Till startsidan

Till startsidan

2018

Vårresa med Bettan Blå och Namnlös

En liten tripp till Tyskland med våra blå vänner.

Vi bokade färjebiljett redan i februari, Varberg->Grenå (enkel). Avresa 26 april kl. 07.00. 13 april bokar vi om till avresa 24 april. Det drar verkligen i campingtarmen.

20/4 Mörlunda -> Bua Hamn

Som sagt, det drar i campingtarmen så vi far hemifrån alldeles för tidigt. Det är soligt och varmt när vi lämnar Mörlunda vid 8. SMHI har lovat att dagens temperatur ska bli den högsta hitills i år. Vi får väl se. 10 i 12 står vi ruta 7 på ställplatsen i Bua Hamn. Betalar för 4 nätter. På eftermiddagen rulla det in en hel del husbilar. Solen skiner men det blåser. Sitter ute och pratar med grannen i Kabehusbil som har problem, hela eftermiddagen. Har ingen aning om det blev den varmaste dagen.
Hemsida: www.batfjordenshamn.se
Dagens etapp: 27,5 mil

21/4

Upp strax efter 7. Solen skiner idag med men det är bara 9 grader. Vid 10 åker vi till Varberg och tankar och handlar lite på Coop. Till lunch äter vi kokt tjock grillkorv. Riktigt god faktiskt. Försöker sitta ute men det blåser förmycket (vi är ju på västkusten). Tittar på en del TV.

22/4

Upp strax före 8!! 7 grader och mulet. Kollar en stund på TV innan vi går till ICA och handlar middagsmat. En hel del husbilar lämnar ställplatsen. Vi får se om vi blir ensamma till kvällen. Sitter inne mest på eftermiddagen pg a låg temp ute. Vi blir inte ensamma. TV-kanaler bara försvinner så det blir en tidig kväll.

23/4

Upp 1/4 ö 7. Det har varit för varmt i vagnen i natt också. Mullrar ute. Till frukost blixtrar det också. Regnet kommer som efterrätt. K tömmer toa och fyller en kanna vatten. Knäcker ryggen på något vis. Inte bra. Vilar fram till lunch, men det blir inte bättre. På eftermiddagen duschar vi och Ks rygg mår lite bättre av varmvattnet. Det kostar 10SEK att duscha. Till middag äter vi pulled pork med potatis. Tyvärr så är Tulips variant god. Kollar på TV. Hyfsat tidig kväll.

24/4 Bua Hamn -> Jarplund

Upp vid 5. Lite tidigare än mobilklockan. Lämnar Bua 20 i 6. 5 ö 6 står vi i spår 3 på kajen. 20 i 7 får vi köra ombord. 20 ö 7 får vi äta frukost i en närmast tom matsal. Lika bra som senast vi åkte med den här färjan. Kollar på TV här och där. Strax före halv 12 får vi komma in på bildäck. Å strax efter det kör vi iland i en mulet Grenå. Mot Tyskland! Äter varsin banan till "lunch". 5 ö 1/2 3 kör vi in i Tyskland. Lite bättre väder. Det har blåst från höger hela vägen ner genom Danmark. Vid 3 har vi fått plats C4 på campingen i Jarplund. En ny bekantskap för oss. Campingen har ett stort servicehus med många toaletter. Det finns också separata husbilsplatser som vi nog ska prova nästa gång vi kommer hit. Går en vända på byn. Hittar Sparbanken, tar ut €150 för framtida bruk. Slinker in på Edeka som ligger granne med campingen. Köper äpplen och yoghurt bl a. Äter köttbullsmacka med rödbetssallad till middag, så var dom bullarna slut. Kollar på X antal TV kanaler inkl danska (som visar svenska TV program) innan vi lägger oss vid 1/2 10.
Hemsida: http://www.campingplatz-jarplund.de
Dagens etapp: 25,4 mil

25/4

Regnar mest hela natten. Upp 1/2 8. Gräsmattan utanför vagnen är en sjö. Efter frukosten åker vi ut på stan. Tankar 50 liter på Shell! Det blåste alldeles för mycket igår. Handlar lite på Lidl också. Hemma igen vid 20 i 10. Kollar på TV. På em går vi till Edeka och köper bröd. Checkar ut på hemvägen, €23,50/dygn inkl allt (inte WiFi). Liite dyrt kan tyckas. Det är väl inte säsong redan? Till middag stekt potatis med kalvfärshamburgare. Det var GOTT! Fortsätter med TV-tittande och tidig kväll.

