Till startsidan

2016

Vårresa

26 mars.

8.30 far vi mot sydligare nejder. Solen skiner men det är bara 6 grader varmt. Ringer Ryssbo. Allt OK. Tankar i Bromölla, 25,43 liter. Handlar lite vatten och potatis på ICA. 12.30 har vi tagit plats 27 på Strandängens Camping. Sitter ute och njuter i solskenet. Äter "påskbuffé" till middag. Kollar på TV till 10.

27 mars.

Upp för tidigt. Vi glömde ställa om klockan. Efter frukost kommer vi på att vi vridigt klockan åt fel håll. Vi har inte alls gått upp för tidigt. Vid 10 går vi till stan. Handlar lite på Netto. Äter kokkorv till lunch. Beställer färjebiljett t.o.r. drygt 1600:-. Sitter ute ett tag, lite halvkallt. Äter pannbiffsrester till middag. Tidig kväll.

28 mars.

Värmen har gått för fullt så vi flyter nästan bort. Frukost. Vid 10 går vi till Netto och tipperia. Äter kokkorv till lunch (idag igen). Checkar ut, betalar 660:-/3 dygn inkl. allt. Köper bitsocker i campingbutiken, äntligen kan K får en sockerbit i morgonkaffet. Duschar båda två och det är så skönt så. Solen skiner men det är bara 10 grader. Upptäcker att klockan i TV:n inte är automatisk. Man måste ställa den själv och just nu så går den 2 timmar för fort. Inte undra på att man blir förvirrad. Äter prinskorv, köttbullar och potatis till middag. Tidig kväll.

29 mars.

K upp 6. Han är inte klok. Jag går upp 20 över. Jag är inte jag klok heller. Frukost. Packar ihop. Strax efter 7 far vi. Strax före 9 passerar vi brobetalningen. 1660SEK stog det. Är det verkligen rätt? Äter varsin macka i farten. Funderar på vad som kan ha gått fel vid bron. Vi körde nog in i fel fil (lastbil/buss). 11 har vi checkat in i färjeläget. Kommer med 11.15 färjan, 1 timma tidigare än bokat. Växlar till €-mynt. Aktiverar Smilekortet. 10 ö 12 är vi iland. Tog lite tid, ovanligt. 1/2 1 har vi småhandlat på Nielsens. Ställer upp på Hintz. Fru Ober kommer och frågar om vi ska stå länge. Nej bara 1 natt. Vet vi hur det fungerar? Ja. Ni vet att jag har växel säger hon sedan. Ja. I huset med den blå gaveln. Ja. Tar bilen och tankar på Esso, 43,34 l. Handlar pizza och paella på Sky. Kylskåpet vill inte. Sätter skåpet på 230V och håller tummarna. Går en vända till till Sky. Köper choklad och papperstallrikar. Hoppas tallrikarna fungerar bättre än dom vi köpte i Frankrike. Äter pizzan till middag. Den var god. Kollar på TV. Försöker titta på en DVD men det går inte. Verkar som om den fastnat i inkastet. Blää. Tidig kväll.

30 mars.

Upp 1/2 8. Regnat av och till. Frukost. Lämnar Burg 8.30. 10 är vi uppställda på Schönböcken. Yngre dottern får nästan ett utbrott när hon såg att vi kom med husvagn. Köper 1 dag internetanvändning (€2). Kollar kontot. Öresundsbron har inte dragit något än. Hmm? In på Öresundsbronshemsida. Kollar vårt konto där. 396SEK ska dras. Bra! Då blir det rätt. Äter grillkorv till lunch. Gör just inget under dagen. Till middag äter vi kycklingpaella. Den är god. Sitter ute in en kvart sedan blir det för kallt. Tittar på TV. Byter sovplats i natt, K bak och jag fram.

31 mars.

Upp 8. Det har varit varmt. Köper bröden jag beställde 0,30/st som vanligt. Frukost. K kopplar loss bilen för vi ska ut på stan. Handlar på Citi för €32, bl a färsk Cordon Bleu och portugisisk rödvin på dunk. På Lidl handlar vi whiskey, vin, vatten och chicken nuggets bl.a. Tillbaka i vagnen vid 11. Vi svabbar av framrutan så vi ser ut. Äter varsin varm macka till lunch. Duschar båda två. Äter cordon bleu på gris till middag. Var väl OK. Tidig kväll.

