Till startsidan

Till startsidan

2019

Vårresa med Bettan Blå och Namnlös

En liten tripp till Tyskland med våra blå vänner (igen).

Vi bokade färjebiljett redan i januari Varberg->Grenå (t.o.r.). Vi tycker faktiskt att färjan mellan Rödby och Puttgarten är alldeles för dyr (för 45 minuters resa), så vi åker hellre i 4 timmar (lite drygt).

18/4 Mörlunda -> Bua Hamn -> Kärradal

Lämnar ett soligt men kyligt Mörlunda 10 ö 8 . Åker raka vägen utan stopp mot Bua. Kommer fram strax före 12 och det är inte en enda plats ledig! Jo en är ledig men den är ockuperad av solande, vilket betyder platsad för någon annan. Vad gör vi då? Vi såg en campinghänvisning på vägen in till Bua, vi försöker med den. Hittar den så småningom och den campingen har inte öppnat för säsongen än. Jaha, nu då? Ringer CC campen i Kärradal och frågar om dom har en plats för oss över påsken. Hur lång är vagnen? 5,50. OK vi har en liten plats åt er. Vi kommer. 10 ö 12 står vi på plats 177. Fantastiskt! Det är egentligen fullt. Receptionspersonalen ska ha den största eloge som finns som fixar in oss på campingen oanmälda. Äter kokt Lithells grillkorv till lunch. Går en vända runt campingen. Känner inte igen någon. Sitter utanför vagnen och dricker lite vin. Husbilsägaren (fr Västerås) snett bakom kommer förbi och pratar lite. Dom var i Polen 2006 precis som vi. Känner inte igen dom. Till middag vid 5 äter vi hamburgare, jag med bröd och Kent med potatissallad. Gott! Sitter ute och njuter av det soliga vädret. Framåt kvällen tittar vi på TV. Tidig kväll.
Hemsida: https://caravanclub.se/camping/karradal/
Dagens etapp: 29,4 mil

19/4

Upp vid 8. Solsken. Frukost. Går en vända runt området. Till lunch blir det grillad grillkorv. Gott! Man måste ju variera sig. Bokar utresebiljett med Stena i juli, 1042,- inkl frukost. Tycker nog att det är ett bra pris. Sitter ute och njuter av solen men inte av vinden. Det är faktiskt svinkallt. Till middag blev det köttbullar med penne. Blev väl så där. Penne var nog inte rätt val. TV-tittande på kvällen.

20/4

Upp 1/2 8. Sol idag med. Tråkigt bröd till frukost. En man passerar med en påse frallor i handen. Kent frågar var han hittat dom. I affären på granncampingen blev svaret. Det måste vi kolla. Ringer Ryssbo. Verkar OK. Åter ut på stan. Först Biltema där vi köper 2 dränpumpar. Toapumpen är paj. Sedan tankar vi på OKQ8. Växlar in 2 checkar, vidare till ICA Kvantum där vi får 5% sommarrabatt (med bistånd från CC). Hem igen. Går till granncampingen, First Camp och kollar in butiken som är under ombyggnad. Bröd ska finnas imorgon. Vid 12 äter vi lunch, sallad från Salladsbaren. Det var bl a tacokryddad kyckling m diverse grönt. Halvstarkt och gott. Till middag tar vi äggmackor med kaviar, snaps och must. S.k. påskmiddag. ;-) .Tittar på Strömstadpolisen, 'Polisen som vägrade svara'. Den håller än.

21/4

Upp 20 i 8. Går till granncampingen för att köpa frallor men dom var inte färdiga än vid kl 8. 30 minuter till behövde dom ha på sig. Då får det vara. Får sällskap tillbaka av husbilsägaren bakom oss som aldrig varit på en CC-camp tidigare. Kent har förberett frukost, jag slutför den. Efter frukost loggar jag kvitton hos GfK och ger mig sedan semester till mitten av maj. Vid 1/2 10 åker vi till Coop och handlar vatten och öl. Tänkte även köpa en ny rakapparat till Kent men det fanns inte. Är hemma igen 1/2 11. Sol idag också, från klarblå himmel, men vinden är inte skön.Till lunch äter vi en ny grillkorv för oss. Lokaltillverkad och med lite hetta. Det var gott. Strax efter 12 går vi tipspromenaden. Den var ganska lång, ända ner till havet. Dit hade vi ju tänkt gå så det var ju bra. Där fanns det p-platser för husvagnar/husbilar. Frågorna var inte lätta. Vi kanske får veta i em hur det gick. Köpte även 4 lotter i lotteriet. Sitter ute och inne om vartannat. Till middag tar vi fiskgratäng. Den var sämre än sämst. Vad har hänt? Kollar om vi vunnit något på lotteriet och det hade vi. Frittval mellan tre olika vinster. Jag valde en blomgrupp som nu får åka med till Tyskland.

