Till startsidan

Till startsidan

2017

Vårresa

Vi kan inte vänta till riktig vår så vi bokar resa redan i januari.

12/3 - 1/4 ö 8 lämnar vi ett frostigt Mörlunda och Helga hänger med. 1/2 12 anländer vi till Strandängens Camping i Bromölla (på nätet heter den mest Bromölla Camping). Får plats 27 som vi haft förut och vi får in en drös TV-kanaler. Bra! Äter tidig middag eller sen lunch, Jägerbällschen med potatis. Burken är från förra året.

13/3 - Sover ganska bra, vi har det inte för varmt iaf, men upp vid 7! Det var väl onödigt. Efter frukosten åker vi och tankar (13,72/l). Handlar sedan på ICA Maxi. Hem och packa upp/in i kylen och sedan ut igen till husvagnshandlaren. Köper dörrdraperi och toamedel. Hem igen och äter varma mackor till lunch. Solen kommer på em och det känns väldigt skönt men vi sitter inte ute. Till middag äter vi kebabspett med potatisgratäng till. DET var gott.

14/3 - I natt var det varmare. Upp 7 idag med! Vad är det med oss? K fixar frukost. Strax efter 8 tar en promenad in till staden. Kollar lite på Netto. Tillbaka på campingen så tömmer vi toa och fyller på vattendunkar. Till middag blev det stekt falukorv, potatis och ägg. Alltid lika gott. K lägger sig tidigt. Den utlovade blåsten kommer och under natten regnar det också.

15/3 - Mobilen väcker 6.15. Efter frukosten åker vi. SMHI har utfärdat en klass 1 varning. Hm, kommer vi över bron? 5 ö 1/2 9 passerar vi betalstationen. Det blåser inte alltför mycket under vår passage över bron. Tur det. Äter macka i farten (stekt ägg på Hällakaka). 10 i 11 står vi på kajen och väntar på ombordkörning. 5 ö 11 åker vi iväg med Schleswig-Holstein. Ganska mycket folk ombord. Pensionärerna låter väldigt mycket. Informationen kan inte växla min €20 till €2-mynt så då får det vara. 5 i 12 kör vi iland i ett soligt Puttgarden. Ställer upp hos Hintz alldeles ensamma. Frau H kommer och tar emot och tar i hand (!). Hon växlar min €20 och skriver ett parkeringskvitto till bilen. Går till Sky och handlar dricka och mer mat. Äter kycklingpaella till middag. Godare än sist. Hur går det till? Med frischlinge till superbra. Den gamla restaurangen är riven och här ska det byggas ett hus med 8 lägenheter istället. Sitter bara och myser, tittar även på TV. Konstigt nog får vi höra på dansk TV, det får vi aldrig göra i Danmark. Ganska tidig kväll.

16/3 - Upp strax efter 7. Fortfarande morgonpigga! Varför då? Natten har varit lugn. Efter frukosten packar vi ihop och åker strax efter 8. Tankar på Esso i Burg, 46.76l (14,09/l). Aralstationen är riven och under uppbyggnad. 5 ö 11 har vi tagit plats 56 på camping Rote Schleuse som öppnar kl 3. Campingen är ganska öde. Äter grillkorv till lunch. Duschar båda två. Elektriker kommer och ska byta elskåpet. Campingvärden kommer också. Känner igen mig. 1 timme ska bytet ta och vi ska glömma den ström som vi redan förbrukat. Checkar in vid 3 och bokar plats till Kristi Himmelfärd också då det ska vara modellbåtsutställning här. Vi blir lovade plats 56 då också. Äter Mörlundapannbiffar med restpotatisgratäng och sparris till middag. Gott naturligtvis. Kollar på TV.

17/3 - Upp 7 (igen). Varit lagom varmt med gasolvärmen. Frukost utan färska frallor. Åker och handlar lite på Lidl bl.a. 1 skruvdragare, 10 fl vin, 2 cinzano, 1 whiskey, 6 öl + 6 vatten €73. Vid 1/2 12 äter vi varma mackor. Bokar färja till 16 maj. 1041,- (husbil) inkl frukost, T-borg->Sassnitz. Sitter ute en stund men det är inte så varmt som vi önskat. Fågelsången är verkligen öronbedövande och vi har ingen aning om vilka som sjunger. Väldigt osynliga fåglar. Den här var iaf lite synlig. Kollar på TV.