26/4 Jarplund -> Garlstorf

Upp 10 i 8. Solsken! 1/4 i 9 far vi. Massiva köer efter Hamburg i motsatt riktning. Där hade vi tur. 20 ö 11 har vi hittat till campingen utanför Garlstorf. Den här campingen är också ny för oss. Servicehuset är stort här också, men hälften är avstängt pg a lågsäsongen. Tar oss en plats eftersom det inte finns någon campingvärd just nu. Regnar av och till. Äter varmkorv till lunch. Kollar på TV. Alla kanaler. Duschar utan peng/polett. Skönt. Till middag blir det köttbullar med stekt potatis. Helt OK. Vid 5 går vi och betalar med ACSI kort = €17. Enligt boken skulle campingen inte acceptera kort men det gjorde den. Köper en dekal också (kontant).
Hemsida: www.freizeitcamp-nordheide.de
Dagens etapp: 19,9 mil

27/4 Garlstorf -> Winsen/Aller

Upp 1/4 ö 7. 6 grader ute (!) men varmt och skönt inne. Solen skiner iaf. Efter frukost 20 ö 8 är vi klara för avfärd. Vi fick nyckel till bommen igår eftersom vi skulle åka så tidigt (dom öppnar 9.30). Stannar i Bispingen och handlar vin på Lidl. 10 kör vi in på campingen i Winsen/Aller. Damen i receptionen känner igen oss. Va'?! Får plats 69. 2 sv Rapido står i närheten och bredvid oss en norsk husbil. Tar ut markisen, ut med bord och stolar. Nu campar vi! Blir lite väl kyligt på em så vi flyttar in. Efter ett tag flyttar vi ut igen. Solen kommer och det blir så skönt. Till middag blir det grillspett från Lidl. Goda men torra. Vi kanske skulle köpt de marinerade istället för neutrala. Kollar på TV och ett par Snokar.
Hemsida: www.campingplatz-winsen.de
Dagens etapp: 6,8 mil

28/4

Upp 1/2 8. Solen skiner på termometern så vi vet inte hur varmt/kallt det är ute. Inne har vi bara 12 gr, men vi har sovit bra. Hämtar beställda bröd vid 8. Vid 9 tar vi bilen till stan. På vägen dit ser vi en möjlig genväg att gå vid ett senare tillfälle. Parkerar utefter huvudvägen och promenerar sedan lite. I Winsen finns Rewe med separat drickamarknad, Lidl och Aldi. Charkuterist, slaktare, ett par bagare och cafeér. Parkerar om bilen till Rewes parkering. Handlar vin på deras drickamarknad. På eftermiddagen sitter vi ute en stund då de norska grannarna Unni och Björn kommer och vi sitter och utbyter erfarenheter. De ingår i ett sällskap på 15 husbilar som ska åka till Berlin på träff. Alla har inte kommit ännu. Till middag äter K överbliven pulled pork och jag 2 vårrullar. Gott. Vid 6 är det 20 gr ute!! Synd att vinden tar ner tempen. Sitter ute till 7 sedan blir det TV till sängdags.

29/4

Upp 1/4 i 8. Solsken (och blåst) idag med. 15 gr inne. Hämtar bröden jag beställde igår. Behöver inte säga vem jag är. Nu vet campingvärden vad jag heter också. Tar en promis till stan vid 1/2 11. Först tar vi bron över floden Aller tills vi upptäcker att det är åt fel håll. Kollar runt lite till. 45 min senare är vi hemma igen. K är inte bra i ryggen än. Sitter ute och njuter ända till 5 då börjar med middag. Chicken nuggets m ost. Det blev gott med sallad och tomat. Vid 6 börjar det regna lite och tempen är 21 gr. Helt otroligt. Regnet avtar snart.

30/4

Det kommer ett par regnskurar under natten. Upp vid 8. 15 gr och mulet. Köper bröd. Ingen presentation idag heller. Ny design på bröden idag. Efter frukosten åker vi på utflykt till Celle. Hittar parkering nära Altstadt, €0,30/30 min. Betalar €1 och så promenerar vi runt. Vi vet inte riktigt vad vi ska titta på men vi ser en väldans massa fackverkshus. Handlar bl a skor till K på vägen hem. J får en BH för €2. Handlar mer på Lidl i Winsen. Är hemma vid 12. Igår försökte jag boka plats 56 på Rote Schleuse. Idag kom svaret att den var upptagen. Fick förslag på plats 53. Nej tack. Nytt förslag tack. Äter oxfilé med potatisgratäng till middag. GOOTT! Rote kommer tillbaka med plats 41. Den accepterar vi. Solen kommer på em. TV som vanligt.