1 april.

Upp 1/2 8. Bara 1/2 grad ute! Hutter! I vagnen är det dock varmt. Köper bröd. Frukost. K mår inte bra så vi stannar en dag till. Tar en promis bortåt trafiksignalerna och så vidare i en vid sväng. Är hemma igen inom 1 timme. Äter macka till lunch. Sitter ut på eftermiddagen i solen med det är inte varmt. Äter bygdenskorv med potatisgratäng. Gott! Nu på kvällen ser jag ut som en kokt gris. Tidig kväll.

2 april.

Upp 1/2 8. Frukost. Idag är det varmare än igår. Vid 9 checkar vi ut, €60/3 dygn (som vanligt). Ringer Ryssbo. Han tycker att vi skulle flytta till Tyskland så ofta som vi är här. Vid 12 har vi tagit plats 128 på Camping Auf dem Simpel norr om Soltau, nära Heide Park. Äter jägerbällchen med potatis och sallad till sen lunch vid 1/2 3. Kollar en stund på F1. Sedan går vi och handlar ägg och öl i campingbutiken. Tidig kväll.

3 april.

Upp 7 och det är 7 grader ute. Det går åt rätt håll. Förbereder frukost men vi vill ha frallor så vi får vänta till 8 då campingbutiken öppnar. Frukost. Härliga frallor för 0,40/st. Duschar båda två. Kostnaden är laddad på nyckelkortet. Går en promis runt campingen. Till lunch äter vi kokkorv med mos/bröd. Sitter ute i 1/2 sol, ca 20 grader varmt. Till middag äter vi chicken nuggets m curryssås och grönsaker. Kollar på F1 från Bahrain. K lägger sig tidigt. J spelar på fb. Vi köpte 1 timmas användning (tillagt på räkningen) men fick 1 dygn. Så tråkigt.

4 april.

Upp 1/2 8. Det har regnat av och till hela natten. Frukost. Checkar ut, €53 för 2 nätter med el och dusch och 1 timma internet. Lämnar vid 9. Handlar lite på Aldi i Bienenbüttel, bl a 6 öl för 0,76. Blev fel på nå't vis. Så tråkigt. Tänkte att vi skulle campa i Uelzen men vägen dit var för dålig och campingen såg skruttig ut så vi for vidare. Vid 11 har vi checkat in på Rote Schleuse, Lüneburg, och ägaren har tagit i hand hälsat oss välkomna. Nytt för i år att alla platserna är numrerade och tydligt uppmärkta så man vet var man ska stå. Nu hjälper ju inte det för en del personer. Vi fick plats nr 3 och grannen på plats 4 står med halva sin bil på vår plats trots att han har plats på sin egen tomt. Sitter och njuter under markisen. Härligt väder. Äter lasagnen vi köpte på Aldi till middag. Den var god. Tittar på TV (som vi alltid gör).

5 april.

Upp 1/2 8. Förbereder frukost. Hämtar beställda frallor med vallmofrön 0,50/st. Behöver inte sägar vad jag heter för att få rätt beställning. Går en promis genom skogen till Bio-Laden. Köper 2 ekologiska viner (italiensk + spansk) och äppelmos. Äter omelett med bacon till lunch, ute(!). Det var Gott. Duschar båda två. 1/2 6 går vi till campingrestaurangen för att äta middag. K tar wienerschnitzel och jag pizza capricciosa. 2 stora öl till det och alltihop smakade utmärkt, €25,10 gick det på. 1/2 7 är vi tillbaka i vagnen. K lägger sig tidigt. J spelar på fb.

6 april.

Upp 1/4 i 8. Efter frukosten åker vi in till Lüneburg. Vi vill kolla på gamla stan, men p g a vägarbete överallt går vår plan om intet. Tankar på Shell 35,7 l à 1,269/l. Hyfsat bra pris för att vara Shell. Hittar en parkering i närheten av Altstadt. Promenerar runt och fotar en del. Parkeringen kostar €1. Bra pris. Hittar ut samma väg som vi kom in. Handlar lite på Lidl. Är hemma igen vid 1/2 11. Vid 4 äter vi en pfannengericht med bl a köttbullar och potatis. Ganska gott. K tidig kväll, jag spelar på fb.

