godare tycker vi. Går en promis till efter lunchen och ser lite nya vyer. Till middag äter vi prinskorv med stekt potatis och rödbetssallad. Kan det bli mer svenskt? Kollar på Inspektor Barnaby på kvällen. Duktig kille som kan franska! Avsnittet hade vi inte sett. Det kommer väl i jul.

2/9 Metz - Neumagen-Dhron

Upp vid 8 och köper bagette och croissant. Åker och checkar ut vid 9. Datorn trasig, inget kvitto men €31 betalar vi för 2 nätter med el/dusch. 1 dygn ska vara dyrare än det andra pga byte till lågsäsong, men vad det kostar vet vi inte. 10 i 12 har vi tagit plats på ställplatsen Neumagen-Dhron invid Mosel och äntligen (!) ett tips som stämmer. Betalar €10/dygn inkl dusch/toa. €10 i pant för toanyckeln. Elen betalar man efter förbrukning. Vid 5 går vi den ytterst korta promenaden till brasserie Käpt'n Cook och äter Piratenschnitzel med barbecusås, friterad potatis och grönsaker. Till det varsin öl. Jättegott! Som efterrätt tog vi varsin glassbägare med blåbär. Bägare! Inte rätt namn på den serveringsskålen. €39,80 betalar vi för kalaset. Värt varenda cent. Kollar en stund på tramsig TV innan vi lägger oss.

3/9

Upp 8 och går på toa i "Sanitär arch". Det är så fint så man vill ta av sig skorna. När K också varit går vi till bagaren uppe på huvudgatan, den som ligger bredvid slaktaren. Bagaren öppnar 06.30 varje dag, slaktaren (som säljer pålägg också) öppnar 07.30 måndag-fredag, lördag 07.00 (!). Bagaren säljer inte bara bröd utan även pasta/grönsaker/vin/ägg/ost osv. Efter frukosten går vi en långpromenad i byn. Mycket om romarna som var här 200 e Kr. Efter lunchen tar vi en promis till. Som vanligt när vi är någonstans så har vi dålig timing. Imorgon och på lördag så är det "Antik- und Trödelmarkt" bredvid ställplatsen. Vi har inte tid att stanna och se på den.

4/9 Neumagen-Dhron -> Greven

Vid 8 går jag och köper bröd. Efter frukost tömmer vi avloppet i väntan på värden, som kommer när vi precis är färdiga. €6 får vi betala för elen, det gör €13/dygn, inte dyrt iaf. Ställplatsen har öppet året runt, men arken stänger i november/december. 1/4 över 1 har vi hittat till Camp Marina utanför Greven och här står det bara husbilar av alla de sorter, nästan mest stora. Gräsmattan är nästan finare än en golfgreen (fast jag vet inte hur en sådan ser ut). Går en promis runt platsen, mest tyskar, 3 norrmän och 1 svensk + oss. Äter fransk pannbiff med bröd till middag. En norrman som har Concorde (stooor) kommer och pratar. Vi tipsar om Bengts i Ö-ljunga. Pratar med danskar i en tyskhusbil, dom hade varit på mässan i Düsseldorf. Plussade väldigt för den nya Kaben. Hm, undrar hur den ser ut?

5/9 Greven -> Lübeck

K går och hämtar bröden vi beställde/betalade igår. Solen skiner men det är bara 12 grader. Åker 10 över 9. Vid avfart 53 på A1 får vi stau och blir "sittande" i ca 45 minuter, pga broarbete. På en söndag! 1/2 3 kör vi in på Schönböcken och betalar direkt för en natt. Här står det en TravelMaster redan, Berra heter den. Ägaren själv kommer förbi och säger att man måste ju komma och hälsa när man ser en sådan snygg bil! Deras favoritställe är Neumagen. Berättade att ställplatsen höll med handdukar också. Det märkte vi inte. Såg bara att man skulle lägga de fuktiga handdukarna i tvättkorgar utanför duschar, men fick liksom inte ihop det. När det är dags för fotografering av uppställning kommer det i en svensk husbil. Jag tänker; Tänk om det är Rohdins! Dom har husbil men jag vet inte vilken sort. Bilen tutar och tutar och när jag kisande tittar in i bilen så är det ... ROHDINS. Kul att vi träffas iår igen på Schönböcken. Vi ses ju inte annars, vi bor ju sååå långt ifrån varandra, ca 2,5 mil. Dom ska iväg på DK/N/S höstträffen, iår i Dresden.

