Caravan Club of Sweden logotyp Logotyp FICC logotyp Bilder 2007

2007 Millstreet, Irland

Som vi har längtat till detta rally. Vi var så ledsna 1997 när vår plånbok sa: "Nej, nej, nej det har vi inte råd med!". Vi lovade oss då att om det kom på tal igen att det skulle bli ett rally på Irland då skulle vi med. Så det så! Så när chefsdelegat Eva 2001 i Selbu sa att Irland hade anmält intresse att anordna rally igen, sa vi till oss själva NU ska det bli av.

Å så blev det. Vi bokade färja redan i november. I januari var vår hemresedag inte tillgänglig längre. Tur hade vi.

Kartprogrammet vi har att planera resor med börjar bli lite till åren. 2004 står det på kartongen, men Irland var inte mycket utforskat. Se bara på denna bild över turen i Co Donegal som jag planerat. Jämför den med den här som är framtagen i AutoRoute 2006. Skillnad?!

I år publicerar jag resan redan innan vi har farit iväg. Vi får se om jag kan uppdatera under resans gång. Det finns ju trådlösa anslutningar. Som synes så har vi planerat "in i minsta detalj" vad vi ska göra och när.

5/7 Bålsta -> Trelleborg.

Lämnar Bålsta vid 1/2 2. Det är molnigt. I höjd med Jönköping kommer regnet. Tom ringer och undrar hur långt vi kommit. Berättar att det är problematiskt med vätan söderöver. När vi passerat Jönköping upphör regnet! I Hyltena äter vi middag vid 6. Stekt falukorv med stuvade morötter och stekt potatis. Kan det bli mer svenskt? När vi passerar Strömsnäsbruk hör vi på radion att en del vägar/vägavsnitt är avstängda runt Malmö/Helsingborg pga regnet. Vad gör vi? Lämnar E4 och tar de mindre vägarna över Hässleholm? Men dom hade sagt att vissa länsvägar också var avstängda så vi fortsatte på E4. Genom en sjö fick vi köra, det var väl ca 3 dm djupt. Närmare Malmö blev det värre. Vi fick åka 108 till Svedala och sedan till Trelleborg. I Trelleborg så vräker regnet ner så vi knappt ser att köra. På VV rastplats är det ganska fullt men vi lyckas klämma oss in på en plats. Nattinatti 1/2 11.

6/7 Färja Trelleborg -> Travemünde. Lübeck.

Det har inte regnat så mycket under natten men jag har sovit dåligt. Vi går upp vid 7. Vid 1/2 8 åker vi till incheckningen som vi nog tycker behöver byggas om! Väldigt rörigt var det. Tar en kopp kaffe i väntan på ombordkörning. 1/4 över 9 får vi köra ombord. Va' bra, jag hungrar ihjäl. ;-) Vi har beställt TT all-inclusive i år, det innefattar frukost, lunch och eftermiddagskaffe med kaka. Frukosten är avklarad innan färjan lämnat färjeläget! Vi har lyxat till det iår och beställt hytt med TV! Fast egentligen inte. Den hytten kostar lika mycket som alla utvändiga hytter under dagtid. Duschar och sover en stund, kollar på TV. Vid 1/2 2 går vi och äter lunchbuffé. Vin och starköl ingår. Det var väl så där, man väljer ju själv vad man ska äta men, men. Eftermiddagskaffet struntar vi i. Vi orkar inte mer. Färjan lägger till i tid och utfarten ur hamnen är ny, fast är den riktigt färdig? Kommer fram till Schönböcken vid 6 och det är mycket gäster här. Hittar en plats på höger sida, andra avfarten, men den lutar något. Vi hittar nog en annan plats efter shoppingturen imorgon. Kollar lite på TV och lägger oss 10.