18/3 - Upp 1/2 8. Regnat hela natten. Ringer Ryssbo vid 9. Mår bra. Åker och handlar lite mer på Aldi bl.a. hushållspapper och lasagne. Tankar också. Är tillbaka vid 10. Det regnar och blåser och ibland lyser solen. Äter flundrafilé med stekt potatis och sparris till middag. Gott menas fisken hade behövt 2 minuter till. Vid 1/2 7 går jag och betalar €76,50.

19/3 - Upp 1/4 ö 7 då det har börjat regna. Värmen har nog gått hela natten och det är 2,4 gr ute nu. Frukost. Kollar hur mycket vi förbrukat. 35!! Oj då, jag betalade för 24 igår. 10 ö 9 åker vi i spöregn. När vi närmar oss Lübeck övergår regnet i snöblask. Kommer fram strax före 11. Medhjälparen tar emot. Receptionen öppnar vid 1. Äter köttsoppa till lunch. Diskar. Checkar in vid 1/2 2. K fixar middag, isterband med stekt potatis och lök. Gott. Det regnar och regnar och vi upptäcker läckage i framrutan på vagnen.

20/3 - Upp 7! Men vi är ju inte kloka. Regnar nu igen men inte så mycket. Men man vill iaf inte gå ut. Tittar på en massa dubbade amerikanska deckare. Varma mackor till lunch. Wienerkorv med mos till middag. Checkar ut vid 1/2 5, €22/natt. Regnat av och till hela dagen. Inte kul.

21/3 - Blåser som bara den under natten men vi vaknar till solsken! Dags nu det! Upp 7. Diskar. K förbereder frukost och jag avslutar den. Packar ihop och 20 ö 9 åker vi. Handlar för €35 på Aldi i Ahrensbök. 20 ö 11 står vi hos Hintz igen. Handlade för €157 inkl kortavgift på Nielsens innan vi kom hit. Betalar p-avgiften till frau H inne i butiken. Går en vända till Sky och och handlar lite mat och godis. På em kommer en svensk husbil till. Fantastiskt då står vi 2 här. Solen skiner då & då, däremellan regnar det. Äter chicken nuggets till middag. Smakade inget särskilt trots currysås och sweetchilisås. Till slut är vi 3 ekipage här för natten.

22/3 - K upp 1/2 6, drar upp mig 20 ö 6. Lämnar Burg 5 ö 7. Checkar in i färjeläget 10 ö 7 och får åka med 7.20 båten. Inte mycket folk alls. Kommer fram i solsken. Dags nu det. Passen kollas, det tittas in i vagnen genom framrutan. Tack & hej! 10 ö 8 är vi på rull igen. 20 ö 10 är vi passkontrollerade vid brofästet. 12 ställer vi upp på plats 27 igen Strandängens camping, Bromölla. Solen skiner och det blåser småspik. USCH! Äter mackor till lunch och BambiGoreng till middag. Tittar på X antal TV-kanaler.

23/3 - Upp vid 7 till en solig men frostig morgon. Efter frukost lämnar vi campingen vid 8. Handlar mat på ICA Maxi och tankar på OKQ8 54,9l (13,64/l). 20 ö 12 är vi hemma i Mörlunda igen.

Vårresan blev inte riktigt som vi tänkt oss, men man rår inte över vädret.

Reslängd: 161 mil

Kristi Himmelsfärd

Vi har köpt oss en ACSI-katalog med tillhörande rabattkort. Vi får se om vi lyckas använda det och "tjäna" några pengar på camping.

9/5 - 20 ö 8 lämnar vi ett krispigt Mörlunda, ca 1 grad, med lite snö på marken (pelargonerna var inte glada över snön). Stannar till i Aneby vid 10 och handlar korvbröd (alltid detta korvbröd). 1/4 i 12 har vi tagit plats 16 på Citycampen i Askersund i besittning. Vacker utsikt har vi. Solen bryter igenom lite grann. Snön yr lite då och då. Äter kokkorv till lunch. Går en promis. Hittar både affär och bolag och behöver inget av dom. Betalar för vår vistelse på vägen hem (230,-/dygn inkl allt). Pratar lite med grannarna i Kaben bredvid. Nu vid 1 är det 3 Kabe här. Kollar på TV. Vid 5 har det kommit en Kabe till. Äter köttbullar med stekt potatis och lök till middag. Gott. Tittar på TV. Norge vinner över Slovenien i Ishockey VM.

