Till startsidan   Till startsidan

2023

Tripp i "påsk"

24/3 Vid 1/2 9 lämnar vi ett regnigt Mörlunda för färd mot Skåne. 1/4 i 12 är vi framme i Bromölla. Samma camping som vanligt. Någon gång kanske vi provar Ivö campingen. Vi tar plats 27. Det är fritt val. Ställer upp. Det är blött på toagolvet. Varför då? Torkar upp. Troligtvis toaläckage. Tur att den inte är använd än denna resa. Äter kokkorv m bröd till sen lunch. Försöker reda ut läckaget. Tätningen toa mot sits fungerar inte. Den kostar ca 300 kr. Korv med bröd till middag också. Får bara in tre kanaler på stora TV:n, 3, 4 och 5. Konstigt. Lilla TV:n får in SVT. Tittar på stora TV:n med hjälp av PC:n en stund, sedan fungerar inte det längre heller. Usch.
Dagens etapp: 258 km

25/3 Upp 7. Vatten på golvet vid toa igen. Frukost. K fixar läckan dvs pluggar en slang. Vid 10 åker vi ut. Tankar diesel och Ad Blue. Tittar på husbilar. Handlar på ICA, Lidl och Systemet. Äppelpaj och kaffe till lunch. Sitter ute ett tag men det blev för kallt till slut. Till middag blir det cordon bleu med potatisklyftor. Gott! Idag har vi fler kanaler på TV:n. Konstigt.

26/3 Idag är det sommartid = 1 timma mindre sömn men vi vaknade 8 så vi fick sovmorgon. Frukost. Vid 10 går vi till stan via Smugglarrundan. Handlar lite på Coop. Hemma igen 1/4 ö 11. 3,44 km sa Map My Walk. Tittar på TV. Kåldolmar till middag. Gott fast utan lingon. Tittar på Father Brown via PC:n.

27/3 Upp 1/4 i 8. Solsken, -2 gr och snö!! Frukost. Åker ut vid 9 och handlar på Lidl, som idag ska ha sänkt/fryst priserna på ca 100 varor. Vi såg inte mycket av det, mest för att vi inte letade. In på ICA också och köpte en mössa till mig (Inger) eftersom jag glömt att ta med en. När vi är tillbaka på campingen så flyttar K om vagnen och hänger på den på bilen. Äppelpaj med kaffe till lunch. Tittar på TV. Kallt ute pg a vinden. Fish 'n Crisp till middag med potatis. Glass fick vi till efterrätt. Gott! Tittar på 3:an hela kvällen via PC:n.

28/3 Upp vid 7. Solsken, -3gr. Frukost. Checkar ut 8. Betalar 500 SEK för 4 dygn! Han som checkar ut mig påstår att det är rätt. OK, men det tror inte jag. 10 i 10 passerar vi betalstationen vid Öresundsbron. 20 ö 11 passerar vi betalstationen till Stora Bältbron. 10 ö 12 tankar vi 34 liter på OK i Vissenbjerg. Jag tror att det kostar under 21SEK/l! Säker blir jag först än räkningen kommer. Äter varsin banan som "lunch". 20 ö 12 åker vi vidare. Strax efter 2 är vi framme i Jarplund. Letar upp en plats som duger, går sedan och handlar för €34,93 på Edeka. Fru Johannsen är lite sen för hon har varit på läkarbesök, men vi står iaf i ruta H6 1/4 ö 3. Äter pyttipanna hemifrån. Ganska smaklöst. Får in ett antal kanaler på TVn. Tittar på Trädgårdstider och Gränsbevakarna Sverige via PC:n.
Dagens etapp: 335 km

29/3 Upp 7. Går till Edeka och köper vallmofranska till extrapris €0,35/st (mot 0,46 normalt). 4 st köper jag, 2 åker in i frysen efter frukosten. Gudomligt goda. Åker ut på stan. Handlar på Lidl för €28,48. Hemma igen 1/2 11. Till lunch blir det baconomelett. Tittar på TV. Till middag äter vi Mörlundapannbiffar + potatis.

30/3 Regnat nästan hela natten. Upp 1/2 8. Mulet, 8 gr. Köper frallor idag med (4 st). Frukost. Vid 10 åker vi ut på stan. Kollar in hamnen från ena sidan. Handlar lite på en annan Edeka. Vi kan inte låta bli att handla varje dag. Ärtsoppa till lunch. Duschar båda två på eftermiddagen. Fiskblock med krispig topping till middag. Gott. TV-titt via PC:n och campingens wi-fi.

