Till startsidan

Till startsidan

2022

Tripp i påsk

12/4 Vid 1/2 9 lämnar vi ett kylslaget men soligt Mörlunda med Black Beauty (Dacia) och Fridolina (Smaragd XL KS -07). Mot Skåne! 20 i 11 stannar vi på handelsplats Amaranten i Karlskrona. Går till Clas Ohlsson och köper en 2-lågig gasolgrill, 1299:- bara. 1/4 ö 12 har vi checkat in på Strandängen, plats 29 blev det den här gången. Hörntomt. Ställer upp på en kvart. Efter lunchen tar vi nog ut markisen (som är sprillans ny). Solskyddet kom också på plats, likaså bord och stolar. Börjar montera ihop grillen men ger upp pg a kalla fingrar. K får fixa resten. Kollar att vi får in alla kanaler vi ska ha på den nya italienska TV:n. -1 som vanligt. Äter kalopsrest till middag. Gott!. Tittar på TV. Tidig kväll.

13/4 Upp före 7. Vi har sovit bra. Frukost. Grillen blir färdigmonterad. Ny gasolslang behövs. Den vi har är för kort. Åker ut på stan strax efter 9. Först tankar vi fullt, 20,09/l. Drygt 33 liter gick i. Till husvagnshandlaren och köper 2 meter gasolslang, 200:-. ICA nästa. Först slänger vi grillens förpackning och det tog en stund. Sedan handlar vi påskmat. Hittar även "mysbrallor" till mig (glömde mina hemma) och en tröja till K. På andra sidan vägen, på Lidl, handlar vi mera mat. Hemma är vi igen vid 11. Loggar kvitton. Till lunch tar vi fralla med pålägg. Enkelt och gott. Gör just inget särskilt på em fram till middag. K grillar hamburgare och med grönsallad blev det jättegott. Nya grillen fungerar jättebra men det var ju inget svårt att laga till. TV-tittande. Nattinatti vid 10.

14/4 Regnar ganska mycket under natten. Upp 1/2 7 och då regnar det inte längre. Igår tog jag fram ugnen och ställde den på bordet. Kopplar in den och värmer frallor från ICA. Kokar ägg och förbereder kaffe. När bröden är klara sätter jag på kaffe. Frukost. Diskar. Vid 1/2 10 åker vi till Lidl och hoppas på kunna köpa Flora. Tji fick vi idag igen. Köper hushållspapper, chokladägg och några vinklar istället. Handlar lite av varje på systemet. Gör över vägen till Coop och köper rödbetor och fryst fisk. Campingen fylls på med både husbilar och husvagnar. Det är ju Skärtorsdag. Lätt lunch. Tittar på TV. Grillad korv från nya grillen, jag tar med bröd och K med potatissallad och grönsallad. På kvällen ser vi några Columboavsnitt på DVD:n i TVn.

15/4 Regnar ganska mycket inatt igen. Upp 7. Frukost. Gör just ingenting. Kommer fler husbilar och husvagnar. Till lunch blir det prinskorv, köttbullar och stekt potatis med Utö. Solen kommer på em. Sitter ute och njuter nån timme. Pratar med Elsas husse och matte. Enkel middag. TV-tittande. Tidig kväll.

16/4 Frost i gräset. Upp 1/2 8. Frukost. Packar ihop. 1/4 ö 9 har vi checkat ut. 12.40 kör vi in på tomten och solen gassar. Resten av påsken firar vi hemma långt från skrikande barn.

Bilen hade dragit 1,296~/mil ner till Bromölla, inte så tokigt med tanke på att Fridolina väger 1500 kg. K tyckte dock att Black Beauty var lite klen i uppförsbackarna. Hon borde orka mer tyckte han. Vad gör man åt det?

Tripp mellan tandläkarbesök

9/5 Nästan en månad senare har vi ny bil. Dacia Duster 4WD och diesel (i dagsläget verkar det nu nästan idiotiskt). Snövit heter hon (pg a att färgen heter så). 1/4 i 10 lämnar vi ett soligt Mörlunda. K har varit till läkaren för den årliga kontrollen. Frisk som en nötskrika sa hon. Från Kalmar tar vi en annan väg till Skåne, via Nybro, Emmaboda, Tingsryd och Karlshamn. Tankar fullt i Bromölla 23,71/l. Det gick bara i 24,62 liter! Vi har kört 31 mil! 1/4 ö 1 kör vi in på campingen. Tar plats 45 för här kan vi stå kopplade. Kokkorv med bröd till sen lunch. Tittar på TV. Tidig kväll. Har betalt 300:-/dygn.
Dagens etapp: 26,3 mil.

