Till startsidan

2021

Påskresa i coronatider

Vi bara kände att vi måste ut en sväng trots att coronan fortfarande far runt. Husbilen blev godkänd på första försöket och det känns jättebra. Vädergubbarna hade förutspått vackert (varmt) väder över påsken så vi bokade oss en plats i Bromölla.

31/3

Lämnar ett mulet och blåsigt Mörlunda kvart i 8. Vid 11 stannar vi till på Lidl i Bromölla och handlar upp oss lite och 20 ö 11 har vi handlat färdigt. Vi får vår önskade plats 27 på Strandängens Camping (som det står på kvittot). Sätter upp det nya solskyddet och de nya spännarmarna, så nu borde inte markisen störa oss om det blåser. Nya stolar har vi också köpt och eftersom vi ska stå ända till måndag tar vi fram stora bordet också. Vi körde via Kalmar, sedan Nybro, Emmaboda, Tingsryd, Karlshamn till Bromölla. Inte den vanliga vägen men ungefär lika lång. Det blir sen "lunch" med leverpastejmacka på vallmofralla. Sitter ute och njuter till strax efter 4. Då gör jag iordning varma mackor; Kallrökt skinka, tomat och ost. Vi äter dom ute men sedan flyttar vi in för det blåser för mycket. Tittar på TV men får inte in alla kanalerna som vi ska med Boxerkortet.

Dagens etapp: 26,2 mil

1/4

Det regnar hela natten. Upp 20 ö 7. Värmer frallor i ugnen. Blir som nya. Frukost. Goda vallmofrallor från Lidl. Kollar på TV och på SVT Play via PCn och HDMI-kabel. Fungerade utmärkt. Vid 10 går vi till stan, tänkte oss till Lidl men det blåser så in i ... så vi går bara till COOP (fd Netto). Det blir iaf ungefär 1,5 km. Leverpastejmacka till lunch. Solen kommer på eftermiddagen så vi sitter ute en stund. Campingen fylls på med säsongare och gäster. Trevligt. 1/4 ö 4 beställer vi pizza från Tre Kronor via Fodora. Före 5 har bilen kommit och levererat 1 kebabpizza och 1 oxfilé/fläskfilépizza. Vi tyckte om dom men dom var inte bäst. Undrar om det var oxfilé på min öht. 205SEK inkl. leverans. Tittar på TV bl a National Geographic och Car SOS. Det är bra med Viasat och HDMI-kabel.

2/4

Upp strax efter 7. Frost! 5 gr och solsken. Frukost. Går till Lidl via stan. Det kändes långt. Köper 3 bröd. Mutterdragaren som K ville ha fanns inte kvar. Synd. Går stora vägen tillbaka, förbi pizzeria Tre Kronor. Den vägen kändes närmare. Äter Lidl äppelpaj med kaffe till lunch. Fler campare kommer och säsongare. Försöker sitta ute men det är bra kallt, 8 gr. Förbereder Chili-& räkpajen. Äter den vid 1/2 5. Den blev bra. Tittar på TV inkl HDMI.

3/4

Upp strax efter 7. Lite frost. Frukost. 1/2 10 går vi till stan, en lite ny väg pg a nybyggnationer. Kö till systemet innan öppningsdags. Vi står tillsammans i kön men sedan går jag in själv och handlar 2 flaskor vin. Till lunch tar vi ramslökssill och potatis. Ganska gott. Får besök av grannens en hund, Elsa. Hon kollar runt lite i bilen. Sitter ute ett tag på em. Jag duschar. Det var jätteskönt. Forsätter att sitta ute. Vid 1/2 5 börjar K med middagen, köttbullar, prinskorv och potatis. Serveras med rödbetssallad/äppelmos och snaps/must. Vet inte om jag tycker det är gott längre. TV tittande och tidig kväll.

4/4

Upp strax efter 7. Lite frost idag också. Frukost. Varje morgon värmda vallmofralla. Betalar för 4 dygn, 280:-/dygn. Plockar ner solskyddet när det torkat. Äppelpaj och kaffe till lunch. TV tittande till middag, köttbullsmacka. TV tills nattinatti.

5/4

K upp 1/2 6! Jag upp 1/2 7. Det har blåst hårt halva natten och regnat resten. Hoppas vi kommer loss. Frukost. Sedan tömmer K toa. Packar ihop. Tömmer tankarna. 20 i 8 lämnar vi campingen. 20 i 11 stannar vi till på ICA Mörlunda och hämtar ut paket. Köper mjölk och kakao också. 30 minuter efter att vi parkerat på tomten börjar det hagla. Det övergår sedan i snöfall. Man har tur ibland.

En tripp till

14/4 Vi kan inte hålla oss längre än så här så vi tar en tur till. Den här gången till favvostället, Öland och Köpingsvik. 20 i 10 tankar vi på Mörlunda macken i solsken. 20 i 12 står vi på ställplatsen i Köpingsvik, alldeles ensamma. Hallå var är alla husbilsägare?! Går till ICA och handlar lite. Sitter sedan ute och fikar med Estellefläta som "lunch". Den är inte så söt tror jag. Sitter ute i solen och njuter, vi står åt rätt håll för att inte bli blåsta. Konstaterar att pizzerian inte alls är öppen som Internet påstår. Vid 1/2 5 äter vi kokkorv till middag, jag med bröd och K med potatissallad. Gott! Får in alla kanaler på TV:n som vi ska ha. Bra. Sitter ut till sent, sedan TV-tittande. Nattinatti vid 10.