31/3 Upp 7. Köper bröd idag med, 4 st, 2 in i frysen. Åker ut på stan. Hittar till Scandinavien Park med Navis hjälp. Vi tycker inte om affären. Köper iaf 8 Diamond Hill, 6 fl Entrecote, 2 fl Yellow tail + 1 portvin. €145 blev det. Hem igen. Sitter och tar det lungt. Handlar lite till (!) på vår Edeka. K fixar fläskytterfilén på grillpannan. Jag fixar potatisklyftor i ugnen och rödvinsås. Det blev så gott. Å så regnar det igen. Till kvällsmat provar vi "brotfackeln" som vi köpte på Edeka. Var väl så där. TV tittande.

1/4 Det har blåst i natt. Ordentligt. Upp 1/4 ö 7. Köper bröd till frukost. Åker ut och tankar på Aral, €1,769/l. Inte dyrt. Handlar spriten vi vill ha hem på Lidl + lite annat. Äter grillkorv till lunch. Solen hittar oss på sen eftermiddag. Äter BamiGoreng till middag, jag med sweetchilisås och K med soya. Gott!

2/4 Upp 1/4 ö 7. Solsken, 2 gr. Frukost på bakat bröd. Det blir nästan som färskt. Går till Edeka och köper lunchsoppa. K duschar på em. Till middag minicordonbleu på kyckling. Blev inte så bra. Har ugnen gått sönder? Tittar på Father Brown via PC:n.

3/4 Upp som vanligt. Solsken, -3 gr. Köper 6 bröd trots att extrapriset upphört. Betalar med kort fast i affärens kassa och inte bageriets. Frukost. Åker till Fleggaard och Lidl för det absolut sista. Försöker checka ut men frun är försvunnen. Försöker igen 1 timma senare. €213,50/7 nätter. Efter lunchen, gulaschsoppa, går jag och duschar. Kommer och åker gäster. Till middag blir det Lidlhamburgare med brioche. Det blev gott.

4/4 Upp... Solsken, -3 gr. Frukost med bakat bröd. Packar ihop. Lämnar campingen 1/4 i 8. 1/4 i 10 tankar vi i Vissebjerg 13,03 l/12,49DAK/l. Billigt? 5 ö 1/2 11 passeras betalstationen för Stora Bältbron. 5 ö 12 passeras Öresundsbrons betalstation. Mot Bromölla! 20 i 12 är vi framme och strax efter uppställda på plats 27 igen. Solsken. Tar ut markisen och sätter i solblockeraren. Sitter ute ett tag. Han som checkade ut mig på vägen ner kommer "älgandes" och erkände att han gjort fel. Jaja sa jag, jag fixar det sedan. Lasagne till middag. Tittar på TV TV och via PC:n.
Dagens etapp: 475 km

5/4 Upp 1/2 8. Varför sover vi längre nu? Frukost på bakat vallmofranska från Tyskland. Solsken, 1 gr. Åker ut på stan. Tankar. Hon har dragit under litern igen. Duktigt. Handlar på ICA/Lidl/systemet. Hemma igen 1/4 ö 10. Äppelpaj m kaffe till lunch. Sitter ute ett tag. Till middag blev det resthamburgare. Fortfarande gott. Kvällsrepris med TV och PC.

6/4 Upp 1/2 8. Frukost på bakat bröd. Nå'n snö fick inte vi. Tack för det. Går till Coop via Smugglarrundan och den andra vägen hem, 3,44 km långt är det. Såg att kommunen (?) pyntat till påsk. Sill-lunch vid 12. Varför envisas vi? Sitter ute ett tag och kollar på ankommande. Prinskorv och köttbullar till middag. Gott. TV.

7/4 Upp 7. Mulet, 0 gr. Frukost. Packar ihop. Checkar ut vid 8, 900/3 dgr + 500/2 dgr i mars. Lämnar campingen 20 i 9. Vid 1 kör vi in på tomten.
Dagens etapp: 260 km

Totalt: 156,7 km

Det har varit en lite vinglig resa. K misstänker att vinterhjulen på vagnen inte riktigt passar för jobbet.

Tripp i förförsommartid

27/4 Jag hade läst på Köpingsviks konditoris hemsida att de skulle hålla öppet torsdag -> söndag, så jag lyckades övertala K att åka till Gröndals camping. Lämnar ett 1/2 soligt Mörlunda 1/2 10. Jag har ringt till campingen och frågat om det går bra att komma före 1. Ja blev svaret. Vi har bokat plats för att det är Valborg på lördag. 1/4 i 12 står vi i ruta 7D istället för 1D som vi bokat. Det övre servicehuset har inte öppnat för säsongen, det har varit för kallt. Det nedre tror vi har blivit renoverat under vintern alternativt förra året. Vi åkte inte till Öland förra året. Regnar lite av och till. Går till ICA för att handla middagsmat. Passerar ställplatsen. Där händer det saker. Det är någon annan som har hand om den nu. Handlar ingen middagsmat, bara Fanta lemon, varmkorv och bröd. Det blåser isiga vindar så vi sitter inte ute. Kåldolmar till middag. Tittar på TV TV och via PC:n. Via PC:n med campingens fria WiFi.
Dagens etapp: 131 km

28/4 Upp 1/2 8. Solsken, 4 gr. Går till kondiset och köper 2 fröfrallor 21,-. Frukost. Lika goda frallor som vanligt. Framåt fm går vi en promis bortåt Smedjans ställplats, promisen slutar som vanligt på ICA. Handlar diverse. Kaffe och kanelbulle till lunch. Sitter ute i solen och ser säsongarna komma för helgfirande. Till middag blir det fisk, potatis och remoladsås. TV tittande.

