Till startsidan

2020

Testresa i coronatider

Vi bara kände att vi måste ut en sväng trots coronavirus. Husbilen blev först underkänd pg a att handbromswiren inte var stark nog för vikten (!). Så in på verkstad med Laura. Första gången i sitt liv som hon måste besöka verkstad pg a besiktningen. Vänster strålkastare var lite för låg ansåg stationschefen så den fick också en anmärkning. Verkstaden fick ett litet h-te att hitta en wire som stämde med längden men det gick till slut och ombesiktningen gick utmärkt. Nu kör vi!

29/4

Lämnar ett halvsoligt Mörlunda 10 i 15 (det var sent). Stannar och handlar lite i Högsby och sedan fortsätter vi till Kalmar. I Giraffens köpcenter besöker vi Lidl. Det var en konstig affär. Hittar inte mycket av det vi vill ha så vi drar vidare. Som vanligt kommer vi hit på vår testresa. Vi kan inte stå på ställplatsen pg a renovering så vi åker ner till campingen istället. Vi har aldrig campat på Öland (konstigt nog) så detta är premiären på Gröndals Camping. Vi är nog de enda gästerna (än så länge). Vi har plats ganska nära servicehuset eftersom vi tillhör "riskgrupp". Efter uppställning går vi till ICA och här var det helt nytt. Man hittar ingenting (skojar bara). Äter grillkorv till middag som vi äter utanför bilen. Vi sitter faktiskt och njuter.

Dagens etapp: 13,3 mil

30/4

Sover bra men det har varit lite för varmt tycker Inger. Upp 1/2 8. Förbereder frukosten och går sedan till konditoriet. Ingen rusning men dom har förberett för det med nummerlappssystem. Köper 4 fröfrallor för 35:-. Efter frukosten går vi en promis i det blåsiga vädret. Kollar in den andra ställplatsen som inte har några gäster alls. Går en ny vända genom byn innan vi hamnar på ICA idag igen. Vi sponsrar de lokala handlarna. Efter lunchen (leverpastejsmörgås) går vi en promis åt andra hållet, även nu en liten ny vända. Fikar på eftermiddagen. Gott med en Estellefläta till. Det är för blåsigt att sitta ute så vi tittar på TV istället. K fixar middagen som blir K:s hemmagjorda pannbiffar med stekt potatis. GOTT! Vi fattar fortfarande inte varför TV-bilden blir "persiennrandig" när vi tittar på DVD. Ganska irriterande. Fin kväll

1/5

Upp 20 ö 7. Det regnar. Förbereder frukosten och går till kondiset och köper 4 fröfrallor, 34:-. Idag vägde de mindre än igår. Köper ägg och korv på ICA. Checkar ut idag eftersom vi tycker att dom öppnar sent (10). 275,-/dygn inkl dusch för två personer. Tittar en hel del på TV.

2/5

K upp 1/4 ö 7. Jag strax efter. Solsken (typiskt). Efter frukost packar vi ihop och så lämnar vi campingen 1/2 10. Stannar och tankar på OK minipris 13,08/l. Mot Skåne. Snabbhandlar på ICA Maxi och Lidl i Bromölla. Mycket bättre affär här, Lidl alltså. Strax efter 12 har vi ställt upp på plats 37 på Strandängens camping. Grillkorv till sen lunch. Sitter ute och inne om vartannat pg a det ombytliga vädret. Till middag blir det stekt falukorv med stekt potatis och ägg. Som alltid, gott. Agneta N ringer. Kul! Dom mår bra. Tittar på TV.

Dagens etapp: 21,3 mil

3/5

Upp 1/4 ö 7. Solsken och nästan vindstilla. Ska det bli en sådan där trevlig dag idag? Frukost. Loggar kvitton men bara 1 streckkod går in. 3:e gången det händer. Gästerna lämnar campingen. Det har varit en bra beläggning över Valborg och 1:a maj säger campingvärden. Även säsongare åker hem när helgen är över. Sitter ut och njuter. Vi köpte schnitzlar på Lidl och de fixar K till med wokgrönt. Gott.