15/4 Upp 7. Solsken, 4 grader. Förbereder frukost och vid 8 går jag till kondiset och köper 2 fröfrallor, 18SEK. Frukost. Nu trivs vi. Går en kort promis i blåsten till den andra ställplatsen som är lika öde som den vi står på. Varför? Efter kokkorvslunchen går vi och handlar middagsmat, ICA pizza Hawaii + 20 pack Ölandsägg. Sitter ute ett tag men nordanvinden är inte snäll. Pizzan äter vi vid 1/2 5. Godare har vi ätit. Tittar på TV, men vi har inte alla kanaler. Vi söker om och får nästan allt. En plåtis parkerar på andra sidan trädet så nu är vi två ekipage här. Tidig kväll.

16/4 Upp strax efter 7. Solsken 5 grader. Förbereder frukost (som vanligt). Ingen kö på kondiset idag heller. Köper 4 fröfrallor 40SEK. Frukost. Frallorna ser ut att vara större idag vilket då motiverar priset. Priset beror på vikten inte antalet. Packar ihop, strax före 9 lämnar vi Köpingsvik. Vid 12 är vi hemma igen.

En tripp i maj

10/5 1/4 i 10 lämnar vi ett soligt Mörlunda. Det sägs att det ska bli sommarvarmt idag. Vi får väl se hur det utvecklar sig. Vi åker till Oskarshamn först. 5 i 1/2 11 har vi handlat lite på Biltema och fortsätter sedan till Lidl. Efter shoppingen där kör vi mot Kalmar och Öland. Apoteket Blå Näsan får besök av oss och vi handlar det som behövs för ca 1 1/2 vecka. 1/4 i 1 har vi checkat in på Gröndals Camping i Köpingsvik och vi fick vår önskeplats P2 med utsikt över Kalmarsund. Vi står alltså med långsidan mot sundet för vinden kommer från öster och inte sjutton är det sommarvarmt. Tar en toastmacka till lunch som K hittade på Lidl. Den hade vi inte sett förut. Det var gott tyckte jag, K tyckte den var för stark. Lagom dyr lunch 15:- för 2. Sätter upp solskyddet och så går vi till ICA och handlar (!), korvbröd och soppåsar. Vid 3 har vi 19 grader. Hör på radion att Målilla har haft 26 grader!! Till middag blir det bara kokkorv. Till kvällskaffet tar vi varsin Lidl äppelpaj. Gu' vad vi äter! Tittar på TV. Alla kanaler vi ska ha har vi. Tidig kväll.

Dagens etapp: 15,9 mil

11/5 Upp före 7. Sovit bra. 11 gr ute. Frukost. Går en promis bort mot Klinta camping och hem igen. Det blåser så in i... Leverpastejmacka till lunch. E ringer och grattar K på födelsedagen, 5 dagar för sent. Även hon tycker att tiden går för fort ibland. Sitter ute och njuter i solskenet, tur att bilen fungerar som vindskydd. Till middag fixar K bacon, stekt potatis och ägg. Det blev gott och vi åt utomhus. Flyttar in strax före 8 för lite TV tittande.

12/5 Upp vid 7. Solsken, 13 gr. Frukost. 20 i 9 går vi en liten promis som avslutas på ICA. Kalla vindar gör att man inte vill sitta ute. Vinden har vänt. Kokkorv till lunch och så sitter vi på gatsidan av bilen och ser husvagnar/husbilar komma i strid ström. Det är ju Kristi Himmel. Solen värmer skönt. På eftermiddagen går vi till ICA för att köpa ägg. Det fanns inte ett enda!. Handlarn förstog ingenting, han hade beställt redan förra veckan men inte fått några. Kokt falukorv med rotmos till middag. Kvällsfika med 1/2 chokladboll var till. Sitter ute en stund till 8.

13/5 Upp 20 ö 7. Förbereder frukost, dvs lägger äggen i kastrullen och fyller på vatten. Fyller bryggaren med vatten och kaffe. Solsken, 14 gr. Går till kondiset strax före 8. Kö!! Finns inga fröfrallor! Jorden går under! Jag tar källarfranska med vallmofrö istället, 2 st/17:-. Massor med folk väntar utanför kondiset. Fram på förmiddagen betalar jag för vår vistelse fast vi inte ska fara förrän imorgon. Strax före 10 går vi till Magasin 136 för att kolla utbudet. Den här helgen är det vårens variant av Skördefesten, Öland spirar, och Magasinet är det som är närmast att titta på. Jag hade tänkt köpa lite blomfrö och ev. några knölar/lökar. Det blev bara 2 påsar blomfrö. Det fanns väldigt mycket saker där för trädgård, camping och kläder. Handlar på ICA när vi kommer ner till byn igen. Nu finns det ägg! Tar varsin behövlig dusch och det är så skönt. Mejlar Kristianopels Resort och försöker få en plats i morgon. Kokkorv till lunch idag med. Kristianopel ringer tillbaka och säger att vi får plats om vi inte kommer före 12. OK. Sitter ute och kollar på alla inkommande husbilar/husvagnar. 1/2 5 äter vi pizzan vi köpte idag på ICA. Pizzerian har inte öppnat än. Packar ihop bord, stolar och markisen. Tar fram stolar igen och sitter ute ett tag till. TV tittande och tidig kväll.

14/5 K upp 6, jag går upp 7. Förbereder frukosten. 10 i 8 går jag till kondiset. Kö och halvöppet. Köper 8 frallor/70:-, det blir bara 8,75/st. Frukost. Solsken, 11 gr. 20 ö 9 lämnar vi campingen. Kör en omväg via Påryd eftersom vi är tidiga, ut kommer vi vid Bergkvara. Det är ju inte så långt till Blekinge från Öland. Strax före 12 står vi i kö för att få komma in på Kristianopels Resort & Camping. 5 i 12 har vi betala 795:-/3 nätter och vi har fått plats 55. Vi står mitt på campingen ungefär. Går en liten promis in till byn. Konsum är inte kvar. Handlar bea och mjukost hos Handlaren. Vid 4 påbörjar vi middagen, potatisgratäng, grillad ryggbiff och bea. Biffen var mör, vilket är jättebra. Sitter ut ett tag men det är bra kallt.