29/4 Upp 7. Molnigt, 9 gr. Förbereder frukosten. Går till kondiset och köper 2 fröfrallor idag också, 20:-. Hm då måste dom vara mindre än igår. Man köper frallor på vikt. Går och handlar idag med. Tar kokkorv till lunch. Sitter ute ett tag när solen skiner. Blir väl ganska varmt. Lite störigt är det också. Strandpipare är väldigt vanligt här. Efter ett tag flyttar vi till långsidan på vagnen, lite mindre vind där. Framåt em flyttar vi in. Äter hamburgare i bröd till middag vid 5. TV titt.

30/4 Upp 7. Solsken, 4 gr. Förbereder frukosten. Går till kondiset. Fullt! Häftigt. Köper 2 fröfrallor och en påse av gårdagens bak, 48:- för alltihop. Frukost. Packar ihop. Checkar ut vid 9, 1025:-/3 dygn. 10 i 11 kör vi in på tomten. Det har varit en trevlig vistelse på Öland.
Dagens etapp: 131 km

"Sista natten med gänget" eller rättare sagt: Sista resan med Fridolina!

25/5 20 i 9 lämnar vi Mörlunda som är halvmulet. Strax efter 12 anländer vi till Haverdals camping. Solen skiner. Checkar in enkelt eftersom 4 av 5 dagar redan är betalda. Parkerar oss på plats 76. Platsen är lite sne och "lutar" mot eftermiddagssolen. Vi står i kvarteret Sjöstjärnan. Kokt korv till sen lunch vid 1. Sitter ute på em och "njuter". Solen skiner men det är blåsigt. K provar att sätta bord och stolar på andra sidan vagnen, men det blev inget bra alls, ingen sol alls. Äter fisk och potatis till middag, inne. Vinden blir extra kall framåt 5. Tittar på TVTV (som Ejeborg brukar säga) och via PC.
Hemsida: https://haverdalscamping.se/
Dagens etapp: 25,3 mil

26/5 Upp 7. Mulet, 12 gr. Te-frukost med vallmofrallor. Vid 10 åker vi ut på stan och letar efter bolaget. Hittar ett i ett köpcenter. Åker sedan in till stan för att fräscha upp minnet om vägen till färjan. Sedan vänder vi hemåt och åker fel, men vi hittar rätt efter ett tag. Vi fick se nya vyer. Stannar till på Hemköp i Haverdal och handlar för 178:-. Tankar samtidigt på Din-X. Till lunch äter vi tunnbrödsmacka med ägg och kaviar (liknande den som syns på TV reklamen), med tysk snapps till. Gör just ingenting tills middag, då det blir kycklingsallad (hemgjord). Det blev gott. TV titt och DVD.

27/5 Upp 7. Solsken, 9 gr. Frukost. Haverdal har köpt ett gäng med djur som dom inte har bestämt vart dom ska stå. Går en promis till stranden, nästan ända fram. Vi går via Trollstigen. Massor med troll i olika storlekar och fasoner. MapMyWalk sa att vi gått 2,6 km. Bra jobbat! Kokkorv till lunch. Duschar båda två. Fina utrymmen. Nya grannar på båda sidor. Hyfsat bra väder för att sitta ute. Till middag samma som igår. TV titt och DVD.

28/5 Upp 7. Mulet, 13 gr. Frukost. Går till Hemköp och handlar för 181:-. 1,18 km sa MapMyWalk. Äter tunnbrödsmacka med ägg och kaviar tillsammans med snaps och öl. Tittar på TV. Till middag blir det pytt i panna med ägg och rödbetor. Gott. Tittar på TVTV och via PC.

29/5 Upp 7. Solsken, 10 gr. Frukost. Går till Hemköp och köper bananer och leverpastej bl.a. På vägen tillbaka går jag in på receptionen och frågar var vi ska lägga kortet och nyckeln. I brevlådan utanför. OK. Köper ett par vinglas 30,-/st (39 på prislappen). Får en pin med Virvla på (campingmaskoten). Fikar med wienerbröd till lunch. Båda duschar på em. Vinden är fortfarande kall så vi sitter inne mest. Men vi har trots allt fått färg på armar och ben och i ansiktet. Hemlagade köttbullar med spagetti till middag. Tittar på TVTV och via PC.