10/5 Upp 6!! Molnigt, 10 gr. Frukost. Bakar bröd inne. Packar ihop. Lämnar campingen (Strandängens förstås) 10 i 9. Snabbhandlar bananer, äppelpaj och 2 pkt kaffe (45:-/st) på Lidl. 1/2 11 passerar vi betalstationen. 1/4 i 1 har vi checkat in i Rödbyhamn. 1165DAK (1627 SEK)! Vi kanske måste hitta på en annan väg till kontinenten. Vi kommer med 13.15-färjan. Inte så mycket folk ombord. Lätt att hitta sittplats. Handlar lite i Travel Shop, 1 l whiskey, 2 fl vin och en liten öl, 369SEK. Kommer fram till ett molnigt Puttgarden vid 2. 1/4 ö 2 har vi checkat in på Camping Puttgarden, €29/dygn inkl. allt. Sitter ute och njuter till ung. 1/2 5 då jag fixar middag. Mörlunda pannbiffar med stekt potatis & lök. Gott! Kommer lite regn efter maten. Tittar på TV. Vi har alldeles för många kanaler som vi inte får se. Inte hittar jag hur man kan rensa bort dom heller på den nya TV:n. Regnet fortsätter av och till hela kvällen. Kaffe och äppelpaj till "kvällsmat". Tidig kväll. Somnar til ljudet av regnet.
Dagens etapp: 31,3 mil

11/5 Upp 1/2 7. Mulet, 12 gr. Ingen brödservice på plats. Regnet har upphört. Bakar bröd och sedan blir det frukost. Strax före 8 åker vi för att hitta Camping Johannisberg och det gör vi. Känns lite grottig. Mot Burg sedan. Handlar lite på Rewe. Sedan tankar vi på Esso, 41 l drygt, €2,099/l (22,87SEK/l). NU har hon dragit över litern. Handlar lite på Aldi och Lidl. Mot vår camping. Väl framme så går inte bommen upp. Väntar ett bra tag. Var är campingvärden? J ringer numret i fönstret och säger som det är. Han säger att han ska ringa till bommen. OK. J går hem med maten. Ett tag senare ringer jag igen. Han ska fixa. Han kommer och öppnar bommen. Går en promis på campingen. Äter falukorvsmacka till lunch. Sitter ute och njuter av lugnet. Till middag äter vi grillad Spanferkel cevapcici med grönsallad. Vi undrar så vad den är gjord av. Kollar översättning = spädgris. OK. Gott var det iaf. Tittar på TV till 10!

12/5 Regnar som bara den under natten och när det slutar börjar det blåsa. Man ser "pråmen" från campingen och enstaka inkommande färjor. Man hör dom också men det stör inte. Upp strax före 7. Solsken, 15 gr. Bakar bröd. Frukost. Packar ihop. Lämnar vid 8. Uppställda på plats 15a på Campingplatz Allerblick (Winsen) 1/4 i 12. Det gick bra att åka hit, inga staus på vår sida. Monterar sunblockern på markisen. Fick lite hjälp med markisen av en tysk. Hyfsat varmt men kyliga vindar emellanåt. Duschar båda två. Skönt. Sitter ute under markisen med solskydd och vindskydd. BamiGoreng till middag. Gott tycker frun i huset. Sitter ute och njuter. Till kvällsmat grillar K korv. Gott det också. Tittar på en Columbo sedan nattinatti.
Dagens etapp: 25,5 mil.

13/5 Upp 1/2 7. Solsken, 13 gr. Förbereder frukosten. Går och köper de beställda frallorna. I kiosken står pappa campingvärd. 'Brot für frau Haga' säger han direkt. 2 normala €0,45/st. Strax före 9 går vi mot stan. Handlar bl.a sparris och skinka på Rewe. En utematta blev det också, i matchande färger (röd/vit). Hemma igen före 1/2 10. 2,08 km sa MapMyWalk att promenaden blev. Äter kycklingsoppa till lunch. Gör just ingenting på em förutom att titta på TV. Middag blir ugnsbakat fiskblock med sallad. Gott! Mera TV.