Dagens etapp: 12,9 mil

15/5 Upp strax före 7. "Bakar" frallor. Frukost. Loggar kvitton. Det går bra på distans. Kollar kontot. Inga pengar har kommit från försäljningen. Går en promis genom byn. Handlar fisk, läsk och bakelser. Fikar när vi kommit hem vid 12 (istället för lunch). Tar ned solskyddet när det torkat. Senare på em drar vi in markisen och ställer undan möblerna. Vid 4 äter vi fisk, stekt potatis och grönt. Gott. Jag diskar. Det är inget vidare tryck i vattenkranen, kanske beroende på att det var en till där som diskade (under rinnande vatten, jag samlade i diskbaljan). Molnen drar sin kos så solen tittar fram, men det blir inte varmare för det. Synd. Tittar på TV till sent.

16/5 Upp 1/2 8! Regnar, 10 gr. Frukost. Duschar båda två. Det var skönt. Packar ihop och checkar ut vid 11, en dag för tidigt. Han gör så ibland, han som jag bor ihop med. 10 i 1 har vi handlat klart på Lidl i Bromölla. 10 ö 1 står vi i ruta 29 på Strandängens Camping. Äter ost- & skinktoast till lunch. Smakade inte något. Solen skiner lite. En del säsongare känner igen oss nu. Sitter ute tills det är dags för middag. Pannbiffrest m potatisgratängrest. Gott! Sitter inne och tittar på TV.

Dagens etapp: 11,7 mil

17/5 Upp 20 ö 7. Mulet, 12 gr. Frukost. Går in till stan. Köper 1 fl vin på systemet. Är tillbaka i bilen 1/2 11. Solen skiner. Sitter ute. Fika och äppelpaj till "lunch". Sitter ute till 4. Lasagne till middag ca 1/2 5.

18/5 Upp strax före 7. Frukost. Packar ihop. Tömmer tanken, fyller vatten. Checkar ut 8, 560:-/2 dygn. Får köra "umleitung" från Olofström pg a vägarbete. Vi kommer ut vid Lönsboda. 20 ö 11 stannar vi i Varberg för shopping på bolaget och Coop. 12 är vi på väg igen. 1/2 1 har vi betalat för 2 dagar (360:-) i Bua Hamn. Vi står i ruta 25 med havsutsikt. Kokt wienerkorv till lunch. Det fylls på med bilar. Solen skiner. Varma mackor till middag. Min vänsterarm blir sämre och sämre. En granne kommer och frågar efter WiFi-koden. Det står på kvittot, jamen den fungerar inte. Jag fixar det åt honom. Han hade varit här i fredags och då fanns det ingen plats alls ledig. Inte konstigt, det var ju helg. Sitter ut till 8. Tittar på TV. Jag lägger mig 1/2 10. K senare.

19/5 Upp vid 7. Soldis 12 gr. Frukost. Armen är inte bättre så jag tar en värktablett. Till lunch tar vi en annan toast, mozarella och tomat. Den var godare än den förra. Går en promis bortåt bastun i sakta mak. Sitter ute ett tag i solskenet trost blåsen. Det fylls på med blir idag med. Till middag tar vi ugnsstekt fisk med stekt potatis och grönsaker. Gott! Jag diskar. Regnar en stund på kvällen. Tidig kväll efter TV-tittande.

20/5 Regnar på morgonen. 11 gr. Frukost. Packar ihop och lämnar hamnen 1/2 8. 1/2 10 har vi handlat klart på Lidl i Ulricehamn. 1/4 i står vi uppställda i ruta 113 på Prångens Camping. Vi går till Dollar Store och handlar diverse. Tillbaka i bilen 1/2 11. 1/2 12 lunchar vi på wienerkorv och bröd. Lyssnar på radion tills det är middag, Am. chicken nuggets med currysås. Det var gott. Den sorten måste vi komma ihåg. Tittar på TV. Tidig kväll.

Dagens etapp: 12,6 mil

21/5 Upp 1/2 7. Solsken 8 gr. Frukost. Diskar, tömmer alla tankar och toa, slänger sopor. Lämnar campingen 10 i 8. 10 ö 10 är vi hemma i Mörlunda.

Dagens etapp: 18,5 mil

En tripp i juni

14/6 5 i 9 lämnar vi ett mulet Mörlunda, vi åker mot Oskarshamn. 1/2 10 kör vi in på Lidls parkering och vi är inte den enda husbilen här. 30 minuter senare har vi handlat klart och styr kosan mot Öland. 5 i 12 står vi på den "nya" ställplatsen i Grönhögen. Bra markerade platser, dvs vänster framhjul ska var på den vita stenplattan. Tyvärr så är det enbart grus. Servicehuset liknar det som finns i Landskrona. Kostar inget extra. Äter äppelpaj och kaffe till lunch. Det anländer lite bilar faktiskt men vi tycker nog att den gamla var trevligare att stå på. Man ser sundet från den "nya" också. Vi går till den lokala handlaren och handlar 1 paket rostbiff, köttbuljongtärningar och 1 påse gummisnoddar. Allt för att sponsra de lokala. På vägen hit har vi mött en hel massa husbilar och mest har det varit tyskar. Dom anser antagligen att Sverige nu är ganska säkert. Vid 5 är vi 14 bilar här. Till middag äter vi hemmagjord rostbiffmacka. Hamnkaptenen kommer och kollar oss, men vi har betalt 200:- via Swish, allt inklusive. Sitter ute ett tag i blåsten. Tittar på TV. Fotbolls EM visar Spaninen-Sverige. God natt 1/2 10.