7 april.

Upp 1/2 8. Solen är också uppe. Frukost. Packar ihop. Checkar ut strax för 9, €71,20/3 dygn inkl allt. 1/2 11 kör vi in på Schönböcken. Köper 2 dagar internetanvändning (€3). Det är inget skönt väder. Tar bara en macka till lunch. Kollar kontot. Ser bra ut. Det regnar av och till, tur att man sitter inne. Äter grillkorv med potatisgratäng till middag. Helt OK.

8 april.

Upp 1/4 i 8. Frukost. Herr Wulf för förberett vårt beställda bröd. Behöver inte ens säga vad jag vill ha. Åker och handlar lite på Sky, bl a sockar till K. Handlar på Lidl också bl a elektrisk fotfil €14,90. Hemma igen vid 10. Äter crepe med glass och jordgubbssylt till lunch. Vansinnigt gott! J duschar, K gjorde det igår. Sitter ute en stund men vädret är inte snällt. Äter resterna av pfannengerichten till middag. Bara två köttbullar kvar men en massa potatis, morötter och ärtor. Gott ändå.

9 april.

Upp 8. Frukost. Undrar om vi är de enda som beställer bröd. Åker till Lidl och köper 3 paket med crepe att ta hem + vin och martini. Är hemma igen 1/2 11. Sitter ute lite då och då. Det blåser en del. Äter kycklingpaella till middag.

10 april.

Upp vid 8 (som vanligt). Efter frukost går vi en promis till konditori Knack men vi köper inget (!), vänder på klacken och går hem igen. Det blev väl ungefär 3 km på 40 minuter. Bra för att vara oss. Vi duschar på em. Det är ingen kö precis. Äter frikadeller med stekt potatis och lök till middag. Gott faktiskt.

11 april.

K upp 1/2 6 (trodde jag). Skickar honom i säng igen. 1 timma senare är klockan 1/2 8. Då går jag upp. Efter frukost packar vi ihop. Solen skiner och det är 5 (FEM) grader varmt. Checkar ut. Far 20 i 9. Handlar på Nielsens i Heiligenhafen. Mindre sortiment än butiken i Burg, men det blev ändå €132 med kortavgiften. Vid 11 är vi uppställda hos Hintz och färdighandlade i Burg. Har pratat med frau Ober igen. Hon undrade om husbilen. Hemma och sover vintersömn är vårt svar. Bara svenskar på ställplatsen vid lunchtid, 4 husbilar och så vi. Äter lunchmacka ute i solen. Går till Netto en sväng och så till Scandbolaget (vi glömde köpa Campari). Äter pizza Speciale till middag. Den var god. Tidig kväll efter TV tittande.

12 april.

Regnar under natten. K upp och muttrar vid 5! Som tur är lägger han sig igen. Mobilen väcker 6.30. Frukost. Packar ihop och lämnar ställplatsen 10 över 7. Checkar in i färjeläget 20 över 7. Åker ombord strax före 8. Köper 1 fl vitt för €8.72. Billigare än bolaget? Kör iland i DK 5 i 9. Blir stoppade och får frågan om vagnen är tom. Ja! God tur blir då svaret. 10 ö 11 passerar vi betalstationen för bron och dosan vill inte. En personal hjälper oss. Pip! Stannas av polisen, 5 meter senare, som vill se passen. Han tittar in genom fönstret på vagnen, så var det klart. 10 i 1 är vi framme i Bromölla. Solen gassar, ca 17 grader varmt. Härligt! Tar plats 35 som vi haft förut men kopplar inte loss vagnen. Kylen startade inte på gasol på färjan men allt verkar ha klarat sig. Äter Chili con carnen från burk som vi köpte här på vägen ner för 2 veckor sedan. Dög väl som nödmat. Sitter ute på em i solen och det är så skönt. På kvällen äter vi frikadell på vitt bröd. Gott det med. Tittar på TV, många kanaler har vi fast vi har haft problem med TV tittande på den här platsen tidigare. K lägger sig tidigt.

13 april.

Upp vid 7. Frukost och hoppackning. Checkar ut vid 8. 220SEK/natt inkl allt. 1/4 ö 8 far vi. Tankar på OKQ8 i Bromölla. Vad dyrt 95 oktan blivit, 13,17/l. Kör in på tomten strax före 12.