14/5 Vaknar 6. Somnar om. Upp 1/2 8. Molnigt, 13 gr. Förbereder frukosten. Beställde vallmofrallor igår trots att det inte finns med i prislistan. Vi fick det! Han hade fått åka till en annan bagare för att köpa dom. €0,75/st. Jättefina och goda. Såg ut som blommor. Men inte ska han åka till en annan bagare bara för att vi vill ha vallmofrallor. Går in till stan vid 9. In på Lidl och handlar bl. a Schnapps och Weinbrand, ca €30 tot. In på Kik och köper en lättjacka till mig, €3,99. Ett fynd. Dagens promenad blev 2,79 km. Äter skinklindad kokt sparris (lättgrillad också) med Hollandaisesås till lunch. Det var så gott, så det får vi göra om. Sitter ute mest hela dagen. K grillar kalvmedaljonger och jag steker potatis från paket. Det blev jättebra. Pratar med Thomas en stund. TV tittande en stund också.

15/5 Samma som igår. Solsken, 10 gr. Köper normala bröd. 'Du kunde beställa vallmo' säger han. Det är för mycket arbete säger jag. 'Det gör jag gärna för dig' säger han. Kanske imorgon säger jag. Trevlig man, undrar vad jag har gjort för att förtjäna en sådan service. Frukost. Många vagnar och husbilar lämnar campingen på fm. Äter sparris idag också. Lika gott som igår. Solen bara gassar från en klarblå himmel. Båda duschar på em. Sitter ute hela dagen. K grillar biff och jag steker potatis och kokar rödvinssås. Det blev jättegott. Vi har ätit "ute" hela dagen. Tar in markisen pg a väderrapport. Sitter ute ett tag till. Tittar på TV.

16/5 Vaknar 6. Somnar om. upp 20 ö 7. Solsken, 13 gr. Vanlig frukost. Omkring 9 åker vi ut på 'stan'. Först till Edeka Center. Köper bl a tofflor. Sedan tankar vi på Aral 25,5 l, €2,219/l (23,89 SEK/l). Denna gång har hon dragit 0,94/l. Bra. Till Lidl och handlar diverse och sedan till Aldi som ligger på tomten bredvid nu för tiden. Hemma igen 1/2 11. Nu är det varmt. 1/2 12 äter vi "lunch", kaffe med äppelpaj. Sitter ute och "lider" i solskenet, med solhatt på. Vid 5 äter vi grillad korv, j med bröd och K med mos. Sitter ute igen tills det kommer lite regn. Vädertjänsten har varnat för åska och oväder. Tar in stolarna. Efter någon timme tar vi fram dom igen. Kommer inget regn. Tittar på en Columbo. Vid midnatt kommer regnet.

17/5 Upp 20 i 8. Kokar ägg och kaffe. Hämtar bröd. Frukost. Diskar. Ställer undan möblerna. Det kanske kommer mer regn. Går till Rewe och handlar lite. 2 km till på gåkontot = 6,86 km den här veckan. Mycket för att vara oss. Tempen igår var nära 30, både inne och ute. Det verkar bli varmt idag med. Vi ser tre storkar jagas av kråkor rakt ovanför vår huvuden. Det häckar en stork inne i stan, uppepå ett torn. Sitter mest inne pg a värmen. Vid 6 äter vi gulaschsoppa (svalt och bra va?) med bröd till middag. Hett och gott. Tittar på TV.

18/5 Upp 7. K duschar innan frukost. Hämtar ut 6 bröd. Äter 2 till frukost. Checkar ut 10 i 9. €131,90. Kostar €20/dygn med ACSI, men vi övertrasserar alltid strömförbrukningen, så det blev €21,98/dygn istället. Tappar vagnen på väg genom campingen. Varför då? En campare m fru kommer älgandes och hjälper K att få på vagnen på draget igen. Efter en del pysslande med kontakten får vi dit det så att belysningen fungerar. 10 ö 9 åker vi mot Dannenberg. Vid vänstersväng tickar blinkersen som om den har väldigt bråttom. Checkar in på Stadtbad för att bo på campingen. 1/4 ö 11 står vi på plats 57. Vi har betalt €19, inkl. allt. K fixar blinkersens problem. Leverpastejmackor till "lunch". J duschar för första gången här och det var inte alls otäckt. Varmvatten på en gång. Skönt. Sitter ute och flyttar oss allteftersom solen kommer ikapp oss. Det är ca 28 gr. Högsommartemp. 1/2 7 äter vi middag, frikadeller med stekt potatis och brunsås. Gott! Sitt ute till 1/2 9. TV tittande.
Dagens etapp: 10,8 mil