7/7 Handla

Kommer upp 1/2 9! Det var sent. Köper två frukostbröd och dom kostar lika mycket som förra året. €0,25/st. Åker och handlar lite på Aldi, Citti och Plaza. Är tillbaka i bilen vid 11 och tar plats på mitten nära sopstationen. Äter Sibyllas kokkorv till lunch. Det regnar 5-7 minuter varje kvart ungefär, men det är inte kallt. Checkar ut och betalar €37 för 2 nätter. Upp €2 från förra året?

8/7 Lübeck -> Platz für camping Aachen

Upp tidigt, 7. Solen skiner. Tankar i Osnabrück. Man måste följa vad navigatorn säger annars blir det snurra av. Vi har sett Aachen lite här och där innan vi hittar fram till husbilscampen, som även tillåter tält och husvagnar. Snyggt! OM herr Ober inte kommit och tagit betalt innan man far så ska man lämna betalningen i brevlådan. Snyggt! Det kostar €12/natt att stå här och då ingår el och vatten. Duschen kostar €1 och kan väl tyckas lite dyrt för 5 minuter, men har man husbil så behöver man inte den tjänsten. Platserna är plana och det är inte långt till stadskärnan.

9/7 Platz für camping Aachen -> Jumieges

Upp tidigt idag med, 7. Har regnat lite under natten. Tankar lite i St Ghislain och 5 över 10 står vi i kö för att komma in i Frankrike. Varför då? Dom tittar på oss när vi passerar men inte mer. Nu ska vi åka betalmotorväg. I St Hordain (?) tar vi en biljett och i Gare de peage Jules Verne (utanför Amiens) betalar vi €10,60. På andra sidan Amiens tar vi en ny biljett och betalar 7,60 vid Aumale. Ny biljett i Cottevrad och så betalar vi €1,80 vid Rouen. Vid 2 är vi framme i Jumieges på Camping de la Forét och betalar €22,80 för en natt med el! Campingen har jättefint servicehus och ligger på gångavstånd från "stan". Staden ligger vid Seine.

10/7 Jumieges -> Cherbourg, färja till Rosslare.

Upp lite senare idag. Metereologerna hade rätt, det regnar. Utan att ha tagit någon biljett så betalar vi €6.70 i Benzeville och nu spöregnar det. I Dozulé betalar vi €4,50 utan att tagit biljett. Tankar i Isigny sur Mer på Intermarchén. Navigatorn tar oss rätt genom Cherbourg trots att det är vägarbete och omvägsskyltning. Kommer fram alldeles för tidigt till färjeläget och står på väntparkeringen i ett par timmar. Det blåser kallt ute men solen skiner. 20 i 4 åker vi och ställer oss i kön för incheckning och vid 4 har vi checkat in och blivit tullkontrollerade. När klockan är 17 står vi längst fram i MV Normandys bottenplan. Checkar in i receptionen och får vår hyttnyckel, nr 671. Går ner och lämnar vår väska. Hissen fungerar inte på båten. Kollar när Boylans brasserie öppnar och går och sätter oss i Cafe Lafayette och tar en kaffe. €2,05/st. När Boylans öppnar tar vi varsin Shepherds pie med öl och vin = €32.30. Man kunde ju tro att man är på lyxkrog! Men gott var det. Sedan sätter vi oss i Molly Malounes lounge bar och tar varsin öl/vin €9,35. Varsin Guinness går på €4,15/st. Innan vi går och lägger oss tar vi varsin hot dog inbakad i smördeg och öl/vin €15,60. Det är inte billigt att äta/dricka på denna båt.