22/4

Väcks abrupt av mobilen vid 7. Det varnas för skogsbrand i Hallands län. Går upp 20 min senare. Solsken, klarblå himmel och vi ser ut som stekta grisar. Får nog sitta i skuggan med nyllet ett tag framöver. Efter frukosten åker vi en sväng till stan, den här gången till Jula. Här hittar vi en rakapparat till K. Checkar upp på eftermiddagen, 1075:-/5 dygn med el. Bra pris! Till lunch äter Kent grillade kycklinglår och jag sallad från salladsbaren på Coop.

23/4 Kärradal -> Jarplund

Kent upp 5. Jag när mobilen väcker, 20 över 5. Packar ihop det sista. 20 i 6 lämnar vi campingen. 7 i 6 är vi framme vid hamnen i Varberg. 1 minut i 6 står vi i spår 3. 1/2 7 får vi åka ombord. Det är inte mycket folk. 1/4 ö 7 får vi äta frukost. Det är fri sittning så vi tar ett fönsterbord. Det kostar 25:-/pp annars. Handlar 1/2-liter whisky och 2 fl vin i "tax free". Kommer fram i tid. Solen skiner i Grenå också. Mot Tyskland! Äter lunchen i farten. Stekt äggmacka. Pg a vägarbete kommer vi lite fel men hittar till campingen vid 3. Frun hälsar glatt och vi babblar på medans hon skriver in oss. K meddelar att plats C4 blir bra. 1/2 4 sitter vi färdiguppställda med varsin drink. Skål! Det har stundtals blåst så vi vinglat med alltihop och då säger Bettan Blå att chauffören behöver rast. Tittar på en massa TV-kanaler och till sist 2 avsnitt av Strömstadpolisen. Nattinatti 1/4 ö 9. Det har varit en lång dag.
Hemsida: www.campingplatz-jarplund.de
Dagens etapp: ~27,0 mil

24/4

Upp 20 ö 7. Ingen sol! Det var det värsta. Går till Edeka och köper vallmofranska. Gått upp i pris med 2 cent, 0,37/st. Frukost! Gott! Åker till Shell och tankar 45,53l/1,479 per liter = €67,34. Vi undrar om det var ett bra pris. Handlar lite på Lidl €40,57 och sedan på "vår" Edeka €18,83. Till lunch äter vi vallmofranska med gott pålägg. Sitter ute en stund på em. Det regnar av och till men det är inte mätbart. Tömmer toa och tank och fyller på med ett par kannor vatten. Äter stekt falukorv med stekt potatis till middag. Alltid lika gott. Tittar på TV. Ser färdigt polisen från igår och ser ett avsnitt av nästa.

25/4 Jarplund -> Winsen/Aller

Upp 20 ö 7. Det har regnat lite. Köper frallor. Efter frukosten ringer jag till campingen i Winsen och säger att vi kommer mellan 12 och 1. OK. Färdiga att åka vidare 5 ö 1/2 9. Vi har hört om STAU på radion. Vi får se hur det går. Kl 12 är vi framme och har inte varit i någon stau alls. Vi blir omplacerade pg a markförhållandena, vi får plats 83 istället. Äter vallmofralla till lunch, sedan sätter vi upp förtältet med 2 sidor. Klart på lite mindre än 2 timmar. Det var bara andra försöket så jag tycker nog att det blir godkänt. Sitter ute och njuter bra länge innan vi båda tar oss en välbehövlig dusch. Det var nästan ännu bättre. Till middag blir det den kokta grillkorven, så var den slut. Ringer Kickie och säger att vi är framme. Dom mår bra. Berättar att den andra grannen tydligen råkat ut för en olycka. Vi vet inte om det är sant. Sitter ute till 1/2 9 då blir det lite väl svalt. Tittar på en polis.
Hemsida: www.campingplatz-winsen.de
Dagens etapp: 27,2 mil