4/5

Upp 20 ö 7. Mulet. Efter frukosten går vi Smugglarrundan till stan. Handlar ägg på Netto (har inte blivit Coop än). Handlar lite på systemet också. Äter de sista grillkorvarna till lunch. Duschar båda två på eftermiddagen. Ingen trängsel här inte. Sitter ute i solen men under markisen. Till middag stekt fisk med potatis. På kvällen TV och en persiennrandig Columbo.

5/5

Upp 1/4 ö 7. Halvmulet. Efter frukosten checkar vi ut vid 8. 280:-/dygn inkl allt. Försöker hitta ställplatsen hos Halmstads Segelsällskap men hittar mest båtar. Vi far vidare mot Varberg och Bua hamn. Strax före 12 tar vi plats 12 i ett väldigt blåsigt Bua. Det är inte så många här nu. Nu har vi gått över till kokkorv till lunch. Tittar på TV. Isterband och stekt potatis till middag. Mer TV-tittande på kvällen.

Dagens etapp: 24,6 mil

6/5

Upp 7. GRATTIS Kent. Bakar fröfrallor till frukost. Nu är det 16 bilar här. Går till ICA i snålblåsten och handlar diverse, mest bröd av olika sorter. Elaine ringer och grattar K. Tar lättlunch idag, kaffe med vaniljhjärta. Gott. Sitter inne pg a blåsten. Husbilar åker och kommer. Vi äter tunnbrödsrulle till middag. Det blev bra. Tittar på TV. Tidig kväll.

7/5

K upp 6, jag 1/2 7. Solsken (typiskt). Frukost. Packar ihop. Tömmer toa och tank, slänger sopor. Lämnar Bua 1/4 i 8. Tänkar i Ätran, 13,33/l!!! Vad har hänt? Tittar in på Ingemars USA-bilar i Smålands Stenar. Fina åk. Handlar i Vetlanda och Målilla. Vid 12 kör vi in på tomten.

Dagens etapp: 28,4 mil

Total 87,6 mil. Det har varit en trevlig liten tripp.

Kristi Himmelfärd (fortfarande coronatider)

19/5

5 ö 1/2 12 lämnar vi ett mulet Mörlunda. Vi åker till Öland igen, då är vi ju iaf i vårt egna län och belastar inte någon annans sjukvård (eventuellt). Handlar i Högsby. Strax före 2 kör vi in på Gröndals camping igen. "Vår" vanliga ställplats såg fortfarande ut att ha stängda toaletter (pg a renovering). Vi får samma plats som sist, P2. Sitter ute med markisen utdragen för solen är väldigt stark. Det är fler husvagnar på säsong nu än sist. 1/2 5 äter vi kalopsrest till middag. Sitter ute och bara njuter i solskenet. Går till ICA och köper yoghurt, glass och tidning. Tittar på TV. Tidig kväll.

Dagens etapp: 13,5 mil

20/5

K upp 20 i 7!! Jag går upp 7. Varför då? Solsken. Frukost med te och rostat bröd. DET var ovanligt. Bort mot Smedjanställplatsen har det ställts upp ett stort tält. Vi undrar så vad det är så vi tar en promis åt det hållet. Det står faktiskt två tält där och det är Sport Outlet som ska ha öppet lite senare i månaden. Promisen avslutas (som vanligt) på ICA. Kokkorv till lunch. Sitter ute i snålblåsten och solen. Solen och vindarnas ö var det ja. Det anländer husvagnar och husbilar till campingen. K fixar middagen, hamburgare på vitt bröd med hamburgerost och stekt ägg. Det blev gott. Sitter mest inne på kvällen pg a blåsten. Tittar på TV som är lite fnattig.