19/5 Upp 6. Frukost. Solsken, 15 gr. Plockar ihop. Lämnar strax före 7. Allting flyter på. Stopp och staus är på motsatta sidan. 10 i 11 har vi checkat in i Puttgarden igen. Campingvärden känner igen oss. Tyckte det var kul att vi kom tillbaka. Inte många gäster här nu, kanske i em. Leverpastejmacka till lunch. Vägen hit var trevlig. Sitter ute och njuter. Nästan lite för varmt. Äter chickennuggets till middag. Nu har det kommit fler gäster. Det blir bra mycket svalare framåt kvällen. Flyttar in före 7. Tittar på TV. Efter ett tag börjar det bli lite väl svalt inne, 3 fönster och dörren öppna. Viker ihop stolarna och bordet, går in, låser dörren och då kommer regnet. Åska också. Framåt 9 slutar regnet. TV tittande.
Dagens etapp: 23,7 mil

20/5 Regnar inget mer under natten. Upp 7. Mulet. Frukost med bakade bröd. Strax efter 9 åker vi till Burg. Första stopp Nielsen, €164,61, vin, Whiskey och godis. Tankar sedan på Bft 35,14l, €2,079/l (22,37 SEK/liter). Nu har hon dragit 0,98 l/mil. Fortfarande OK. Hos Lidl köper vi Margot och Chantré och en stekpanna. Ölen som K vill ha var slut. På Rewe köper vi mat och Läkerol. Aldi får sälja öl till oss. Hemma 1/4 i 11. Fikar med äppelpaj till "lunch". Tittar på TV till middagsdags. K kockar till det med cordon bleu och stekpotatis med kålsallad. Jättegott. Sedan tar han disken också. :-). Solen hälsar på igen och det blir riktigt varmt igen. Tittar på en Columbo sedan nattinatti. Vid 9 börjar det regna så smått. Framåt natten blir det värre. Men vi ligger inte lika nära taket nu som vi gjorde i husbilen, så det låter inte lika mycket i öronen.

21/5 Det blåser upp också. När vi vaknar har det slutat regna. Upp ca 6. Solsken men blåsigt. Frukost med segt rostbröd. Packar ihop. 1/4 ö 7 lämnar vi campingen. 1/2 8 står vi i spår 6 i hamnen. 1320DAK (1844SEK)!!! Hutlöst. Färjan avgår liite tidigare. 20 i 9. har vi passerat passkontrollen utan kontroll. Passerar betalstationen 1/4 i 11. Mulet i Sverige. 1/2 1 har vi checkat in på Strandängens, plats 45 igen. Grillkorv till middag. Regnar på kvällen. Tittar på TV.
Dagens etapp: 31,1 mil

22/5 Upp 1/2 7. Frukost. Packar ihop och lämnar camping 1/2 8. Handlar diverse på ICA Maxi. Man kan ju tro att vi ska behöva det efter allt handlande i Tyskland. 5 i 8 åker vi hemåt. Tankar 24 liter, 22,76/l i Bromölla på OKQ8 Minipris. Nu börjar det bli riktigt bra. Snövit har dragit 0,67 liter/mil igår! 20 ö 11 kör vi in på tomten. Det har varit en bra lillsemester.
Dagens etapp: 25,9 mil

Någongång under tiden i Winsen hittade jag hur man tar bort kanaler man inte får se från TV-n. Men jag skrev inte upp det i dagboken.

Räknade också ut hur mycket Snövit dragit i snitt per mil denna resa = 1,02 l/mil. BÄTTRE än husbilen.

