Till startsidan

2015

"Testresa"

27maj. Efter att Laura varit på verkstad i 2 månader (inte i sträck dock), måste vi bara testa att hon fungerar. Så vi lämnar ett soligt Mörlunda 1/4 ö 9 för färd söderut. Handlar lite mat och dryck i Högsby. Far vidare och i Rävemåla äter vi lunch. 10 i 2 har vi fått plats 35 på Bromölla camping och vandrarhem. Efter en del dividerande bokar vi färjebiljett till fredag. Men är vi riktigt kloka? Äter landgång på Hällakaka till middag. Gott. Tittar på TV.

28 maj. Upp vid 8. Ingen sol idag. Tar en promis in till stan efter frukost. Handlar lite på Netto. Jag duschar när kommit tillbaka. Äter kokkorv till lunch, sedan checkar vi ut och betalar 220 kr inkl el/dusch. Det var ett bra pris. 1/4 i 2 handlar vi lite på ICA i Trelleborg. Vi tänkte stå på rastplatsen som vanligt men där står en massa asfaltarbetare och CAMPAR så vi åker tillbaka till Smygehuk och ställer oss där på ställplatsen. Gå en vända, det var länge sedan vi var här. Toa och grill finns. Köper hamburgermeny till middag. Den äter vi hemma i bilen. Det regnar av och till med vi står bra trots att vi inte har ström.

29 maj. Mobilen väcker vid 6.30. Solen gassar men det är bara 10 grader ute. Hutter. Iväg till Trelleborg, vid 7 står vi på kajen i spår 22. 8 får vi åka ombord. Äter frukost som vi förbokat, men det var inte så gott. Sitter kvar i restaurangen mesta tiden. Sedan hittar vi sittplats i ett filmrum. Köper en karta över Tyskland i informationen eftersom vi inte har packat bilen ordentligt. 20 i 1 är vi på tyskmark. Skulle handar lite på Lidl i Bergen men den var under ombyggnad. Häpp! Handlar lite på Lidl i Neubrandenburg vilket vi inte gjort tidigare. Vid 4 har vi tagit plats i Waren. Soldis och 22 grader varmt. Härligt. Äter Chicken Cordon Bleu till middag. Kollar på TV och en Columbo.

30 maj. Flera regnskurar passserar under natten. Upp vid 8. Solen skiner. Går och väntar på brödbilen och jag är först. När bilen kommer så släpper herrarna fram mig som första kund. Tack för det. Efter frukost tar vi en promenad i snålblåsten till altstadt (som vi alltid gör). Köper en handväska på torget (som jag har längtat efter en ny). Handlar lite på Edeka. Efter lunchen (varmkorv) så går vi en promis åt andra hållet och handlar lite på Lidl. Till middag äter vi Angusburgare med stekt potatis och lök. GOTT. Det åskar en stund. Tittar på TV och Columbo. Elpengen tar slut, stoppar i 50 cent till.

31 maj. Upp vid 8. Eftersom det är söndag idag så kommer inte brödbilen. Efter frukost packar vi ihop och checkar ut vid 9. Betalar €18/2 dygn. 10 i 12 har vi parkerat på Schönböcken. Nytt system med numrerade platser. Husbilar får inte stå på mitten längre. Äter Hällakakamacka till lunch. Mycket gäster på campingen men inte så många svenskar. Äter chicken nuggets till middag. TV och Columbo idag igen.

1 juni. Upp vid 8. Köper bröd, €0,30/st, vilket är samma som förra året. Efter frukost åker vi och handlar på Citti och Sky. Äter rindergulasch med potatis till lunch. Gör just ingenting innan middag som blev pannbiff. TV och Columbo på kvällen.

2 juni. Upp vid 8. Köper bröd. Tar en promis efter frukost till Netto. Äter kyckling till lunch. Gör så lite som möjligt fram till middag då vi äter fläskkotlett à la XL. Goda och billiga. TV & Columbo (vi har både säsong 1 och 2 med oss).

