Till startsidan

2024

Tripp i "påsk"

22/3 20 ö 8 lämnar vi ett regnigt Mörlunda och far mot Skåne. 20 i 12 tankar vi i Bromölla. Vi vill inte få bränslestopp i Tyskland. K fick i 28,21 l för 18,59/l. Det ska bli spännande och se vad priset är i Tyskland. Handlar upp oss på ICA Maxi och Lidl. Checkar in på Strandängens camping vid 1/2 1, plats 27 som vanligt. Får 4 glassar av en de anställda. Varför då? Frågar faktiskt inte. Vädret är inte med oss. Kollar på TV med campingens WiFi. Äter grillkorv med bröd till middag och glass till efterrätt. Tittar på Murder she wrote, flera avsnitt och andra program, både på TV-TV och PC-TV. Natti natti vid 10.
Dagens etapp: 277 km

23/3 Upp 7. Det är alldeles för varmt i bilen. Frukost med rostat bröd och marmelad, med kaffe till. Det kändes konstigt. Går till Lidl vid 1/2 9. Handlar Flora, en påskljusslinga och mazariner. Hemma igen efter en timma. Normalt för oss att bara vara hemifrån i 1 timme. 3,42 km in på promenadkontot enligt MMW. Sitter ute av och till pga kylan. Haglar, solsken och regnar om vartannat. Äter tunnbrödsrulle utan mos men med två wienerkorvar, senap, ketchup och räksallad. TV-tittande via TV och PC och campingens WiFi.

24/3 Upp 7. Det har regnat halva natten. Frukost som igår. Går till stan. Påskkärringen från i fjol är utbytt till Eliott och ET. Kul men inte särskilt påskigt. Coop har UTFÖRSÄLJNING! Affären ska stänga. 25% på allt. Tråkigt för byn att de stänger. Det är den enda affären centralt. Hemma igen 1/2 10. 3,32 km på promenadkontot. Till lunch tar vi maple pecan fläta och kaffe. 7 flätor för 20:-, normalpris 5,95/st~. Bra pris. TV-tittande på alla sätt. Lasagne till middag. Gott som vanligt.

25/3 Upp vid 7. Bättre temperatur i natt. Likadan frukost som igår. Ställer undan möblerna. Nu väntar vi på att markisen ska torka. Diskar. Solen skiner men det är inte så varmt. Kokkorv till lunch. Duschar båda två. Det var jätteskönt. TV tittande på SM-veckan. Till middag blir det Mörlundapannbiffar med potatis och löksås. Gott. Mera TV tittande som vanligt.

26/3 Upp strax efter 6. Varför då? Frukostrepris. Packar ihop. Betalade 1280:- till campingen igår. Lämnar campingen 10 i 7 i solsken. Mot Öresundsbron! Passerar betalstationen till bron vid 8.43. Nu fortsätter vi till Rödby. Framme 10.48, bara 2 1/2 timma förtidiga. 11.05 står vi på vänt vid bommen till den kommande färjan. Framme i Puttgarten vid 12. Vi anländer ca timmen före vi skulle lämnat. Utanför Nielsens står 4 bussar ! = mycket folk i affären. Köper 5 röda + 5 svarta + 1 vit + 1 Entrecote för €129,84. Rött och svart hänvisar till Bibens utseende. På Lidl handlar vi 3 st 6-pack öl, 3 Margot, 3 Puglia + 3 björksocker. Tankar på BFT 37,95l à €18,19. Det var nog lite dyrt. Får plats hos Hintz men inte favoritplatsen. Äter sen macklunch. Packar undar inköpen. Solen skiner, det är 13 gr. Sitter ute tills kalla vindarna kommer. Flyttar in. Messar grannen att vi är framme. Ställer in TV:n. Har glömt hur man gör för att raderar kanaler man inte kan se. Men det dyker väl upp i huvudet så småningom. Kokar potatis till vår stångkorvspecial på Isterband. Vid 4 börjar K sätta ihop middagen. Det blev gott! Vi har bara pyntat lite grann. Vi har inte så mycket påskprylar faktiskt.Kollar på TV på alla möjliga vis med Hintz WiFi. På ställplatsen är vi 3 svenskar och cirka 8 tyskar. Plats finns kvar.
Dagens etapp: 344 km

27/3 Upp 7. Solsken. Frukost med bakade bröd. Går till nyrenoverade Rewe. Totalt omgjort. Brödet var nog det enda som låg kvar som samma ställe. Handlar diverse t ex ägg, rumänskt vin. Växlar en €50 hos Hintz så vi kan gå på toa och duscha. Går en promis åt andra hållet Marknad på gamla torget. Vi vet inte vem som är konstnär men det är trevligare elskåp på det här viset. Eller hur? Handlar dricka på Edeka och TUCs minibakerolls. Svåra att hitta i Sverige. Äter maple pecan fläta med kaffe till lunch. Sitter ute i solskenet men vinden är kall. Vi har hängt upp ljusslingan vi köpte i Bromölla. Snygg va'!? Äter Mörlundakalops med extra potatis och morot. Gått men såsen fanns inte. TV tittande som vanligt.