Totalt antal mil: 180,3

Tripp mellan tandläkarbesök (igen)

22/6 Lämnar Mörlunda 10 ö 8. Det är mulet men hyfsat varmt. 20 i 12 tankar vi i Bromölla. Hon (bilen) har dragit 0,68l/mil. Duktig flicka. Snabbhandlar på Lidl, bl a ägg och bananer. 1/4 ö 12 är vi uppställda på plats 35. Kaffe med äppelpaj till lunch. Vi fick betala 300:- för ett dygn. Vi fick rabatt! Det har aldrig hänt förut. Sitter ute till 2. Ställer in den nya TVn. Kollar en stund. Till middag blir det en tysk burk med cevachip (!) med ris. Det var faktiskt ganska gott, särskilt med snaps till. Tidig kväll.
Dagens etapp: 26,4 mil

23/6 Upp 7. Mulet, 19 gr. Frukost med bakade frallor i den nya lilla ugnen. De blev bra. Lämnar campingen (Strandängens förstås) 8. Betalstationen passeras 1/2 10. Mot Odense! När passerar vi betalstationen till Stora Bältbron? Ingen aning. Blev som fascinerad av att Bropasset/registreringsnumret fungerade där också. Så här såg vi Stora Bältbron. Vi tankar vid 12 på Q8 väster om Odense, 30,29l à 17,99 DAK (ca 25,19SEK). Äter banan till "lunch" i bilen. Så här ser vi Lilla Bältbron. Mot Tyskland 10 ö 12. 1/4 ö 2 är vi framme i Jarplund och det är mittagsruhe och köbildning. Kollar läget på campingen. Gott om platser kvar. I väntan på att dom ska öppna går vi och handlar lite på Edeka. Incheckningen går fort trots att det är några stycken före oss. 1/4 ö 3 står vi i "ruta" H5. Slappar en stund innan vi tar itu med markis och solblockerare. Sätter ihop det stora bordet och sedan bara slappa igen. 1/4 i 6 fixar jag varma mackor med Schwartzwalder skinka och Västerbottenost, i vår lilla ugn. Det blev bra. Sitter ute under markisen, i skugga. Skönt. Tittar på TV och Columbo.
Dagens etapp: 47,6 mil.

24/6 K upp 1/2 6, trodde han. Han gick och duschade. Upptäckte att klockan var 1/4 i 5 inte 1/4 i 6. Jag går upp 20 i 7. Solsken. Går till Edeka och köpter vallmofrallor, €0,42/st. K har fixat resten när jag kommit hem. Frukost. Sedan går vi till Edeka och köper färskpotatis och snaps. J duschar före lunchen. 1/2 1 äter vi sill, köttbullar och prinskorv. Det satt bra. Jag tror att termometern i vagnen ljuger. Den säger 30,5 gr inne. Så varmt är det inte. Framåt em kommer ett åskväder. Så nu blev det än mer fuktigt. Middag äter vi kl 6. Gamla pannbiffar hemifrån. Blev väl så där. Tittar på TV.

25/6 Upp 1/2 8. Går och köpter 4 frallor så slipper jag gå imorgon. Frukost. Vid 1/2 9 åker vi ut på stan. Först till Lidl. Där fanns inga öl i plastflaska. Konstigt. Köper lite annat. Tvärs över gatan ligger Aldi. Dom har inte heller öl som K vill ha. Köper en flaska vin fr 2016, €2. Hem till Jarplund och in på Edeka. Köper sparris, öl (glasflaska) och grillfackeln. Hem till bastun strax före 10. Äter skinklindad sparris med sv. hollandaisesås till lunch med snaps. Sitter ute på em och bara njuter. Framåt em kommer ett regn med lite åska. Till middag fixar K grillfackeln med sv. pot. gratäng. Blev väl OK. Sitter ute och njuter med rödvin. Tittar på ankommande gäster.

26/6 1/2 4 går jag på toa. K väser: 'Starta fläkten' så det gör jag. Den stör inte såå mycket på lågfart men är effektiv. Upp 1/4 ö 7. Bakar bröd. Frukost. Går till Edeka och handlar holl.sås, bröd. vin och pålägg. Betalar campingavgiften på vägen hem. €98/4 dygn. Jag tror hon glömde elavgiften. Sparris i skinka idag med till lunch, men Thomys holl. sås köper vi inte mer. Blå bands var godare. Campingen avfolkas, som alltid på eftermiddagar. Vi duschar båda två (dock inte samtidigt), efter att vi tagit in markisen och packat ihop bordet. En holländska kommer och frågar om vi kan ta hem hennes pantflaska annars skulle hon slänga den. Javisst den tar vi hand om. Dom hade varit två veckor i Sverige. Campingen fylls på igen t.o.m. några svenskar. Till middag blir det kalopsrest från Mörlunda. Gott! TV-tittande och tidig kväll.