3 juni. K upp vi 7. J vid 8. Köper bröd och vatten. K fixar frukost. 10 i 9 checkar vi ut, €20/dygn iår igen. Tankar 54,5l på Shell i Niendorf (€1,299/l = billigare än hemma). Köper en stor karta över Europa för €10. Nu kan vi kasta den som är hemma. Vid 12 står vi på den nyare ställplatsen i Stralsund. Det är varmt men osoligt. Jag tar en dusch. Den kostar €1/4 minuter men med en start/stoppknapp så räcker vattnet länge. Gör över till handlaren på andra sidan vägen. Han har inget vi behöver just nu. Går till macken som ligger bredvid. Tysk ADAC-karta, tack för det. Den behövdes också uppdateras. K fixar middag, falukorvspytt. Tittar på TV & Bond.

4 juni. Upp vid 1/2 8. Förbereder frukost i väntan på brödbilen. Vi har beställt 2 vallmobröd. Får dom i papperspåse för 0,50/st. Frukost. Små men goda bröd, imorgon tar vi normala. Solen skiner och enligt meteo så ska det bli riktigt varmt idag. Går till Netto och köper lunch. Diskar. Äter Bockwurst med bröd till lunch. Solen vräker ner. 1/2 4 går vi till Burger King och äter middag. Var sitt King meal à €3,99/st (billigare än hemma). Månadens meny den här gången också! Sehr gunstig. Sitter ute ett tag, jag i skuggan och K i solen. TV & Columbo.

5 juni. Elpengen tar slut under natten. Vad är det som drar ström? Upp strax efter 7. Matar apparaten med 50 cent och hoppas att det räcker fram till lunch. Förbereder frukost. Har beställt 4 normala bröd (0,35/st) och dom var inte stora dom heller. Efter frukost tömmer vi gråvattentanken och checkar ut. €30/2 dygn. 10.25 parkerar vi i Sassnitz. Tar en promis i stan i 1 timme. Handlar lite på Rewe. Äter lunch i bilen. Vid 1/2 1 åker vi till färjan. Checkar in 20 i 1. 1/4 i 1 har vi handlat det sista i Bordershoppen. 10 i 3 kör vi in i färjan och snart har vi tagit plats i en av loungerna. Färjan är sen från Sassnitz. Vid 5 äter vi. K får äntligen en schnitzel och jag tar en räkmacka, allt till det facila priset av 242SEK. Kommer fram i tid. Vid 8 står vi i Smygehuk i solsken. Vid 1/2 9 kommer ett par tjejjer och vill ha betalt för parkeringen. 150:-! Det var mycket.

6 juni. Upp vid 1/2 7. Frukost. Åker strax efter 7 och vid 12 kör vi in på tomten. Det är 25 grader varmt! Å kvavt.

Hela resan 158,56 mil.

Testresan blev bra måste man nog säga. Inget gick fel med bilen.

"Testresa 2"

Vi kan ju inte lita på ett test så vi far iväg igen.

16 juni. 1/4 över 8 tankar vi på Mörlunda macken, 13,30/liter. Solen skiner men det är inte varmt bara 12 grader. Vid 12 har vi betalat 250:- för ställplatsen på Getteröns Camping i Varberg. Då ingår el och toa. Dusch kostar svenska enkronor. Solen skiner och termometern visar 19 grader. Det känns bra. Handlar lite på Tempo bl a billig kyckling, godis och kaffebröd. Sitter på baksidan av bilen i solen. Skööönt. Äter pyttipanna till middag. Lägger oss tidigt.

17 juni. K går upp vid 5! Usch, jag ligger en stund till. Lämnar campingen 1/2 6. 1/4 i 6 står vi i kö för incheckning. Vid 6 har vi checkat in och står först i spår 4. 20 i 7 är vi ombord. Nu får vi vänta tills Food city öppnar 1/2 8. Suck. Frukosten är den bästa på Stenas färjor som vi provat. Handlar lite i Bordershoppen. 1/2 12 får vi köra iland i Grenå. Det regnar. Mot Tyskland! Stannar i Erfde och tankar (1,169/liter). Vidare mot Tellingstedt. Badets grindar är stängda... Bommen till campingen är öppen. Dörrarna till toa och disk är öppna och varmvatten finns i kranarna. Vatten och el fungerar ute på campingen. Vad är det som händer? Det ser ut som om badet ska renoveras och det var badvakten som hade hand om campingen också. Vi stannar och ser om det kommer någon och tar betalt. Äter ostfralla till "middag" vid 4. Går inte till byn och tar ut €200. Handlar yoghurt på Sky. Äter kycklingen från Varberg. Den var god med tråkig. Lägger oss tidigt.

