Till startsidan

Till startsidan

2022

Tripp i påsk

12/4 Vid 1/2 9 lämnar vi ett kylslaget men soligt Mörlunda med Black Beauty (Dacia) och Fridolina (Smaragd XL KS -07). Mot Skåne! 20 i 11 stannar vi på handelsplats Amaranten i Karlskrona. Går till Clas Ohlsson och köper en 2-lågig gasolgrill, 1299:- bara. 1/4 ö 12 har vi checkat in på Strandängen, plats 29 blev det den här gången. Hörntomt. Ställer upp på en kvart. Efter lunchen tar vi nog ut markisen (som är sprillans ny). Solskyddet kom också på plats, likaså bord och stolar. Börjar montera ihop grillen men ger upp pg a kalla fingrar. K får fixa resten. Kollar att vi får in alla kanaler vi ska ha på den nya italienska TV:n. -1 som vanligt. Äter kalopsrest till middag. Gott!. Tittar på TV. Tidig kväll.

13/4 Upp före 7. Vi har sovit bra. Frukost. Grillen blir färdigmonterad. Ny gasolslang behövs. Den vi har är för kort. Åker ut på stan strax efter 9. Först tankar vi fullt, 20,09/l. Drygt 33 liter gick i. Till husvagnshandlaren och köper 2 meter gasolslang, 200:-. ICA nästa. Först slänger vi grillens förpackning och det tog en stund. Sedan handlar vi påskmat. Hittar även "mysbrallor" till mig (glömde mina hemma) och en tröja till K. På andra sidan vägen, på Lidl, handlar vi mera mat. Hemma är vi igen vid 11. Loggar kvitton. Till lunch tar vi fralla med pålägg. Enkelt och gott. Gör just inget särskilt på em fram till middag. K grillar hamburgare och med grönsallad blev det jättegott. Nya grillen fungerar jättebra men det var ju inget svårt att laga till. TV-tittande. Nattinatti vid 10.

14/4 Regnar ganska mycket under natten. Upp 1/2 7 och då regnar det inte längre. Igår tog jag fram ugnen och ställde den på bordet. Kopplar in den och värmer frallor från ICA. Kokar ägg och förbereder kaffe. När bröden är klara sätter jag på kaffe. Frukost. Diskar. Vid 1/2 10 åker vi till Lidl och hoppas på kunna köpa Flora. Tji fick vi idag igen. Köper hushållspapper, chokladägg och några vinklar istället. Handlar lite av varje på systemet. Gör över vägen till Coop och köper rödbetor och fryst fisk. Campingen fylls på med både husbilar och husvagnar. Det är ju Skärtorsdag. Lätt lunch. Tittar på TV. Grillad korv från nya grillen, jag tar med bröd och K med potatissallad och grönsallad. På kvällen ser vi några Columboavsnitt på DVD:n i TVn.

15/4 Regnar ganska mycket inatt igen. Upp 7. Frukost. Gör just ingenting. Kommer fler husbilar och husvagnar. Till lunch blir det prinskorv, köttbullar och stekt potatis med Utö. Solen kommer på em. Sitter ute och njuter nån timme. Pratar med Elsas husse och matte. Enkel middag. TV-tittande. Tidig kväll.

16/4 Frost i gräset. Upp 1/2 8. Frukost. Packar ihop. 1/4 ö 9 har vi checkat ut. 12.40 kör vi in på tomten och solen gassar. Resten av påsken firar vi hemma långt från skrikande barn.

Bilen hade dragit 1,296~/mil ner till Bromölla, inte så tokigt med tanke på att Fridolina väger 1500 kg. K tyckte dock att Black Beauty var lite klen i uppförsbackarna. Hon borde orka mer tyckte han. Vad gör man åt det?

Tripp mellan tandläkarbesök

9/5 Nästan en månad senare har vi ny bil. Dacia Duster 4WD och diesel (i dagsläget verkar det nu nästan idiotiskt). Snövit heter hon (pg a att färgen heter så). 1/4 i 10 lämnar vi ett soligt Mörlunda. K har varit till läkaren för den årliga kontrollen. Frisk som en nötskrika sa hon. Från Kalmar tar vi en annan väg till Skåne, via Nybro, Emmaboda, Tingsryd och Karlshamn. Tankar fullt i Bromölla 23,71/l. Det gick bara i 24,62 liter! Vi har kört 31 mil! 1/4 ö 1 kör vi in på campingen. Tar plats 45 för här kan vi stå kopplade. Kokkorv med bröd till sen lunch. Tittar på TV. Tidig kväll. Har betalt 300:-/dygn.
Dagens etapp: 26,3 mil.