10/5 - Upp 1/2 8. Solig morgon men kylig, bara 6 gr. Går en längre promenad i snålblåsten. Tur att K tog med mössor! Vid 11 lämnar vi Askersund och far söderut. Äter lunch på Sibylla i Karlsborg vid 12. Kommer fram till vårt första delmål vid 1 men affären öppnar inte förrän 2. 1/4 ö 2 har K handlat färdigt i Skövde. Vidare mot Lidköping, handlar lite på Husvagn-Svensson. Checkar in på Kronocampingen för 2 nätter och måste betala i förväg, 305,-/natt inkl allt. Tycker inte om att betala för något man inte fått än, men vad gör man... Plats 805 har vi.

11/5 - Upp 1/2 8 idag med. Tidigt på morgonen börjar det regna. Vid 1/2 10 går vi till stan i snöglopp och strilregn. 1/4 i 11 är vi hemma igen. Promenaden var inte skön. Duschar båda två, t.o.m. tvål ingick i avgiften.

12/5 - Upp 1/2 8 (verkar vara standardtid den här resan). 1/2 9 lämnar vi campingen och 1/4 ö 11 har vi tagit plats 32 i Bua Hamn. Bredvid oss står en likadan/lika gammal Kabe, t.o.m. likadan klädsel. Solen skiner och det är 14 gr. Yippii! Blåser gör det förstås. Sitter ute i solen och det är så skönt i lite lä. Sverige slår Italien i ishockey-VM. Det var väl tur det.

13/5 - Upp 1/2 8. Vädret är sämre än utlovat. Suck! Går och handlar på ICA idag igen. Går även en vända till loppisen. Kommer hem med en keramiktavla med ett domherrepar på (10:-) och en smörbytta i rödplast. Som vi har letat efter en sådan bytta. Pannbiff i pitabröd till lunch blev jättebra. Det måste vi komma ihåg.

14/5 - Upp 8!? Efter att ha varit till ICA idag igen (!) så köper jag en biljett för ytterligare en natt. Kostar 180:-/dygn inkl el att stå här nu på lågsäsongen. Kostar på oss varsin dusch (10:-/st), vått, varmt, länge och jätteskönt. Dimma kommer framåt kvällen och skymmer utsikten.

15/5 - K upp för 7. Fyller vatten och tömmer toa. Jag fixar frukost vid 1/2 8. Vid 1/2 9 åker vi och tömmer tanken. Det var snart gjort och så var vi på väg igen. I Halmstad handlade vi på Lidl, Biltema och Systemet. 20 ö 10 far vi vidare och 1/4 i 1 är vi uppställda på rastplatsen i Trelleborg. Ser annorlunda ut och kostar 100:- fr 18-08. Det är stadens basketlag som sköter om ställplatsen. Lite för trånga platser tycker vi nog, men det tycker inte han som bestämmer. K äter 1/2 kyckling (grillad) men det var inte lika god som hemifrån. Jag äter en Ceasarsallad. Den var god.

16/5 - Upp runt 6. 1/4 i 7 har vi checkat in hos Stena och står i bana 21. Får åka ombord på Sassnitz strax efter 7, sedan fick vi vänta till 1/4 i 8 innan frukostbuffen serverades. Den var som vanligt, bra & dåligt. Får sitta i loungen ett par timmar, där var det kallt och bullrigt. 20 ö 12 är vi iland. Efter en liten umleitung så handlar vi på Lidl i Bergen €45, 10 fl vin, 6-pack öl, whiskey och gräddlikör. Strax efter 1 fortsätter vi mot Stralsund. Tankar V-powerdiesel (1,349/l) i Samtens på Shell. Tar ut €150 också. 1/4 i 2 står vi på plats 45 på Stellplatz Rügenbrücke. Man väljer själv vilket eluttag man vill använda och jag tar ett som har ca 1600W kvar att utnyttja. Stoppar i €2 och har då 5600W att använda. Det är bra mycket varmare idag än igår. Vid 4 äter vi middag (skippade lunchen), stekt falukorv, potatis och ägg. Gott.

17/5 - Upp 1/2 8. Det är molnigt med 16 gr. Det går åt rätt håll. Tar en promis inåt stan tills Kents knä säger ifrån. Handlar lite på Sky. Går över till husvagnshandlaren lite senare, köper en del till toan för ca 300 SEK billigare än hemma. Idag äter vi isterband och stekt potatis till middag. Det var gott till suset av AC:n som går för fulla muggar. Matar elapparaten med €0.30 så nu har vi över 1080W kvar att förbruka.