18 juni. Upp vid 8. Ingen har kommit för att ta betalt. Lämnar Tellingstedt vid 10 i 9. Stannar i Albersdorf och handlar lite på Lidl. Störtregnet kommer när vi är färdiga. 20 ö 11 har vi tagit plats på Rote Schleuse. 21 gr ute. Härligt! Ringer Carina och grattar henne. Äter grillkorv till lunch. K duschar på eftermiddagen. Äter hemgjorda pannbiffar med stekt potatis till middag. Tittar på TV och Columbo.

19 juni. Upp 1/4 över 8. Köper vallmobröd jag beställde igår. GODA! och bra mycket större än dom i Stralsund. Det är kylslaget för att vara sommar. Jag duschar precis innan stängningen (för städning). Äter förkortat midsommarlunch vid 1/2 1. Skriver på hemsidan och kopplar bilderna till förra resan. Vid 6 går vi till restaurangen som finns på campingen. Tar varsin Jägerschnitzel med stor öl till. GOTT! Det kostade €27,20. Inte så farligt dyrt. 10 i 7 är vi hemma igen, proppmätta. Tittar på TV.

20 juni. Upp efter 8. Köper bröd idag med. Frukost. Solen kämpar sig igenom molntäcket. Går en promis. Ringer Ruben. Allt OK. Äter grillkorv till lunch. Går en promis till åt andra hållet. Hittar en affär som säljer BIO-livsmedel. Bra att veta, just nu har vi inte pengar med oss. Går igenom skogen tillbaka, både kortare och trevligare. Gör just ingenting innan middag då vi går till restaurangen idag igen men idag tar vi varsin pizza och liten öl. GOTT! Restaurangen är faktiskt välbesökt, både av campare och utsocknes. Maten kostade €22. Pizza är lyxmat i Tyskland inte alls som i Sverige. Tittar på TV.

21 juni. Upp efter 8. Soligt. Idag är det söndag och då får man inte köpa färska frallor. Efter frukost och diskning checkar vi ut 1/4 ö 9. 3 dygn med ström €78,25 = €26,08/dygn. Elförbrukningen bestämmer man själv och vi hade gjort av med 17,3kWh. Elgrillen drar nog en del. 11 står vi i Lübeck. Grillkorv idag igen till lunch. Köper €-cent och € i receptionen till samlingen och 2 dygn Internetuppkoppling (€3). Duschar båda två. Äter "glömd" strimlad skinka, bacon och stekt potatis till middag. Gott som bara den. Tittar på TV.

22 juni. Upp efter 8. Har regnat mycket under natten. Var är sommaren? Köper bröd. Frukost. Går till Netto och handlar lite. Är tillbaka vid 11. Äter grillkorv som vanligt. Är den inte slut snart? Surfar och kollar läget. Äter pannbiff med löksås och potatis till middag. Så där får jag nog säga, fast jag lagade det själv. Tittar på TV.

23 juni. Upp vid 8. Köper bröd. Frukost. Packar ihop och checkar ut vid 9. 1/4 i 11 har vi handlat det vi behöver på Nielsens i Burg auf Fehmarn. Gute preise! Sedan parkerar vi bakom Hintz. Betalar €15 för plats med ström i en parkeringsautomat = mynt. Samlingen fick hjälpa till lite. Äter mackor till lunch. Går en promis så långt som till Lidl. Nästan alla sorter finns representerade; Aldi, Edeka, Lidl och Sky är dom som vi sett utefter huvudgatan. Netto håller på och bygger en stor butik. Ja gisses vad det hålls på. Handlar lite på Sky. Vid 3 går vi till MackeDonken (förbi Lidl) och äter "middag", var sin Big Macmeny med Fanta för €14, typ. Samma som hemma? Ingen aning, vi brukar inte gå på McD. Gott var det faktiskt. Stannar till på Lidl och handlar färdmat för morgondagen plus dricka, ägg & schnitzlar. Är hemma igen vid 4 och solen bara strålar men vinden är kall. Vid 1/2 6 går vi en promis åt andra hållet, fortfarande i solsken, och där hittar vi massor av andra sorters affärer och restauranger. Handlar 1 flaska vatten och 2 pinnglassar på Edeka. Är tillbaka i husbilen vid 1/2 7. Solen fortsätter att gassa. Tittar på TV. Tidig kväll.