27/6 Regnar av och till under natten. På morgonen tar det i ordentligt. En åskknall eller två vid 5-tiden. Vid 6 är vi utan ström men campingen har ström ser vi. Frukost går att fixa ändå, inte bakade frallor dock. Packar ihop. Mer regn kommer. Lämnar campingen 10 ö 7. Tappar bort B76 i Kiel och får köra en annan väg. 10 i 11 är vi framme i Puttgarden. Han känner fortfarande igen oss. Ställer upp, ut med markisen och checkar in 1/4 senare. €38/dygn, det är inte billigt vid "havet". €2/person och dag i kurtaxa. Vad får vi för det? Städade stränder. Sitter och njuter tills det är lunchdags, kokkorv med bröd och räksallad. Mer njutning efter det. Vid 1/5 5 går jag till restaurangen och beställer pommes för avhämtning. K grillar 1 korv och 5 grillfackeln under tiden. Måste bara påpeka att pommesen var jättebra. €3,50/port, det blev över till imorgon. Bokar färja till 1/7. €173. Usch. TV tittande på de få kanaler vi får in här (8 st). Konstigt. Tittar på sista Columbo sedan nattinatti. Det har anlänt en hel del gäster under dagen.
Dagens etapp: 20,5 mil

28/6 Upp 1/4 ö 7. Det har varken regnat eller åskat som radion varnat för. Frukost med bakat bröd. Vid 1/2 9 åker vi ut på stan. Tankar 43,21l à 2,109/l. Säkert billare än hemma. På Rewe köper vi årets första jordgubbar (för oss alltså), grädde, vin, soppa etc. Sedan på Aldi får K tag i öl på plastflaska. Hemma 20 i 10. Sätter upp vindskyddet. Solen skiner men det känns inte varmt pga blåsten. Jordgubbar med grädde till lunch. GOTT! Sitter och njuter och ser campingen fyllas på igen. Till 4 har det kommit 2 svenska ekipage till. Till middag steker K fisk ute och jag piggar upp pommesresten i ugnen. Serveras med blandsallad. Gott. Tittar på de få kanalerna vi har.

29/6 Upp 1/4 ö 7. Solsken, 21 gr. Frukost. Vid 1/2 10 åker vi ut på stan igen. Först till Nielsen, 12 BiB bl a. Netto hade inte en enda vallmofralla. Handlade något ändå. Lidl hade inga öl på plastflaska här heller. 4 Margot, 1 Chantre, 1 snaps, 5 vin blev det. 10 i 11 har vi lasta in allt i vagnen utom ett gäng BiB. Jordgubbsrest med grädde till lunch. Nam nam. Framåt 2 fylls campingen på igen. Ett holländskt par parkerar snett bakom oss. Kommer och frågar om vi kan ta hand om deras pantburkar, annars ska de slängas. Visst vi tar hand om det. Till middag blir det ugnsbakade kycklingschnitzlar med stekt potatis (fr paket). Med bea blev det jättegott. K lyckas få igång TV med alla 100 kanaler man får tag i, men inte får se. Skönt. Undrar vad det var för fel. Tidig kväll.

30/6 Upp strax efter 7. Frukost. Flera åker. Andra byter plats, bl a holländaren. Står nu bredvid oss. Vid 1/2 9 åker vi till stan igen!!! Åker in på Fleggard. Välbesökt av danskar. Handlar ett flak öl, 3 Läkerolaskar och 1 diskborste. In på Lidl strax intill och köper minimumsmums, äppelpaj, vin, deo, tandkräm och 1 tidning. River vind- och solskyddet, drar in markisen. 1/4 i 12 byter vi också plats för att kunna stå kopplade. Lunch med kaffe och äppelpaj. Sitter ute, utan markis. Till middag slår vi på stort. Går till restaurangen och beställer Döner Box med pommes à €6,80/st. Det var väldigt mycket, upphällt på papptallrik i vagnen. Kött, tsatsiki och pommes. Gott! Men den slår inte Döners på Seestern. Det blev över till ett mål till. Tittar på TV till 10.