30/5 Mobilen "väcker" 5.30 men då är hushållet redan uppe, K 1/4 i 5 och jag 1/4 ö 5. Solsken, 4 gr. Packar ihop det sista och väskan som ska med på färjan. Stekte ägg igår och gjorde tre mackor att dela på. Lämnar campingen 6, efter att fått skrapa is från vindrutan! Tur att skrapan låg kvar i bilen. 1/2 7 står vi på kajen i spår 10. Kommer iväg i tid. Lite folk. Sätter oss i fören, där finns det gott om plats. Äter vår medhavda matsäck med kaffe från färjan (33:-/st) till frukost. Ingen TV fungerar. Till lunch köpte vi äppelmuffins + kaffe 139,-. Väldigt stora muffins och goda. Vi har flyttat oss till Arnholt, det var lite varmare där. Anländer i tid till ett soligt Grenå dvs 20 ö 12. Går ganska bra att köra neråt till Tyskland. Äter varsin banan i farten. Litet långsamt förbi ett asfaltarbete. 4 kör vi in på campingen i Jarplund. Plats H6 tar vi och vi är ensamma på hela H! Konstigt. Till "middag" blir det grillkorv med bröd. Gott! Tittar på TVTV och via PC.
Dagens etapp: 27,5 mil

31/5 Upp 7. Solsken, 17 gr (tror jag, solen ligger på). Köper bröd på Edeka. Frukost. Åker ut och tankar. Hon har dragit lite mycket men det var stretiga backar igår. Handlar vin, sprit och öl på Lidl. Hemma igen 1/2 10. Sitter ute och njuter av solen, under solhatt resp. keps. Till lunch blir det kaffe med pain au chocolat. Namnam. Sitter ute tills det blir lite väl kyligt. Tittar på TV. Lasagne (Lidls) till middag. Faktiskt god men inte så billig längre. TV titt.

1/6 Upp strax efter 6. Varför då? Förbereder frukosten. Mulet, 13 gr. Köper 2 normala och och 4 vallmofralla. Frukost. Packar ihop. Lämnar campingen strax före 8. Betalade gjorde vi igår. Gick lite trögt innan Hamburg. Efter Elbetunneln flöt det åt vårt håll men åt andra var det tvärstopp för långtradarna i 5 km. Ska vi verkligen åka det vägen tillbaka? Framme i Winsen och camping Allerblick 1/4 i 12. Uppställda på ruta 17a 1/4 ö 12. Äter ett par mackor till lunch. Sätter upp soltaket i blåsten men det går, lägger ut mattan. Möblerar. Färdiga ca 15. Sitter och tar det lugnt ett tag. Till middag blir det gulaschburk som fått åka tillbaka till Tyskland. Den var god. Den måste vi komma ihåg. Blåser svala vindar. Flyttar in och tittar på TV via Pc:n. Vi har bara 5 kanaler på TVTV.
Dagens etapp: 26,9 mil

2/6 Upp vid 7. Mulet, 11 gr. Förbereder. Hämtar beställda bröd. Pappa campingvärd känner fortfarande igen mig med namn. €0,55/st för normala frallor. Goda. Frukost. Sitter ute med jacka och tröja på. Lunch blir kokkorv. Duschar båda två, så skönt så. Till middag blir det isterbandspecial à la Kent. GOTT! TV titt och Snokar.

3/6 upp 20 ö 7. Solsken, 10 gr. Förbereder. Köper 2 idag också. Frukost. Framåt 9 går vi till stan utan MapMyWalk. Den kraschar hela tiden. Undrar varför. Handlar för €50 på Rewe, bl a sparris och rökt skinka. Det ska vi ha till lunch, sparris inrullade i skinka med snapps till och hollandässås. Gott. Sitter ute en stund på em. K fixar middagen, fläskkotletter med champinjonsås och potatisklyftor. Gott.

4/6 Samma som igår. Vädret också. Samma frukost också. Diskar. Lunchen samma som igår. Sitter ute under soltaket. Det är så skönt idag. Jag lagar köttfärssås från grunden. Inte riktigt som hemma men nästan. Har inte alla kryddor med oss. Vid 4 äter vi såsen med spagetti. Nu skiner solen in under soltaket så vi sätter oss utanför vår tomt i skuggan av tujan (cypressen?).

5/6 Upp 7. Förbereder. K upp 8! Konstigt. Frukost. Framåt fm åker vi ut på stan. Köper en uv på KIK till Tappers. Handlar div. på Lidl och Aldi. Croissant med kaffe till lunch som ätes ute. Duschar båda två. 24 gr ute på em. Nästan för varmt under soltaket. K fixar middag. Ugnsstekt falukorv med potatismos. Det blev bra. Sitter ute ett tag när solen gått i moln och bakom tujan.