21/5

Strömmen har gått under natten, det ser vi på klockan. K upp före 7 och jag 20 över. Varför är vi så morgonpigga? Solsken. Förbereder frukosten. Går till kondiset 1/4 i 8. Faktiskt redan öppet. Ingen kö så här dags. Köper 4 fröfrallor (34:-) och 2 kanelbullar (54:-). Vi lyxar verkligen till det. Går en promis åt andra hållet efter frukosten och avslutar på ICA. Man ska ju sponsra lokala handlare säger dom ju. Vid 11 fikar vi med kanelbullar. Syndigt gott. Vid 1 börjar vi med middag. Jag förbereder med att skala potatis och sätter på den. K ställer in fisken med sås i ugnen. Efter ca 15 minuter upptäcker jag att vi är strömlösa igen. Pratar med värdarna om det och mannen börjar undersöka. Fisken blev klar i ugnen på eftervärmen. Äter vid 2. Sitter ute och njuter för det mesta. Checkar ut vid 5, 825:-/3 dygn. Vid 6 blir det kokkorv till kvällsmat. TV och tidig kväll.

22/5

Upp vid 7. Varför ändra på konceptet? Handlar frallor 1/4 i 8. Solsken! Frukost. Handlar söndagmiddag på ICA vid 9. Tömmer tanken. Lämnar campingen 5 ö 1/2 9. Systembolaget i Ölandsköpstad har infört begr. antal kunder i affären samtidigt. Ganska lång kö utanför trots att de nyss har öppnat. Kön blir inte långvarig för oss. 10.15 betalar vi och åker hemåt. Kör in på tomten strax efter 12. Det blir nog fler vändor till Öland i år.

Dagens etapp: 13,5 mil

Tripp igen (reserestriktionerna har hävts, fortfarande coronatider)

1/7

Solen skiner men det blåser som bara den. Västan säger dom som vet på radion. 9 tankar vi på Mörlundamacken och så far vi. 1/2 12 står vi på ställplatsen i Köpingsvik. Vi är inte ensamma. Sommarfyndet är nu en pizzeria, Viking heter den. Till lunch blir det Stensåkra wienergrillare. Blev väl OK. Kollar in priserna på pizzerian. Storstadspriser! Vi äter hemma. Handlar diverse på ICA (nej vi är inte sponsrade av dom). Lyssnar på JW på CD-spelaren. Helt rätt köpt av Inger. K äter grillad kyckling med potatissallad till middag, jag äter mackor. Tittar på TV och 1 NCIS (säsong 1) på persienn DVD:n. Tidig kväll.

Dagens etapp: 13,3 mil

2/7

Regnar på morgonen. K upp först. Va'är kl 1/4 i 8? Jag upp och iväg till kondiset. Ingen kö. Tur. 4 fröfrallor (som vanligt) 34:-. Frukost. Går till "nya" sportoutlet. Köper 2 plagg till mig och 1 till K. Leverpastejmacka till lunch. Enstaka skurar under dagen. Går en ny promis och handlar på ICA bl a Skånskt surdegsbröd. Sitter ute i blåsten. Pratar med grannar från Smålan och Skåne. Varma mackor till middag. Solsken hela eftermiddagen. Tittar på TV. Tidig kväll.

3/7

K upp 1/2 7, jag 1/4 över. Går till kondiset 10 i 8. Ingen kö idag heller. 2 frallor 19:- Det blev extra dyrt idag med så få. Hm. Frukost. Packar ihop. Lämnar ett soligt men blåsigt Köpingsvik 1/4 i 9. 1/4 i 11 har vi hittat till Sodtech i Växjö och kollat på Opeln. Tyvärr så ville den inte starta idag så vi åker vidare. Stannar i Åseda och handlar på bolaget. Före 1/2 1 är vi hemma i ett soligt Mörlunda.