Det har varit en bra resa trots vädret. Lite jobbigt med stödbensvevande men det blev ju inte varje dag. Man får heller inte glömma att lägga ut spillvattenlungan. Den vi har passar inte på röret så vi har gjort som tyskarna, använt hink.

Vårresa 2

Besiktigar Laura på tisdagen och det gick bra. Nu vill vi kolla att allt fungerar i husbilen, IRL alltså. Så vi åker en liten sväng.

18 maj.

1/4 ö 9 lämnar vi ett mulet Mörlunda och far söderut. Stannar på Biltema i Kalmar vid 1/4 ö 10. Köper toapump till husvagnen, 119:-. 1/4 ö 11 står vi uppställda i Köpingsvik, bakom f.d. Sommarfyndet. Vi är alldeles ensamma. Konstigt. Tar grillkorv till lunch. Efter lunchen går vi till ICA och handlar lite "godis" och tidning. När vi läst tidningen går vi en promis till, åt kyrkan till och runt. Inte så vansinnigt skönt. Ringer Ryssbo. Han mår hyfsat. Har armen i mitella och är sydd i pannan. Äter varma mackor till middag. Å så går vi en promis till ner genom campingen på andra sidan gatan. Vid 7 kommer en kille och tar betalt, 130:- inkl el/toa. Tittar på TV. Lägger oss 10.

19 maj.

Upp 8!! Sovmorgon. Går till kondiset och köper 2 fröfrallor (vallmofranska säger jag) för 17 kronor. Det blir 8,50 per styck! Dyrt men väldigt goda och stora. Efter frukosten packar vi ihop och så går vi till ICA och köper högrevshamburgare. Vi har inte sett det förut. 20 ö 9 åker vi och 1/4 i 10 står vi på ställplatsen i Sandviks hamn. Sitter ute i solen och vinden. Går och handlar middagsmat på ICA (hamburgarna blir en annan dag). Äter grillkorv till lunch idag med men nu är dom slut. Sitter ute mest hela dagen i solen och blåsten. Vid 1/2 5 äter vi pizza från ICA. Billigare än pizzerian. God faktiskt. 1/2 8 kommer hamnkaptenen och tar betalt. 160:-/natt inkl el/toa/dusch. Tittar på TV. Lägger oss tidigt pg a solsveda. Suck.

20 maj.

Upp 10 i 8. Vackert väder idag med. Lämnar Sandvik vid 9 med föresatsen att vi ska köra östkusten ner till Färjestaden (ungefär). Det misslyckas kan man säga. Vi hittar inga skyltar som säger oss något. 10 i 10 stannar vi till i Ölands köpstad. 1/2 12 kör vi in på tomten.

Det har varit trevliga dagar på Öland. Allt som vi använt har fungerat. Vi har inte använt AC:n i bodelen eller bil så där blir det nog en överraskning.

Höstresa

9 sept.
Trots att det inte är så länge sedan vi kom hem så vill vi ut igen. Packar Helga och så åker vi strax efter 8. Det är dimmigt som bara den. Bettan Blå dra för första gången Helga. Jag har programmerat Navi med koordinater (för första gången) för att vi ska se hur det fungerar. Tyvärr så fungerar inte 12V uttaget i bilen, varken fram eller bak. Navi får gå till batteriet tar slut och det sker strax innan Värnamo. Vid 12 har vi tagit plats 17 i Buahamn och har betalt 180:- i en automat, för det får man el, toa och diskmöjlighet. Man får dessutom trevlig utsikt. Dusch kostar 10:-. Man ska också får Wifi utan extra kostnad men det lyckas jag inte få tag i. Vi har med oss vårat egna bredband. Vattenpumpen har gått i strejk. Varför då? Den fungerade ju hemma. K blir jättesur. Det är ju en himla tur att vi inte har tank i vagnen utan dunkar. Jag fyller på en skål med vatten som vi har som spolvatten och till tandborstningen. Sedan skvimpas det en hel del på golvet ska jag ärligt säga. Dunkarna är tunga när dom är fulla och vattnet gungar som på havet. K konstarerar att pumpen är död. Bra då vet vi, bara att köpa ny. Vädret är helt underbart här på västkusten.