24 juni. Upp 7. Har regnat och blåst under natten. Frukost. 20 ö 7 åker vi och tankar på Esso. 10 i 8 står vi i spår 6 och väntar på ombordkörning. 5 i 8 kör vi ombord och vi hinner knappt hitta sittplats förrän färjan lämnar kajen. Inte mycket folk ombord och resan tar bara 45 minuter. Strax för 9 är vi iland i Danmark. Mot bron! 1/4 i 11 är vi i närheten och 11 är vi i Sverige. Brobizzet fungerade. 1/4 ö 12 står vi på plats 35 på Strandängens camping i Bromöll (igen). Äter pyttipanna till middag. Tittar på TV.

25 juni. K upp vid 7. Fixar frukost. Inte varmt idag. Tömmer tanken och checkar ut (265:-/dygn). Far hemåt vid 1/2 9. 12 kör vi in på tomten. Laura klarade även denna resa.

Totalt 153,5 mil.

"Testresa 3"

Vi tar en testtripp till.

7 juli. Tankar i Mörlunda i solsken och blåst, som tur är inte kallt. 20 i 11 har vi tagit plats på Kosta Bad & Camping. 245,-/dygn m el/dusch. Äter grillkorv (som vanligt) till lunch. Sedan går vi till "stan" för att hitta outleten och bankomat. Kortläsaren på campingen hade gått i strejk och som tur var hade vi tagit ut kontanter. Det är inte särskilt långt till affärerna men det går ett tåg mellan campingen och köpcentrat men vi orkar inte vänta på avgång. Kollar in i hyttan med det var bara amatörer som blåste idag (mot avgift). Köper 4 ölglas av UHW, 75,-/st. Köper lotter för 20:- (8 st) utanför Out let One. Vinner ett jättestort glasfat från Sea glasbruk. Häftigt. Var ska vi ha den? Är tillbaka i bilen vid 1/2 2 och vet inte riktigt vart fatet ska få åka. Vid 14-tiden är vi minst 4 CC-are här och vi har lägst nummer. Vid 5 äter vi överbliven ost- och skinkpaj till middag. Ringer Tappers och talar om vart vi tagit vägen och för hur länge. Tittar på TV.

8 juli. Upp 8. Har regnat av och till under natten. Frukost. 20 ö 9 far vi. Stannar till på ställplatsen Ölands köpstad. Den ligger fint med utsikt över bron. Handlar lite på systemet!! Känns ju helt onödigt med tanke på vad som finns i källaren hemma, men det blev lite felräkning från Ks sida. 20 ö 11 står vi på ställplatsen i Köpingsvik, den bakom Sommarfyndet. 130,-/dygnet med el. Äter grillkorv till lunch. Går till ICA och handlar lite. Blir inbjudna till trubadur Linus med fru på några öl. Sitter och pratar en massa. Vid 6 äter vi middag, tyska köttbullar från burk. Faktiskt gott eller beror det på något annat?! Tittar på TV.

9 juli. Upp 8. Solen skiner och det blåser. K går och köper frallor på kondiset, 3 för 25,-. Konstigt pris men bröden vägs. Tar en promis bort mot Murrys. Köper sandaler på Outleten, 199,-. Äter kokkorv till lunch (ovanligt). Framåt eftermiddagen bjuder Linus och Susanne in oss igen på öl. Blir sittandes till ca 5 då vi går till korvkiosken för middagsinköp. Ny ägare. Köper varsin hamburgertallrik (hemgjorda hamburgare) 80,-/st. Äter dom hemmavid. Gott. Tittar på TV när regnet kommer.

10 juli. Upp vid 8 då kyrkklockan slår (?). Jag går och köper 2 frallor. 8,-/st idag. Många sorter finns det att välja på. Efter frukost packar vi ihop och 1/4 i 9 far vi hemåt. 1/2 11 är vi hemma.

Total resa 36 mil.

Höstresa

Visserligen är det bara lite mer än två veckor som vi kom hem från "semestern" (se husbilsavd.) men restarmen draaar igen.

18 sept. 1/4 ö 8 lämnar vi ett stormigt Mörlunda. Handlar lite på ICA Maxi och husvagnshandlaren i Bromölla. 20 ö 12 står vi på plats 29 på Strandängens camping. Dom sa att vi skulle få in bättre TV här. Äter kokkorv till lunch. Blåser en hel del här också. Äter köttbullsmacka till middag. Disken får vänta tills imorgon. Försöker titta på TV med det går så där. Tar en DVD istället. Tidigt kväll.