26/4

Upp 8. Köper vallmofranska (!) 0,55/st. Lite dyrt kan tyckas men dom är vansinnigt goda. Frukost. Vi sätter upp fronterna på tältet också för mer stabilitet. Vid 10 går vi till turistbyrån och får info/karta över Celle/Winsen. Dom har inget om 7 steinhäuser. Handlar lite på Rewe, bl a 7 t-shirts till K för €9,99. Det är ett bra pris. Affären var större än vad vi trott och det fanns allt inkl dricka. Det finns en drickamarknad bredvid affären också. Är hemma igen strax före 11. Vädret är inte så vänligt men i förtältet är det ganska blåsfritt. På em kommer det lite regn. I en regnmätare skulle det knappt märkas, men det kommer skurar titt som tätt. Till middag blir det pulled pork, BBQ kryddad m stekt potatis. Det var gott! Det får bli ICAs nästa gång också. Flyttar in för nu sjunker tempen. Tittar på TV.

27/4

Upp 1/2 8. Köper bröd. Efter frukosten ringer jag Ryssbo. Knölarna på halsen växer och börjar ömma. Varför gör ingen något? Mår bra i övrigt. Åker ner på stan. Handlar en sopborste och 4 par sockar på KIK. Handlar div. på Lidl och sedan på Aldi. Lika fullt har vi glömt något när vi har kommit hem igen. Efter lunchen går vi till Rewe för att köpa mysbyxor till K (fanns som extrapris dom också). Men det blev inget av med det för det var bara fel färger i rätt storlek. Köper färsk, vit sparris, hollandaissås och tomater. Sitter ute i förtältet när regnet kommer och går. Vid 1/2 6 går jag till Gasthaus och beställer en portion pommes (€3). K börjar grilla korv. Å så gott det blev. Tittar på TV.

28/4

Upp 1/2 8. Nya tiden att vakna. Det har regnat ganska mycket. Efter frukosten tittar vi på TV och 2 st 'Gone Camping' på datorn. Det gick åt 1,3Gb. Äter varm macka till lunch. Sitter ute i förtältet tills K fixar middag. Pulled porkrest med potatis och tomat/gurka. Det blev gott. Sitter ute på sena em också. Det är så skönt.

29/4

Upp 20 i 8. 9 grader inne och 6 ute. Hutter. Frukost med vallmofralla (som vanligt). Vid 10 far vi mot Südwinsen och letar efter Edeka. Hittar den och handlar lite. Man kan inte leva utan att handla lite (varje dag). Tar ut €60 i en bankomat. 1/4 i 11 är vi hemma igen. K går & duschar för han känner sig frussen. Jag duschar efter lunchen. Sitter inne och tittar på TV. K fixar middag, panerad fisk m stekt potatis och remouladsås. Gott. Fisken från Edeka. Det rullar in lite husvagnar på campingen. Det är trevligt. Tittar på TV och Polis. Nattinatti 10.

30/4

Upp 20 i 8. 6 gr ute idag med. Inte skönt. Idag tänkte vi titta på Celle igen. Så efter frukosten åker vi iväg. Snurrar runt och letar p-plats men det tycks vara fullt överallt och klockan är bara 10! Visserligen är det Valborg idag men ändå. Åker hem igen, handlar lite till på Edeka. Efter lättlunch river vi sidorna och fronten på tältet för ev. snabbare torktid vid ev. regn. Blir hyfsat varmt på eftermiddagen trots avsaknaden av vindskydd. Uppåt 20 gr blir det. Till middag äter vi cevachip (?) med potatisgratäng. Det blev gott! Sitter ute till solnedgången. Det är så skönt. Tittar på TV och polis till 10.

1/5

Upp 20 i 8. Mulet idag med men varmare, hela 8 grader. Köper bröd. Idag har kiosken en vikarie. Kan det bero på att det är helgdag? Frallorna är annorlunda idag också, men lika goda. River resten av tätlet. Vi litar inte på vädermännen. Till lunch äter vi färsk vit sparris, kokt med hollandaissås (fr kartong). DET VAR GOTT! Varför har vi inte provat detta förut? Sitter ute i solen på em, ganska skönt vinden till trots. Till middag tar vi chickennuggets med ost och sesamfrön. Gott med sweet chilisås till. TV och sista polisen till 10.

