Till startsidan

2021

Påskresa i coronatider

Vi bara kände att vi måste ut en sväng trots att coronan fortfarande far runt. Husbilen blev godkänd på första försöket och det känns jättebra. Vädergubbarna hade förutspått vackert (varmt) väder över påsken så vi bokade oss en plats i Bromölla.

31/3

Lämnar ett mulet och blåsigt Mörlunda kvart i 8. Vid 11 stannar vi till på Lidl i Bromölla och handlar upp oss lite och 20 ö 11 har vi handlat färdigt. Vi får vår önskade plats 27 på Strandängens Camping (som det står på kvittot). Sätter upp det nya solskyddet och de nya spännarmarna, så nu borde inte markisen störa oss om det blåser. Nya stolar har vi också köpt och eftersom vi ska stå ända till måndag tar vi fram stora bordet också. Vi körde via Kalmar, sedan Nybro, Emmaboda, Tingsryd, Karlshamn till Bromölla. Inte den vanliga vägen men ungefär lika lång. Det blir sen "lunch" med leverpastejmacka på vallmofralla. Sitter ute och njuter till strax efter 4. Då gör jag iordning varma mackor; Kallrökt skinka, tomat och ost. Vi äter dom ute men sedan flyttar vi in för det blåser för mycket. Tittar på TV men får inte in alla kanalerna som vi ska med Boxerkortet.

Dagens etapp: 26,2 mil

1/4

Det regnar hela natten. Upp 20 ö 7. Värmer frallor i ugnen. Blir som nya. Frukost. Goda vallmofrallor från Lidl. Kollar på TV och på SVT Play via PCn och HDMI-kabel. Fungerade utmärkt. Vid 10 går vi till stan, tänkte oss till Lidl men det blåser så in i ... så vi går bara till COOP (fd Netto). Det blir iaf ungefär 1,5 km. Leverpastejmacka till lunch. Solen kommer på eftermiddagen så vi sitter ute en stund. Campingen fylls på med säsongare och gäster. Trevligt. 1/4 ö 4 beställer vi pizza från Tre Kronor via Fodora. Före 5 har bilen kommit och levererat 1 kebabpizza och 1 oxfilé/fläskfilépizza. Vi tyckte om dom men dom var inte bäst. Undrar om det var oxfilé på min öht. 205SEK inkl. leverans. Tittar på TV bl a National Geographic och Car SOS. Det är bra med Viasat och HDMI-kabel.

2/4

Upp strax efter 7. Frost! 5 gr och solsken. Frukost. Går till Lidl via stan. Det kändes långt. Köper 3 bröd. Mutterdragaren som K ville ha fanns inte kvar. Synd. Går stora vägen tillbaka, förbi pizzeria Tre Kronor. Den vägen kändes närmare. Äter Lidl äppelpaj med kaffe till lunch. Fler campare kommer och säsongare. Försöker sitta ute men det är bra kallt, 8 gr. Förbereder Chili-& räkpajen. Äter den vid 1/2 5. Den blev bra. Tittar på TV inkl HDMI.

3/4

Upp strax efter 7. Lite frost. Frukost. 1/2 10 går vi till stan, en lite ny väg pg a nybyggnationer. Kö till systemet innan öppningsdags. Vi står tillsammans i kön men sedan går jag in själv och handlar 2 flaskor vin. Till lunch tar vi ramslökssill och potatis. Ganska gott. Får besök av grannens en hund, Elsa. Hon kollar runt lite i bilen. Sitter ute ett tag på em. Jag duschar. Det var jätteskönt. Forsätter att sitta ute. Vid 1/2 5 börjar K med middagen, köttbullar, prinskorv och potatis. Serveras med rödbetssallad/äppelmos och snaps/must. Vet inte om jag tycker det är gott längre. TV tittande och tidig kväll.

4/4

Upp strax efter 7. Lite frost idag också. Frukost. Varje morgon värmda vallmofralla. Betalar för 4 dygn, 280:-/dygn. Plockar ner solskyddet när det torkat. Äppelpaj och kaffe till lunch. TV tittande till middag, köttbullsmacka. TV tills nattinatti.