19 sept. Upp vid 8. Frukost. Ringer svärfar. Verkar OK. Köksfläkten har sagt upp sig så vi kollar på nätet vad en ny kan kosta. Hmm en med en hastighet är en tredjedel så dyr som en med två hastigheter (vilket är vad vi har nu). Egentligen så behöver vi ju bara själva fläkten inte rördragning och filter. Vi kör utan så länge om man har köksfönstret öppet så drar det ut ganska bra. Går till centrum och köper batteri till DVD-fjärren. Handlar lite på Netto också innan vi är hemma igen vid 11. Beställer färjebiljett, det tjänade vi nog 500 SEK på. Grillkorv till lunch. Solen skiner av & till. K tar hand om disken och jag duschar. Sitter ute i solen på em. Jätteskönt. Äter ICA hamburgare till middag med hamburgerbacon. Så där tycker K. Gott tycker jag. Vid 1/2 8 checkar vi ut och betalar 2x 210,-. 10SEK billigare/natt än förra månaden. Kollar lite på TV. K lägger sig tidigt, jag tittar på film. Fjärren funderar inte alls trots nytt batteri. Grr!

20 sept. Mobilen väcker vid 6.30. Frukost och 20 ö 7 lämnar vi campingen. 8.47 (!) passerar vi betalstationen i Malmö. 10 ö 10 stannar vi en stund på rastplatsen vid Faröbron, vi är alldeles förtidiga. Strax före 1/2 11 åker vi igen. Det blåser halvstorm. Strax efter 11 checkar vi in i färjeterminalen i Rödby. Vi kommer med 11.45 istället för 12.15. Va' bra! Vi ska stå i spår 9 och vänta men vi vinkades fram att åka ombord. Så vi kom med 11.15 istället. Ännu bättre. Äter lunch på båten. K fisk och jag "grillkorv". Utnyttjar äntligen CC rabatten 10% men notan gick på över 200 ändå. Kommer fram i tid. Snabbshoppar lite grann på Nielsens och tar ut lite i bankomaten på Sky, 1/4 i 1 står vi hos Hintz. Solen skiner men det blåser som bara den. Vi har tagit en ny plats och får plötsligt in hur många TV-kanaler som helst. Kollar på F1 från Singapore. Hur bra bild som helst från RTL. Vettel vann. Äter stekt falukorv & potatis med ägg till middag. Gott. Kollar på DVD. Tidig kväll.

21 sept. Upp 1/2 8. Frukost. 8 åker vi och tankar på Esso (1,169/l). 20 ö 11 står vi på bilfärjan över Elbe, €20 kostade vår biljett eftersom vi är längre än 7 meter. Det regnar så vi sitter kvar i bilen. 11.26 rör vi på oss och 10 i 12 är vi iland. kl 1 har vi hittat till ställplatsen i Cuxhaven-Duhnen men vi ångrar oss och åker mot Stade istället. Strax för 3 är vi i Stade men inte min plånbok. Vart har den tagit vägen? Åker tillbaka till Cuxhaven men ingen har lämnat in den. Åker ut på stan och letar efter bankomat. Hämtar ut €200 på båda MC & Visa. Kontona är inte tömda iaf. Hinner precis betala kurtaxan innan dom stänger, €5,60 fast vi inte vill. Äter pyttipanna till middag. Tittar på TV ett tag.

22 sept. Upp 8. Regnat av och till under natten. Efter frukost så tar K en dusch €1. Han innan dess varit på toa €0,50. Jag ringer och spärrar korten. Kommer att få nya snart. Smidigt. OKQ8 kollar dessutom om någon använt kortet sedan jag sist använt det och det hade ingen gjort. 1/4 ö 9 har vi betalt €10 för övernattningen, el har vi inte haft. Handlar ägg och vatten på Aldi. Tankar i Bremervörde (1,059/l) och 1/4 ö 11 har vi parkerat i Stade igen. Betalar €10 i automaten = 0,50 för mycket. Äter kokkorv med bröd till lunch. Kollar om man får tag i internet. Ja och alldeles gratis också. Kollar kontot. Inget fattas. Gu' så skönt. En man kommer förbi & pratar, svensk fr Kalmar som vi träffat förut. Jaha? Var då? Han kommer förbi igen och säger Smygehuk. Ja visst , där var det. Äter hemgjorda pannbiffar med löksås till middag. 2x 0,50 räckte till 7 (för el alltså). Stoppar i två till. Tittar på TV men när det kommer en störtskur så går det inte längre, vi tar en Columbo istället.