Dagens etapp: 22,0 mil

Tripp igen (fortfarande coronatider)

15/7

1/4 över 8 lämnar vi ett gråmulet Mörlunda för tripp till Öland (igen). Första anhalt Biltema i Kalmar, 1/2 10. Pressenning, kapell + diverse annat för 1100 SEK. Nästa stopp Elgiganten som öppnar 10. Dom kan inte hjälpa oss med simkortet till plattan för plattan ska inte ha ett simkort. Den körs mot WiFi. Hade vi ingen aaaning om. Sista anhalt innan parkering för natten, bolaget i Ölands Köpstad. Handlar för 500 SEK. Mot Köpingsvik! Vi möter massor med husbilar och husvagnsekipage. Nästan köbildning åt båda hållen. Vad är det som pågår? 1/2 12 tar vi en av de sista elplatserna på ställplatsen. Det är soldisigt och 26 gr varmt. Sitter ute ett tag innan vi äter kokkorv till sen lunch. Fortsätter sitta ute och njuta tills det är dags att gå och handla på ICA. Köper räkcrepes (till middag) och 1 surdegsbaguette (som ska tillagas). Frukosttillbehör köper vi också. Det blev bra. Pizzerian är välbesökt och folk köar även utanför med avstånd. Vi provar imorgon. sitter ute i solen till 7. Tittar inte på TV.

Dagsetapp: 13,6 mil

16/7

Upp 1/2 8. Soligt 18 gr. Går till kondiset 1/4 i 8. KÖ!! Tar nummerlapp. Det går ganska fort att komma in och köpa 4 fröfrallor, 36:-. Frukost. Går en promis söderut och kollar in den nygamla "korvkiosken" Kronan. De har pizza för avhämtning också. På ICA handlar vi honungsmelon och div. Äter melonen med serranoskinka till lunch. Det var gott. Går en ny promis åt andra hållet och slutar på ICA som vanligt. Hushållspapper och bröd fick vi med oss hem. Sitter ute och njuter på em. Vid 4 går vi till Pizzeria Viking (max 50 steg) och beställer 2 st Ölandspizza. Består av fläskfilé, oxfilé, champ., kronärtskocka och bea. Köpte till 2 pizzasallad också. 280SEK totalt (dyr sallad). Det var jättegott. Vi åt upp 1 pizza och 1 sallad. Varför tog jag inget foto av pizzan? Det får bli nästa gång. Tittar på TV på kvällen. Ställplatsen fullbelagd idag med.

17/7

Upp 10 ö 7. Solsken men bara 17 gr. Förbereder frukost. Går till kondiset 1/2 8. Socialdistansering på hög nivå för 3 kunder. Köper 2 frallor 19SEK. Frukost. Packar ihop. Lämnar ställplatsen 20 ö 8. Stannar till hos Biltema igen och köper tältpinnar (till pressenningen). 20 ö 9 åker vi vidare. Stannar och handlar i Högsby. Hemma igen före 11.

Dagsetapp: 13 mil

Tripp igen (fortfarande coronatider)

19/8

9 lämnar vi Mörlunda i strålande solsken. Det är "bara" 18,7 gr ute. Laura har fått stödben så det är dom sakerna som ska provas nu. Mot Köpingsvik (vart annars?)! Hon har även fått nya hjul med jättesnygga fälgar. Det verkar som hon går tystare nu. 20 ö 10 stannar vi på Köpstaden och 20 i 11 är vi på rull igen. 1/2 12 står vi i ruta P2 på Gröndals Camping igen. Nivåsystemet funkade så där. Vi får kolla lite. Det kanske är handhavandefel. Kokkorv till lunch. Kollar instruktionsboken för nivåsystemet. Börjar om från början. NU blev det bättre. Det känns jättekonstigt att gå i bilen nu när den är i våg. Vi är inte vana vid det. Hämtar ut WiFi-koden. Kollar om plattan fungerar. Får igång den, men vad ska vi ha den till? Det nya vindskyddet till markisen fungerar inte. Staget är ca 20 cm för kort. Skrutt också. Går och handlar mat på ICA, Pulled Pork + kanelbullar och div. Fikar när vi kommer tillbaka. God kanelbulle. Efter 5 äter vi grisen m potatis och BBQ-sås. GOTT! Sitter ute till 1/2 8. Tidig kväll. Vi har tittat på TV.