1/7 Mobilen väcker 6.30 (tror den). Frukost. Mulet, 21 gr. Färdiga att åka, 20 ö 7. 1/2 8 står vi på kajen. Det regnar. Kommer med 7.45 färjan. Ganska lite folk, så det finns gott om sittplatser. Kommer fram i tid till ett dimmigt Danmark. Det spöregnar när vi åker av. Passerar betalstation för bron 1/4 i 11. Solsken i Sverige. 1/2 1 står vi i ruta 53 på Strandängen. Betalat 355SEK. Delar på en äppelpaj till lunch. Det är varmt. Flyttar oss runt vagnen för att undgå solen. Många barn här, tycks vara med i en fotbollsturnering. Kokkorv med bröd och räksallad till middag. Vi har aldrig sett så många tältare här på campingen förut. Kommer åska på kvällen och senare lite regn och mera regn. Skönt att vara i husvagn. Tittar på TV. Inte alla kanaler nu heller. Nattinatti 10.
Dagens etapp: 31,1 mil

2/7 Regnar mycket under natten men slutar lagom till 7 då vi går upp. Frukost. Packar ihop. Lämnar campingen i solsken vid 8. 1/2 9 har vi handlat klart på Lidl. Tankar på OKQ8 innan vi lämnar Bromölla för denna gång, 27,78l. Hon har dragit 0,77/mil sedan senaste tankningen. Bra! Vid 12 kör vi in på tomten.
Dagens etapp: 26,0 mil

Totalt antal mil: 157,8

Höstresa

11/10 Nu har vi varit hemma i ca 2 veckor och det rycker redan i restarmen. 20 ö 8 lämnar vi ett mulet och blåsigt Mörlunda. Dieseln kostar 28,29/l idag. 5 ö 1/2 1 har vi ställt upp på Haverdals Camping utanför Halmstad, plats 148. Nära servicehuset. Solen skiner och det blåser småspik. Kokkorv m bröd till lunch. Vi betalade när vi kom, 260:-/dygn inkl el och 30 min dusch/person. Äter gulaschsoppa till middag. Gott som vanligt. Tittar på TV. Nattinatti 10.
Hemsida: https://haverdalscamping.se/
Dagens etapp: 27,9 mil

12/10 Upp 1/4 ö 7. Frukost. Mulet, 10 gr. Vid 1/2 9 kör vi mot Halmstad. Vi vill veta vägen till färjan. Med hjälp av Navi hittar vi den och också Citycampen. Den är ett alternativ faktiskt (till campingen). Tillbaka till Haverdal. Handlar på Hemköp som ligger på gångavstånd från campingen. 10 är vi hemma igen. Ringer Gfk och säger till om semester. Ställer om vagnen och hänger på bilen. Kaffe och croissant. Tar en promis mot stranden men vi går inte ända fram. Det var ganska långt. Tittar på ett avsnitt av 'Det sitter i väggarna' via PC:n. Pyttipanna m ägg och rödbetor till middag. Till kvällen är vi 3 gäster här. TV tittande och polis.

13/10 Mobilen väcker 5.30. Packar ihop det sista. Lämnar campingen 5 i 6. 1/4 ö 6 står vi i spår 7 i hamnen i Halmstad. 7.15 får vi åka ombord. Frukost 1/2 8 och då går färjan (något förtidigt). 1/2 1 kör vi iland i Grenaa. 14 gr (enl bilens termometer) och halvmulet. Strax före 2 får vi slut på diesel. Vi kan inte hur bränslemätaren fungerar än. På E45 står vi, 4 km från avfart 54. K ringer till M som säger att dom inte kan hjälpa oss. Han frågar varför vi då ska ha M. Får inget vettigt svar. J ringer försäkringsbolaget som kopplar vidare till deras bärgarservice. Ber dom skicka en bärgare med en dunk diesel. 5 ö 1/2 3 ringer danska bärgarbolaget och frågar åt vilket håll vi är på väg. Söderut. Kommer snart får vi veta. Strax efter kommer ett SMS från svenska bärgarservicen och säger att en bärgare kommer inom 60 minuter(!). Vi hoppas på tidigare. 10 ö 3 kommer en liten bärgare med dieseldunk som han fyller på åt oss. TACK! Han leder oss till närmsta mack som är en Shell, där vi fyller på diesel i hans dunk och så i vår bil. 17,39DAK/l, usch. Kör vidare mot Jarplund. 1/4 i 6 är vi uppställda i ruta H6. Jag handlar lite dricka på Edeka. Vi tar ut markisen och sedan vill K flytta bilen för det blev lite väl nära när vi sätter i solblockeraren. Den startar inte! Vad är det som händer? Eller snarare inte händer. Efter lite joxande med batterikablar och så, så vaknar hon till igen. Usch vilken dag det har varit. Äter kokkorv med bröd till middag. Tittar på TV och polis.
Dagens etapp: 27,5 mil