1/5

Vid 3 väcks vi av blåst. Markisen studsar och far. Vid 5 ger vi upp sovförsöken och går upp och tar in markisen. Nu blev det lugnare, men blåsten fortsätter. Upp igen vid 8. Köper bröd. 8 gr ute och det blåser kuling. Tittar på TV och fryser. Till middag äter vi stekt falukorv med stuvade morötter. Det var gott. Blåsten lugnar ner sig på sena eftermiddagen. Tittar på TV och ett par Snokar.

2/5

Upp vid 8. Solsken och inte så mycket vind. Frukostbröd som vanligt. Tar varsin välbehövlig dusch. Det var skönt. K hjälper en granne i Volvo att starta den. Åker och handlar lite på Lidl. Norrmännen har farit, alla 13 som kommit. När solen är framme är det riktigt varmt. Till middag äter vi köttbullar med stuvade makaroner. Kollar på TV och ett par Snokar.

3/5 Winsen/Aller -> Lüneburg

Upp 8. Solsken. Efter frukosten (med vallmofranska förstås) packar vi ihop. Checkar ut 1/4 ö 9, €102 för 6 dgr = €17/dygn inkl. dusch och el. Bra pris. 5 i 1/2 10 lämnar vi Winsen. Strax efter 11 har vi tagit plats 41 som vår på Rote Schleuse. Det är inte ofta vi står på tvärn på en campingtomt. Tar ut markisen. Sitter ute och halvfryser pg a vinden. Vid 5 går vi till restaurangen och äter middag, 2 pizza + 2 öl, €23~. 1/2 7 är vi hemma igen. Tittar på TV och Snokar.
Hemsida: www.camproteschleuse.de
Dagens etapp: 8,3 mil

4/5

Upp vid 8. Svalt och solsken. Köper bröd (vallmo). Efter frukosten åker vi till Lidl i Lüneburg och handlar för €42, smör, bröd, ost osv. Till lunch tar vi ägg och bacon. Sitt ute och fryser och njuter beroende på blåst eller inte. Till middag tar vi resterande chicken nuggets med stekt potatis och sweet chilisås. K var kocken.

5/5

Upp vid 8. Svalt och solsken idag med. Köper 4 bröd för imorgon säljs det inga bröd (söndag). Ringer Ryssbo och grannen. Alla mår bra. Till middag blir det kalvfärshamburgare m stekt potatis och lök. GOTT! K kockar till det igen. Tidig kväll

6/5 Lüneburg -> Lübeck

Upp 8. Grattis Kent! Solsken, idag blir det nog varmt. Checkar ut 9, €80,46/3 dgr. Lüneburg har infört skatt på bäddar €2,48/2. Kommer iväg 5 ö 9. Det var kö vid utcheckningen. Vid 11 har vi tagit plats på mitten på Schönböckens camping. Det är 22 gr. Tar de 2 sista vårrullarna till lunch. Sitter ute under markisen och bara njuter. K duschar. Köper 2 strutglassar till "efterrätt". Där ju födelsedag idag. Herr Wolf cyklar förbi och hälsar och undrar om husbilen. Sitter ute och njuter till det är middagsdags. Då äter vi Aldi lasagne. God som vanligt. Tittar på TV och Snok. Ingen har ringt och grattat Kent.
Hemsida: www.camping-luebeck.de
Dagens etapp: 9,8 mil

7/5

Upp 1/2 8. Solsken, 18 grader på termometern men det är i solen. Köper bröd. Efter frukosten åker vi till Citti och handlar för €124, Plaza €28 och Lidl €53. Ringer till Lill och ber henne ringa tillbaka. Sitter ute hela eftermiddagen. Till middag schnitzel på gris och stekt potatis + grön sparris.

8/5

Upp vid 8 som vanligt. Samma underbara väder som de senaste 2 dagarna. Efter frukosten åker vi till Aldi och köper hushållspapper, Lasagne, vin och ägg. Sitter ute och njuter idag med. Duschar båda två. Sitter ute av och till. Tar in markisen pg a vindbyarna och så sätter vi oss bakom vagnen i skuggan och i lä. Till middag blir det kokkorv med mos och vitkålssallad. När jag diskar kommer caravanare som kollat vårt nummer och funnit att dom visste vilka vi var. De är Barbro och Hasse från Skåne som tillhör Halland. Kul. Sitter hos dom en stund och ljuger lite som vi brukar säga. K lägger sig vid 9. Jag lägger mig 10.