Dagens etapp: 17,5 mil

15/6 K upp vid 6! Varför då? J upp 1/4 i 7. Bakar frallor. Frukost. Vinden lugnade sig under natten men ökar igen på morgonkulan. Matchen igår slutade 0-0. Duktigt Sverige! Packar ihop och lämnar ställplatsen 1/4 i 8. Kör söderöver och passerar Karl Xs mur som går tvärs över ön. Kameran är inte redo eller fotografen är det inte men när vi åkt över till östra sidan är fotografen med. Kör östra sidan upp och passerar ställplatsen Drottning Öda. Den såg trevlig ut så den ska vi titta närmare på en annan dag. Vid Störlinge lämnar vi östsidan och kör över till Köpingsvik. 1/4 ö 9 har vi parkerat på ställplatsen i just Köpingsvik. Det står 1 bil här. Den är inte så poppis längre. Vid 11 är det lunchdags och vi delar på en äppelpaj + macka och kaffe. Swishar 150:- till Sommarfyndet, fast det finns inte kvar rent praktiskt. Går en sväng till ICA och handlar tidning och 1 paket rostbiff till. Knappt några ägg den här gången heller. Konstigt. Sitter ute och njuter. Kommer några bilar. Trevligt. Äter tjock grillkorv med bröd till middag. Sitter ute till 8 då vi går in och ser på TV.

Dagens etapp: 8,4 mil

16/6 Upp 7. Solsken, 8 gr. Frukost. Går en promis bortåt Smedjan. Nästan full ställplats. Går kortpromenaden som slutar på ICA. Inga Ölandsägg. Köper en 6-pack brunchägg istället och tidning. Enligt kassörskan ska ägg komma imorgon eller på fredag. Efter lunchen går vi till Sportrean. Köper endast 1 klänning utan mönster för 104:-. Bra pris. Det blåser inte lika mycket idag som igår men vinden är lite kall. Om vi sitter i lä är det riktigt varmt. 1/2 4 beställer vi 1 Ölandspizza på pizzeria Viking, fläsk- & oxfilé, champinjoner, kronärtskocka och bea. 10 minuter väntetid, 120:- med 2 pizzasallad. Det var JÄTTEGOTT!. På kvällen tittar vi på TV (som vanligt).

17/6 K upp 6. Jag går upp 7. Solsken, 23 gr visar termometern men den är nog i solen. Förbereder frukosten. 1/4 i 8 går jag till kondiset. Dörren är öppen men brödet är inte framtaget än. Väntar utanför ett tag. En man kommer och går in före mig. Han vet inte hur man gör när man köar. Köper 8 fröfrallor 71:-. Frukost! Gott! Strax efter 9 går vi och handlar för sista gången den här gången. Inga Ölandsägg. Köper en 6-pack brunchägg till. 1/4 ö 9 lämnar vi ställplatser. 1/4 i 10 stannar vi i Algutsrum och tankar på OKQ8 minipris, 16,27/l. USCH! 1/2 12 är vi hemma igen.

Dagens etapp: 13,5 mil

En tripp i juli

14/7 Exakt en månad senare lämnar vi Mörlunda som är varmt och lite halvdisigt. 10 ö 10 stannar vi till i Köpstaden. Det är fullsmockat på systembolaget. Men 5 i 1/2 11 är vi på väg igen. 1/4 över är vi framme i Köpingsvik. Ganska fullt, men vi knör oss in, ungefär på vår "normala" plats. Går till ICA och köper lunch och middag. K tar grillade kycklinglår till lunch och jag tar vallmofralla. Köper även Ölandsägg (!) och vår ost som vi trodde inte fanns här i Köpingsvik. Sitter ute och ser optimistiska husbilar komma. En del får plats, de flesta får fara vidare. Köper varsin Dajmstrut på Viking glassbar, 25:-/st. Orkar inte med någon "riktig" middag så vi delar på en vallmofralla vid 1/2 6. Sitter ute till 10 då K går och knyter sig. Jag spelar en stund. Natti natti 11.

Dagens etapp: 13,4 mil

15/7 J upp 1/2 8. 21 gr, disigt och klibbigt. Går till kondiset 1/4 i 8. Öppet. Köper 2 fröfrallor 19:-. Frukost ute. Husbilar lämnar och anländer. Vid 10 går vi på promenad. Kollar in Gröndals camping. Verkar full. Smedjans ställplats är också full. Handlar lite på ICA. Äter varsin Estellfläta med kaffe till lunch. Ser mer bilar komma och fara. 1/2 4 beställer jag pizza. Får pizzasalladen gratis eftersom vi står på "campingen" som hon sa. K väljer en Calzone special och jag en Ölandspizza (som vanligt). Vi äter upp alltihop utom en sallad. GOTT! Vi brukar ju dela på en pizza, men idag fick vi i oss allt. Tittar på TV. Strömmen går ett par gånger men bara kort avbrott.

16/7 K upp 6, j 1/2 7. Solsken, 23 gr. Handlar 8 frallor 71:- 1/2 8. Frukost. 1/4 ö 8 lämnar vi Köpingsvik. 5 ö 1/2 9 tankar vi på OK Q8 minipris (!) 16,72/l. 62,61 liter gick det i. 1046,84!! Tur att man har kredit. 20 i 12 står vi uppställda på Strandängen på vår plats nr 27. Vi bokade i måndags, men det behövdes egentligen inte. Det finns gott om plats ledigt. Vi har handlat på ICA Maxi och Lidl innan vi kom hit. Till lunch tar vi Estellfläta och äppelpaj till lunch med kaffe. Vi duschar båda två och känner oss som människor igen. Vi har dragit ut markisen och satt i solskyddet. Stora bordet är också monterat. Vid 4 börjar det åska och K förstärker markisen. Framåt 5 kommer regnet och det regnar ordentligt. Grillkorv med bröd till middag. Tidig kväll.