10 sept.
Upp strax efter 7. Solen skiner. Efter frukost tittar vi på TV till 10 sedan går vi till ICA (500 m ?) och handlar smör och rödbetssallad. Inom 1 timme är vi tillbaka igen (som vanligt). Köper biljett för 1 dag till. Vid 1 öppnar glasskiosken för nästsista dagen den här säsonger. Köper varsin glasskula (kolasmak) à 30:-/st. GOTT! Går till fiskaffären (200 m) och K köper 2 rökta makrillar med någon slags kryddning. Går en vända runt hamnbassängen och hittar en ställplats till. Med mycket bättre utsikt. Vid 5 så äter vi middag. K gillar inte fisken så vi äter köttbullsmacka båda två. Titta på TV. Tidig kväll.

11 sept.
Det har stundtals blåst halvstorm fram på morgonen. Jag går upp och ut och tar in instegspallen för den fick "fötter". Packar ihop bord och stolar lite så att dom håller sig på plats. Upp 1/2 8. Efter frukost packar vi ihop och 1/2 9 åker vi. 20 i 10 går vi in på Biltema i Halmstad och köper ny pump och diverse annat. Strax efter 11 har vi checkat in i Ullared på plats 260 och precis när vi ställt upp börjar det att regna. Typiskt. K monterar nya pumpen och så har vi rinnande vatten igen. Duschar båda två och det är helt underbart och kostar inget extra. Gör en ost- och skinkpaj som vi äter till middag. Den blev god. Tittar på TV (!) vilket är ett mirakel i sig. Vi har aldrig kunnat se på TV här i Ullared. Tidig kväll.

12 sept.
Upp 1/2 8. Efter frukosten åker vi till varuhuset och handlar för 700 SEK. Tillbaka till campingen. Packar ihop det sista och åker 1/4 ö 9. Strax efter 12 står vi på Eksjö Camping på plats 26. Solen gassar. Går en promis till stan och tillbaka. Vid 5 äter vi resten av pajen.

13 sept.
Upp 20 i 8. Frukost och solen skiner men det är ganska svalt. Vid 1/2 9 checkar vi in och betalar för 2 nätter, 420:-. Dusch kostar extra. Går in till stan och handlar lite på Coop. Äter köttbullsmacka till lunch och nu är det riktigt varmt. Äter kycklingpaella till middag. Fortfarande god. Sitter ute länge. Tittar på TV (vilket vi alltid gör om vi kan).

14 sept.
Upp 1/2 8. Mulet. Efter frukost packar vi ihop och 1/2 9 far vi. 20 i 10 kör vi in på tomten.

Det har varit en trevlig liten utflykt. Bettan Blå klarade provet med glans.

Höstresa 2

Från början hade vi tänkt ta Helga med oss till Tyskland men färjebolaget hade gjort om beräkningsgrunderna för biljetten sedan i våras. Så vi ställde på Laura igen.

12 okt.
10 ö 8 lämnar vi Mörlunda. Det är mulet och bara 5 grader varmt. 1/2 12 stannar vi till hos Husvagn-Svensson i Lidköping. Köper en fresh-up kassett till husbilen (originalet börjar bli lite äckligt) och en bäddmadrass till Helga. Strax efter 12 har vi tagit plats 40 på Filsbäcks camping i beslag. Vi ha betalat 210:- med el. Äter ägg- och kaviarmacka till lunch med snaps till. Går en promis runt campingen i snålblåsten. Det här måste vara en trevlig camping på sommaren och avsevärt billigare än Kronocampingen i Lidköping. Äter varma mackor till middag. Tittar på TV men 8:an är alldeles för pixlad för att vara sebar. Tidig kväll.

13 okt.
Upp 1/2 8. Efter frukost far vi vidare och vid 1/2 12 står vi på plats 34 i Bua Hamn. Betalar 3x 180:- i automaten. Solen skiner faktiskt men det blåser Nu är det bara 4 husbilar och 2 husvagnar på ställplatsen. Till kvällen blir det nog fler. Äter Dafgårds Lasagne till middag. Den var ganska god. Jag får faktiskt tag i det fria WiFi som finns här. Tittar på TV på kvällen och alla kanaler är sebara.