9/5 Lübeck -> Burg auf Fehmarn

Upp 1/2 8. Sol idag med! Köper bröd. Efter frukost packar vi ihop. Checkar ut €73,50/3 inkl 3 duschpolletter. 1/4 i 9 åker vi. 1/4 ö 10 har vi parkerat hos Hintz. Betalar hos firman eftersom vi inte har mynt så det räcker. Fru Hintz blir så glad så när man kommer. Går till Sky och handlar lite mat och sprit. Gör vi inget annat än handlar? Tankat har vi gjort hos Aral i Grossenbrode (1,399/l). Ganska bra pris. Sitter ute och njuter av vädret men inte av omgivningarna som nu är en stor arbetsplats. Till middag tar vi en burk morotssoppa med fläskköttbullar och potatis. Gott faktiskt. Pratar med ett annat svenskt par här. Det byggs toa och dusch på ställplatsen. Perfekt. Ska vara klart i sommar. Tittar på TV. Tidig kväll.
Wohnmobilstellplatz Hintz har ingen egen hemsida.
Hemsida företag: www.hwh-hintz.de
Dagens etapp: 8,8 mil

10/5 Burg aF -> Bromölla

Upp före mobilen. Sätter på den förpreppade frukosten. 1/4 ö 7 lämnar vi ställplatsen i solsken. Får betala €40 extra för biljetten för jag har beställt fel biljett. Kommer med 7.45-färjan. Passkontroll i Danmark 1/4 i 9. 10 i 11 står vi i kö till betalstationen för Öresundsbron. 11 är vi igenom och inget pip nu heller. Passkontrollanten hälsar oss välkomna hem utan att titta på passen. Det var väl trevligt. Vid 1 har vi tagit plats 27 (på tvärn) på Bromölla camping. Det nya sättet att checka in med mobilen fungerade inte. Receptionen visste inte varför, men vi är kända så vi fick åka in ändå. Äter bacon och ägg till sen lunch. Sitter ute i skuggan på baksidan av vagnen. Pratar med granne i husbil som också är från Småland (Emmaboda). Han kände till Ks kusin Bo-Eddie. Vi har faktiskt 23 gr vid 5 på eftermiddagen. Helt fantastiskt. Tittar på TV.
Hemsida: bromollacamping.se
Dagens etapp: 32,0 mil

11/5 Bromölla -> Mörlunda

Vid midnatt börjar det åska. Vet inte hur länge det håller på. Vandrar liksom runt sjön ett par varv. Upp vid 7. Frukost och så packar vi ihop. Checkar ut 8. Lämnar campingen 10 över. Handlar på ICA Maxi. Tankar på OKQ8, 15,61/liter. USCH! 5 ö 12 är vi hemma igen i vårt lilla hem.
Dagens etapp: 25,9 mil

Totalt körda mil: 183

Testtripp

7 juni. Vid 1/2 11 åker vi mot Vimmerby för Laura ska besiktigas. 10 ö 11 har vi checkat in. Vi har tid 11.30. Vi får se om vi kommer in tidigare. 10 i 12 kommer vi in pg a besiktning av en KLT-buss. 10 ö 12 är vi på väg igen UA! Stannar till 20 ö 1 på OKQ8 i Mönsterås. Köper batteri till husbilsfjärren och en Brie/salamibaguett. Utnyttjar de värdecheckar vi har. Vi glömmer bort dom annars. 20 i 3 står vi på plats i Köpingsvik. Solen och vindarnas ö förnekar sig inte. Solen vräker ner och vinden viner men den är inte kall. Går till ICA och handlar lite och tar ut 500SEK till ställplatsavgiften. Äter mackan till väldigt sen lunch. Sitter ute och njuter en bra stund. Framåt kvällen kommer chefen och tar betalt för 3 nätter = 390SEK. Tittar på TV och lägger oss tidigt.

8 juni. Upp 8. Köper fröfrallor på kondiset, 17SEK/2. Samma som förra året. Frukost. Det är redan varmt. Tar en promis genom två campingar vid Kalmarsund. De är inte fullbelagda än. Kokkorv till lunch och till efterrätt Öländska jordgubbar med grädde. Det var gott! Går ett par promenader till genom samhället. Sitter ute också i blåsten. Halva styrkan mot igår men det märks inte. Kent kockar till det vid 6 och får till en jättegod biff med lök och stekt potatis. Går till ICA och köper varsin glass till efterrätt. Bokar färjebiljett till sensommarens äventyr. t.o.r. Varberg-Grenå inkl frukost en väg 1619SEK. Billigaste resan på länge. Tittar på TV och det fladdrar till ibland. Man kan ju undra varför. Tidig kväll.