14/10 Upp 7. Förbereder frukosten. Går till Edeka och köper vallmofranska €0,46/st. Frukost. Goooda frallor. Fortsätter med uterummet. Igår markis och mattor, idag solblockeraren som får agera vind- och regnskydd. K hänger upp ljusslingan som vi köpte på Biltema. Båda ducshar och det är inte otäckt. Äter "julmiddag" till middag, inte hela programmet men nära. Gott iaf. Tittar på TV även via PC:n. Kommer en regnskur på kvällen. Nattinatti 1/2 11.

15/10 Upp 7. Förbereder. Köper 4 bröd så slipper jag gå imorgon då dom öppnar en timma senare = 8. Frukost. Navi tar oss till Citti Park. Helt annorlunda än när vi sist var inne i en. Handlar inte så mycket. Det är inte så billigt som vi minns det. Hemma igen vid 10. Kollar kontot, ser bra ut. Äter pannbiffsrest med sallad till middag. Blev väl så där. Vinet tryter så vi går till Edeka och köper en Bib €8,99 och en äggklocka €2,99. Tittar på Dobido via PC:n och första avsnittet som vi missade hemma.

16/10 Upp 7. Åker ut vi 9 för att kolla på Scandinavien Park. Dom ska ha en ställplats för husbilar och husvagnar. Hittar affären men kan inte se någon sorts ställplats. Hemma igen 10. Äter stekrest till middag. Tittar på TV. Till kvällsmat tunnbrödsrulle utan mos. Kladdigt och gott. TV:n visar ett program från/om Ystad. Kul. Tittar på ett par poliser också.

17/10 Upp 7. Är det någon som hört talas om sovmorgon? Ingen i det här huset iaf. Frukost. Åker ut på stan för att hitta Fleggaard, å det gör vi (med Navis hjälp). Handlar 8 Entrecote, 4 Diamond Hill, 2 fl Entrecote och 1 Grants, €189. Till Lidl och köper 2 6-pack öl, 5 fl vin och 4 Margot och så lite mat också. Tankar på Aral 20,58l. Inga fler bränslestopp tack. Hon har dragit 0,91/l. Tömmer vårt uterum. Markisen får torka ett tag till. Kaffe och äppelpaj till lunch. Plockar in markisen ett par timmar senaere. Julmatsrest till middag med schnapps. Regnar lite. TV tittande och ett par poliser.

18/10 Köper bröd. Frukost. Handlar det sista på Edeka. Kycklingnudelsoppa till lunch. Duschar båda två. Betalar för vår vistelse. Får betala €2 extra för att vi har golvvärme. Elen har blivit dyr här Tyskland också. Fisk i ugn till middag med sallad till. TV tittande och poliser.

19/10 K upp 6! J upp 20 i 7. Förebereder. Köper 4 bröd. Frukost. Packar ihop det sista. Vid 8 åker vi. Tankar 17,16 l i Vissenbjerg à16,29/l DAK, vid 10. Billigare än på vägen ner men Shell är dyrare. 10 i 11 passerar vi betalstationen för Stora Bältbron. Mot Köpenhamn! Passerar Öresundsbrons betalstation vid 12.20. Det flyter på. Mot Bromölla. Strax före 2 anländer vi till B. Vi tar plats 36 idag (vad var det för fel på 35?). Solen skiner från en klarblå himmel. Dags nu det! Pyttipanna med ägg och rödbetor till middag. Gott fast inte lika god som K's. TV tittande på få kanaler och poliser.
Dagens etapp: 47,6 mil

20/10 Upp 1/2 7. 0 gr! Bakat bröd till frukost. Packar ihop det sista. Checkar ut 8. Snabbhandlar på Lidl. Tankar drygt 30 l på OK, 27,26/l! Det är billigare idag än när vi åkte ut 11/10. Kör in på tomten vid 12 som vanligt.
Dagens etapp: 25,8 mil

Totalt antal mil: 140,4

Kommande "planerade" resor

Frankrike via Tyskland (se husvagnsavdelningen)
Drottning Ödas ställplats. Blev inte av.

Erfarenheter från året:

Tillbaka till början