14 okt.
Upp 8. 5 grader varmt och halvsoligt. Efter frukosten går vi till ICA och handlar det sista. Nu är det 8 husbilar här. Husvagnarna står kvar. Äter varma mackor till lunch. Går en promis ut på en av pirarna och så en bit åt andra hållet men det blåser småspik så det är inte särskilt trevligt. Äter pizza till middag. Vid 6-tiden är det bara 11 tomma platser. Häftigt. Idag får vi inte se på kanal 8. Konstigt.

15 okt.
Upp 1/2 8. 6 grader och en soluppgång modell vacker (inget foto :-( ). 3 tomma platser nu på morgonen. Går till ICA idag igen och sedan går vi till loppisen. Köper en keramiktavla 10:- (Gabriel) och en servetthållare 5:-. Äter grillkorv till lunch och gör inget särskilt på eftermiddagen för det blåser alldeles för mycket ute. Äter köttbullar, potatis och sås till middag. Tittar på TV. Det blåser så hela bilen skakar.

16 okt.
Upp strax före 8. Det har småregnat hela natten men det är ändå 8 grader nu. Efter frukosten packar vi ihop och 1/4 i 9 far vi söderut. Tankar en skvätt på Shell i Ängelholm. Vid 11 har vi tagit plats 4 i Lundåkrahamnen (Landskrona). Inte lika tjusig utsikt som i Bua men fina toa/duschkontainrar. 180:-/dygn med allt fast WiFi är för långt bort. Äter grillkorv till lunch. Byter sedan plats då vi bara får in dåliga TV-kanaler. Vi provar plats 8 och kanalerna blir bättre men inte bäst. Duschar båda två och det var då inte äckligt. Lyckas ändå så RallyX VM och Rally VM men 8:an får vi inte se. Tunnbrödsrulle till middag. Tidig kväll.

17 okt.
K upp vid 6 men fixar frukost till halv 8. Vid 8 åker vi. Strax före 9 har vi kört igenom Öresundstunneln. Kommer till Rödby 5 ö 1/2 11. Får åka med närmaste färja, borde bli 10.45. Färjan är proppfull med folk. Ett par tre busslaster verkar det som. Strax efter 12 har vi både tankat diesel och dricka och står parkerade hos Hintz. Å nu skulle vi ha åkt med färjan från Rödby. Går till Sky och handlar mat och bröd. Det är 5 svenska husbilar på ställplatsen. Äter en gourmetkringla med kaffe till "lunch". Sedan äter vi pizzaspecial till "middag". Gott som vanligt. Till "kvällsmat" äter vi varsin Frischling med ost, skinka och tomat. Får in en hel drös med TV-kanaler. Vi är 10 ekipage här vid 8. Tittar på ett antal Snokar.

18 okt.
Väcks abrupt av att någon skrothandlare börjar sortera plåt vid 7. Det har regnat lite under natten. 12 grader och mulet. Upp 1/4 i 8. Efter frukost så lämnar vi Burg och 1/4 ö 10 har K tömt både tank och toa, fyllt på vatten och parkerat på plats 50 på Schönböcken i Lübeck. Varmvattnet avstängt till 3 pga underhåll (byte varmvattenberedare). Båda duschar vi sedan med gamla poletter. Tittar på TV. Vi har som vanligt här i Lübeck en väldans massa kanaler, statliga och reklamfinansierade. Bara att välja, t ex en gammal NCIS från första säsongen. Äter falukorv med wokgrönsaker till middag. GOTT! Solen tittar fram på em och tempen stiger till 15 grader.

19 okt.
Det har regnat under natten. Upp vid 8, 10 grader. Köper två bröd, 0,30/st som vanligt. Efter frukost checkar vi ut, €20/dygn (lågsäsong). Lämnar campingen 1/4 9. Handlar lite på Lidl i Lauenburg och vid 11 har vi checkat in på Rote Schleuse och rätt man är bakom disken. Vi får plats 6. Till lunch äter vi baconomelett. Kollar om vi får tag i Internet. Yes!. Kollar konton, ser bra ut. Till middag äter vi Ks hemgjorda pannbiffar med potatisgratäng till. Gott. Tittar på TV (något färre kanaler, som i Burg ung.) och Snokar.