23 sept. Vet inte när pengen to slut men jag ställer om kylen på gasol 5.15. Mobilen väcker sedan vid 1/2 8, för att vi inte ska missa brödleverans. Förbereder frukosten går sedan till kiosken och den är öppen före 8 (!). Köper våra två vallmofranska för €0,60/st. Goda frallor. K köper lite vatten och fyller i tanken. Tömmer toan också. Tar en promis i stan. Hittar Kaufland. Aldi har flyttat pga ombyggnation. Är tillbaka 1/2 11. Äter 1/2 gräddbakelse med körsbärsfyllning till lunch. GOTT! Å väldigt nyttigt ;-). Går en promis till. Kinarestaurangen som Kalmarbon pratade om hittar vi inte. Går in på en bank och växlar lite pengar. Man måste ha mynt på ställplatser. Köper 5 skivor rökt skinka på marknaden. Sitter ute när vi är tillbaka. Det är så skönt. Till middag äter vi hamburgare, jag med bröd och K utan. Gott!. Tittar på TV och Columbo. Stoppar i 2x 50cent vid 20 i 10.

24 sept. Mobilen väcker 1/2 8. Förbereder frukost och hämtar ut bröden vid 8. 1/4 i 9 tömmer vi gråvattentanken och far vidare mot Bremen. Efter ett evinnerligt snurrande i Bremen tar vi fram Navi för hjälp. Jo pyttsan., in på motortrafikförbjuden och sedan in i avspärrningar med till slut kom vi rätt. Hittar en plats men det regnar ekollon, så vi byter plats. Där rök €1 i el. Betalar för 1 natt €13, 1 toanyckel €1. Wifi ingår. El kostar 0,50/kWh. Dusch kostar €1. Eftersom Wifi ingår så kollar jag om jag kommer ut på nätet. Javisst. Passar på att uppdatera McAfee när det ändå är gratis. Gick bra tror jag. K duschar först och jag sedan. Riktigt skönt. Det strömmar in bilar från alla möjliga länder men vi är nog de enda svenskarna här. Äter Jägerbällschen m potatis till middag. Gott som vanligt. Tittar på TV och Columbo.

25 sept. Flyget startar tidigt och stör en del. Var det så senast vi var här också? Upp vid 8, frukost. 10 i 9 far vi. Stannar i Rotenburg (Wümme) och handlar på Lidl. Vid 11 har vi tagit plats 5Camping Auf dem Simpel stellplatz utanför Soltau. Äter vårrullar med grönsaker från Lidl till lunch. Går en vända runt campingen. Det kostar €15 att stå utanför bommen inkl. el/toa. Duscha får man inte och man får bara stå 1 natt. Tittar på TV och Columbo.

26 sept. Upp 1/2 9. Har det halvsvalt, ca 9 grader inne, 7 ute. Efter frukost 1/4 ö 9 far vi. 5 i 1/2 11 står på Rote Schleuse igen. Campingvärden har tagit i hand och hälsat oss välkomna tillbaka. Tredje gången i år på denna camping. Solen skiner lite blekt. Ringer svärfar, mår OK. Nu är det 17 gr ute. Fantastiskt. Åter grillkorv m bröd till lunch. Sitter ute och lider så länge solen är framme, när den går i moln blir det kallt. Båda två tar en härlig dusch på em. K fixar pyttipanna till middag. Trots att han lagt till både lök och fläsk så smakar det inte mycket. Tittar på TV. Surfar lite, vi står perfekt för det den här gången.

27 sept. Inatt har vi inte frusit för elpatron har jobbat. Efter frukost på campingfrallor tömmer K toa och fyller vatten. Solen kommer. Sitter ute ett tag på förmiddagen. På eftermiddagen sitter vi ut och njuter av sol och Moselvin. Äter kalvmedaljonger med potatisgratäng & sparris till middag. Gott! Tittar på TV och Columbo. Elaine ringer och påminner om födelsedagen.