6/6 Samma som igår, men 13 gr. Går en promis in till stan och Rewe. Hemma igen efter en timme. Kokkorv till lunch. Sitter ute och njuter av den solfria värmen. Det kommer nya gäster, mest danskar och holländare. Till middag tar vi ICA fisk med kokt potatis och grönsallad + remouladsås. Sitter ute ett tag till.

7/6 Upp 20 ö 7. Mulet, 15 gr. Frukost. Åker ut bl a till Wietze. Handlar på Edeka Center, Lidl och tankar på Aral 23,81 l/39,26€. Till lunch äter vi min värsta omelett någonsin. Bacon och champinjoner. Usch! Sitter ute när en svensk kommer förbi. Gick med i Caravan Club 1989 precis som vi. Han heter Kent (!) och var elektriker (!), hon heter Karin och hade jobbat i vården. Från Katrineholm. Pratar massor och dricker alldeles för mycket vin.

8/6 Upp 1/2 8. Mulet, 17 gr. Går till stan och handlar yoghurt och bananer. Kycklingsoppa till lunch. God som vanligt. Plockar ihop lite. Sitter ute och lider i skuggan av tujan. 1/2 6 äter vi middag, grillkorv med potatisklyftor och rödvinsås till K och grönsallad till mig. Kent och Karin kommer och delar en flaska vin med oss. Pratas mycket men dricks inte lika mycket idag. Dom går vid 10.

9/6 Upp 20 ö 7. Mulet, 17 gr. Frukost. Vid 9 åker vi till Lidl och köper öl, vin och stekpanna bl a. River soltaket och bordet plockas ihop. Vi får sitta vi lilla bordet. Flyttar runt vagnen för att undfly solen. Duschar på em. Det behövdes. Efter att Petra läst av elen och jag betalat €196/9 dgr äter vi middag, hemmagjorda köttbullar och stekpotatis. Vi övertrasserade elen nu igen. Det är som vanligt alltså. Kent och Karin kommer förbi och erbjuder oss deras skugga under markisen. Tackar. Vi får vin och öl. Pratar till 8 då jag går och diskar. Förbereder frukosten. Tittar på TV. Natti natti 10.

10/6 Brandlarmet ljuder i natten, igen. Det tjöt ordentligt igår em. Vi vet inte riktigt var det brinner. K upp 20 i 6, jag 20 över. Mulet, 13 gr. Frukost. Packar ihop och lämnar campingen 5 ö 7. 5 i 11 är vi uppställda i Jarplund. Vi har bara fått småköer på vägen så det var rätt val att åka på en lördag. Vi tar plats G9, i hörnet bredvid H-raden. Jättetomt faktiskt. Går till Edeka och köper 1 l vitt vin och 2 vallmofranska. Dom tar vi till lunch utanför vagnen. Det blåser så in i Norden och solen skiner men det är inte lika varmt som i Winsen. Tittar på TV och DVD.
Dagens etapp: 26,4 mil.

11/6 Upp 1/4 ö 7 trodde vi! 1/4 ö 8 var det. Förberedde frukost för jag trodde inte att klockan var 8. Kö till bageriavdelningen på Edeka. Det är söndag. 3 st bagarbodbiträden servar kunderna. Folk köper bröd som galningar och så kommer jag och beställer 2 vallmofralla. Åker ut strax före 11 för att handla på Fleggaard. Dom öppnar 11 på söndagar (just nu). Men halva Danmark är redan där innan affären öppnat. Vi vänder hem och tänker handla på Edeka istället. Parkeringen full. Åker in på campingen och parkerar bilen bredvid vagnen och så går vi till affären istället. Handlar diverse för €70. Äter jordgubbar med grädde till lunch. NAMNAM. Sitter ute till middagsdags. Kåldolmar (från frysen) och potatis och lingonsylt. Gott! Diskar efteråt. Fler nya gäster anländer. TV tittande med många kanaler att välja på.

12/6 Upp 1/4 ö 7. Solsken, 20 gr. Köper bröd. Frukost. Efter frukost åker vi till Fleggaard igen. Idag är det mycket lugnare. Handlar för 940DAK, vi får se vad det blir i SEK. Efter inköpen där åker vi och tankar på Aral 30,5l/1,649/l. Å så till Lidl, köper öl, vin, whiskey, Chartre osv. Hemma igen före 10. Vi är effektiva. Äter kycklingsoppa till lunch. K ställer om vagnen så bilen kan kopplas på. Betalar på em €91,50. Campingen fylls på igen. Pyttipanna med ägg till middag.