18/5 - Kollar klockan på morgonen och den är svart. Varför då? Och hur mycket är klockan? Går upp efter ett tag och kolla. 10 i 7. Tillbaka till sängen. Upp igen 1/2 8 (finns tydligen någon sorts inställning i mig som säger till när det är dags) och förbereder frukost. K berättar att han ställde om kylen till el och därför har vi ingen ström kvar att förbruka. Bagarbilen är sen. J duschar efter frukost. €1 räcker länge med en start/stopp-knapp. Checkar ut vid 9. Betalar 30/2 dygn i ställplatsavgift och elen gick på €2,30. Inte dyrt. Vid 11 har vi hittat en plats på Westhafen Stellplatz i Wismar. Vi har inte hört någon säga något ont/dåligt om denna plats och det förstår inte vi. Vi trivs inte alls här. Vi har betalt €10 i en p-automat för att få stå här och €3 i en elapparat för elen (24H). Man får inte använda mer än 1500W i taget. Går en promis i "Altstadt". Att vi bara orkar, det är väldigt varmt faktiskt. Vi får inte in någon TV alls här so vi tittar på ett par Snokar.

19/5 - Upp 1/4 i 8. Det har regnat under natten och nu på morgonen. Lämnar Wismar efter frukost. Vid 11 har vi tagit favoritplatsen hos Blumen und Parken i Waren. Här är det också varmt. Äter Angushamburgare i pitabröd till middag. Det blev bra det med. Sitter ute och "lider" medans tempen faller inomhus (utan AC). Vid 9 har vi "bara" 26 gr inne. Tittar en stund på de få TV-kanaler vi har.

20/5 - Upp 1/4 ö 7 (!). 14 gr ute. Yippie! Duggregnar. Vid 1/2 9 går vi till Lidl och handlar vin, öl och ägg. Tempen är skön men inte vinden. Till lunch äter vi varsin äppelpaj med ett glas vitt till. Gott! Efter "lunchen" går vi till hamnen och gamla stan. Massor med folk i rörelse. Idag är det marknad på torget, mest grönsaker och blommor. På em sitter vi ute i "snålblåsten". Till middag blev det Mörlundapannbiffar, potatis och kantarellsås. Gott!

21/5 - Upp 1/4 i 8. 13 gr ute och strålande sol. Vid 12 går vi till Edeka och handlar schnitzlar och pizza. Kollar på DTM på TV. Ekström blev 2:a. Bra gjort. Äter pizza speciale till middag. Vi såg det inte men Sverige blev världsmästare i ishockey. Överraskande tycker vi. Men GRATTIS iaf.

22/5 - Upp 1/2 8. Packar ihop. Checkar ut 1/2 9. €28,50/3 dygn + €2 i el. 1/4 i 12 har vi hittat till ställplatsen i Dömitz vid hotellet. Vi står med utsikt över kanalen. Checkar in vid 3. Hotellet tar inte kort, det var väl konstigt. €11 med el är inte dyrt. Sitter ute till ungefär 8 då vi går in och tittar på en Snok (TV:n bara fladdrar).

23/5 - Upp 1/2 8. 15 gr och solsken. 1/4 ö 8 åker vi. Nästa gång vi kommer till Dömitz står vi på den andra ställplatsen. Den är närmare stan också. Tankar på Hem i Uelzen (1,109/l) 1/4 ö 9. 1/2 11 har vi tagit plats på Camping Winsen i Winsen vid floden Aller. Äter mackor till lunch. Går en promis runt camping som visar sig vara riktigt trevlig. Ligger nära samhället också, det är ett plus. Vi får in TV-kanaler här men inte många.

24/5 - Upp 8! Hämtar bröd, €0,40/st. 12 gr soligt och blåsigt. 9 har vi checkat ut och betalt €17 för allt (el 4kW och dusch x2 också). Ett väldigt bra pris men så var detta en ACSI-camping också. 1/2 11 stannar vi till i Bienenbüttel för att handla lite (igen). 1/4 ö 11 står vi på plats 56 på Rote Schleuse. Det är ganska dålig beläggning än så länge. Beställer hemresa på tisdag. Kollar kontot. Ser bra ut. Äter Angusburgare i pitabröd till middag. Med grillkrydda på hamburgaren smakar det som kolgrillat fast de var elgrillade. Dräller i vagnar och husbilar. Ska alla kolla på showen? Tittar på TV. Lägger oss vid 10.