Dagens etapp: 20,9 mil

17/7 Upp 1/2 8. Bakar frallor, dvs värmer gårdagens bröd i ugnen, 10 min i 125 gr. Blir som nya. Frukost ute. Molnigt men över 20 gr ändå. Campingen har nyinstallerad sophantering. Tjusigt värre. Dessutom så har man målat om både receptionsbyggnaden och vandrarhemmet. Går in till stan. Handlar lite på bolaget. Staplar hemåt i värmen. Till lunch tar vi varsin överbliven kall grillkorv. Gör ingenting alls. Orkar inte. Fläskytterfilérest med potatisgratäng till middag vid 7. Lite TV tittande och sedan natti natti.

18/7 Upp 1/2 8. Solsken, 20 gr, blåsigt. Frukost ute = mindre med smulor inne. Ekipage kommer och åker, även på en söndag. Macka till lunch. Drar in markisen för det blåser omkring oss men inte på oss. Camping ligger väl skyddad av högväxta träd. Betalar för vistelsen 945:-/3 dygn. Inte dyrt. Ugnsfisk till middag. Duschar igen båda två. Tittar på TV. Tidig kväll.

19/7 Upp 1/2 7. Solsken, 15 gr. Hutter. Frukost med de sista frallorna från Köpingsvik. Packar ihop och lämnar nyckel 5 ö 1/2 8. 5 ö 9 passerar vi betalstationen för bron. Strax efter att man passerat in i Danmark, kanske mitt på bron finns en kontrollplats. Men det blir ingen kontroll idag. Anländer Rödby 11.07, checkar in och får köra ombord direkt. Biljetten bokad till 12.45. Tidsbesparing. Mycket folk ombord. Köper 1l whiskey och 1 flaska vitt 250SEK. Kommer fram i tid. Kö in till Burg. Det är inte klokt så populär den här stan är. Vi undrar varför. Vi tar första platsen till vänster hos Hintz. Här har vi aldrig stått förut. Konstigt att det inte är fullt. Tar varsin varmkorv till sen lunch. Går en sväng till Rewe. Köper morgonbröd, vin, öl och sprit. Sitter ute och njuter. Frau Hintz kommer förbi och hälsar glatt. Vi såg inte att hon kom. Till middag grillade hamburgare i bröd. Gott! 1/2 8 är det 8 svenska husbilar här, resten tyska. Det är fullt! Det blir riktigt svalt framåt kvällen så vi flyttar in.

Dagens etapp: 31,8 mil

20/7 Upp 1/2 7. Mulet, 17 gr. Frukost med bakat bröd. Går till Lidl och handlar diverse. Jag "slänger" en flaska vin i golvet och ingen bryr sig. Äter äppelpaj med kaffe till lunch. Sedan går vi till byggmarknaden och vi har glömt ansiktsmaskerna. Hem igen och hämta. Hittar inte det vi söker på byggmarknaden så går in på Rewe och handlar lite mer. När vi kommer tillbaka går jag in på kontoret och ber om växel. 10 st 50 cent och 5 €1. Det går åt till toabesök och dusch. Sitter ute under markisen. Bilar far och nya kommer. Det blir nog fullt idag med. Falukorv med bruna bönor till middag. Gott! Vi är nog 10 svenska bilar idag. 1 ruta ledig. Det blir svalt på kvällen idag också. Tittar på TV.

21/7 Upp 1/2 8. Frukost. Molnigt, 18 gr. Vid 10 går vi till stan. Vi kommer genom parken när vi kommer på att vi glömt maskerna igen. Om vi haft stegräknare denna resa så hade det blivit många steg. Det vimlar av folk. Det är marknad på torget. Går in på Stolz. Mycket folk här också. Köper ett par capribyxor, gröna, €9,99 till mig. Går till Edeka och köper 2 fl vin och 6 vallmofranska. Hemma igen 11. K tömmer toan. Tar varsin kokkorv med bröd till lunch så var dom slut, likaså lagerbladen. Inte alls lika stort tryck på ställplatsen idag. K duschar. Vid 1/4 i 4 får vi till Seestern Imbiss och beställer 2 st Dönerteller nr 4 à €8,-/st. Äter dom hemma. GOTT! J orkar inte allt med vi sparar det inte. Sitter ute i nordanvinden "påpälsade", då går det bra. Vart tog sommaren vägen? Kommer lite bilar men det blir inte fullt idag. Tittar på TV.

22/7 Upp 7. Solsken, 17 gr. Frukost. Brödet från bageriet utanför Edeka Jens är rektangulära med mycket vallmofrö. Goda. Går till Rewe och handlar sådant som ska med hem, bl a 4 st whisky och godis och kakor till grannen. Äter varsin macka till lunch. Går en promis till Netto och handlar enbart mat. Äter pyttipanna till middag, så var rödbetorna slut. Ställplatsen blir full ikväll men vi är bara 4 svenskar här nu. Tittar på TV. Tidig kväll.