11/7 Rosslare Europort -> Athy via New Ross

Hyttväggarna är otroligt tunna. Undrar om grannarna har hört snarkningarna från vår hytt? Går upp vid 8 (irländsk tid) och intar frukost på Boylans Brasserie. Kent tar 'Swift Grill' vilket är 5 olika saker från 'Full House'. Korv, bacon, äggröra, hashbrown, black and white pudding. Inget särskilt gott. Inger tog 2 bröd med smör, juice och kaffe. Kent tog juice och kaffe också. Summa summarum €18,95. Sitter sedan i Molly M's och glor på TV utan att höra något. Kapten meddelar att vi är 15 minuter till 1 timme försenade pga att lotsen i Cherbourg var försenad med 15 minuter och att det hade varit någon sorts problem vid Lands End på natten. Vi kommer iaf fram och 20 i 1 är herr och fru Haga de första att åka iland i Irland! Nu är det vänstertrafik som gäller! Hittar ut ur stan och kommer fram till New Ross där vi hittar en Aldi och vi stannar och handlar lite. Öl är inte billigt. En vindunk kostar som hemma. Vi kan inte åka den väg vi tänkt pga bilolycka, vi får vända på klacken och ta en annan väg. Dagen blev 5 mil längre än planerat. En del N-vägar är som jättefina motorvägar, andra är som jag vet inte vad. Strax före 6 är vi iaf framme på Forest Farm Caravan & Camping Park utanför Athy. Bra platser på asfalt. Vi har inte haft regn på hela dagen förrän vid 7 på kvällen. Kan inte får in några digitala kanaler på TVn. Den har inte Irland/UK. Analoga kanaler får vi tag i dock, 3 st. Kul. Denna camping kostar €20/natt för två med el. Dusch är gratis.

12/7 Athy -> Rush via Portlaoise

Har regnat av och till under natten. Kommer iväg vid 9. Missar avfarten till Rock of Dunamase men får ett foto från vägen. Tankar lite i Monasterevin pga att motorn 'bluddrar'. Vad är det med fransk diesel? Finns det olika kvaliteér? Lampan för insprutningen lyser också. Köper ett sådan där universalmedel som ska rena ventilerna. Hoppas det blir bättre. Väster om Dublin får vi betala €1,90 i motorvägsavgift. Fortsätter norrut mot Rush och vi hittar North Beach Caravan Park och önskar nästan att vi hittat något annat. Kostar €21/natt med el, duschen kostar €2. Det enda roliga med denna camping är att den ligger vid Irländska sjön och har tidvatten. Strax efter det att vi kommit hit, vid 1, så drar sig vattnet tillbaka. Vi får se när det kommer tillbaka. SMS:ar Thomas, Robert och Tom. Regnar 1 gång i kvarten ungefär, men det är inte kallt. Kommer i kontakt med husbilen bredvid, tyskar från Hamburgtrakterna. Dom ska också på rallyt. Deras andra rally blir det här. Mannen pratar hyfsad engelska och vill inte prata tyska med oss. Frun förstår engelska men kan inte prata, så det blir lite rörigt i huvudet och munnen på oss som inte vet vad vi ska prata.

13/7 Rush -> Lisnarrick NI via Drogheda, Navan, Cavan, Enniskillen.

Regnar ordentligt idag när vi kommer upp. Kommer iväg vid 1/2 10. Betalar €1,70 utanför Drogheda. Tankar lite i Enniskillen för att späda ut dieseln från Frankrike. Macken är en komplett livsmedelsbutik. 1/4 över 1 är vi på plats i Castle Archdale för £16,50, men vi delar platsen med två husvagnar. Talar om för receptionen hur det ser ut och vi får flytta på oss! Undrar varför just vi? Mesproppar som vi är knyter vi näven i fickan och grumsar i bilen.

14/7 Lisnarrick NI -> Ballyshannon via Moville, Malin Head, Buncrana, Letterkenny, Donegal

Upp 7. Vi VILL här ifrån fortast möjligt. Solen skiner. Vägen från Moville upp till Malin Head är verkligen vacker! Vi kommer inte ända fram till Malin Head, vi kanske valde fel väg men den vi åker på slutar med "kostig" så vi får vända. Tankar en skvätt i Buncrana. Handlar lite på Lidl i Donegal. 20 över 2 står vi på plats på Lakeside camping. Här hittade dom vår bokning. Det var väl tur det eftersom det är alldeles knökfullt på campingen i övrigt. Vi får visserligen stå på parkeringen bakom restaurangen men vi har "sjöutsikt". Elvis uppträder på restaurangen men vi hör inte ett dugg (vi går alltså inte dit).