2/5

Upp 20 i 8. Mulet. Vet inte temp eftersom den visar fel när den ligger i elintaget. Köper bröd av vikarien idag igen. Efter frukosten tar vi en tur till Celle igen. Vi tar hjälp av Navi att hitta till ställplatsen vi såg i tidningen. En nyanlagd i Celle. Kan vara intressant. Navi tar oss en annan väg än jag hade tänkt, då fick vi se annat av Celle. Vi hittar iaf till ställplatsen. Det ser väl halvtrevligt ut men vi gillar inte att man kan reservera plats. 5 platser upptagna pg a det. Det finns alla tömningar och toa. Hem igen. Handlar lite på Lidl, bl a en grensax för €9,99 (den gamla är trasig). Till middag äter vi cevachip (Lidls) och potatisgratängrest. Gott idag med. Regnar på em. TV och Columbo till 10.

3/5

Upp 1/4 i 8. Solsken! Köper bröd av vikarien. Han kanske är fast anställd nu. Efter frukosten åker vi och handlar vin/sprit och mat på Edeka och Aldi. Man får inte vara partisk. 1/2 11 är vi hemma igen. Kollar kontot och det ser bra ut. Tittar på TV tills K fixar middag. Stekt fisk med potatismos och kålsallad. Gott!. Mer TV till 10- 1/2 11.

4/5

Upp 1/2 8. Frukost. Ringer Ryssbo vid 9. Mår bra efter omständigheterna. Hade tänkt gå till stan idag men trots solskenet så är det inte skönt ute. Vinden kommer från NV! Tittar på TV till middagstid, stekt grillkorv med stekt potatis. Mer TV och tidig kväll.

5/5 Winsen/Aller -> Dömitz

Upp 1/4 i 8. Solsken och frost! Köper bröd. Det blev billigt, 4 st för €1,20. Vikarien är inte så bra på att räkna och gav fel växel tillbaka. Efter frukosten packar vi ihop och checkar ut 20 i 10. Campingvärden nästan svimmar när hon ser vår elförbrukning. Slutnotan blev €203, 69kW över de som ingår. Det har varit kallt om nätterna och pumpen till gasolvärmen kan väcka döda. Därför har vi förbrukat mycket el. Men 10 dagar för €203 är inte dyrt ändå. Blomman vi vann på lotteriet är något frostskadad. Vi får se om den överlever. 5 i 10 lämnar vi Winsen för den här gången. 1/4 i 12 är vi framme i Dömitz. Vi har knappt hunnit ställa upp förrän Hafenmeister kommer och säger att vi tar för lite plats. Det är inte ofta man för höra det. Betalar för 2 dagar, €30. Får inget kvitto. Tar varsin fralla till lunch. Går en promis och kollar in "nya" servicebyggnaden. 4 wc/dusch, 4 diskplatser och 3 wc/pissoarer. Bra och snyggt. Fortsätter ut till "Hafenzentrum". Pizzerian är kvar så i kväll tar vi pizza till middag. Det är varmt i solen men o så kallt i skuggan. Ställplatsen fylls på framåt em med bl a en husvagn och 4 husbilar med gummibåtar på släp. Alla tycks känna varandra. Vid 4 går vi till pizzeria Mezopotamien och beställer samma som sist, dvs Hawaiipizza och Kebappizza, €14. Dom är mindre i storlek än hemmavid. Äter dom i husvagnen men dom smakar inte så mycket. Ställer in blomman i kofferten för det ska tydligen bli kallt i natt med. Tidig kväll.
Hemsida: http://www.wwz-doemitz.de/
Dagens etapp: 12,2 mil