23/7 Upp 1/4 ö 6. Soldis, 16 gr. Frukost. Packar ihop. Betalar i apparaten 1/4 ö 7, €60. Tankar på Esso €1,459/l. Bra pris (tror jag). 57,96l gick det i iaf. Kör tvärsöver vägen och in på Calles parkering. Inte imponerad faktiskt, fast det är väl bara en temporär affär. Ordinarie affär brann i höstas. Köper 7 dunkar vin €78.85. Inga öl för det hittade vi inte. In på Lidl och köper en 6-pack och 2 fl vitt vin. Mot färjeläget. Passar på att titta på camping Puttgarten. Det fanns lediga platser och den var inte svår att hitta. Kommer med 8.15 färjan (bokat 8.45). Färjan lämnar tidigare. 5 ö 9 har vi passerat danska tullen utan koll. Solen skiner i Danmark. Tar varsin banan som färdkost. Någon kilometer från Piberhusens rastplats har Laura gått i 11000 mil. GRATTIS! Det tog bara 13 år. Vi får se när vi har kört henne så långt. Runt 11 passerar vi betalstationen, ingen koll här heller. 12.45 står vi i ruta 31 på Strandängen. 29 gr!! Äter kalkon/ägg-macka till sen lunch. Sitter ute och "njuter" av sommaren. Lyssnar med 1/2 öra på OS-invigningen i Tokyo. K grillar korv till middag. Vi får flytta längre och längre bakom bilen för att slippa få solen i ögonen. Flyttar in och tittar på TV. Tidig kväll.

Dagens etapp: 32,0 mil

24/7 Upp 1/2 7. Bakar bröd. Frukost. Packar ihop. Tömmer tanken, slänger sopor. Lämnar campingen 10 i 8. Får vänta en stund utanför Lidl, vi är lite förtidiga. Handlar Levain x2, ägg och kakor. Vi kan inte förstå varför radion låter så illa helt plötsligt. Kör in på tomten 11.15.

Dagens etapp: 25,9 mil

Totalt antal mil: 124,0

Testresa 1

22/9 10 ö 8 lämnar vi ett gråmulet Mörlunda för test av det nya batteriet som K monterat. Om det börjar tjuta igen så har vi nog problem. Snabbhandlar på Lidl i Oskarshamn. Far vidare 1/4 ö 9. 11 är vi framme i Köpingsvik. Vi är ensamma. 5 i 1/2 12 har vi äntligen kommit på plats med el inkopplat. Alla uttag fungerar inte. Äppelpaj med kaffe till lunch. Larmet har inte tjutit på vägen hit. Swishar 360:- till Sommarfyndet (som inte finns längre) för 2 dygns vistelse. Tar en liten promis. Köpingsvik förbereder för Skördefesten som är nästa vecka. Smedjans ställplats är helt tom. Vid 4 börjar vi med middagen, kycklingstrips med currysås. Gott! TV tittande.

Dagens etapp: 15, 9 mil

23/9 Upp 1/4 ö 7. Varför får man ingen sovmorgon? Förbereder frukosten. Går till kondiset, 2 fröfrallor à 9,-/st. Som vanligt. Frukost. Mulet, 14 gr. Vi är fortfarande ensamma här. Går till ICA för att handla. Kommer hem med fel grejer. Det vi skulle ha fanns inte. Suck! Äter mackor till lunch. Kommer lite regn av och till. TV tittande. Framåt em lättar det lite. Tar en promis söderut. En liten promis blir det. Till middag tar vi tortilla för det regnar för mycket. Var väl så där, ganska smaklös faktiskt. Kommer en bil och parkerar, på fel ställe för att få ström så K går ut och visar dom till rätta. TV tittande Vacker kväll.

24/9 K upp 6! Det var väl onödigt. Jag upp 1/4 ö 7. Förbereder som vanligt. Köper fröfrallor och sedan blir det frukost. Packar ihop. 10 i 9 lämnar vi Köpingsvik för i år (tror jag). Handlar på Citogross bl a köttfärs och entrecote. Solen gassar här i Kalmar. Handlar lite till på ICA Nära i Ålem, fransyskor. Kör in på tomten 1/2 12.

Dagens etapp: 13,2 mil

Testresa 2

19/10 K har lagt på vinterhjulen (dubbfria) så nu ska vi "köra" in dom lite. Vi har inte använt dom sedan 2013. 1/2 9 lämnar vi ett regnigt Mörlunda. 1/2 10 har vi handlat på Lidl i Oskarshamn. 1/4 ö 10 har vi parkerat på ställplatsen i Blankaholms gästhamn. Plats 41 tog vi så vi har utsikt över "havet". Det regnar fortfarande. Vi är ensamma förstås. Betalar 200:- via Swish. Ska få koden till toa/dusch när vi betalt. 20 minuter senare kommer ett SMS med välkomsthälsning och kod. Äppelpaj och kaffe till lunch. Vi kan bara inte låta bli att köpa äppelpajen på Lidl när vi väl är där. Regnet upphör men hur länge? Intill ställplatsen finns en liten trädgård som säkert är jättefin på sommaren. Går en liten promis bortåt Lanthandeln. Lite halvdåligt sortiment men det är ju utanför säsong. Köper en burk skivade rödbetor för 25:-. Alltid sponsra de lokala. Det är en tysk som har butiken nu men vi pratar svenska allihop. Till middag tar vi pastaskruvar med frikadeller. Gott med extra salt och svart peppar. Kommer ett par bilar till, 1 tysk med taktält och 1 schweizare. Tittar på TV.