15/7 Ballyshannon -> Ballykeeran via Sligo, Boyle, Roscommon, Kilbeggan

Upp vid 1/2 8. Frukost. Tömmer toa och avlopp samt fyller nytt vatten innan vi åker vid 20 i 9. Solen är med oss idag med. 1/2 12 har vi hittat till Locke's destillery museum i Kilbeggan. Får ett häfte på svenska och vi är våra egna guider. Destilleriet startade 1752 och sägs vara det äldsta med licens i världen. Vid 1 har vi hittat till Lough Ree East Caravan and Camping. Vi frågar om plats och han säger att det går bra. Jag säger att vi bokat och han säger att det går nog bra ändå. Häpp! Får plats nere vid sjön som är väldigt populär bland en del campare som har båtar med sig. Duschen kostar €0,20/minut så vi struntar i det. Går en vända in till byn och det enda som finns är en pub The fish and duck. Knallgult hus med svarta knutar. Snyggt!

16/7 Athlone -> Clogheen via Cashel, Tipperary, Cahir

Det regnar mycket under natten. Kommer iväg 1/2 9. Handlar på Lidl i Athlone för €70,14! Aldrig har vi handlat för så mycket pengar på Lidl, men det blir som om man vill ha öl på Irland. Den som kostar 6 kronor hemma kostar här €1,15. Tankar en skvätt igen i Birr och bilen går bättre och bättre. 1/2 1 är vi framme på Parsons Green. Dom hittar oss inte i bokningen men vi får en plats ändå. NU blev det engelsk standard på campingen! Den ligger jättefint med berg på tre sidor. Campingen har även åsnor, kor, getter, 1 gris och en strutshane. Vi tror nog att strutshonorna vi såg utanför campingen tillhör också. Har vackert väder i stort sett hela kvällen. Vi är omgivna av engelska och nordirländska ekipage, alla ska till rallyt.

17/7 Clogheen -> Killarney via Mitchelstown, Liscarroll, Mallow

I Liscarroll finns en åsnefristad. Åsnor från hela Irland kommer hit. Åsnor som har blivit misshandlade/misskötta av sina ägare. Åsnor som rymt och som ingen vill kännas vid kan få en fristad här. Inträde gratis. Dom var jättesöta och mååånga. Några hade t o m varit filmstjärnor. I Rathmore tankar vi en skvätt igen och nu måste den franska dieseln vara slut! K passar på att tvätta av bilen lite. Vid 2 har vi fått vår Reserverade plats på White Villa Farm Caravan Park, för €20 med el. Precis när Kent backat in och campingvärden gått sin väg kommer spöregnet. Vi får se hur länge det håller på. Tom kommer vid 7 och vi möter honom i entreén. Han får en plats på gräset en bit ifrån oss. Sitter och snackar till framåt 10.

18/7 Killarney -> Millstreet

Lämnar campingen innan dom öppnat, 07.30. Klockan 8 står vi utanför portarna tillsammans med en engelsk vagn. Eftersom vi inte har några papper vet vi inte till vilken ingång vi ska, så vi får (efter en del dividerande från vakternas sida) komma in och ställa oss på vänt. Sedan kommer en och säger åt oss att gå till kontoret och hämta våra papper. OK. K och jag går iväg och får en hängskylt (i papper) som det står A och en elblixt på. Vi tar med Toms också. Iväg till ingång A och där står Chefsdelegaten och säger att nu kommer ni inte längre. Traktor ska komma och dra oss alla på plats! Det har regnat alldeles för mycket. Ajajaj! Ett nytt Lechbruck? Sedan missförstår vi någon och åker in i alla fall. Tvärstopp. Traktor kommer och sätter oss på plats. Det gick bra. Arrangörerna tar det säkra före det osäkra och drar in allt och alla som ska stå på gräset, gräsmattan håller bättre då. Vimpel får vi iår per automatik s a s. JÄTTEBRA! Presenten var en liten påse toamedel. Inget att hänga på väggen precis, men användbart. Cyklar iväg till kontoret och hämtar ut våra bussbiljetter. Fungerar alldeles utmärkt. När kvällen kommer så har alla svenska ekipage (15) kommit på plats.