13/6 K upp före 6, jag strax efter. Solsken, oklar temp. Köper 4 vallmofralla. Frukost. Packar ihop det sista och lämnar campingen 10 i 8. Tankar 17.74l/12,99DAK på andra sidan Stora Bältbron. Äter varsin banan innan vi far vidare 1/4 i 11. Allt flyter på och vid 14 är vi framme i Bromölla. Campingen är förvarnad att vi kommer sa han i receptionen, han som heter Kent (han också). Plats 27 har vi stått på förut och den duger alldeles utmärkt. Sitter ute ett tag men flyttar runt till "baksidan" där det är skugga. Till middag blir det fiskblock med krispig yta. Gott som vanligt. Varför finns inte den i Sverige längre? TV titt och Snok.
Dagens etapp: 47,6 mil

14/6 Upp 7. Solsken och "kyligt". Frukost med uppvärmda vallmofralla. Åker ut på stan före 8. Tankar 28,08 l/21,56 l. USCH! Handlar Flora och div. på ICA och sedan en trave grejjer på Lidl. Hemma igen före 9. Äter pain au chocolat till lunch, med kaffe. Gott. Sitter ute o skuggan och följer den runt vagnen. Till middag blir det vårrullar med kyckling och grönsaker + sallad. Gott! Köp igen. TV titt och Snok.

15/6 K upp 6, jag 20 ö 6. K går och duschar medan jag förbereder frukost. Packar ihop. Checkar ut och åker 8. 300:-/dygn. Kör in på tomten 1/2 12.
Dagens etapp: 25,9 mil

Totalt antal mil: 192,5.

Om man ska tro den som jag bor ihop med så var det här sista resan med en husvagn överhuvudtaget. Nästa resa blir med husbil (igen).

Testresa med Lufsen

28/6 5 i 9 lämnar vi ett soligt Mörlunda i vår Lufsen. Stannar till på OKQ8 i Mönsterås och växlar in 3 bonuscheckar. Det blev 1 stor baguettmacka och en liten samt 2 choklad croissanter. Kör vidare mot Kalmar och ICA Maxi för K behöver nytt foto för körkortet. Dom godkände inte samma som för 5 år sedan! Konstigt, han ser ju likadan ut fortfarande. 1/4 i 11 är vi på rull igen. 1/4 i 2 rullar vi in på Strandängens Camping och det finns inte mycket att välja på p ga IFÖ cup i fotboll. Plats 46 blir det. Tar ut markisen och sätter i en pinne. Den passade i den här markisen också. 12V till kylen fungerar inte, vi får köra på gasolen. Jag har köpt ett par shorts och ett linne på Lidl för jag har glömt alla kläder hemma. Det är otroligt varmt. Det blir bara kokkorv m bröd till "middag". Sitter ute länge och sedan TV tittande.
Dagens etapp: 29,1 mil

29/6 Upp 7. Har sovit bra. Frukost med rostat bröd. Det var länge sedan. Vid 9 går vi Smugglarrundan till stan och Coop. Köper salladsgrejjer och 1 folköl. På Järnia köper vi ett par parkrokar för 67:-. Hemma igen vid 10. 3,6 km sa MapMyWalk att det blev. Äter löksill och potatis till lunch men tysksnapps till. Gott faktiskt. Sätter upp solblockaren som passar precis hela markisens längd. Gör just ingeting mer fram till middagsdags. Fishnuggets med potatis och remouladsås. Campingen fylls på med fotbollstokiga. Tittar på TV.

30/6 Börjar regna vid 6. Upp 7. Frukost. Det fortsätter att regna fram till ca 10. Stackars fotbollsspelare. Vi har ställt mobilen som väckare för vi har ingen klocka i sovrummet. Kaffe och chokladcroissants till lunch. GOTT! Framåt eftermiddagen plockar vi ihop solblockaren och markisen. Ställer undan möblerna och flyttar in. Campingen är inte riktigt full.

1/7 Upp före mobilen. Frukost fortfarande med rostat bröd. Packar ihop. Checkar ut vi 8, 1045,-/3 dgr. Handlar lite på Lidl bl a 2 Falu/54,90. Kör in på tomten 5 i 12.
Dagens etapp: 27,8 mil

Testet var bra. Chauffören tyckte bilen uppförde sig väl. Vi har lite och fundera på vad gäller stuvning av ting och så. Vi vet inte heller bränsleförbrukningen än. Det får vi ta reda på senare.

Testtripp 2

Eftersom 12V till kylskåpet inte fungerade förra resan så måste vi göra en till nu när K fixat problemet (förhoppningsvis).