5/4

K upp 1/2 6! Jag upp 1/2 7. Det har blåst hårt halva natten och regnat resten. Hoppas vi kommer loss. Frukost. Sedan tömmer K toa. Packar ihop. Tömmer tankarna. 20 i 8 lämnar vi campingen. 20 i 11 stannar vi till på ICA Mörlunda och hämtar ut paket. Köper mjölk och kakao också. 30 minuter efter att vi parkerat på tomten börjar det hagla. Det övergår sedan i snöfall. Man har tur ibland.

En tripp till

14/4 Vi kan inte hålla oss längre än så här så vi tar en tur till. Den här gången till favvostället, Öland och Köpingsvik. 20 i 10 tankar vi på Mörlunda macken i solsken. 20 i 12 står vi på ställplatsen i Köpingsvik, alldeles ensamma. Hallå var är alla husbilsägare?! Går till ICA och handlar lite. Sitter sedan ute och fikar med Estellefläta som "lunch". Den är inte så söt tror jag. Sitter ute i solen och njuter, vi står åt rätt håll för att inte bli blåsta. Konstaterar att pizzerian inte alls är öppen som Internet påstår. Vid 1/2 5 äter vi kokkorv till middag, jag med bröd och K med potatissallad. Gott! Får in alla kanaler på TV:n som vi ska ha. Bra. Sitter ut till sent, sedan TV-tittande. Nattinatti vid 10.

15/4 Upp 7. Solsken, 4 grader. Förbereder frukost och vid 8 går jag till kondiset och köper 2 fröfrallor, 18SEK. Frukost. Nu trivs vi. Går en kort promis i blåsten till den andra ställplatsen som är lika öde som den vi står på. Varför? Efter kokkorvslunchen går vi och handlar middagsmat, ICA pizza Hawaii + 20 pack Ölandsägg. Sitter ute ett tag men nordanvinden är inte snäll. Pizzan äter vi vid 1/2 5. Godare har vi ätit. Tittar på TV, men vi har inte alla kanaler. Vi söker om och får nästan allt. En plåtis parkerar på andra sidan trädet så nu är vi två ekipage här. Tidig kväll.

16/4 Upp strax efter 7. Solsken 5 grader. Förbereder frukost (som vanligt). Ingen kö på kondiset idag heller. Köper 4 fröfrallor 40SEK. Frukost. Frallorna ser ut att vara större idag vilket då motiverar priset. Priset beror på vikten inte antalet. Packar ihop, strax före 9 lämnar vi Köpingsvik. Vid 12 är vi hemma igen.

En tripp i maj

10/5 1/4 i 10 lämnar vi ett soligt Mörlunda. Det sägs att det ska bli sommarvarmt idag. Vi får väl se hur det utvecklar sig. Vi åker till Oskarshamn först. 5 i 1/2 11 har vi handlat lite på Biltema och fortsätter sedan till Lidl. Efter shoppingen där kör vi mot Kalmar och Öland. Apoteket Blå Näsan får besök av oss och vi handlar det som behövs för ca 1 1/2 vecka. 1/4 i 1 har vi checkat in på Gröndals Camping i Köpingsvik och vi fick vår önskeplats P2 med utsikt över Kalmarsund. Vi står alltså med långsidan mot sundet för vinden kommer från öster och inte sjutton är det sommarvarmt. Tar en toastmacka till lunch som K hittade på Lidl. Den hade vi inte sett förut. Det var gott tyckte jag, K tyckte den var för stark. Lagom dyr lunch 15:- för 2. Sätter upp solskyddet och så går vi till ICA och handlar (!), korvbröd och soppåsar. Vid 3 har vi 19 grader. Hör på radion att Målilla har haft 26 grader!! Till middag blir det bara kokkorv. Till kvällskaffet tar vi varsin Lidl äppelpaj. Gu' vad vi äter! Tittar på TV. Alla kanaler vi ska ha har vi. Tidig kväll.