Kört hitills: 3740 km. På Irland: 1590 km

19/7

Det har inte regnat sedan i förrgår. Det kan ju inte hålla! Toaletter och duschar är helt underbara, men att duscha är svårt ändå. Vattentrycket är alldeles för dåligt så duschvattnet rinner mer utefter väggen än ner på den som duschar. Tar en promenad in till stan för att se om vi hittar den där restaurangen vi hittade på Internet. Det finns en slaktare, två livsmedelsbutiker, en grönsaksbutik, 2 apotek och vi räknade inte hur många pubarna var men dom var många. Hittar inte restaurangen. Handlar lite på Spar. Det är inte billigt i det här landet! Eller vad sägs om; 6 ägg €1,46. 140 gr kokt skinka €5,06. Plastkasse modell mindre €0,22. Det enda som var billigt var Maloneys Irish Cream €9,99. Men man kan ju inte leva på vin och sprit hela dagarna, man måste ju ha mat också.

20/7

Bussutflykt - Ring of Kerry
Bussen avgår vid 9 från Green Glens Arena och vi får bra platser i bussen. Chauffören heter Neil och pratar inte alltför mycket dialekt. Första anhalt är Kerry Bog Village. Här fanns, förutom hus med halmtak, ett par irländska varghundar. Dom är ganska stora till skillnad från Kerry ponnierna, dom är ganska små. Den här byn är den enda i sitt slag med så många hus i originalskick från 1800-talets början. Byn började sin existens för att en torvskärare kom på att torven i trakten var av väldigt hög kvalitet. Efter besöket på museét får man (om man vill) ta en Irish coffee på restaurangen bredvid. Bara €5/st. Vi stannar vid Dingle Bay för fotografering och det är underbart vackert. Lunch äter vi på The Thatched Cottage utanför Cahirsiveen och vi väljer Irish stew, som för dagen innehåller nötkött istället för lamm. Det var gott, en variant på kalops skulle man kunna säga. Det kommer bara några enstaka skurar under hela dagen tills vi kommer till Ladies View i Killarneys National Park och vi har ungefär 1 timme kvar av dagen. Det var en bra utflykt, chaffören berättade lite lagom om allt, fast en del stopp blev lite korta, t ex vid Muckross house. 20 minuter för en trädgård var lite för lite.

21/7

Invigningsdax (alltid på en lördag). Alla svenska deltagare har fått varsitt paraply av klubben så nu skulle det också invigas. Alla nationer samlas utanför arenan och något försenade travar vi iväg, Alla svenskar fäller upp sina paraplyer och då börjar det regna! Undrar om det var några som sa något om oss? I alla fall, så när vi når toppen i Millstreet stad så VRÄKER det ner, så hårt att det nästan regnar igenom paraplerna. Det blev tvärstopp däruppe också, vi vet inte varför. Nerför backen igen och upp för nästa, ner på andra sidan och där står en hel hoper med folk inne i en verkstad. Folket hade sökt skydd för regnet, dom hade ju inga paraplyer! Nu närmar vi oss arenan från baksidan och en stor blå fläck visar sig på himlen men vi ska vara inomhus för invignings-/tacktalen. Vi har fått en egen sjö utanför dörren, trots att markisen är utdragen.

Vi hade köpt 4 grillspett hos den lokala slaktaren för €2,50/st, vi äter dom till middag och konstaterar att det var inte värt pengarna. Visserligen var det gott men... På kvällen följer vi efter Anikó och Magnus till Arenan, där det är sång och musik och pub. Kommer hem 1 för då har allt stängt.