25/5 - Upp strax före 8. Hämtar beställda bröd. Igenkänd även av sonen. Är det bra eller dåligt? Vid 10.30 går vi till "badsjön" där har SMC Lüneburg ställt upp med diverse radiostyrda båtar och bilar. Det körs så det ryker på sjön. Strax efter 5 äter vi Aldigrillspett Gyrosart med svensk potatisgratäng till. GOTT!

26/5 - Upp 1/2 8. Hämtar bröd. Beställer 4 till imorgon. 17 gr och solsken. Tar en promis genom skogen bort till Bioladen. Köper 1l vitt vin, 250 gr "BioLätta" och en burk äppelmos = €6,92. Tar varsin enkel macka till lunch för i kväll ska vi äta på restaurangen. Duschar båda två så att andra gäster också kan äta i vår närhet. Vi bokade plats imorse eftersom det är så knökat med folk på campingen och restaurangen är populär även för utomstående. 1/2 6 går vi till Platzhirsch restaurant och får ett bord utomhus men i skuggan. K beställer schnitzel Wienerart och jag pizza Capricciosa (med kronärtskocka) + 2 öl. Gott och mätta blev vi. €25,10 kostade hela kalaset, värt varenda cent. 1/4 i 7 är vi hemma igen. Sitter ute ett tag innan det är dags för TV och snok.

27/5 - Upp 1/2 8. Diskar och hämtar bröd men får bara 2 vallmofranska. Dom missade beställningen så jag får ta 2 vanliga också. Checkar ut 10 i 9, €84,12/3 dygn. Handlar för €65 på Aldi i Lüneburg. 1/4 ö 11 har vi fått plats 56 (också) på Schönböcken, Vi får inte inte några TV-kanaler alls. Varför då? Frågar i receptionen vad som hänt. Decoder/receiver behövs. Reklamkanalerna är nu endast mot betalning. Det var väl tråkigt. OK, då vet vi. Vi får fundera på hur/vad vi ska göra. Går får att köpa internettid, då berättar lillasyster att det ingår numera. TACK för det. Kollar på mottagare men vi väntar nog med det. Campingen blir nog knökfull innan kvällen. Äter överbliven potatisgratäng med ICA grillkorv till middag. Gott! Till efterrätt går vi och köper varsin glass. K ser att herr Wulf inte ser ut att må något vidare och trycker på för att få veta varför. Fru Wulf dog för 3 veckor sedan och vi fick veta det för att vi var kända. Tråkigt, väldigt tråkigt att höra. Vi känner med familjen. Tittar på ett par snokar på kvällen. 26 gr inne vd 1/2 11. Pust.

28/5 - Upp 1/4 i 8. 19 gr och sol! Köper bröd. Det är nog första gången som jag köper bröd av lillasyster. Sitter ute och njuter. Till lunch gör jag en baconomelett. Det blev jättebra. På em tar vi varsin dusch. Inte otäckt det heller. Till middag fixar K stekt falukorv, potatis och lök. Gott. Campingen fylls på idag med fast det är söndag. Kollar på ett par snokar. Vid 1/2 9 är det 25 gr. K lägger sig tidigt. Jag spelar på fb till 10.

29/5 - Upp 1/2 8. Mulet och 16 gr. 1/2 9 checkar vi ut €24/dygn med el. Tankar på Aral utanför Grossenbrode (1,139/l). Handlar på Nielsens för €184 inkl kortavgift. Parkerar hos Hintz, går till Sky och handlar lite mat. 11 har vi betalt i apparaten. Vi får inte in några TV-kanaler här heller. Går ett par vändor på byn. Solen kommer på em. Kör AC:n ett tag. Det är så skönt. Vid 5 äter vi pizza speciale till middag. God som vanligt. Kollar på ett par snokar. Tidig kväll.

30/5 - Mobilen väcker 6.45 men K är redan uppe. Efter frukost lämnar vi parkeringen 20 ö 7. Checkar in i färjeläget 5 ö 1/2 8. Får se om vi kommer med 1/4 i 8 båten. Det gjorde vi, Deutschland heter färjan. Har vi åkt med den förut? Det börja åska och regna precis när vi lämnar kajen. Blir passkontrollerade i Danmark. Det spöregnar genom hela Danmark. Passerar betalstationen (Öresundsbrons) 10.50. Passkontrollen närmast obefintlig. Skulle inte kontrollen bli hårdare? 1/2 1 har vi tagit plats 27 på Strandbadets Camping i Bromölla. Äter Lasagne till middag. TV:n beter sig konstigt men vi får iaf se NCIS.