6/5 Dömitz -> Lübeck

Upp 1/4 ö 7. GRATTIS till KENT. Det är solsken och hela 8 grader inne. Utetempen visar ---. Troligtvis batterislut. Frukost. Har stoppat i €1 i elapparaten och kör nu på 2kW för att få upp värmen. Tar slut 1/4 ö 8. K säger att blomman klarade inte natten så den får stå kvar på vår plats. Vi har ju betalt för två dygn! 1/2 9 är det Bye Bye. Får köra umleitung strax efter Dömitz ända till strax väster om Ludwigslust. Snabbhandlar utanför Boizenburg på Aldi bland "miljoner" andra pensionärer. 10 åker vi vidare. Hamnar i "stau" på B207 vid 11. Hör på radion att det är en kycklingtransport som vält, med 1000-tals kycklingar. Bärgning pågår. Nästa uppdatering säger att det är på motorvägsavfarten som olyckan hänt och det är släpet som har vält. Mellan Elmenhorst och Talkau står vi. Några tjejer kommer förbi och säger att vägen är stängd till kl 14. VAD!? Strax efter på radion säger dom "flera timmar". Värsta STAU någonsin för oss. Äter restpizza till lunch i bilen vid 1/2 1. En karl kommer förbi 20 i 2 och säger att senast 3 ska allt vara klart. Strax före 3 berättar chauffören framför oss att vi kan vända lite längre fram efter den blå containern. K går och kollar och säger att det går, men nu har vi ju stått här så länge så vi blir kvar. Strax före 4 får vi äntligen åka och vi ser var släpet varit av. Inte alls på motorvägen utan på B207:an. 5 i 5 har vi tagit plats på Schönböcken. Tar det lite lugnt innan vi värmer på lasagnen. Vi åt lasagne för 1 år sedan också. Det var här då också. K döper vagnen till Frida, för det är så fridfullt i den. Får in en massa TV-kanaler. Tittar på en del. Nattinatti 1/2 10.
Hemsida: www.camping-luebeck.de
Dagens etapp: 16,2 mil

7/5

Upp 8. Solsken och hela 5 gr. Köper frallor i kiosken. Samma tråkiga som förra året och samma pris €0,30/st. Efter frukosten åker vi ut på stan, först till Sky som tydligen ska bli en Rewe och sedan till Lidl. Handlar lite på båda ställena. Kollar kontot när vi är tillbaka. Det krymper. Äter wienerkorv m bröd till lunch. Vi duschar båda två på eftermiddagen. Tittar på TV. K fixar middagen, falukorv, lök och stekt potatis. Det blev bra till slut. Spisen är lite slö om man så säger. Kan inte påminna mig om att det var så i december. Tittar på TV och en Bond. Nattinatti 1/2 10. Det har kommit en hel del campinggäster.

8/5

Upp 1/2 8. Solsken. Frukost. Vid 1/2 10 åker vi till CittiPark. Kollar in Rappelkiste men dom hade nog inget RC-flyg. Handlar lite på Citti, 2 dunkar, 1 fl sprit, mat och tidning. Tankar på Shell för €70. Hemma igen vid 11. Till lunch tar vi varm macka. Det flödar i vagnar och bilar på em. Äter fläskkotlett & sallad till middag. Det blev bra. Checkar ut, det måste man göra dagen före avresa numera. Regn kommer. Det som varit så skönt på em! Tittar på TV. Tidig kväll.

9/5 Lübeck -> Burg auf Fehmarn

Upp 1/2 8. Det har regnat ordentligt under natten. Köper dock bröd i solsken. Efter frukost diskas det och packas ihop. 1/2 10 lämnar vi campingen. 1/4 ö 11 står vi på plats hos Hintz. Kommit in via nya bomsystemet. Frau Hintz kommer och pratar med oss. Det är så bra väder att vi sitter ute en stund. Går en sväng till Sky. Där pågår ombyggnad. Handlar lite. Kollar på TV när vi ser Åke och Kia köra in. Nu igen! Vi såg dom på julmarknadsresan också. Sätter oss ute en stund när Kia kommer förbi och säger Hej och sedan Haga? Japp det stämmer. Samtalar en stund sedn går dom ut på stan. Det ser ut att bli åska så vi flyttar in igen. Äter kycklingcurry till middag. Det var gott. Tittar på TV och "Citronträd & motorolja". K hjälper Åke in på toa dvs K betalar €0,50. Bjuder in dom på whisky. Dom kommer in och blir kvar i 1 timme typ. Nattinatti vid 10.
Wohnmobilstellplatz Hintz har ingen egen hemsida.
Hemsida företag: www.hwh-hintz.de
Dagens etapp: 9,5 mil