22/7

Första söndagen på rallyt har tyskarna alltid sin öppna gata. Vi går dit vid 2-tiden äter och dricker gott vid olika stationer. När vi lämnar deras "by" så är infarten en lerväg (det var den inte när vi kom).

23/7

Utflyktsdags igen. Första anhalt Limerick men vi stannar inte. Sedan till Bunratty Castle, som från början var ett vikingaläger på 900-talet. På 1940-talet restaureras slottet efter att har förfallit sedan början av 1800-talet. Här var det meningen att vi skulle äta lunch men ingen av restaurangerna på området har öppnat så länge vi är kvar så det får bli en macka med kaffe. Området är som ett Skansen, dvs bevarade hus från olika områden i Shannondistriktet. Nu bär det av till Cliffs of Moher och vilka klippor! Sedan åker vi igenom the Burren district utan att egentligen riktigt förstå vad det fina består av. Vi är iaf tillbaka i Millstreet vid 1/2 7.

25/7

Fest för folket i Block A dvs oss och norrmän, danskar, finnar, fransmän, tyskar och en del länder till. Vi undrar om det är som plåster på såren pga att vi har det så lerigt omkring oss. Vi får sallad och skinka, Guinness, Baileys och vitt/rött vin hur mycket vi vill. Genuint irländskt uppträdande bjuds vi också på bl a irländsk dans, inte Riverdance (dom har steppskor typ). Att dom bara orkar.

28/7

Traktorn hämtar oss 1/4 i 9 (något tidigare än beställt). Navigatorn tar oss genom Cork på norra ringleden. Lite trixigt, men det går. Vi handlar lite på Lidl i Dungarvan och passar på att äta lunch på MackeDonken strax intill. I Waterford och på en massa andra håll också för den delen i Irland så är det många minnesmärken över den stora svälten. I Waterford är det the Famine Ship. 1/2 3 har fått plats på the Trading Post utanför Ballaghkeen. Campingen kostar €18 utan el, duscharna är gratis. Tom kommer ungefär en timme senare.

29/7

Lämnar campingen 20 i 12 och styr mot Rosslare. Färden går genom Wexford. 20 över 12 är vi framme utanför incheckningen. Vart tog Tom vägen? Han kommer strax före 1. 1/2 3 får vi köra ombord och Tom strax före 4. Äter middag i Boylans Brasserie igen, men den här gången tar vi en sorts pannbiff med chips och oniongravy och veg. Gott! Tar en öl i Mollys, kollar på barnens trollkarl som inte är samma som förra gången. Går ut en stund på 9:e däck. Solen skiner så starkt att man knappt ser något, men då upptäcker vi valar som "blåser" och delfiner som hoppar. Helt fantastiskt. Vi vet inte vilken sorts valar det var, ej heller vilken sorts delfiner. Sätter oss en stund i Mollys igen och får ser Normandy Nites. Lite Riverdance och irländsk musik och sedan Grease. Vi lämnar ganska tidigt pga att musiken var för hög. Vår hytt har den här gången inga grannar men ligger precis bredvid trappan vilket gör att man blir störd iaf, särskilt av ungdomarna som kommer "hemrumlande" vid 1 snåret.

30/7

Upp 1/2 9 europeisk tid. Äter "frukost" i Lafayette. Strax före 12 är vi först av i Cherbourg och solen möter oss. Stannar till i Ste Mère Èglise på Super U och tömmer vår stinkande avloppstank. Nu ska väl det ändå blir bättre! Strax efter 5 har vi hittat till kommunalcampingen i Anet. Den tycks vara uppdelad på två delar. Den ena med många säsongare (på samma sida som receptionen) där får vi vår plats, sedan på andra sidan gatan också, väl tillbommad med både hög och låg bom. Dusch kostar €0,90 och räcker länge och skönt var det också. Campingen kostar bara €7,30 och när jag påpekar att vi vill ha ström så säger hon "ingen extra avgift". Kul.