31/5 - Upp 1/2 8. Frukost. Packar ihop. Tanken och toa töms. Checkar ut, 250:- inkl allt. Åker 20 ö 8. 10 i 12 kör vi in på tomten. Det har regnat nästan hela vägen hem.

Utflykten blev väl inte riktigt som vi hoppats, men vädret kan man ju inte rå över.

Reslängd: 233,1 mil

Ölandstripp

14/6 - Packar Laura för en sista tripp innan långresan. 5 ö 8 tankar vi på vår Mack. Solen skiner och det är 15 gr. Stannar till hos M-Fritid i Mönsterås strax efter 9. Tittar på Knaus Südwind som K sett på nätet. Han blir verkligen kär i den, men den tänder inte mig riktigt. Tur att den är för dyr. Strax efter 10 stannar vi till i Köpstaden (Ölands). Ställplatsen har blivit avgiftsbelagd så vi ställer oss på den vanliga parkering (två rutor går det åt). Handlar lite på Bolaget och så far vi vidare. 1/4 i 11 står vi på vår favvoplats i Köpingsvik. När vi kommer är vi inte ensamma. Går till affärn och handlar middagsmat. Äter baconomelett till lunch. Strax efter vår lunch åker grannen så vi blir ensamma här. Undrar hur länge? Sitter ute i solskenet fast under markisen. Vid 3 kommer regnet, men det sa inte SMHI något om. Tempen lär väl sjunka iaf. Äter varm macka till middag vid 1/2 5. Sitter ute & inne till 8. Vid 1/2 9 kommer person och tar betalt, 130,-/dygn inkl. el. Tittar på TV.

15/6 - Kyrkan väcker kl 8. Gjorde den det förut också? Köper fröfrallor på konditoriet, 8,50/st vid köp av 2. Solsken och 18 gr. Efter frukosten går vi en promis och köper svenska ölandsjordgubbar på ICA, 35:-/ask. Äter dom till lunch med handvispad vispgrädde = inte så hård. Går en promis till till ICA och köper 3 olika nejliksplantor + en hängpelargon. De pelargoner jag planterade innan Kristi Himmel tog snön/kylan hand om. Äter hamburgare med pommes från Melisas till middag. Vansinnigt gott. Han (Daniel) gör egna hamburgare och egen dressing. Daniel levererade hamburgarna till oss. Det kan man kalla service! Senare på eftermiddagen går vi till ICA och köper varsin glass till efterrätt. Tidig kväll.

16/6 - Upp tidigt. Halvmulet och 19 gr. Handlar fröfrallor. Efter frukost packar vi ihop och lämnar platsen 1/2 9. Vi har varit ensamma här sedan i onsdags. Tanken hade varit att åka uppåt Sandvik och stå där ett par dagar också men SMHI har utlovat regnväder och blåst. Stannar till på City Gross i Kalmar och handlar mat för 618kr. Kör in på tomten vid 1/2 12.

Reslängd: 30,1 mil

27/6 - Lite överdådig rubrik kanske men lite ska man väl göra för att få uppmärksamhet. ;-). Så har vi packat Helga för en "långresa". Vid 9 lämnar vi Mörlunda. Snabbhandlar smör och bröd på Netto innan vi åker till campingen i Hultsfred. Bokningen har fungerat och man får välja plats där man vill. Det är nästan för blåsigt att sitta ute men vi gör det ändå. Äter de sista grillkorvarna från Citygross till lunch. K kollar läget, var vi kan stå imorgon för rallyt. Det dräller in lite campare från när och fjärran. Till middag äter vi rullader från burk (köpt på Sky?) med burkpotatis och hemblandad sallad. Det var faktiskt gott! Sitter ute och ser campingen fyllas på. Upptäcker att kylskåpet inte är kallt längre. Tråkigt. Går alltså inte att använda Helga på sommaren när solen ligger på. Tittar på TV. Lägger oss vid 10.

28/6 - Upp strax efter 7. Kylen OK nu men hur länge. Frukost. Vid 1/2 10 åker vi in till stan (kunde nog ha gått). Ser en massa avspärrningar och hänvisningar. Nästan klart för kvällen. Äter ägg och bacon till lunch. Jag tar en dusch. Kostar 5:- så nu har vi 95:- kvar på kortet. Äter falukorv, stekt potatis och ägg till middag. Gott! Köper varsin glass till efterrätt (sätts upp på campingnotan). Från 18 tittar vi på SS1 av rallyt. Sträckan passerar precis utanför campingen. Vid 1/2 10 passerar Mäster Blomqvist vår position och vi känner oss nöjda med kvällen. Tar varsin macka innan vi lägger oss. Vi är faktiskt ganska nerkylda. Det är 14 gr ute.