28/3 Upp 7. Frukost med vallmofralla. Gott! Går till Netto och handlar frukostbröd, backcamember, windbeutel och anka. Hem med godset och sedan till Rewe och köper upp whiskyransonen som ska med hem och vin för två dagar och schnapps. Kommer en skur på förmiddagen. Lunchen blir nudelsoppa med bröd till. Gott. Duschar båda två. Det var skönt. Några åker och andra kommer. Går en vända till till Rewe och handlar lite till. Det blev visst någon sorts felräkning. Sedan TV tittande fram till middagen som blir Schlemmerfilé. Gott som vanligt. Regnar på kvällen.

29/3 Upp 7. Frukost. Vid 9 går vi en promis till gamla stan i isande vind. Marknaden var borta. Kommer fler resande. Påsklunch med sill, potatis och ägg med en liten till. Kommer än fler bilar. Till middag tar vi resten av påskmaten, köttbullar, prinskorv och rödbetssallad med en lite till. Trevligt. Inget regn fast prognosen sa att det skulle regna hela dagen. Ställplatsen blir fullbelagd ikväll. Fantastiskt. Fru Hintz pyntar för oss som står här som gäster. Vägen upp till toa har 4 ganska stora 4-kantiga krukor med blommor och kryddor i. Bara att ta om man behöver. Idag kom kuravgiftskontrollanten, men vår biljett är fortfarande giltig. Köpte en ny biljett ett par timmar senare.

30/3 Upp 7. Frukost. Kommer en skur. Vid 9 går vi till Lidl som är fullsmockat med folk. Köper nästan allt vi ska. Hem & packa upp och så över till Rewe och köpa resten. Fikar med maple pecan fläta. Sitter ute ett tag i solsken men kall blåst. Sill och köttbullar och prinskorv med schnapps till tar vi till middag. Ställplatsen fylls på vid 7, då är vi 7 svenskar här och 3-4 rutor lediga.

31/3 upp 20 i 8. Det är sommartid! Flera bilar åker. Korv m bröd till lunch. Vid 2 går vi till Rewe och handlar lite till men inga Läkerol. Falukorv med stekt potatis till middag. TV tittande på TV-TV och PC. Förbereder frukosten så långt det går.

1/4 Mobilen väcker 6. K går på toa. Jag startar frukosten. Efter frukost packar vi ihop. Betalar i apparaten €132. 10 i 7 lämnar vi Hintz och Burg i dimma. 4 ö 7 står vi i bana 6 i dimma. 7.15 är vi ombord som enda husbil (?). Kommer fram i tid. Lätt soldis i Danmark. Men framåt Färöbron tjocknar det till sig igen. Det är nästan otäckt att köra i dimman. T o m Öresundsbron ligger i dimma! Vid 10 ö 10 passeras betalstationen för Öresundsbron och dimma lättar totalt. 20 i 12 kör vi in på Strandängens camping. Får plats 27 (som vanligt). Solen skiner och det är ca 13 gr. Tar en ankomstdrink utomhus. Sedan lunch med den sista maple pecan flätan och kaffe. Duschar båda två. Skönt och det är gratis. Äter hamburgare med bröd till middag. TV titt via TV och PC med campingens WiFi. Regnar ganska mycket under natten.
Dagens etapp: 341 km

2/4 Mobilen väcker 6! Varför då? Jag hade inte avbeställt väckningen. Somnar om till 20 ö 7. Frukost. Packar ihop. Checkar ut 1/4 i 9 320:-. Handlar (!) lite på Lidel. Tankar i Bromölla 36,24 l för 18,69/l. 10 öre dyrare än på nervägen. Vid 12 stannar vi till på Utsikten ställplats i Köpingsvik. Enligt uppgift ska den vara öppen från 1/3 men toaletterna är urfunktion. K tittade in i den "nya". Svartmögel på väggarna och ospolat i toalettet = vattnet avstängt. BLÄÄ. Kör ned till Smedjans ställplats istället. Här står 3 husbilar redan. Swishar 200:- för natten. Här finns en minicontainer med toalett och dusch. Äter äppelkammar med kaffe till lunch. Går till ICA och handlar för 314:-! USCH! Men vi kan ju inte vara kloka som handlar varenda dag. Blåser så in i XXXX. Det är 3 gr ute. Hemskt. K fixar middag idag med. Hamburgare. Gott. Det blåser så bilen skakar. Det läcker från takluckan. En tätning som inte gör sitt jobb? K får kolla på det hemma. Inte första gången dock. Tittar på TV-TV och via PC med vårat egna bredband.
Dagens etapp: 226 km

3/4 Upp 7. Väcks nästan av meddelande från grannen som visar Mörlunda i vitt. SMHIs prognos stämde. Vi har vinter. Frukost på bakat bröd. Sitter å väntar ut snöovädret. Olycka på Ölandsbron gör att vi inte kan komma av ön. Avstängd till ca 10. Enligt telefonen så öppnade bron ungefär då. Vid 11 chansar vi på att vi kommer härifrån och över bron. Vi kom från ställplatsen lätt. Han kan min man. Kommer över bron också. Stannar i Högsby och handlar(!) lite på Coop 20 i 1. Vägen genom skogen är vintrig Vid 1 kör vi in på tomten som grannen har halvskottat åt oss. Tack för det.
Dagens etapp: 141 km

Totalt: 132,9 km

Summa till promenadkontot: 14,37 km

Lufsen har varit lite törstig. K misstänker att vinterhjulen inte riktigt passar för jobbet.

Kommande "planerade" resor

Frankrike via Tyskland (se husbilsavdelningen)

Erfarenheter från året:

Tillbaka till början