28 sept. Upp 1/4 ö 8. Dimmigt ute. Hämtar beställda bröd. Efter frukosten tar vi en promis till Bio-laden. Det blev lite fel så vi fick en riktig skogspromenad dit men hem gick vi rätt. Äter kokkorv m mos till lunch. Solen skiner idag med och vi sitter ute och njuter. Duschar båda två och sitter sedan och ser campingen fyllas på igen. Äter köttbullar med stuvade makaroner till middag. Tittar på TV och en Murder she wrote. K lägger sig tidigt och jag spelar på fb.

29 sept. Upp vid 8 och hämta bröd. Efter frukost packar vi ihop och checkar ut. €85.30 blev det, mer än förra månaden. Stannar i Schwarzenbeck och handlar lite på Lidl. 20 ö 11 har vi tagit plats 51 på Schönböcken och vi är hemma igen. Äter ärtsoppa till lunch. Sitter ute ett tag. Herr Wolf kommer och klipper gräset. Äter färska hamburgare med lök och gammal pot. gratäng och sparris till middag. Gott! Tidigare på dagen så ringer sotaren och undrar var vi är. Han kommer en annan dag. Sedan ringer en man från Pensionärsföreningen (?) och berättar att han ska hålla föredrag om att gå i pension vid 61. Tack det vet jag redan. Han tror mig knappt. Tittar på TV och en Murder she wrote. Per ringer och säger att en granne sett en grön skåpbil köra in till oss. Känner vi den? Nej, men det kan ha varit sotaren. Per ska kolla runt lite.

30 sept. Uppvid 8 i solsken men bara 10 grader. Köper Wifi för 1 dygn €2. Kollar kontot, ser bra ut. Går till Netto och handlar lite. Äter hamburgermacka till lunch. Jag duschar på em. Äter falukorv m stekt potatis och ägg till middag. Tittar på TV och spelar på fb.

1 okt. Upp 1/4 ö 8. Hämtar bröd. Det är dimmigt idag. 10 i 10 tar vi bussen in till Altstadt, €2,50/st. Travar runt lite här och där. Äter lunch på McD, billigare än i Burg. 12 tar vi bussen tillbaka, samma pris. Den är väldigt poppis, det är knapp man får sittplats. Strax före 1/2 1 är vi hemma. Sitter ute och njuter av oktobersolen tills den gömmer sig bakom campinghäcken. K fixar middag, schnitzel m stekt potatis och sparris. Tittar på TV och Numbers. Tidig kväll.

2 okt. K upp först! Jag upp 8. Han har förberett frukost och jag köper bröd. Packar ihop och checkar ut, €20/natt. 1/2 9 åker vi och 20 i 11 står vi hos Hintz igen, färdigshoppade tror vi. Går en vända till Sky och handlar mat och sprit. Äter mackor till lunch. Sitter ute och njuter av solen. Det är så skönt. Äter pizza Hawaii till middag. Riktigt bra faktiskt. Ringer Elaine och grattar på födelsedagen. Hon blev glad över 1200SEK i present. Försöker titta på TV men det går dåligt. Konstigt, vi står på samma plats som för 14 dagar sedan. Tittar på DVD istället.

3 okt. Upp 8. Ingen sol! Skandal men det är 13 gr ute. Ringer svärfar, verkar OK. Går en promis till shoppinggatan vid 1/2 10. Inte ett liv. Affärer som skulle öppna för 1 timma sedan är stängda. Det är JahrMarkt i stan och torget är fullt av karuseller. En affär har en skylt som meddelar att dom öppnar 11. Då gör väl resten det också. Köper fikabröd i ett bageri. Pratar med paret i lilla Carthagon. Trevliga med en liten vit Sally. Kommunanställd kommer förbi och vill ha kurtaxa av oss. Jaha det var första gången. €1,20/person & dag vill han ha. Det var iaf billigare än i Cuxhaven. Stora Carthagon på andra sidan har en Lisa, Berner Sennen. Vid 11 går vi till Sky och handlar lite mer. Äter det sista av pyttipannan till lunch, ordentligt extra kryddad. Bättre. Går en promis till Netto men den var stängd. Det är nog helgdag idag. Fortsätter till Lidl som har öppet och fullt fart. Köper lite nötter. Fikar vid 2 och tar varsin halva av våra kaffebröd. Väl tilltagna kan man säga för €1,30/st. Goda var dom också. Solen kommer på em. Sitter ut och njuter idag med. Äter chicken nuggets med sötsur sås till middag vid 6. Får inte in en enda TV-kanal på kvällen. Konstigt. Tittar på en Bond istället.