10/5 Upp 6!! Molnigt, 10 gr. Frukost. Bakar bröd inne. Packar ihop. Lämnar campingen (Strandängens förstås) 10 i 9. Snabbhandlar bananer, äppelpaj och 2 pkt kaffe (45:-/st) på Lidl. 1/2 11 passerar vi betalstationen. 1/4 i 1 har vi checkat in i Rödbyhamn. 1165DAK (1627 SEK)! Vi kanske måste hitta på en annan väg till kontinenten. Vi kommer med 13.15-färjan. Inte så mycket folk ombord. Lätt att hitta sittplats. Handlar lite i Travel Shop, 1 l whiskey, 2 fl vin och en liten öl, 369SEK. Kommer fram till ett molnigt Puttgarden vid 2. 1/4 ö 2 har vi checkat in på Camping Puttgarden, €29/dygn inkl. allt. Sitter ute och njuter till ung. 1/2 5 då jag fixar middag. Mörlunda pannbiffar med stekt potatis & lök. Gott! Kommer lite regn efter maten. Tittar på TV. Vi har alldeles för många kanaler som vi inte får se. Inte hittar jag hur man kan rensa bort dom heller på den nya TV:n. Regnet fortsätter av och till hela kvällen. Kaffe och äppelpaj till "kvällsmat". Tidig kväll. Somnar til ljudet av regnet.
Dagens etapp: 31,3 mil

11/5 Upp 1/2 7. Mulet, 12 gr. Ingen brödservice på plats. Regnet har upphört. Bakar bröd och sedan blir det frukost. Strax före 8 åker vi för att hitta Camping Johannisberg och det gör vi. Känns lite grottig. Mot Burg sedan. Handlar lite på Rewe. Sedan tankar vi på Esso, 41 l drygt, €2,099/l (22,87SEK/l). NU har hon dragit över litern. Handlar lite på Aldi och Lidl. Mot vår camping. Väl framme så går inte bommen upp. Väntar ett bra tag. Var är campingvärden? J ringer numret i fönstret och säger som det är. Han säger att han ska ringa till bommen. OK. J går hem med maten. Ett tag senare ringer jag igen. Han ska fixa. Han kommer och öppnar bommen. Går en promis på campingen. Äter falukorvsmacka till lunch. Sitter ute och njuter av lugnet. Till middag äter vi grillad Spanferkel cevapcici med grönsallad. Vi undrar så vad den är gjord av. Kollar översättning = spädgris. OK. Gott var det iaf. Tittar på TV till 10!

12/5 Regnar som bara den under natten och när det slutar börjar det blåsa. Man ser "pråmen" från campingen och enstaka inkommande färjor. Man hör dom också men det stör inte. Upp strax före 7. Solsken, 15 gr. Bakar bröd. Frukost. Packar ihop. Lämnar vid 8. Uppställda på plats 15a på Campingplatz Allerblick (Winsen) 1/4 i 12. Det gick bra att åka hit, inga staus på vår sida. Monterar sunblockern på markisen. Fick lite hjälp med markisen av en tysk. Hyfsat varmt men kyliga vindar emellanåt. Duschar båda två. Skönt. Sitter ute under markisen med solskydd och vindskydd. BambiGoreng till middag. Gott tycker frun i huset. Sitter ute och njuter. Till kvällsmat grillar K korv. Gott det också. Tittar på en Columbo sedan nattinatti.
Dagens etapp: 25,5 mil.

13/5 Upp 1/2 7. Solsken, 13 gr. Förbereder frukosten. Går och köper de beställda frallorna. I kiosken står pappa campingvärd. 'Brot für frau Haga' säger han direkt. 2 normala €0,45/st. Strax före 9 går vi mot stan. Handlar bl.a sparris och skinka på Rewe. En utematta blev det också, i matchande färger (röd/vit). Hemma igen före 1/2 10. 2,08 km sa MapMyWalk att promenaden blev. Äter kycklingsoppa till lunch. Gör just ingenting på em förutom att titta på TV. Middag blir ugnsbakat fiskblock med sallad. Gott!. Mera TV.