Om nästa års rally genomförs här också ska jag ha med mig en annan kamera. Lillkameran är för långsam.

29/6 - Upp 1/2 8. Solsken och blåsigt. Hämtar frallor jag beställde igår. Skrivs upp på campingnotan dom med. Frukost. Checkar ut 1/4 i 9, 160:-/dygn inkl el och dusch (istf 220:-). Bra pris med Acsikortet. 10 ö 9 är vi hemma.

Reslängd: 5,4 mil

Ölandstripp (igen)

26 juli. Vi måste bara ut igen en sväng. 20 i 9 lämnar vi ett halvmulet Mörlunda. Stannar till i Mönsterås och tankar upp Laura. Köper macka, bullar och avfettning för bonuskupongerna. Stannar till i Köpstaden vid 1/2 11 för att handla på systemet och 10 ö 11 har vi tagit plats i Köpingsvik och är inte ensamma. Ställer in nya Telefunken TV:n för första gången. Större bild än den förra och en "jätte"stor fjärrkontroll. Bra för pensionärsögon. Det var lätt och alla kanaler vi ska ha, har vi. Äter mackan till lunch sedan går vi till affären och handlar middagsmat. Tittar på TV. Äter vårrullar till middag. Det var gott. Till efterrätt köper vi varsin strutglass hos Melisas. Det var ännu godare. Kollar på mer TV.

27 juli. Upp 1/2 8. Går till kondiset och köper fröfrallor, 17:-. Vid 10 går vi ut en sväng. Kollar in sportreorna men köper inget. Handlar lunchmat på ICA. Sitter ute en stund. Det blåser inte lika mycket idag som igår. Äter kokkorv till lunch. Köper nya skor till K för 299:- på Sportrean. Vid 4 går vi till Melisas och beställer två 90 gr hamburgare och 1 pommes, 150:-. Gott som vanligt. "Melisa" gör en jättegod dressing. TV:n krånglar men vi får igång den efter återinstallation. Strax efter 9 kommer det regn. Det skulle kommit redan igår enl. SMHI.

28 juli. Upp 1/4 i 8. Köper fröfrallor och grillmacka på kondiset. Nu blev jag av med alla gamla mynt. Mackan ska vara till lunch. Packar ihop och lämnar Köpingsvik 1/2 10. Stannar till i Köpstaden som vanligt. Stannar på City Gross och handlar mat. 1/4 ö 12 är vi hemma igen.

Reslängd: 29,2 mil

"Julmarknadsresa"

20 nov. 20 ö 10 lämnar vi ett halvsoligt & vintrigt Mörlunda. Sandbilen har inte hittat till vår väg så vi får fara varsamt fram. I höjd med Kalmar har snön försvunnit. Klockan 2 har vi tagit plats 35 på Strandängens camping (som vanligt). Solen skiner på oss. Boar in oss, ställer in nya TV:ns kanaler. Fungerar utmärkt. Vi trivs som fisken i vattnet i vår "nya" Polar 547GL -90. Nya gardiner, kyl, spis, diskho och "backsplash" och diverse annat. Helt underbart. Vid 4 äter vi restchili con carne. Gott! Tittar på nya TV:n. Tidig kväll.

21 nov. Upp 1/2 8. Vi har inte frusit. Nu är det -2,6 gr ute. Frukost. Vid 9 åker vi ut på "stan". Tankar på OKQ8 34,81l/13,86 per liter. Hos husvagnshandlaren handlar vi toamedel. Delar av ICAs sortiment hamnar i vår påse. Möbelaffären får bidra med halkmatta, vi får se om den fungerar. Å så till systemet förstås. Hemma igen vid 1/2 11. Packar upp och läger ut halkskyddet. Tycks fungera. Äter kokkorv till lunch. Tittar på TV. Till middag äter vi tunnbrödsrulle med 2 wienerkorvar.

22 nov. 20 ö 3 börjar det regna. Upp strax efter 7 och det fortsätter regna. Frukost. Det regnar hela dagen. Till lunch tar vi en ny rulle utan mos (för den står hemma). Duschar båda två. Vid 1 går vi och betalar för 3 dygn. 230:-/dygn inkl allt. Tidig kväll.