Dagens etapp: 13,5 mil

20/8

Upp 7. Förbereder frukosten. Går till kondiset 20 i 8. Öppnar strax efter. Köper 2 fröfallor/18:- (bara 9/st !). Frukost. Packar ihop och vid 1/2 9 åker vi hemåt. Hämtar bankdosan och räkningarna. Minnet är som ett såll ibland. Lämnar vindskyddet hemma. Åker tillbaka 20 ö 10. 1/4 ö 12 är vi tillbaka i ruta P2 igen. Inget solsken men ändå varmt. Fikar med delad kanelbulle (lunch). Går till ICA och köper 20-pack ägg. Sitter ute under markisen och "njuter" med öl och vin. 1/2 5 går vi till pizzeria Viking och beställer en Ölandspizza och 2 pizzasallad, 120:-. Undrar hur kassören räknade. Han glömde nog salladen. Restaurangen stänger på söndag Tråkigt men förståligt. Äter pizzan hemma och den är lika god som senast. Visst ja! Glömde fota den den här gången också. Sitter ute till 1/2 8. Tittar på TV.

Dagens onödiga etapp t.o.r.: 26 mil

21/8

Upp 20 ö 7. Mulet 18 gr. Förbereder frukost. Det har regnat några gånger under natten. Går till kondiset 20 i 8. 18:- för 2 fröfrallor idag med. Frukost. Vid 1/2 10 går vi en promis som "slutar" på ICA. Handlar diverse. Till lunch kokkorv m bröd. Går en promis mot Sportoutleten men se det var stängt för säsongen. Går hem och fikar istället. Duschar båda två och det var jätteskönt. Tar in markisen pg a blåsten, men enligt utsago ska det regna senare. Vi får se hur det blir. Till middag blir det kebab i pitabröd. Det var gott! Tittar på TV till den "spårar ur". Tittar på två NCIS innan sänggående.

22/8

Några regnskurar under natten. Upp 10 ö 7. 19 gr. Förbereder frukost. Köper 4 frallor/36:-. Det tycks ha blivit billigare. Frukost. Checkar ut 9, 845:-/3 dygn och två dusch. Lämnar campingen 1/4 ö 9 i spöregn. 5 i 10 står vi i kö utanför bolaget och 10 ö sitter vi bilen igen. Mot Skåne! 20 i 1 har vi snabbhandlat på Lidl och strax efter står vi uppställda på Strandängens Camping Plats 27. Sitter ute och njuter till ca 5, då skickar vi in lasagnen i ugnen. Lidls lasagne duger så här på camping. Tittar på TV.

Dagens etapp: 21,4 mil

23/8

Upp strax före 8. Solsken, 16 gr. Nästan burr. Frukost. Diskar och så. Sittter ute och njuter. Vid 12 äter vi kräftor med tillhörande snaps. Skål! Det var gott. På eftermiddagen kommer det åska och regn. K fixar middag, hamburgare med stekt potatis och lök. Gott! Tittar på TV och sitter ute ett tag. Åskan stör TV-sändningarna. Kollar på en NCIS.

24/8

Upp 1/4 ö 7. Solsken, 13 gr. Burr! Frukost. Går Smugglarrundan till stan bara för att upptäcka att Nettobutiken är under ombyggnad till en Coop. Inga inköp idag alltså. Ringer Campingtb4U om sidoväggen. Vi ska fota förpackning och köpa retursedel. Vi får förlängd returrätt. Båda duschar. Det är ganska svalt ute faktiskt. Kokkorv till lunch (de sista). Gör inget särskilt på eftermiddagen. K fixar middag fläskytterfilé med kulpotatis och bea. Gott! TV-titt och NCIS på kvällen.