20 okt.
Upp 8. Köper vallmobröd 0,50/st. Efter frukosten går vi en vända till Naturkostladen. Köper vin, äppelmos och cornichons €8,57. Äter tunnbrödsrulle utan mos till lunch. Tittar på TV. Mycket tävlingar blir det. Alltid lär man väl sig något även om det är på tyska. Äter svensk chili con carne till middag, med tyskt bröd och smör. Inte så stark som vi minns den. Titta på TV. K lägger sig 8, j spelar på fb till 1/2 10.

21 okt.
Upp 1/4 i 8. Köper bröd idag med. Checkar ut 1/4 i 9. Åker och handlar på Lidl i Lüneburg och så far vi mot Soltau. Strax efter 10 åker vi in på Camping Auf dem Simpel. Vi får plats 150 med eget vatten och lagom avstånd till toa/dusch. Det regnar av och till så vi håller oss mest inne. Äter grillkorv till lunch och sedan så duschar vi båda två för i kväll ska vi äta på campingrestaurangen. Vi använder servicehus 2 och det är så rent och fint så man törs knappt gå in. Vid 6 så går vi till restaurangen och massor av bord är reserverade men vi får ett för 2 och beställer varsin stor Simpelpils. Till mat tar vi varsin Simpelpfanne, 1 normal och 1 liten. Vi får lite bröd med någon sorts yoghurt "smör" till i väntan på maten. Vi funderar på om en liten verkligen räcker för att bli mätt. Simpelpfanne är fläskfilé, stekt potatis, paprikor, lök, bacon, salt gurka och stekt ägg. En normal får två stekta ägg och en liten en. Sedan var det nog skillnad på antalet fläskfiléskivor också, men vi räknade inte. Det var faktiskt jättegott. Jag har nog aldrig ätit en fläskfilé som smakade så bra som denna. 1/4 ö 7 har vi kommit hem igen. Vi betalade €35 för alltihop. Nu regnar det igen.

22 okt.
Upp 8. Regnat av och till under natten. Köper 4 bröd i campingaffären, 0,40/st. Goda och frasiga var dom. Till lunch äter vi köttsoppa med bröd till. Köper en Internetdag för €3. Surfar en stund båda två. Ser ett tyskt program om älgar på Öland. Kul. Äter hamburgare till middag. K med mos och jag med vitt bröd. Gott tyckte vi båda.

23 okt.
Upp strax före 8. Ingen vits med att gå upp tidigare då affären inte öppnar förrän 8. Köper vallmobröd 0,45/st. Frukost. Checkar ut strax före 9. €74/2 dygn med el/dusch (efter förbrukning på båda). Lyxcamping. 1/2 11 har vi ställt oss på plats 50 igen på Schönböcken. Äter macka till lunch. Tittar på TV. Äter Lidlfrikadeller till middag med kokt potatis, lök och vitkålssallad. Surfar (köpt Internet för två dagar €3). Kollar konton. Tittar på TV.

24 okt.
Upp vid 8. Köper bröd. Det är dimmigt och 7 grader. Efter frukosten åker vi och handlar på Citi, Sky och Aldi €222. När vi kommer tillbaka är vi den enda husbilen som är kvar på plats. Äter överbliven chili con carne till lunch. Duschar båda två. Äter kycklingschnitzel till middag. Var väl gott.

25 okt.
Upp före 8. Dimmigt och 8 grader. Köper bröd och efter frukost checkar vi ut. Vid 10 har vi parkerat på Hintz då har vi också tankat på Aral. Hälsar på fru Ober. Hon känner igen oss. Går till Sky och handlar lite mat och godis. Hem med det inköpta och så går vi till Calle och kollar vad de har för sortiment. Det visar sig vara väldigt mycket men vi köper bara två askar Läkerol (dyrare än hos Nielsen, men billigare än hemma). Parkeringen utanför Calles är trång om man kommer med husbil/husvagn. Går in på Netto (tyska) som ligger granne med Calle och köper vitkålssallad, salami och wienerkorv. Äter korven till lunch. Den var god och räcker en gång till. Går en vända åt andra hållet också. Idag blev det minsann promenerande. Mycket folk i rörelse på en tisdag. Hittade två grekiska restauranger, en stängd på tisdagar. Handlar lök och fläsk på Edeka. Äter Hawaiipizza tll middag. Specialen är godare. Tittar på TV (förstås).