12/7 20 i 9 lämnar vi ett mulet Mörlunda. Vi far mot Öland via Oskarshamn. Söder om densamma så väger vi oss. 3300 kg. Bra, 200 kg att lasta. 20 ö 10 parkerar vi på Köpstaden och besöker systemet. Välbesökt som vanligt. Man kan undra hur många som var campare. 20 i 11 är vi på väg igen. 5 ö 11 har vi tagit plats på Köpingsviks ställplats. Vi tar den sista platsen som vi ser det. Enligt anslagstavlan ska man hålla 4 meter mellan bilarna. De här ekipagen tar upp en väldans stor plats. Fotot visar 1 av 2 "bussar". Kaffe med kanelbulle blir lunchen. Går en sväng till ICA och köper grillkorv, Ölandsägg och Cheese chrunches. 20 i 4 beställer vi pizza på Viking pizzeria, grannen med ställplatsen. K vill ha Calzone med räkor och jag tar en Capriciosa (eller hur det nu stavas). Det var gott men K är osäker på om det var några räkor i pizzan. Salladen var inte så bra som den brukar vara men den kostade inget för vi står ju på ställplatsen. Kommer en regnskur. Som vi väntat på den! När regnet upphört går vi ut och sätter oss. Vi blir blöta! Sitter ute i nång timme eller så. TV-tittande till 10. Nattinatti.
Dagens etapp: 16,4 mil

13/7 Upp 7. Väcks inte av fågelkvitter utan av måsskrik. Förbereder frukosten. Solsken, uttemp vet vi inte för vi har ingen sådan termometer. Går till kondiset 5 i 8 och det är redan öppet. Köper 2 fröfrallor à 10,-/st. Frukost ute under markisen. Mysigt. "Bussarna" lämnar platsen och det gör plats för fler än 3 nya. Tar en promis genom Gröndals Camping och den ser fullbelagd ut. Går mot Smedjans ställplats som har fler än 25 bilar på plats. Outleten är på plats och öppnar 10 som vanligt. Fortsätter vår promenad som inte slutar på ICA nu! VA!? Vår ställplats har avfolkats lite till men fylls strax på men nya. Framåt 11 är det fullt (tror vi). Vi hade tur igår. Kaffe med 1/2 kanelbulle till lunch. Får WiFi kod av "campingvärden" som trycker in fler och fler bilar. Vart tog 4 meters regeln vägen? Går en sväng till Outlet men det fanns inget intressant tyckte vi. På ICA (!) köpte vi 2 Dajmstrutar och dryga kilot grillmarinerat karrékött. Telefonen säger att det ska regna kl 16 i Borgholm så vi drar in markisen och ställer undan möblerna. Då kommer regnet 15.30. Äter grillkorv med och utan bröd till middag. Elaine ringer. Dom har flyttat nu. Skickar bilder och video på nya stället. Kul att se. Tittar på TV.

14/7 Upp 1/2 7. Solsken. Förebereder frukosten. Ställplatsen är mer än full. Kondiset öppet tidigt idag. Köper 4 fröfrallor/42:-. Frukost. Packar ihop och lämnar ställplatsen 5 ö 1/2 9. Vid 1/2 11 smiter vi in på vår ICA och handlar middagsmat och K hämtar ut sitt nya körkort.
Dagens etapp: 14,5 mil

Att det var så fullt kanske beror på kronprinsessans födelsedag 14/7. 12V fungerade till kylen.

Testresa 3

Lufsen har fått nya hjul för kommande vinter. Riktigt snygga tycker vi.

4/10 Vi måste ju provköra de nya hjulen och åker (som vanligt) till Öland och Köpingsvik. Tycker nog att han går lite tystare nu, Men det kan vara inbillning eller dåliga öron. 1/2 12 är vi framme i Köpingsvik och vi är alldeles ensamma. Pizzerian, Acomer och kondiset är stängt för säsongen. Kondiset är ju sålt och väntar på nya bagare. Swishar 190:- till Utsikten. Går till ICA och handlar middagsmat och lunchtillbehör. Fixar kaffe när vi är tillbaka och äter Estellfläta/wienerbröd till det. Gör just ingenting till middagsdags. Det blåser för mycket för att sitta ute. Till middag tar vi wienerkorvar med bröd och räksallad till. Det var tydligen för lite för ett par timmar senare slår sötsuget till. När hände det senast? Går till ICA och köper en blåbärspaj och en förpackning vaniljsås. Det är nog lite väl sött för mig men jag får väl sköta mig i några dagar framöver. Pajen fick precis plats i vår lilla ugn. Det blev väldigt gott. Tittar på TV-TV och PC-TV. Natti natti vid 10.
Dagens etapp: 14,5 mil

5/10 Regnar under natten. Upp 1/2 7 enl. sovrumsklockan men alla andra klockor visar på 7. Är batteriet dåligt redan? Förbereder frukosten. Vid 8 går jag till ICA och köper 4 vallmobräck à 6,90/st. Frukost på nybakade frallor är aldrig fel. Packar ihop och lämnar ställplatsen 5 ö 1/2 9. Handlar lite på City Gross bl a blandfärs 89,95 kg. Mot Oskarshamn! Handlar lite på Lidl men inte Levain för det fanns inte. :-(. Hemma 1/2 12. Hjulen har fungerat utmärkt. Får se hur de fungerar i snö och is.
Dagens etapp: 16,5 mil

Julmarknadsresa (?)