14/5 Vaknar 6. Somnar om. Upp 1/2 8. Molnigt, 13 gr. Förbereder frukosten. Beställde vallmofrallor igår trots att det inte finns med i prislistan. Vi fick det! Han hade fått åka till en annan bagare för att köpa dom. €0,75/st. Jättefina och goda. Såg ut som blommor. Men inte ska han åka till en annan bagare bara för att vi vill ha vallmofrallor. Går in till stan vid 9. In på Lidl och handlar bl. a Schnapps och Weinbrand, ca €30 tot. In på Kik och köper en lättjacka till mig, €3,99. Ett fynd. Dagens promenad blev 2,79 km. Äter skinklindad kokt sparris (lättgrillad också) med Hollandaisesås till lunch. Det var så gott, så det får vi göra om. Sitter ute mest hela dagen. K grillar kalvmedaljonger och jag steker potatis från paket. Det blev jättebra. Pratar med Thomas en stund. TV tittande en stund också.

15/5 Samma som igår. Solsken, 10 gr. Köper normala bröd. 'Du kunde beställa vallmo' säger han. Det är för mycket arbete säger jag. 'Det gör jag gärna för dig' säger han. Kanske imorgon säger jag. Trevlig man, undrar vad jag har gjort för att förtjäna en sådan service. Frukost. Många vagnar och husbilar lämnar campingen på fm. Äter sparris idag också. Lika gott som igår. Solen bara gassar från en klarblå himmel. Båda duschar på em. Sitter ute hela dagen. K grillar biff och jag steker potatis och kokar rödvinssås. Det blev jättegott. Vi har ätit "ute" hela dagen. Tar in markisen pg a väderrapport. Sitter ute ett tag till. Tittar på TV.

16/5 Vaknar 6. Somnar om. upp 20 ö 7. Solsken, 13 gr. Vanlig frukost. Omkring 9 åker vi ut på 'stan'. Först till Edeka Center. Köper bl a tofflor. Sedan tankar vi på Aral 25,5 l, €2,219/l (23,89 SEK/l). Denna gång har hon dragit 0,94/l. Bra. Till Lidl och handlar diverse och sedan till Aldi som ligger på tomten bredvid nu för tiden. Hemma igen 1/2 11. Nu är det varmt. 1/2 12 äter vi "lunch", kaffe med äppelpaj. Sitter ute och "lider" i solskenet, med solhatt på. Vid 5 äter vi grillad korv, j med bröd och K med mos. Sitter ute igen tills det kommer lite regn. Vädertjänsten har varnat för åska och oväder. Tar in stolarna. Efter någon timme tar vi fram dom igen. Kommer inget regn. Tittar på en Columbo. Vid midnatt kommer regnet.

17/5 Upp 20 i 8. Kokar ägg och kaffe. Hämtar bröd. Frukost. Diskar. Ställer undan möblerna. Det kanske kommer mer regn. Går till Rewe och handlar lite. 2 km till på gåkontot = 6,86 km den här veckan. Mycket för att vara oss. Tempen igår var nära 30, både inne och ute. Det verkar bli varmt idag med. Vi ser tre storkar jagas av kråkor rakt ovanför vår huvuden. Det häckar en stork inne i stan, uppepå ett torn. Sitter mest inne pg a värmen. Vid 6 äter vi gulaschsoppa (svalt och bra va?) med bröd till middag. Hett och gott. Tittar på TV.

18/5 Upp 7. K duschar innan frukost. Hämtar ut 6 bröd. Äter 2 till frukost. Checkar ut 10 i 9. €131,90. Kostar €20/dygn med ACSI, men vi övertrasserar alltid strömförbrukningen, så det blev €21,98/dygn istället. Tappar vagnen på väg genom campingen. Varför då? En campare m fru kommer älgandes och hjälper K att få på vagnen på draget igen. Efter en del pysslande med kontakten får vi dit det så att belysningen fungerar. 10 ö 9 åker vi mot Dannenberg. Vid vänstersväng tickar blinkersen som om den har väldigt bråttom. Checkar in på Stadtbad för att bo på campingen. 1/4 ö 11 står vi på plats 57. Vi har betalt €19, inkl. allt. K fixar blinkersens problem. Leverpastejmackor till "lunch". J duschar för första gången här och det var inte alls otäckt. Varmvatten på en gång. Skönt. Sitter ute och flyttar oss allteftersom solen kommer ikapp oss. Det är ca 28 gr. Högsommartemp. 1/2 7 äter vi middag, frikadeller med stekt potatis och brunsås. Gott! Sitt ute till 1/2 9. TV tittande.
Dagens etapp: 10,8 mil