9 juni. Kyrkan väcker 8. Köper fröfralla idag med men idag kostar dom 18SEK/2. De säljs på vikt så det kan ju diffa. Solsken idag med. Frukost. Går och handlar (idag igen) mat och blommor. Kokkorv till lunch. Till middag blir det Melisas hamburgare. Alltid lika gott och kocken alltid lika glad. TV-tittande och tidig kväll.

10 juni. Upp efter 8! Ingen kyrkväckning på en söndag?! Köper bröd och äter frukost. 10 i 9 lämnar vi ställplatsen. Hämtar ut den beställda förtält/markismattan på ICA. 1/4 i 11 är vi hemma igen. Allt har fungerat som vi har provat. Värmen har inte behövts så den vet vi inget om.

Totalt körda mil: 36,5

Midsommar (?)

Tis 19 juni. Strax efter 11 hämtar vi ut pengar i vår lokala uttagsautomat och så far vi till Öland. Meningen var att vi skulle fara imorgon men restarmen är stark. Strax efter 12 stannar vi till på Köpstaden och handlar lite på apoteket. Vid 1 har vi tagit plats på Grönhögens ställplats i hamnen, fast det finns inte ställplatsskylt längre bara en skylt som berättar att det är avgift i hamnen. Det står några tyskar och svenskar här. Hamnkaptenen vill gärna att vi ska Swisha in betalningen. Försöker ansluta oss till Swish med misslyckas. Äter tyska Jägerbällschen och burkpotatis till tidig middag vid 3. Strax före 6 kommer hamnkapten och tar betalt, 150:-/dygn inkl. allt. Hjälper tyska grannar (Leipzig kom dom ifrån) att ta selfie med sundet i bakgrunden. Får 2 miniflaskor med dricka som tack. Molnen lättar med vinden håller i sig. Tittar på alla möjliga kanaler på TV:n. Hyfsat tidig kväll.

Ons 20 juni. Upp 1/4 i 8. Frukost. Solsken och blåsigt (idag med). 20 i 9 lämnar vi Grönhögen och 10 i 10 står vi på plats i Köpingsvik och vi är inte ensamma. Rosanders från Oskarshamn är här. Dom har vi inte sett sedan Portugal. Handlar potatisgratäng och grillkorv. Till lunch blir det varsin varm macka. Går en runda på Sportrean. Köper en klänning till mig, 129:-. Går in på Sommarfyndet på vägen tillbaka. K får Foppatofflor utan hål i kanten, 69:-. Det var ett bra pris. Sitter ute mest hela tiden trots blåsten. Till middag blir det gratängen med grillkorv. Tittar på TV. "Sonen" kommer och tar betalt, 150:-/dygn. Varför då? Det kostade ju 130 för 2 veckor sedan.

Tor 21 juni. Upp vid 8. Kyrkklockeväckning. Det har regnat då och då under natten. Köper fröfralla 17:-/2 st. Frukost. Tar en promis genom 1 camping. Det är inget sommarväder idag. Till lunch äter K rostbiff med potatissallad och jag äter grillkorv med bröd. Sitter inne för det regnar av och till. Kollar på TV, VM-fotboll. Danmark-Australien 1-1. Köper hamburgare på Melissas. Gott som vanligt. Mera fotboll. Frankrige-Peru 1-0. Inte rättvist. Tittar in på matchen Argentina-Kroatien i reklamavbrotten i NCIS. 0-3 till Kroatien. Vad är det med Argentina?

Fre 22 juni. K upp tidigt, jag med kyrkklockan. Vi har 13,5 grad inne. Konditoriet är väldigt populärt så här års så det är kö in och till kassan. En man köpte frallor för 375:-!! Mina 2 kostar 17:-. Frukost. K tycker att vi ska åka hem och då gör vi det. Handlar det sista på ICA och så lämnar vi Köpingsvik 1/4 ö 9. 11 kör vi in på tomten.

Totalt körda mil: 35,9

I väntan på semester...