22/11 10 i 9 lämnar vi Mörlunda. Snabbhandlar på ICA Maxi för ca 400:-. Checkar in på Strandängens 1/4 ö 12. Plats 27? Ja tack gärna. Kul att vara känd. Estellfläta och kaffe till lunch. TV tittande. Lämnar tillbaka 3,6 kg böcker och betalar campingavgiften 300:-. Lånar 3 st till våren. Kokt korv med bröd till middag. TV tittande via PC. Regnar, blåser, ordentligt. Kan vi åka imorgon?
Dagens etapp: 27,7 mil

23/11 Upp 20 ö 7. Frukost. Packar ihop. Lämnar campingen före 9. Betalstationen passeras utan problem. Kommer till Rödby med oroväckande lite i tanken. Inte bränslestopp igen tack! 874DAK kostar överfarten med Lufsen. Tankar på Bft, 69,83l gick det i, €121,43. Tanken rymmer väl 80 liter?! Handlar lite på Lidl när vi ändå far förbi. Anländer till Hintz 1/2 3. Vi är alldeles ensamma. Lasagne till middag. TV på alla vis.
Dagens etapp: 34,4 mil

24/11 Upp 7.20. Frukost med uppvärmda ICA frallor. Går till gamla stan vid 9. Vald restaurang tar inte kort. Så omodernt! Handlar ett par soppor på Edeka och 6 st frallor i deras förbutik. Kalla vindar. 2 norska bilar kom igår så nu är vi 3. Haglar ett par gånger. Äter nudelsoppa till lunch. Går till Rewe och handlar lite till. Fler bilar kommer på em. Svenska vinner sprinten i Ruka. K fixar middag, kotlett med pommes. Pommesen tillagad i vår Airfryer. Fungerar utmärkt. Gott! TV tittande.

25/11 Upp 20 i 8. Frukost. Goda frallor från Edeka. Framåt 10 går vi till Rewe och köper 5 vin och 1 whiskey. Sedan går vi till gamla stan och köper en handväska till mig. Jag gör äppelknyten med våra äpplen. Gott! Den varianten ska vi komma ihåg. Äter litet julbord till middag. Sverige går bra i singenmixedstaffetten (skidskytte) men inte i vanliga mixedstaffetten. Äter mer "julmat" till middag med schnapps till. Mera TV tittande.

26/11 Upp 20 i 8. Frukost. Bror har SMS:at grattis. Carina ringer. Kul. Under tiden jag pratar med henne ringer bror och Elaine. Ringer tillbaka till dom efteråt. Går en "liten" promenad mot hamnen till 1,27 km. Halvkallt ute. Kokkorv till lunch, efteråt går vi en annan promis. Vid 5 går vi till Kochs rest. Äter fläskfilé med stekpotatis, hollandässås, grönsaker och örtsmör + varsin 1/2 öl. Det var gott men det kunde varit bättre. €55,80 kostade kalaset. Häpp! Men jag fyller ju 70 bara en gång i livet. Kvällen avslutas med TV.

27/11 Upp 20 ö 7. Frukost. Går till Netto och handlar frukostbröd för 3 dagar. Hem och värma oss. Alla gäster lämnar platsen, 4 norrmän, 2 svenska och 2 tyskar. Går till Rewe och köper whiskeyransonen + lite annat. Till lunch tar vi slut på sillen med schnapps. TV titt fram till middag, Kåldolmar med kokt potatis och lingonsylt. Gott. Mera TV titt. "Snöskur" kommer på kvällen. Mera TV. Blåser en del.

28/11 Upp 10 i 7. Frukost. Vi har båda funderat under natten om vi verkligen kan åka idag. Det har blåst något så infernaliskt. Packar ihop. Lämnar ställplatsen. Handlar på Lidl och Nielsen. Checkar in i hamnen 9. Färjan lämnar 10 ö 9. Framme i DK 10 men kommer iland 10 över. Möts av solsken som räcker hela vägen till Bromölla. Enstaka snöbyar på vägen. Vid 2 kör vi i på Strandängens, plats 27. TV titt. -4 gr. Fiskblock till middag. Mer TV titt via TV och Pc.
Dagens etapp: 34,3 mil

29/11 Upp 20 ö 7. Frukost. Checkar ut 1/2 9. Handlar på Lidl. -7,5 gr. Kallt. Vid 9 far vi hemåt. Kör in på tomten ca 1/2 1. Solen skiner, -6,6 gr.
Dagens etapp. 28,1 mil

Resan totalt: 124,5 mil

Årets resor med Lufsen: 742,9 mil
-"- med Fridolina: 375,4 mil

Kommande "planerade" resor

Frankrike via Tyskland (se husvagnsavdelningen husbilsavdelningen)

Erfarenheter från året:

Tillbaka till början