6/9 Lübeck -> Altefähr

Upp vid 8 och äter de torftigaste frukost vi ätit på åratal. 1 glas juice, 1 ägg, 1 skiva ost och frallor. Inget kaffe eller te. Tvärslut. Vid 9 åker vi och då har Rohdins redan farit. Vi hittar dock på dom igen på husbilsparkeringen utanför Citti. Handlar för €225 och då har vi fått €16 i rabatt för att vi har Cittikort (beställde det 1 vecka för semestern, levererades på 4 dagar). Trasslar oss igenom Lübeck för att åka den röda vägen till Stralsund. Efter Wismar tröttnar vi på alla trafikljus i byarna och kör upp på motorvägen istället. Vid 1 har vi ställt upp på Sund Camp i Altefähr och inte känner vi igen oss här heller. Vägen fram till campingen känns igen (som i Beziers, men inte lika lång). Äter tyska pannbiffar till middag. Gott. Lägger oss tidigt.

7/9 Altefähr -> Örkelljunga

Det har regnat under natten. Upp vid 8, går till bagarboden och köper bröd. Till frukost är det solsken och ganska varmt och eftersom vi inte har bråttom går jag och duschar. Det var skönt och ingick i priset (€17/dygn m el (mellansäsong)). 1/2 10 lämnar vi campingen och 20 ö 10 står vi utanför incheckningen i Sassnitz färjeläge. Vid 11 får vi åka in och ställa oss på kajen, vi hamnar precis bredvid entréen till BorderShoppen. Vi går in och köper 1 liter gin och 1 liter Campari, €30. Xante och Kilbeggan var dyrare här än på Citti. 10 över 12 får vi köra ombord, hamnar men pipen in i väggen. När kommer vi av då? Det är inte lika mycket folk på den här turen så det är inga problem att hitta sittplats. Buffén kostar bara 99:- den här gången. Det var väl orättvist! Vi tar det den här gången också. Det är samma som sist, det är förresten samma båt också M/S Trelleborg, hur nu det kan gå till. Det gungar faktiskt när vi väl kommer iväg. Kaptenen försäkrar att stabilisatorerna fungerar och är i bruk, men gungar gör det iaf. Sitter ett tag i cafeterian och tittar på TV4. 1/2 5 sätter vi oss i bilen. Vi får se när vi kommer av... SIST kommer vi av. Det är tullkontroll, men han vill bara veta om vi har några djur eller nå't annat med oss (som vi inte borde ha). Nej. Strax före 7 har vi parkerat på Bengts i Örkelljunga igen. Utan ström den här gången också. Dom som står där har parkerat värre än på camping. Tittar på TV, lägger oss 10.

8/9 Örkelljunga -> Jönköping

Upp 1/2 8. Kent går och köper dyra, dåliga bröd på Statoil. Frukost i solsken men inne, 14 gr ute. Vid 1/4 över 8 byter vi till elplats och laddar PCn. Kent duschar. Norrmannen från Greven står här på vårt förslag och tycker det är Grejt. Han ska till Borås och byta olja. Går ett par vändor inne hos Bengts. Kent blir lite förtjust i en Pilote med skinnklädsel. Vid 1/2 12 lämnar vi Örkelljunga. Tankar i Skånes Fagerhult på OKQ8. Äter på mini Frasses när vi ändå är där. Varsin Cheeseburgare med liten stripesmeny. När vi ätig färdigt har vi 1 portion stripes kvar ungefär. Det var mycket stripes i portionen. Handlar lite pålägg och mat på ICA i Markaryd. 20 över 2 har vi parkerat bredvid Leif H på parkeringen utanför Elmia. 100:- kostar det. Ett par rader åt andra hållet står Crystal. Fikar. Vid 6 börjar det röra på sig. 20 i 8 har vi ätit gulaschsoppa till middag ståendes mellan Argos och Leif H. Tittar lite på TV.

9/9

Upp 1/2 8. Frukost. Rolf och Gunilla står några rader framför oss på Euraklubbens område. Solen skiner. Vid 10 går vi till mässan och kollar på Kabe. Nyheten danskarna pratade om var en integrerad 780 bil. OK, inga större ovationer från mig. Hälsar på Urban och Alexanderssons. Lyxar till det med lunch på mässan, hemlagad pannbiff, stekt lök och lingon 79,-/st. SMAKLÖST!! ÄCKLIGT blev det t o m bara för att det inte smakade något. Hade smakat bättre med en hamburgare utanför mässan. Äter stekt falukorv med Frasse stripes till middag. Lägger oss tidigt.

10/9 Jönköping -> Bålsta

Upp 1/2 9. Frukost. Genommulet. Har regnat ett skvätt under natten. 10 ö 10 lyckas vi tråckla oss ut baklänges. Framåt går inte alls. En Eura har parkerat alldeles för nära Argos för att vi ska kunna komma ut den vägen. Handlar lite på Willys i Strängnäs. Vid 3 är vi hemma i Bålsta.

Hela semestern: 5888 km

Vägval 2010

Tillbaka till början