26 okt.
Upp ca 1/2 7. Frukost och 10 ö 7 åker vi. 20 ö 7 står vi i spår 6. Nästa färja går 7.45. Den kommer vi med. Färjan "full" med pensionärer. Nästan värre än barn. Lite försenade till Danmark. Blir stoppade i hamnen av hemvärnet som vill se passen. Varsågod. Vill sedan se i bilen. Javisst. Välkommen in. Hon tycker den är fin. 1/2 11 har vi även blivit passkontrollerade vid Öresundsbron. Vid 12 stannar vi till hos husvagnshandlaren i Bromölla och köper en flaska gasol, 250:-. Ett väldigt bra pris. 1/2 1 har vi betalt 220:-/dygn på Strandängens camping, plats 27. Äter upp korvresterna till lunch. Gott idag med. Tittar på TV. Till middag fixar K frikadellrester med potatis och sås. Tittar på TV inkl. 8:an. Yippie!

27 okt
K upp före 7. Fixar frukost. 9 grader. Strax efter 8 far vi och 1/4 ö 11 kör vi in på tomten.

Julmarknadsresa

29 nov. 1/4 i 9 lämnar vi ett kyligt Mörlunda och 1/4 ö 10 har vi ställt upp på Kosta Camping, plats 27. Det är inte vintrigt alls. Toa och dusch är något sunkiga men det får väl duga för 1 natt. Efter lunchen går vi en vända på "stan". Kollar i flera av varuhusen men handlar inte något. Det var väl duktigt? Handlar lite på Coop istället. Äter kycklingpaella (inköpt i Tyskland) till middag. Vi tycker dock att den inte smakar som den borde. Tittar på de få TV-kanaler vi har till 1/2 10 då vi lägger oss. Ingen har kommit och tagit betalt.

30 nov. Det har regnat av och till under natten. Det har också blåst utav bara den. För att fortsätta klagolåten så hade vi det för varmt i vagnen också. Upp 1/2 8 och fixar frukost. 20 i 9 lämnar vi Kosta. 20 i 11 är vi färdiguppställda på Eksjö Camping, plats 95 med sjöutsikt. Äter grillkorv till lunch. Kollar på TV och nu har vi alla kanaler man kan tänka sig (Boxerkort). Äter Kåldolmar till middag (också från Tyskland). Den här sorten var bättre än de tidigare vi provat. Skidskyttedamerna är riktigt bra för att vara "nya". Lägger oss 1/2 10 och det är -3,5 grader ute.

1 dec. Upp 1/2 8 som vanligt. Fortfarande minusgrader ute men inne har vi +20. Efter frukost åker vi ner på "stan" och går till apoteket Blå Näsan sedan åker vi till Lidl & blir positivt överraskade av butiken. Är tillbaka vid 11. Kok- och grillkorv till lunch. Duschar båda två på em. Var väl så där men vi blev rena både här och där. Än så länge är det inte så många här som gäster på campingen så det är bara gaveltoa/duschen som är öppen. Äter Lidlpyttipanna till middag. Smakade väl bra fast lite väl mycket kanel(?!). Nattinatti vid 10.

2 dec. Vaknar till en vinterdag med lite snö på marken. Efter frukosten går vi till ICA och handlar lite. På em dräller det in en hel drös med gäster bl a Vincent och Pirjo som vi träffade i Portugal. Kul.

3 dec. Upp 1/2 8. Ringer Ryssbo och han mår bra. Går till stan vid 10 och kollar in julmarknaden. Det enda vi köper är faktiskt något vi behöver = 1 brödlimpa. Tittar på TV, längdskidor (Halvarsson jättebra) och skidskytte. Äter Lidllasagne till middag och den var godare än vad jag minns.

4 dec. Efter frukosten packar vi ihop och checkar ut 840:-/4 dygn. 1/4 i 9 är vi på väg och strax före 10 är vi hemma igen.

Kommande "planerade" resor

Erfarenheter från året:
Misstanken om att AC:n inte skulle fungera i Laura var helt ogrundad. Båda har fungerat perfekt, vilket verkligen behövdes på semesterresan till Portugal.

Tillbaka till början