19/5 Upp 6. Frukost. Solsken, 15 gr. Plockar ihop. Lämnar strax före 7. Allting flyter på. Stopp och staus är på motsatta sidan. 10 i 11 har vi checkat in i Puttgarden igen. Campingvärden känner igen oss. Tyckte det var kul att vi kom tillbaka. Inte många gäster här nu, kanske i em. Leverpastejmacka till lunch. Vägen hit var trevlig. Sitter ute och njuter. Nästan lite för varmt. Äter chickennuggets till middag. Nu har det kommit fler gäster. Det blir bra mycket svalare framåt kvällen. Flyttar in före 7. Tittar på TV. Efter ett tag börjar det bli lite väl svalt inne, 3 fönster och dörren öppna. Viker ihop stolarna och bordet, går in, låser dörren och då kommer regnet. Åska också. Framåt 9 slutar regnet. TV tittande.
Dagens etapp: 23,7 mil

20/5 Regnar inget mer under natten. Upp 7. Mulet. Frukost med bakade bröd. Strax efter 9 åker vi till Burg. Första stopp Nielsen, €164,61, Vin, Whiskey och godis. Tankar sedan på Bft 35,14l, €2,079/l (22,37 SEK/liter). Nu har hon dragit 0,98 l/mil. Fortfarande OK. Hos Lidl köper vi Margot och Chantré och en stekpanna. Ölen som K vill ha var slut. På Rewe köper vi mat och Läkerol. Aldi får sälja öl till oss. Hemma 1/4 i 11. Fikar med äppelpaj till "lunch". Tittar på TV till middagsdags. K kockar till det med cordon bleu och stekpotatis med kålsallad. Jättegott. Sedan tar han disken också. :-). Solen hälsar på igen och det blir riktigt varmt igen. Tittar på en Columbo sedan nattinatti. Vid 9 börjar det regna så smått. Framåt natten blir det värre. Men vi ligger inte lika nära taket nu som vi gjorde i husbilen, så det låter inte lika mycket i öronen.

21/5 Det blåser upp också. När vi vaknar har det slutat regna. Upp ca 6. Solsken men blåsigt. Frukost med segt rostbröd. Packar ihop. 1/4 ö 7 lämnar vi campingen. 1/2 8 står vi i spår 6 i hamnen. 1320DAK (1844SEK)!!! Hutlöst. Färjan avgår liite tidigare. 20 i 9. har vi passerat passkontrollen utan kontroll. Passerar betalstationen 1/4 i 11. Mulet i Sverige. 1/2 1 har vi checka in på Strandängens, plats 45 igen. Grillkorv till middag. Regnar på kvällen. Tittar på TV.
Dagens etapp: 31,1 mil

22/5 Upp 1/2 7. Frukost. Packar ihop och lämnar camping 1/2 8. Handlar diverse på ICA Maxi. Man kan ju tro att vi ska behöva det efter allt handlande i Tyskland. 5 i 8 åker vi hemåt. Tankar 24 liter, 22,76/l i Bromölla på OKQ8 Minipris. Nu börjar det bli riktigt bra. Snövit har dragit 0,67 liter/mil igår! 20 ö 11 kör vi in på tomten. Det har varit en bra lillsemester.
Dagens etapp: 25,9 mil

Någongång under tiden i Winsen hittade jag hur man tar bort kanaler man inte får se från TV-n. Men jag skrev inte upp det i dagboken.

Räknade också ut hur mycket Snövit dragit i snitt per mil denna resa = 1,02 l/mil. BÄTTRE än husbilen.

Totalt antal mil: 180,3

Kommande "planerade" resor

Frankrike via Tyskland
Drottning Ödas ställplats

Erfarenheter från året:

Tillbaka till början