10/5

Upp 1/2 8. Bakar bröd. Frukost. Vid 9 åker vi ut. Nu vet vi hur betalstationen fungerar. Handlar för €150 på Nielsen, €12 hos Aldi och €50 på Lidl. Det var extrapris på Margot. Efter 1 timma är vi tillbaka. Tar ny biljett. Ställplatsen avfolkas lite grann. Kommer ett par regnskurar på em. Duschar båda två. Det var skönt. Strax efter 3 går vi till Dönerkiosken utanför Sky och köper 2 Dönerteller för €7,50/st. Kalvkött, pommes, sallad, tsatsiki och starka såsen. Det var väldigt mycket mat och gott. Det gör vi nog om någongång. Det kommer in en hel del bilar men det blir inte fullt.

11/5

Upp 20 i 8. Solsken och 7,5 gr. Frukost. Ringer Ryssbo. Han har varit på Gammaröntgen. Vad gör dom med den gamle mannen? Går en promis till Altstadt och Edeka. Köper fisk, ägg och vin. I förbutiken 2 vallmofralla. Vinden är kall, nästan mössdags (vi har dom med). Pratar med grannen som är från Vimmerby. Liten värld eller hur. Till lunch macka med yoghurt. K tömmer lungan och sätter på speglarna på bilen. Vid 4 lagar K middag, panerad fisk och stekt potatis och restsallad. Gott. Tittar på TV. Kommer in några bilar på kvällen. K lägger sig tidigt. Jag provar ställplatsens WiFi som är gratis och spelar lite på fb. Nattinatti 1/2 10.

12/5 Burg auf Fehmarn -> Jarplund

Upp 1/2 8. Solsken och 7 gr ute. 10 gr inne, lite lagom svalt. Packar ihop efter frukosten. Checkar ut i nya apparaten, €30/2. Vart to kurtaxan vägen? Och turistskatten? Inte kom det på kvittot iaf. 9 åker vi. Bettan varnar för glödlampsfel på släpet. K stannar och kollar och fixar. 1/4 ö 12 har vi ställ upp på plats C9 i Jarplund. Hittade hela vägen, den nya vi hittade; -> Kiel -> Eckenförde -> Kappeln -> Flensburg. K har en vass sten i skon (utifrån och in) som gjort sår i hälen. Plåster på. Senare slår han i pannan i ett vidöppet fönster. Plåster på där också. Sitter ute en stund i skugga och det är faktiskt ganska skönt. 1/4 i 5 äter vi middag, Jägerbällchen m potatis. Gott. Tittar på TV och en Bond.
Dagens etapp: 18,4 mil

13/5

Upp 1/2 8. Solsken. Köper vallmofranska på Edeka. Endast kontant och kontaktlöst. Vad menas med det sista? Vid 10 åker vi ut och tankar. Vi hittar inte Aralmacken så vi tar Shell istället, €1,529/l, bra pris i Euro men pest i SEK. Köper Adacs Camping och ställplatskarta också, €25. Hittar rätt väg tillbaka till campingen. Handlar lite på Edeka. Betalar med kort men inte genom att stoppa i det i apparaten. Lägg det ovanpå bara. Jaha och det fungerade. Sitter ute i solskenet fram till lunch som blir mackor (för vilken gång i ordningen vet jag inte). Undrar om man gått upp något i vikt pg a alla mackor. På eftermiddagen duschar vi båda två, K i handikappduschen. Den var het sa han. Ja jag vet, den på damernas är likadan. Jag tar en vanlig kur. Vid 3 går vi och frågar om utcheckning. OK, hon läser av och kopplar om till ett annat uttag. Handlar lite till på Edeka. Betalar campingräkningen €52,60/2 med Visa. Till middag fiskrest och stekpotatisrest och vitkålssallad. Det blev gott! Det kommer lite nya gäster.