31/7

Upp 9. Har inte fattat att klockorna går rätt nu. Drog bort en timme när den visade 8 och somnade om! Så det kan bli. Handlar lite på Simply i Anet, bl a kalvkött som biff. Vi får se hur det blir. På A4 betalar vi €9,60 för 15 km och sedan €3 efter avfarten till Disneyland. Betalar €5,20 strax för avfart 20 och sedan ytterligare €5,80. Vi tar en biljett utanför Reims och betalar €18,70 utanför Metz. Puh det här blev dyrt, €42,30 för 47 mil. Fransmännen är lite kul tycker vi. Förutom att dom gör fantastiskt vackra rondeller så gör dom så här. Har ingen aning om vad det betyder. Det fanns utefter motorvägen mellan Reims och Metz. Efter en del snurrande och med hjälp från en tjej på Esso så hittar vi till kommunalcampingen i Metz vid Moselle (som hon heter här). Helt underbar camping, den är lång och ungefär på mitten finns en liten restaurang som bl a säljer frukostbröd. Campingplats med el €12,30. Vi hamnar dessutom extremt nära ett av servicehusen. Helt fantastiskt. Den här ska vi lägga på minnet. Steker på två av kalvbiffarna vi köpte i Anet och dom smakar helt underbart med stekt potatis och morotssallad. Sitter och pratar med ett tyskt par bredvid. Dom bjuder oss på Flamm kueche, en specialitet från deras hemtrakter i närheten av Stuttgart, som dom köpt i Metz.

1/8

Upp tidigt. Vackert väder idag också. Kommer iväg 10 i 8 och hittar ut ur Metz utan problem, t o m utan navigatorn. I Tyskland ser vi flera långa köer i motsatt riktning, en del beroende på vägarbete och resten ?. Hamnar i ett par tre stycken köer själva men dom tar inte så mycket tid, så 10 över 5 är vi framme i Lübeck på Schönböcken. Äter dom andra två kalvbiffarna idag och dom är än mer goda. Också dessa intogs med stekt potatis och morotssallad. Grannarna bredvid här är från Klövsjö i Jämtland. Där har vi farit förbi. Pratar med dom ända tills midnatt.

2/8

Shoppingtime! Alla tre favoriterna för besök av oss och tycker nog att vi handlar tillräckligt den här gången, men så när man är tillbaka på campingen och börjar stuva om saker och ting så har vi nog inte så mycket med oss hem iaf. På eftermiddagen börjar det regna.

4/8

Så var det dags att lämna Tyskland. Åker från campingen 1/4 över 7. Man vet aldrig, det kan bli 'Stau'. Första gången med nya incheckningen. Fungerar väl så där. Efter att ha checkat in får vi vänta strax bakom kioskerna. Medan vi står där kommer Peter Pan. Ca 1/2 9 får vi flytta oss närmare kajkanten men då blev det rörigt. Tänk er själva 4-5 filer med bilar, husvagnar och husbilar flyttar sig samtidigt till 2 filer. Inte bra, detta måste dom fundera mera på. 1/2 10 får vi iaf köra ombord och det är väldigt sent det. Äter frukost när vi kommit ombord. Intar sedan ryggläge i hytten och lyssnar på TV:n. Kent tittar på någon motorsport. 1/2 2 går vi och äter lunch. Nu får man inte välja öl och/eller vin till maten bara juice eller läsk/vatten. Tur att vi redan bestämt oss för att inte ta TT All-in någon mer gång. Nästan som sista bil åker vi av färjan 1/2 6 i ett soligt (!) Trelleborg. När hände det sist? Kent orkar så han kör hela vägen hem. Kör in på tomten 01.30. God natt!

Hela semestern: 6420 km

Sammanfattning: Vi fick inte se allt som jag planerat p g a diverse orsaker, men det gör ingenting alls. Vi är helt nöjda med semestern och det trots regnandet på ön.

Vägval 2007

Tillbaka till början