4 okt. Upp före 7. Efter frukosten lämnar vi ställplatsen vid 5 i 1/2 8. Checkar in i färjeläget 5 ö 1/2 8 och kommer med 1/4 i 8 färjan. 30 min tidigare än bokat. Kul. Lite folk ombord. Skönt. 20 i 11 har vi kört igenom betalstationen för Öresundsbron. 20 i 12 står vi på plats 5 i Bromölla. Vi har snabbhandlat på Eko vilket var en flopp. Äter gulaschsoppan m ostfralla till lunch. Gott! Kollar på TV. Massor av kanaler får vi in. Plats 5 ska vi komma ihåg. Äter paella till middag. Den var jättegod, gjord på kyckling. Den ska vi också komma ihåg. Tittar på TV.

5 okt. Upp tidigt. Betalar 210:-. Lämnar campingen 1/2 ö 8. Handlar lite på ICA Maxi 1/4 i 8 . Full rulle hemåt. Strax före 12 kör vi in på tomten.

Total resa 217 mil

Total resande iår: 1014 mil

Adventsresa - Eksjö Camping

Vi trodde vi hade kört färdigt för i år men så gick vi och köpte en gammal husvagn. Det är bara 3 månaders garanti på den så vi var bara tvugna att åka ut och prova att allt fungerar.

3 dec. Strax efter 9 åker vi och handlar det sista och hämtar samtidigt ut domkraften vi beställde i förra veckan. Vid 11 är vi uppställda på plats 75 Eksjö Camping. Vi har sjöutsikt genom vagnen. Trevligt. Äter köttbullsmacka med rödbetssallad till lunch. Vi trivs jättebra i vagnen så här långt, vi får se hur det blir när vi sovit i den. Går en kortpromis genom campingen, det finns flera som står säsong. Äter tyska Jägerbällchen till middag med burkpotatis, vi sitter i bak och äter. Kollar på TV, skidskytte bl.a. Får in ganska många kanaler från Boxerkortet. Lägger oss tidigt. Idag har vi haft vagnen i 1 vecka!

4 dec. Vi har definitivt inte frusit, snarare tvärt om. Att sova "onerbäddat" gick också bra. Upp vid 8 och äter frukost. Blåser av och till, det är Helga som kommit. Åker ner på stan och handlar middagsmat och lunch. Passar på och laddar mobilen i bilen eftersom 12V uttaget i vagnen är lite för gammalt. Helga fortsätter sin färd genom landet och tar med sig vår dörrmatta som låg utanför vagnen. En så'n där fuskgräsmatta ni vet, ca 1m x 0, 5m. Letar efter den men hittar den inte. Äter julskinksmackor till lunch och lasagne till middag. På eftermiddag/kväll får vi inte in så mycket kanaler. Kan det bero på vädret? Tidig kväll.

5 dec. Upp vid 8 som vanligt. Har blåst en hel del i natt också. Nu på morgonen får vi in många kanaler igen. Vid 10 går vi till stan, det är inte långt till den gamla delen ca 800 meter. Det är julmarknad i vartenda hörn. Köper bara en flaska blåbärsglögg, alkoholfri. Strax efter 11 är vi tillbaka i vagnen. Tittar en stund på TV innan vi duschar båda 2. Det kostar 2SEK för 2 min. Vi gör av med 4 minuter var. Äter fiskgratäng till middag och kollar på TV. Tidig kväll i dag med.

6 dec. Blåste nästan värre i natt än tidigare. Efter frukost checkar vi ut och får betala 593,-/3 dygn inkl duschen. 20 över 9 åker vi och hoppas att vi inte ska blåsa av vägen någonstans på vägen. Handlar lite på ICA hemma innan vi kör in på tomten vid 1/2 11.

Det blev en bra liten kortresa. Allt fungerade som det skulle. Nu ska bara den konstaterade fukten bort ur den vänstra väggen, men det får nog vänta till sommaren.

Resan: 18,9 mil

Kommande "planerade" resor

Sensommarresa - se husbilsavdelningen.

Erfarenheter från året:

Tillbaka till början