14/5 Jarplund -> Ullared

Upp 7. Mobilen väcker 7.25. Förbereder frukost. Går till affären och köper fralla. Frukost. Packar ihop det sista. Färdig att fara 1/2 9. Vi får inte köra ner på A7 mot DK! Hittar en annan väg och så upp på B200 mot DK. Det gick galant. Tullkontrollen blev en liten vink. Hej, hej. Stannar på en rastplats sö om Århus för vi är alldeles för tidiga. Äter en äggmacka. Strax efter 11 fortsätter vi, vi misstänker att tradarna blir sura om vi tar upp plats. Åker förbi Århus på motorvägen, mot Randers där tar vi in på väg 16 mot Grenå. Allt för att få tiden att gå. Kommer fram till hamnen 20 i 12 och det är kö till incheckningen. 12.36 står vi i spår 12. 20 i 1 börjar pålastningen. 5 i 2 kör vi ombord. Tar plats lite här och där. Vid 4 äter vi varsin köttbullsmacka med kaffe till. Bara 166:-! Kommer till kaj i tid. I land senare, 19.00. 20 i 8 kör vi in på ställplatsen i Ullared. Vid 8 tänker jag betala men apparaten är trasig. Personal tar reg nr och säger att vi ska betala i camp. receptionen i morgon. Detta gör att K går i taket och skäller i 1/2 timma säkert (på mig). Vi får in alla TV-kanaler man kan. Va!? Fantastiskt, det har inte hänt här tidigare. Tittar på TV i ett par timmar.
Hemsida: https://www.gekas.se/bo/stallplats/
Dagens etapp: 31,3 mil

15/5 Ullared -> Mörlunda

Upp 6. 6,5 gr inne! Fy f-n. Solsken. Frukost. Vid 7 åker vi till camp. receptionen och betalar 100:-. Tankar på Q-Star i Ätran, 16,49/l. BLÄÄÄ. 606,67 för 36,79 liter. 1/4 ö 10 kör vi in på tomten.
Dagens etapp: 23,0 mil

Totalt körda mil: 215,8

Det mesta har fungerat bra. Vädret har varit skruttit kan man väl säga. Tur att vi hade tältet några dagar.

Testresa med Laura

5/6 1/4 över 8 lämnar vi ett soligt och varmt (18 gr) Mörlunda för färd mot solen och vindarnas ö, dvs Öland. Våra testresor brukar visst gå hit så varför ändra på ett vinnande koncept. 20 ö 10 står vi på ställplatsen i Köpingsvik, också det en vana. Vi är 3 husbilar här nu. Nu kan man Swisha betalningen eller betala i betalstationen. Om man inte gör varkendera så kommer personal och tar betalt. Man slipper inte undan. Går och handlar lunch och middag på ICA. Melissas tycks inte ha öppnat för säsongen. Betalar med Swish för 1 dygn = 150SEK m el. Sitter ute och njuter av vädret, ca 25 gr i skuggan. Äter köttbullmacka med rödbetssallad till middag. Det finns ingen diskmöjlighet här på ställplatsen så man vill inte få så mycket disk. Gott var det iaf. Senare går vi och köper varsin glass, tidning och ostbågar. Försöker sätta igång DVD:n. Den bara vägrar. Tittar på TV. Tidig kväll.

6/6 Upp 1/2 7. Vi är 9 husbilar här nu. Förbereder frukost, dvs matar kaffebryggaren och lägger äggen i kastrullen med vatten. Går till kondiset vid 8. Det är kö till dörren! Snacka om poppis ställe. 2 frallor, 18:-. Frukost med nästan världens godaste vallmofranska. Går en långpromenad genom två campingar. Handlar lite idag med. Det kommer och åker bilar till platsen. Till middag blir det pizza från Ica. Sitter ute en bra stund på kvällen.

7/6 Upp 20 i 8. Förbereder frukosten idag med. Idag är det kö utanför kondiset, ner på serveringsytan. Vid 10 går vi till ICA och köper lite uteblommor. Dom har ett mycket bättre sortiment av växter här än hemma och framförallt fräschare. Vid 11 handlar vi mat, sedan blir det lättlunch. Sitter ute och njuter till middagen som blir köttbullar och makaroner. Pratar med grannar som är från Vimmerby. Tittar på TV.

8/6 Upp 1/2 8. Återigen solsken. Efter frukost och vallmofranska, packar vi ihop och lämnar ställplatsen vid 9. Tankar på OKQ8 minipris, 15,39/l hyfsat billigt för årstiden. Handlar på vår ICA och står åter på tomten 10 i 11.

Det har varit en trevlig helg med Laura, men vi måste nog köpa en ny bilstereo/DVD.

Kommande "planerade" resor

Erfarenheter från året:

Tillbaka till början