Dagens etapp: 15,9 mil

11/5 Upp före 7. Sovit bra. 11 gr ute. Frukost. Går en promis bort mot Klinta camping och hem igen. Det blåser så in i... Leverpastejmacka till lunch. E ringer och grattar K på födelsedagen, 5 dagar för sent. Även hon tycker att tiden går för fort ibland. Sitter ute och njuter i solskenet, tur att bilen fungerar som vindskydd. Till middag fixar K bacon, stekt potatis och ägg. Det blev gott och vi åt utomhus. Flyttar in strax före 8 för lite TV tittande.

12/5 Upp vid 7. Solsken, 13 gr. Frukost. 20 i 9 går vi en liten promis som avslutas på ICA. Kalla vindar gör att man inte vill sitta ute. Vinden har vänt. Kokkorv till lunch och så sitter vi på gatsidan av bilen och ser husvagnar/husbilar komma i strid ström. Det är ju Kristi Himmel. Solen värmer skönt. På eftermiddagen går vi till ICA för att köpa ägg. Det fanns inte ett enda!. Handlarn förstog ingenting, han hade beställt redan förra veckan men inte fått några. Kokt falukorv med rotmos till middag. Kvällsfika med 1/2 chokladboll var till. Sitter ute en stund till 8.

13/5 Upp 20 ö 7. Förbereder frukost, dvs lägger äggen i kastrullen och fyller på vatten. Fyller bryggaren med vatten och kaffe. Solsken, 14 gr. Går till kondiset strax före 8. Kö!! Finns inga fröfrallor! Jorden går under! Jag tar källarfranska med vallmofrö istället, 2 st/17:-. Massor med folk väntar utanför kondiset. Fram på förmiddagen betalar jag för vår vistelse fast vi inte ska fara förrän imorgon. Strax före 10 går vi till Magasin 136 för att kolla utbudet. Den här helgen är det vårens variant av Skördefesten, Öland spirar, och Magasinet är det som är närmast att titta på. Jag hade tänkt köpa lite blomfrö och ev. några knölar/lökar. Det blev bara 2 påsar blomfrö. Det fanns väldigt mycket saker där för trädgård, camping och kläder. Handlar på ICA när vi kommer ner till byn igen. Nu finns det ägg! Tar varsin behövlig dusch och det är så skönt. Mejlar Kristianopels Resort och försöker få en plats i morgon. Kokkorv till lunch idag med. Kristianopel ringer tillbaka och säger att vi får plats om vi inte kommer före 12. OK. Sitter ute och kollar på alla inkommande husbilar/husvagnar. 1/2 5 äter vi pizzan vi köpte idag på ICA. Pizzerian har inte öppnat än. Packar ihop bord, stolar och markisen. Tar fram stolar igen och sitter ute ett tag till. TV tittande och tidig kväll.

14/5 K upp 6, jag går upp 7. Förbereder frukosten. 10 i 8 går jag till kondiset. Kö och halvöppet. Köper 8 frallor/70:-, det blir bara 8,75/st. Frukost. Solsken, 11 gr. 20 ö 9 lämnar vi campingen. Kör en omväg via Påryd eftersom vi är tidiga, ut kommer vi vid Bergkvara. Det är ju inte så långt till Blekinge från Öland. Strax före 12 står vi i kö för att få komma in på Kristianopels Resort & Camping. 5 i 12 har vi betala 795:-/3 nätter och vi har fått plats 55. Vi står mitt på campingen ungefär. Går en liten promis in till byn. Konsum är inte kvar. Handlar bea och mjukost hos Handlaren. Vid 4 påbörjar vi middagen, potatisgratäng, grillad ryggbiff och bea. Biffen var mör, vilket är jättebra. Sitter ut ett tag men det är bra kallt.