19 juli. Vid 8 lämnar vi ett mulet men varmt Mörlunda för färd mot västkust. I Rolfstorp stannar vi till och köper tidning, chips och dip. 10 ö 12 står vi på plats 6 i Bua Hamn. Inte många platser lediga. Betalar för 1 natt pg a att föregående kund misslyckats med betalningen. Sitter ute och njuter i det "svala" vädret (jmf med hemma). Äter grillad ICA Bratwurst till middag, K med potatissallad och jag med bröd. Gott! Pratar med grannar både svenska och norska. Till kvällen är det fullt här, även bakom sjöbodarna. Får nästan in alla kanaler på TV:n. Tidig kväll.

20 juli. Upp strax för 8. Solsken och 20 gr. Ljuvligt. Efter frukosten byter vi plats till 22. Nu har vi havsutsikt. Går till ICA och handlar mat, fiskgratäng och kebabspett, ägg och diverse. Är hemma i "bastun" igen 1/4 ö 10. Äter ägg- och kaviarmacka på grekiskt lantbröd till lunch. Idén var bra men brödet var inte färdiggräddat. Kebabspetten åker in i frysen. Sitt ute resten av em och kollar på livet. Köper ny biljett för 2 dygn. 1/2 5 äter vi fiskgratäng med lantbrödet som vi bakat på lite till. Det blev bättre. Ställplatsen blir full idag med. Köper varsin glasskula (35:-/st) i Buaboden. Betalar med Swish för första gången i mitt liv. Med hjälp av grabben i kiosken gick det galant. Framåt kvällen kommer vi på att plats 22 ska man undvika. Det är rena rama autostraden förbi den platsen, gående och bilar.

21 juli. Upp 1/2 8. Solsken och 20 gr (idag med). Vid 10 går vi till loppisen. Köper en keps till K för 10:-. På vägen från loppisen går vi bort mot bastun och kollar om det är fullt på den delen av ställplatsen också. Yes det var det. Duschar båda två på em. Det var jätteskönt. Sitter ute och njuter till middagsdags. Köttbullar och makaroner går alltid ner. Ställplatsen full idag med.

22 juli. Upp före väckningen (6). Packar ihop det sista. Mulet och ca 19 gr. Lämnar ställplatsen 10 ö 6. Checkar in i Varbergs hamn 1/4 i 7. 1/4 ö 7 får vi köra ombord. Hamnar längst fram på bildäck 3. Vi kommer kanske av först. Frukosten var bra som vanligt, den här gången har vi bokat bord. 20 ö 12 är vi iland i Grenå. 1/4 ö 3 har vi hittat till campingen i Jarplund och dom har vår reservation. Det var bra. 5 ö 1/2 4 står vi på plats F2 (husbilsplats). Den lutar hit och dit. Vi kanske kan byta imorgon. Äter köttbullsmacka till middag. Gott. Fyller på med ägg- och kaviarmacka också. Gott det med. Vi lutar så mycket att vinflaskan på köksbänken åker iväg. Hur sover vi i natt? Tittar på TV. K ordnar med ev platsbyte imorgon. Svenskar högre upp på gatan bredvid ska åka i morgon bitti. Vi får se hur det blir. Tittar på mer TV. Tidig kväll, det har varit en lång dag.

23 juli. Upp vid 1/2 8. Halvmulet och 18 gr. Går till Edeka och köper vallmofranska, €0,35/st. Frukost. Goda frallor men dom slår inte Köpingsviks. Åker ut på stan vid 9. Handlar för €84 på Lidl. Tankar på Shell (€1,219/l) 63 liter, det var inte mycket. Hittar till Nielsen men dit ska vi inte igen, det är alldeles för trångt för husbilar att parkera där. Handlar för €84. När vi kommer tillbaka byter vi till plats G10. Lutar bara åt ett håll så det ordnar sig. Ut med markisen, fram med stora bordet och stolar. Så har vi boat in oss. Till lunch grillkorv med bröd. Sitter ute och njuter av svalkan. Till middag blir det grillad falukorv med stekt potatis och ägg. J pratar med ett par från Örsundsbro. K träffar på ett par från Skövde som vill byta erfarenheter. Vi får vin, oliver och ost. Det var gott. Är hemma igen 1/4 i 11. Natti natti.
Det gick ganska bra att sova på plats F2.

24 juli. Upp strax före 8. Solsken och 20 gr. Köper bröd. Efter frukost diskar jag. Det blir varmt idag. Går och handlar lite mat och vin på Edeka. Äter salami- och ostfralla till lunch. Sitter ute och lider hela em, kl 18 är det 29 grader. Pust. Vid 8 äter vi stekt grillkorv med överbliven stekt potatis och gurka till middag. Gott. Sitter ute och hoppas på temperatursänkning med efter 10 är det fortfarande 26 gr inne och 25 ute.