Dagens etapp: 8,9 mil

20/10 Upp 1/2 8. Alde panelen blinkar. Varför då? K fixar det med en 12V avstängning. Frukost. Mulet, 14 gr. 9 lämnar vi platsen, och 1/2 11 anländer vi till Köpstaden. Handlar lite på apoteket "Blå näsan". Köper vinterkängor till K på Skodej. De gamla har gått sönder. 20 ö 11 angör vi Köpingsvik (igen!). Ensamma som vanligt. Swishar 180 kr. Nya avgiften eller beror det på elpriset. Kokkorv till lunch. Gör ingenting fram till middag som K fixar, hamburgare med bröd. Gott. TV tittande.
Dagens etapp: 16,0 mil

21/10 Upp 7. Frukost. 1/4 ö 8 tar vi en promenad innan vi ska till ICA. Tyvärr så öppnar dom inte förrän 9 nu när det är lågsäsong. Suck. 1,14 km blev promisen. Tack Thomas för appen. Lämnar Köpingsvik (för sista gången i år?) 1/4 i 9. Molnigt, 11 gr. Handlar på City Gross för ~600. Blev medlem också 1/4 i 10. 1/2 12 är vi hemma igen.

Dagens etapp: 13,6 mil

Julmarknadsresa?

22/11. 20 ö 8 lämnar vi ett soligt men frostigt Mörlunda, -6,8 visar hemmatermometern. Handlar på ICA Maxi i Bromölla, bl a skivad julskinka och prinskorv. På andra sidan vägen går vi in på Lidl och handlar resten. 1/2 1 står vi uppställda på plats 35 på Strandängens. Solen skiner fortfarande, 4 gr (inte minus). Äppelpaj och kaffe till lunch. Sitter och slappar tills det är dags att laga middag. J gör stuvad potatis och K grillar isterband. Det blev gott med rödbetor till. Tar hand om disken direkt (ovanligt). 1/2 5 är det becksvart ute. Tittar på TV. Nattinatti 10.

Dagens etapp: 26,6 mil

23/11. Uppp 20 i 8. Efter frukosten går vi Smugglarrundan till stan. Handlar kaffe + diverse (som vi glömde att vi behövde) på Coop. En annan väg går vi hem. Enligt Mapmywalk blev det 3,25 km. K fixar sen lunch vid 1, pannbiff m löksky. Gott! Båda duschar och det var skönt. Strax före 2 går jag och betalar 520:- (260/dygn). Tittar på TV.

24/11. Upp 6. Varför då? Frukost. Packar ihop och lämnar campingen 7. 9 gr, mulet. Ca 1/2 9 passeras betalstationen. Kontrollplatsen på Peberholm är nermonterad. Framme i Rödby 20 i 11. "Betalar" med brobizzen, 599DAK. Kommer med 11.15 färjan, M/F Prins Richard. Köper 1l Famous Grouse 129,95DAK & en BIB Zin 110,95DAK. Betalas med poängen på Smilekortet. Det var "billigt". Kommer fram i tid. 1/2 1 är vi uppställda hos Hintz och 2 bilar till. Småduggar, 10 gr. K grillar korv som vi äter med bröd till seeen lunch. Tittar lite på TV innan middag som blir jägerbällschen m potatis (från konserv). Gott men inte för ofta. Mera TV tittande. Tror att vi är 4 svenskar här nu + norsken.

Dagens etapp: 32,9 mil

25/11. Upp 1/2 8. Frukost. Mulet, 7 gr. Går till Lidl och handlar lite. 1,44 km fram och tillbaka enligt Mapmywalk. Fikar med äppelkaka med kanel från Lidl. Gott! Går till Rewe och handlar lite till. Tar ut €70 också, man vet aldrig när man kan behöva kontanter. Tittar på TV tills det är dags för middag vid 4. K fixar gräddstuvad pyttipanna. DET blev gott. TV tittande och 1 snok. Nu är vi 3 svenskar, 1 tysk och 1 norsk här.

26/11. Upp 7. Mulet, 6 gr. Frukost. Thomas SMS:ar grattis vid 9. Går till Altstadt. Köper sockar och tröja till K på Stolz. E ringer, -9 gr i Enköping. Handlar lite på Rewe inkl liten julstjärna i kruka. Promenaden blev 2,04 km. Krukan har en VW bubbla som tryck med gran. Kul! Kycklingsoppa till lunch vid 11. Thomas ringer på em. Vid 3 går vi till Seestern och beställer 2x Dönerteller nr 4. För avhämtning. Ganska kyligt så här på em. Det var gott som vanligt. Kebabrest blev det också, rätt in i frysen. TV tittande.

27/11. Upp 1/4 ö 7. Bakar frallor. Frukost. Mulet, 5 gr. Vid 9 går vi till Rewe och köper vin och whiskey och julstjärna till med en röd bubbla på. Hem och lämna och sedan till Netto. Handlar mat och 1 tröja till mig (isbjörnsmotiv). Hemma igen före 10. Båda duschar. Vi måste ju vara fräscha när vi kommer till Winsen. Macka till lunch med Lantschinken. Gott! Kollar på skidskytte på TV. Går inte bra för svenskorna. I väntan på herrarnas tävling ser vi På spåret via SVT Play. Samuelsson & Diakité vann över Carina B och Marcus O. Mer vintersport. Frida Karlsson vann 10 km i Rukka. BRA! Före Therese Johaug. Herrarnas skidskytte, går inte bra för de svenske. Till middag blir det spagetti med frikadeller, allt från påse. Gott med extra peppar. TV tittande och 2 snokar innan nattinatti. Det är fler tyskar här nu.

28/11. Upp 7. Mulet, 6 gr. Frukost med bakat bröd. 1/2 9 checkar vi ut, €88/4 dygn. Prishöjning? 20 i 12 är vi framme i Winsen. Får en jätteföreläsning om nytt regelverk i Niedersachsen. Ställer upp på plats 15a. Kokar potatis och ägg. Äter sill och potatis med nubbe till som lunch. Det är kallare här med 2 gr. Kollar in herrsprinten i skidskytte från Östersund. Sebbe vann. Kul! Enl. reporten så vann Hanna Ö damernas. Lika kul det. K ska steka prinskorv och köttbullar på utespisen med det är för kallt för gasen. Tillsammans med äppelmos och rödbetssallad blev det en bra middag. TV tittande med fler kanaler än i Burg. Nattinatti tidigt.