25/8

Upp vid 7. Frukost. Packar ihop. Checkar ut 840:-/3 dygn inkl dusch, strax efter 8. Tankar på OKQ8 minipris i Bromölla 13,78/l. Hyfsat bra pris. 10 ö 11 stannar vi vid Coop i Varberg. Handlar lite där och på bolaget. 1/4 i 12 har vi ställt upp i ruta 32 i Bua Hamn. Många rutor är lediga. Äter varmmacka med skink- & champinjonstuvning till lunch. Flera bilar rullar in. Provar surfplattan med det fria WiFi som finns här. Fungerar utmärkt. Vid 5 äter vi kebabrest. Det var fortfarande gott. Det är bara 18,8 gr ute vid 1/2 6. Sitter ute ett tag till innan vi flyttar in och tittar på TV.

Dagens etapp: 24,7 mil

26/8

Upp vid 7. Nu står det 19 husbilar här (2 tyska) och 3 husvagnar. Frukost. Går till ICA och handlar, mest bröd. Kokkorv (Scans) m bröd till lunch. Vi tänkte att vi skulle åka till Hönö imorgon med vi gör ny resplan och provar med en camping i Ulricehamn istället. Till middag fixar K stekt fläskkotlett med stekt potatis. Det blev gott. Diskar (igen). Tittar på TV. Den har varit ganska ostadig den här resan. Undrar om det beror på vädret.

27/8

Upp vid 7. Det har regnat. Mulet och 14,7 gr. Det är 7 platser lediga nu på morgonen. Som jag sagt förut, detta är ett populärt ställe. Frukost och sedan packar vi ihop. 20 ö 8 åker vi. 1/2 11 står vi i ruta 105Prångens camping. Vi har sjöutsikt. Går en promis till det närliggande industriområdet, bara för att upptäcka att husvagnshandlaren har lunchstängt. Går en sväng inne på Dollar Store, det har vi aldrig gjort förut. Köper stektermometer, utematta av gummi, 1 kg havssalt och 3 ask Läkerol (små) = 150:-. Sitter ute och njuter. Jag går och blöter fötterna i sjön som heter Åsunden. Campingen har en liten sandstrand nära vår plats. K fixar middag, hamburgare med bröd och stekt ägg alt. mos. Vi har duschat båda två för 5:-/st. Duschutrymmet är nog det enda vi kan klaga på på denna camping. Tittar på TV tills den bladddrar ur. Vad är det med signalerna? Jag tittar på ett avsnitt av NCIS på surfplattan. Fritt WiFi här också.

Dagens etapp: 12,7 mil

28/8

Upp strax efter 7. 7 grader ute!! 11 inne men jag tycker inte det är kallt. Frukost. Solsken. Går en promis mot stan som enligt utsago bara är 900 meter bort. Det stämde nog. Handlar lite på Lidl men ingen Levain nu heller för den var slut här också. Hemma igen efter 1 timme. Betalar för oss 440:-/2. Vi har fått CC-rabatt 40:-. Hade vi stått en dag till hade det kostat lika mycket pg a att vi är pensionärer. Dvs stanna 3 nätter betala för 2. Halvsvalt ute. Äter gulaschsoppa till lunch. Starkt och gott. Går till husvagnshandlaren men hittar inget att köpa. Går in på Dollar Store igen. Köper 2 st 8-pack med sockar för 100:-. Sitter ute och väntar på regnet. Tar in markisen och jag fixar middag, stekt falukorv med stekta potatisklyftor. Blev väl OK. Potatisen kunde ha varit bättre kryddad så nu vet vi det. Diskar. Tittar på TV och NCIS.

29/9

K upp före 7 och jag efter 7. Regnar. Frukost. 8 åker vi och tömmer toa och tankar, slänger också sopor. Allt händer i spöregn. Bra avslutning på "semestern". 1/4 ö 8 lämnar vi Prångens camping för den här gången. Vi kommer nog tillbaka. Stannar på Coop i Målilla och handlar lite 1/2 11. Ulricehamn ligger på ett lagom avstånd hemifrån. 1/4 ö 11 har vi packat ur all mat och alla kläder.

Dagens etapp: 18,6 mil

Totalt antal mil: 116,9

Trevlig tripp har det varit med varierande väder.

Kommande "planerade" resor

Erfarenheter från året:

Tillbaka till början