23 nov. Mobilen väcker 6.15. Frukost. Packar ihop och lämnar campingen 7. Blåser en del på vår färd mot Malmö och bron. Är den öppen? Ja! 1/4 i 8 passerar vi betalstationen. Det blåser mer på låga brodelen än på den höga. Kommer fram till Rödby strax före 11. När går nästa färja? 1/2 12 åker vi med Schleswig-Holstein. Mycket högljudda pensionärer med denna gång. 20 i 1 är vi iland i ett soligt Puttgarten, 12 gr enligt biltermometern. Tankar 25 l på Aral i Grossenbrode, €1,389/l. Hm, lite dyrt. Stödhandlar på Aldi i Ahrensbök €22. 1/4 i 3 kör vi in på Schönböcken. Inte ensamma. Mannen i Hobby tar emot och skriven in oss, för receptionen är stängd till 4. Vi kan inte titta på TV bara höra. Mejlar CDON och frågar vad jag ska göra för att få se TV. Äter Mörlundapannbiffar till middag m stekt burkpotatis och vitkålssallad. Tittar på DVD istället, 1 Bond och Stargate Atlantis. Tidig kväll.

24 nov. Börjar regna på morgonkulan. Upp 1/4 ö 7. Frukost. Åker och handlar på Citti och Sky och lite på Lidl. Hem och packa upp en del, sedan åker vi till Media Markt. Köper en ny TV, 19" Lenco €229. Den fungerar! Hoppas den gör det hemma också. Äter grillkorv till lunch. CDON påstår att man måste ha en box för att kunna se på TV i Tyskland vilket inte stämmer (vi tittade på TV i aug/sept). TVn vi köpt är alltså defekt enligt mitt sätt och se det. Men det tycker inte CDON. Till middag blir det reststroganoff med ris och kålsallad. Vad vi vet nu är att den nya TVn saknar programguide. Det var ju tråkigt. Men DVD:n fungerar iaf.

25 nov. Upp 20 i 8! Va? Frukost. Hämtar 2 duschpoletter som sätts på räkningen. Duschar båda två. Jag har glömt duschshampot i Bromölla men vi har en flytande två som vi använder istället. Det gick bra det med. Det ramlar in både husbilar och husvagnar på campingen. Helt fantastiskt.

26 nov. Upp 8!! Ännu värre. Frukost. Checkar ut vid 10, €67/3 dygn + 2 dusch. 10 i 11 lämnar vi campingen. Tankar på Aral igen innan vi kör in hos Hinz strax eftger 12. Bror ringer och grattar. Äter macka till senlunch när fru Hinz kommer förbi. Betalar till henne men får kvitto i morgon. Får faktiskt in Danska TV-kanaler med bild på vår nya TV. Det var länge sedan vi såg det. K fixar middag. Kalkonbiffar med stekt potatis. Biffarna var goda. E ringer och och grattar.

27 nov. Blåser mycket under natten. Upp 20 i 7. Frukost. Vid 9 åker vi ut och handlar lite på Lidl, Aldi, Edeka och Sky. Hem och packar upp. Jag går till Sky (i blåsten) och handlar Duschdas, fågelfrö och smör. Går också in på Scanbolaget och köper en dunk glögg 2l €9.99. Äter macka med kalkonrest till lunch. Tidig kväll.

28 nov. Regnar som bara den under natten. Upp före mobilen. Frukost. Strax efter 7 lämnar vi ställplaten. 20 över står vi i spår 6. Kommer med M/S Deutschland med avgångstid 7.45. Framme i Rödby i tid. Passkontroll och titt i husvagnen och så far vi vidare. 1/4 i 11 blir vi ID-kontrollerade vid brobetalstationen. 1/2 1 är vi framme i Bromölla, vår får plats 35 (igen). Äter grillkorv till lunch. Fortsätter med TV tittande för vädret tillåter inget annat. Tidig kväll

29 nov. Upp 20 i 8. Frukost. Diskar. Checkar ut 10 i 9. Snabbhandlar lite på ICA Maxi. 10 ö 9 är vi på väg igen, mot en mack. 14,37/liter! Det var inte billigt!. Strax innan Bergkvara är det poliskontroll, körkort och nykterhetskontroll. Kollar även blinkers och bromsljus. Allt OK. Kör in på tomten vid 1/2 1.

Ja, det blev ju inte en julmarknadsresa för julmarknaderna börjar den veckan vi åkte hem.

Reslängd: 140,2 mil Kommande "planerade" resor

Erfarenheter från året:

Tillbaka till början