Dagens etapp: 25,6 mil

29/11. Upp 1/4 ö 7. Bakar bröd. Frukost. Mulet, 5 gr. Det har regnat en del i natt. Tar en promis till Rewe. Det var 1,95 km t.o.r. Kortare än var vi trodde. TV tittande till middagsdags 1/2 5. Bambi Goreng blev det. Gott som vanligt. Mera TV sedan God Natt.

30/11. Blåser mycket under natten. Upp 7. Mulet, 4 gr. Regnar av och till. Frukost. Packar ihop, diskar och fyller vatten. Duschar. Checkar ut 1/2 10. Hon förstår att vi åker innan nya regelverket träder i kraft. €20/dygn blev. Hon tog visst inte betalt för extra el. Mot Burg. Tankar innan bron vid 1/2 1, €1,619/liter. Det blev visst LKW diesel tankat (lite dyrare). Iaf så är det billigare än hemma. 5 ö 1 har vi handlat på Lidl och strax efter såtr vi uppställda hos Hintz igen. Samma ruta som sist. Nästan ensamma. Till middag fixar K falukorvspytt. Det blev gott! Tittar på ett par Snokar innan nattinatti.

Dagens etapp: 25,5 mil

1/12. Vinden lägger sig under natten och då börjar det regna istället. Upp 7. Regnigt, 6 gr. Frukost. Det är 4 svenskar här inkl. oss. Kul! Går till Rewe och handlar whiskeyransonen (som vi själva bestämt) och lite annat. Äter leverpastejmacka till lunch. Går en ny väg till Netto som bara blev 790 m ena vägen. Går vanliga vägen tillbaka så totalt blev det 1,29 km. Handlade bl a anka. TV tittande innan middag som blev kycklingschnitzlar med sallad till. Det blev gott!. Vid 4 är vi 3 svenskar och 2 tyskar här. TV tittande och Snok.

2/12. Upp 1/2 8. Det har blåst och regnat massor i natt. Men det ligger snö på marken. Mulet, 1 gr. Frukost. Snöaar och blåser på fm. Alla utom 1 åker. Går till Rewe och handlar vin och sprit. Leverpastejmacka till lunch idag med. Tittar på skidskytte. Elvira blir 2:a i sprinten och Sebbe vinner. Bra! Grillkorv med bröd till middag. Kommer några tyskar så blir inte ensamma i natt.

3/12. Upp 1/2 8. Mulet, 4 gr. Frukost. Går till Rewe (igen) och handlar lite (igen). K mår inte bra. Kycklingsoppa till lunch. Går en sväng till Netto handlar lite till. TV tittande. Fiskblock till middag. Gott! Ett par timmar senare grädd- och chokladdessert. Det var också gott om än onyttigt. Mera TV. Det är väl 6 tyskar här och vi.

4/12. Upp vid 7. Mulet, 6 gr. Frukost. Handlar lite på Rewe idag igen. Jag duschar, mycket behövligt. 1/2 12 går vi ut igen, till Altstadt den här gången. In på Edeka, köper burkmat och whiskey. Går över gatan till julmarknaden. Måste visa covidpass och pass för att komma in. Här gäller 2G (vacc. och/eller tillfrisknad). Går runt lite med munskydd på. Inte mycket till marknad. Köper varsin grillkorv med bröd i en kiosk, €4/st. Står och äter korvarna mitt på julmarknadstorget. Goda korvar faktiskt. Det fick bli vår lunch idag. Hem igen. Det går inte bra för de svenske i skidskyttet idag. Frida Karlsson däremot vinner över Therese Johaug med 0,3 sek i 10 km fristil i Lillehammer. BRA! K fixar middag, köttbullar med potatismos. Gott! TV tittande och Snokar.

5/12. Regnar under natten. Upp 1/2 8. Regnigt, 3 gr. Frukost. Kollar öppettiderna för Bordershoppen. OK. K duschar och jag börjar packa ihop. 1/2 9 checkar vi ut, €110/5 dgr. Mot pråmen. 5 i 1/2 10 har vi handlar klart för ~2200SEK och står nu i hamnen på vänt. Det regnar fortfarande. Vi fick/får betala 784DAK den här gången med brobizzet. Att vi inte kommit på det här tidigare. Färjan avgår förtidigt men kommer fram i rätt tid. 5 ö 1/2 11 har vi passerat kontrollen okontrollerade. Det var riktigt otäckt på bron. Väldigt blåsigt. Passerar betalstationen 5 ö 1/2 1. 1/4 ö 2 står vi uppställda på plats 35 på Strandängen. Det är vintrigt! Äter bacon och äggmacka till sen lunch. Diskar 2 dagars disk. Termometern i bilen visar -0,0 gr ute. Den visar nog fel. Det borde vara lägre. Tittar på TV. Det är så skönt att slippa tänka på vad dom säger. Köttbullsmacka med rödbetssallad till middag. Mera TV.

Dagens etapp: 33,0 mil

6/12. Upp 1/4 ö 7. Termometern visar fortfarande -0,0 gr. Frukost. Packar ihop. Tömmer allt. Checkar ut 1/4 i 9. 9 har vi handlar klart på Lidl. Tankar en skvätt på vägen. Vi åker genom ett ganska vackert landskap faktiskt, bara några kilometer hemifrån. 1/2 1 har vi kört in på en vintrig tomt. -9,8 gr. SOLSKEN!

Dagens etapp: 26,8 mil

Totalt antal mil: 170,41

Totalt i år: 768,9 mil

Kommande "planerade" resor

Erfarenheter från året:

Tillbaka till början