25 juli. Solsken och 22 gr. Det blir nog inte svalare idag. Köper bröd. Går och handlar framåt fm idag med, vin, bröd och salami bl.a. Checkar ut, €94/4 dygn = €23,50/dygn inkl el, dusch och WiFi. Duschar båda två och det var inte otäckt. Till lunch tar vi korv- och ostfralla. Vi orkar inte mer i värmen. Grannen har åkt så vi kan ha AC:n ingång. Tittar på TV hela em. Till middag de sista grillkorvarna och bröden. Får en ny granne. K kollar om dom blir störda av AC:n. Det blev dom inte. Tack. Tittar på mer TV. Vädret varnar för oväder, så vi drar in markisen och tar in möblerna.

26 juli. Solsken och 23 gr. Same procedure as yesterday. 20 i 9 åker vi. Strax efter 9 har vi passerat danska gränsen utan att ha blivit kontrollerade. Åker lite fel i höjd med Århus. Vi har ingen papperskarta så jag får rota fram navigatorn (vi trodde vi skulle hitta utan karta). Navi tar oss rätt, genom Århus. 5 ö 12 står vi i spår 10 i Grenå Hamn och det är hett! 31 grader! Tar plats i loungen där vi kan se på svensk TV. Köper dagens sandwich, pannbiff med stekt ägg till sen lunch. Gott! Köper 6 33cl öl (39SEK) och 1 fl rött (59SEK). Strax efter 1/2 6 får vi gå ut på bildäck. 20 i åker vi iland. Vi tror inte att det finns plats i Bua idag torsdag kväll så vi åker åt andra hållet och tar in på ställplatsen i Ullared vid 1/2 7. Det finns toa, dusch, kök, latrin- och gråvattentömning. Allt för 100SEK mellan kl 20-7. Övrig tid gratis. Orkar inte laga mat idag heller så det blir en korv- och ostmacka till middag. Det är lite svalare här vilket känns bra. Vid 8 tänkte vi betala (med kort) men betalstationen var trasig. En annan besökare hade ringt och sagt det och fått till svar att man skulle ta sig till campingen för att betala avgiften. Men då kan man ju förlora platsen på ställplatsen! Kom imorgonbitti, blev svaret. Det kan dom ju bara glömma. Vill dom ha betalt får dom komma till ställplatsen. Sitter ute till 1/2 9 då solen försvunnit bakom grannbilen. Korsdrag i bilen gör att det blir lite svalare. Dåligt med TV-kanaler som vanligt i Ullared. Nattinatti vid 10.

27 juli. Upp 20 i 7. Solsken och 21 gr. Frukost med sega bröd. Tömmer toa och gråvatten. Slänger sopor. 1/2 8 lämnar vi ställplatsen och 1/2 11 kör vi in på tomten.

Det har varit alldeles för varmt.

Totalt körda mil: 110,3

Julmarknadsresa

25 nov. I år har vi kollat noga att det verkligen är julmarknad i Burg innan vi bokade färjebiljett. Vi lämnar Mörlunda vid 1/2 9. Lite vintrigt är det. Utan stopp så är vi framme i Bromölla 1/4 i 12. Checkar in på plats 35. Det är inga dygnsgäster här på campingen, vandrarhemmet har lite arbetare som bor där.

26 nov. Upp 1/4 i 8 och det är 4 grader kallt. Efter att K skrapat rutorna i ungefär 10 minuter (det är märgis) så åker vi ut på "stan". Tankar på OKQ8, 14,41/l. 20 öre billigare än hemma. Det var väl trevligt. Hos husvagnshandlaren köper vi toamedel. Hos ICA Maxi handlar vi alldeles för mycket. K får ett par mysbyxor för han har glömt sina hemma. På Lidl handlar vi lite till, bl a ett par kängor till mig eftersom jag glömde mina hemma. Måste man skriva listor för allt? Vi har vackert väder och krispigt.

27 nov. Upp 1/2 8, -4,6 grader. Efter frukosten sätter vi på oss långkalsonger (det glömde vi inte) och så går vi Smugglarrundan till stan. Strandlinjen på Ivösjön är verkligen långt bort pg a sommarens torka.