Dagens etapp: 12,9 mil

15/5 Upp strax före 7. "Bakar" frallor. Frukost. Loggar kvitton. Det går bra på distans. Kollar kontot. Inga pengar har kommit från försäljningen. Går en promis genom byn. Handlar fisk, läsk och bakelser. Fikar när vi kommit hem vid 12 (istället för lunch). Tar ned solskyddet när det torkat. Senare på em drar vi in markisen och ställer undan möblerna. Vid 4 äter vi fisk, stekt potatis och grönt. Gott. Jag diskar. Det är inget vidare tryck i vattenkranen, kanske beroende på att det var en till där som diskade (under rinnande vatten, jag samlade i diskbaljan). Molnen drar sin kos så solen tittar fram, men det blir inte varmare för det. Synd. Tittar på TV till sent.

16/5 Upp 1/2 8! Regnar, 10 gr. Frukost. Duschar båda två. Det var skönt. Packar ihop och checkar ut vid 11, en dag för tidigt. Han gör så ibland, han som jag bor ihop med. 10 i 1 har vi handlat klart på Lidl i Bromölla. 10 ö 1 står vi i ruta 29 på Strandängens Camping. Äter ost- & skinktoast till lunch. Smakade inte något. Solen skiner lite. En del säsongare känner igen oss nu. Sitter ute tills det är dags för middag. Pannbiffrest m potatisgratängrest. Gott! Sitter inne och tittar på TV.

Dagens etapp: 11,7 mil

17/5 Upp 20 ö 7. Mulet, 12 gr. Frukost. Går in till stan. Köper 1 fl vin på systemet. Är tillbaka i bilen 1/2 11. Solen skiner. Sitter ute. Fika och äppelpaj till "lunch". Sitter ute till 4. Lasagne till middag ca 1/2 5.

18/5 Upp strax före 7. Frukost. Packar ihop. Tömmer tanken, fyller vatten. Checkar ut 8, 560:-/2 dygn. Får köra "umleitung" från Olofström pg a vägarbete. Vi kommer ut vid Lönsboda. 20 ö 11 stannar vi i Varberg för shopping på bolaget och Coop. 12 är vi på väg igen. 1/2 1 har vi betalat för 2 dagar (360:-) i Bua Hamn. Vi står i ruta 25 med havsutsikt. Kokt wienerkorv till lunch. Det fylls på med bilar. Solen skiner. Varma mackor till middag. Min vänsterarm blir sämre och sämre. En granne kommer och frågar efter WiFi-koden. Det står på kvittot, jamen den fungerar inte. Jag fixar det åt honom. Han hade varit här i fredags och då fanns det ingen plats alls ledig. Inte konstigt, det var ju helg. Sitter ut till 8. Tittar på TV. Jag lägger mig 1/2 10. K senare.

19/5 Upp vid 7. Soldis 12 gr. Frukost. Armen är inte bättre så jag tar en värktablett. Till lunch tar vi en annan toast, mozarella och tomat. Den var godare än den förra. Går en promis bortåt bastun i sakta mak. Sitter ute ett tag i solskenet trost blåsen. Det fylls på med blir idag med. Till middag tar vi ugnsstekt fisk med stekt potatis och grönsaker. Gott! Jag diskar. Regnar en stund på kvällen. Tidig kväll efter TV-tittande.

20/5 Regnar på morgonen. 11 gr. Frukost. Packar ihop och lämnar hamnen 1/2 8. 1/2 10 har vi handlat klart på Lidl i Ulricehamn. 1/4 i står vi uppställda i ruta 113 på Prångens Camping. Vi går till Dollar Store och handlar diverse. Tillbaka i bilen 1/2 11. 1/2 12 lunchar vi på wienerkorv och bröd. Lyssnar på radion tills det är middag, Am. chicken nuggets med currysås. Det var gott. Den sorten måste vi komma ihåg. Tittar på TV. Tidig kväll.

Dagens etapp: 12,6 mil

21/5 Upp 1/2 7. Solsken 8 gr. Frukost. Diskar, tömmer alla tankar och toa, slänger sopor. Lämnar campingen 10 i 8. 10 ö 10 är vi hemma i Mörlunda.

Dagens etapp: 18,5 mil

Kommande "planerade" resor

Erfarenheter från året:

Tillbaka till början