28 nov. K går upp vid 6 för han fryser. Sätter på gasolvärmen och den låter som om vi ska lyfta med vagn och allt. Jag går upp strax före 7, vilket är före mobilväckningen. Det är -5,2 grader ute! Nu liknar det vinter. Efter frukosten lämnar vi campingen. Det är lite halvslirigt genom Skåne. Frostigt hela vägen. 1/4 i 10 passerar vi betalstationen till bron. Blåser inte så mycket på bron. Det var bra. I Danmark är det inte alls frostigt. Vid 12 är vi framme i Rödby och vi får åka med 12.15 färjan, biljetten var bokad till 12.45. Tar varsin kaffe och 1 wienerbröd (inte varsitt) i Café Nord för bara 111SEK. Sjöpriser när det är som bäst! Fast det var ju inte varsin kopp kaffe utan varsin mugg. Kommer fram till Puttgarten i tid. 1/4 i 2 är vi uppställda hos Hintz och vi har betalt för 3 nätter. Det blåser en del men det är plusgrader. Frun Hintz varnade för snöfall. Det tror vi på när vi ser det.

29 nov. Vinden friskar i på natten. När den mojnar börjar det regna. Sova är nästan omöjligt. Kl 7 börjar byggjobbarna på andra sidan gatan. Suck! Upp 1/2 8, 2,6 grader (inte minus). Efter frukosten tar vi bilen till Nielsens. Det spöregnar. Handlar för €168, på Aldi handlar vi för €12 oc på Lidl för €74. Köpa, köpa, köpa men nu ska vi väl inte behöva mer. Det bara regnar. Efter lunchen går vi till Sky och hämtar ut pengar €70. Går en vända i affären och köper (!) bl a en ny gråvattenhink. Den andra frös sönder i Bromölla.

30 nov. Upp 10 i 8, 5,2 grader. Det regnar inte! Vi duschar båda två och det är så skönt. Går en promis till julmarknaden. Öppnar i eftermiddag. Köper ett par handskar till K. Hans gamla har massor med extra hål. Köper Entrecote på Edeka för €4,99. Vid 3 går vi till julmarknaden för att konstatera att hela inte är öppet. På kvällen ramlar det in så där en 8 husbilar.

1 dec. Upp 1/2 8, 6 grader. Efter frukosten åker vi ut en sväng till Südstrand. Det var inte långt bort från Burg. Där finns tre campingar om man skulle vilja ha det på sommaren. Betalar för 2 nätter till, till unge herr Hintz. Mamma och pappa ska på 1 veckas semester på Teneriffa. Det behöver dom! Fler husbilar kör in. På kvällen är det ganska fullt här, ca 7 tyska och 8-10 svenska. Kul!

2 dec. Upp 20 i 8, 7 grader. Ställplatsen avfolkas i regnet. Tittar på TV, det är inget promenadväder. Vi får se skidskytte på DR1, mixed stafett. Sverige blev 6:a. På datorn ser vi längdåkning från Lillehammer. Ebba Andersson kom in som 2:a. Ser ett avsnitt av Father Brown på Viafree (också på datorn). Kollar sedan hur mycket data som gått åt. Bara 2Gb. Bra då vet vi. Ser mer skidskytte på ZDF. Sverige 9:a.

3 dec. Mobilen väcker 6.15. Kör igång den förberedda frukosten. Packar ihop det sista. Lämnar ställplatsen 7. Checkar in i hamnen 10 ö 7. Vi kommer nog med 7.45 färjan den här gången också. Ja det gör vi. Biljetten bokad till 8.15. 20 i 9 är vi passkontrollerade och på väg genom ett regnigt Danmark. Det blåser en del också. Strax efter 1/2 11 kör vi ut på broområdet. 10 i 11 har vi passserat betalstationen utan passkontroll. 20 i 1 har vi checkat in på Strandängens camping igen och plats 35. Det regnar. Tittar på TV. Det är skönt att slippa översätta det man hör.

4 dec. Upp 10 i 8. Packar ihop efter frukosten. Checkar ut 1/4 i 9. Snabbhandlar på ICA M. 10 ö 9 vänder vi kosan hemåt. Det var poliskontroll innan Bergkvara i år också, men vi blev inte invinkade. Det berodde nog på att det var fullt på platsen. 20 i 1 kör vi in på tomten.

Totalt körda mil: 120,6

Kommande "planerade" resor

Midnattsolsrallyt (eventuellt)
Långresa Tyskland runt (se husbilsresor)

Erfarenheter från året:

Tillbaka till början