Till startsidan

2012

Semester

Lördagen 30 juni kollar vi vad det kostar att åka färjan H-borg->H-ör & sedan Rödby->Puttgarten. Alldeles för mycket kom vi fram till. Vad tar TT-line nu för tiden? De har varit lite dyra ett par år tidigare. Provbokar en resa på tisdagen inkl frukost t o r 3470,-, helt OK. Frukosten kostar 130/person = 520 för hela resan. Bokar och betalar.

2 juli. Vid 9 åker vi och tankar på Mörlundas nya mack (fast den heter Macken sedan tidigare också). Stannar till i Kalmar och handlar ett överdrag till Kian och en utevägglampa på Jula. Tjejjen i kassan känner igen K (oss) som forummedlemmar. Tyvärr så känner inte jag igen henne. Handlar även 2 fl vin på systemet. Kör kustvägen ner till Kristianstad och sedan genar vi över mot Tomelilla/Ystad. Stannar i Jämjö och tar varsin hamburgare vid 12 på Sammys. Han bör lära sig att steka dom bättre. Strax efter 4 har vi landat på rastplatsen i Trelleborg, ganska mycket folk här redan. 41,7 mil blev det hit den väg vi körde, vilket inte är den kortaste. Den provar vi på vägen hem. Sitter utanför bilen och delar på en flaska vitt och bara njuter av att vara lediga. Till middag monterar K ihop en pannbiffmacka på Hällakaka. Hemgjord pannbiff förstås. Gott blev det förstås. Försöker kolla på TV men vi får inte in SVT alls men TV4 och en hel radda med tyska kanaler. Konstigt. Sedan blir bilden ostadig så vi tittar på en DVD istället. Lägger oss tidigt.

3 juli. Upp vid 7. Har sovit bra pga bra temp i bilen. Lämnar rastplatsen 20 ö 7. 20 i 8 står vi på kajen som nr 3 och har bokat till hytt, 2 st à 520 kr, betalade 614. vi fick inte någon Caravanrabatt för det gällde inte på hyttpris (!). Vi trodde det bara gällde frukost. Men som jag skrev så fick vi rabatt iaf. Kul. Tar en kopp kaffe i väntan på ombordkörning. Strax efter 9 får vi köra ombord och går direkt till frukostbuffén och glupar i oss frukost. Åker sedan upp till hytt 9103 och kollar lite på TV, duschar och vilar till ungefär 12 då vi går ner till "Taxfree"shoppen. Handlar bl a 1l whiskey och 1l Xante, 4 öl och lite choklad. Tillbaka till hytten för mera slappa. Vid tvåtiden tycker magen att det är dags för påfyllning så vi går till Panoramabaren och tar varsin salamipizza och öl €16,20. Gott. Av någon anledning, som vi inte tagit reda på, så tar det 15 minuter längre tid med färjan så vi anländer i Travemünde 17.30. Inga köer på vägen till Schönböcken så vi är där strax efter 18. Äter mackor till middag. Träffar på ett caravanpar från Fellingsbro, som känner igen oss. Lägger oss tidigt.

4 juli. Upp vid 8. K hämtar bröden jag beställde €0,60/2. Samma pris som förra året. Efter frukost åker vi till Citti, där det är ombyggt vid bensinstationen. Bredvid den är nu tvällhallen, så buss- & husbilsparkeringen har flyttat längre in ändå. Inhängnat. Ring på klockan så öppnas bommen. Shoppar loss ordentligt på Citti. Handlar inte alls så billigt som man kan göra utan handlar helt enkelt det vi vill ha, Grönstedts och Kilbeggan t ex. Slutsumman på kvittot blev €323. Är tillbaka före 10 och byter då plats. Äter stekta Roslagsgrillare till lunch. Pratar med ett par i en Cabby bredvid oss, dom har vi pratat med förut. Närmare 90 än 80 är båda två, från Lomma. Gör inget särskilt. Äter bouef bourginonne (eller hur det nu stavas) till middag. Jag gjorde den i lördags, så vi kan kalla det för att vi åt rester, men gott var det. Efter disken går vi en promis runt campingen igen. Man vet aldrig om det kommit några bekanta. Pratar med några stycken som var på hemväg från olika håll. Kul. Hamnar hos Fellingsbroarna som bjuder på whiskey/gingrogg. Massa bekanta dök upp i samtalet. Dom hade också åkt på en del FICC men gett upp det för egna äventyr. Är hemma igen vid 7. Äter ost och kex. En helt underbar Gouda för under 40 kr/kg. Vi måste tillbaka till Citti och bunkra lite mer. Tittar på pilotavsnittet av Cannon på DVD. Kommer inte ihåg att vi sett det förut. Lägger oss tidigt.

5 juli. Upp 1/4 i 9. Hämtar bröden och köper juice och duschpoletter. Frukost. Nu finns det gott om plats att välja på på campingen. Går en promis bort till glasskiosken som inte alls är stängd. Det är nästan kvalmigt i luften, helt igenmulet. Äter pastarätt från påse till lunch. Ganska gott. Gör inget alls på eftermiddagen. Äter chevachip (!) till middag med potatis/sallad. Ganska gott det också. I brist på annat spelar vi ett parti Yatzy som jag (Inger) faktiskt vinner. Joho! Tittar på en annan Cannon DVD idag. Känner fortfarande inte igen oss.

6 juli. Väcks vid 5 av regn. Regnar häftigt till cirka 7. Upp vid 9. Frukost. Packar ihop så att vi kan åka till Plaza och handla. Handlar ett antal dunkar, en till det facila priset €5,99. Resterande gick på strax under €10. Åker sedan till Aldi för att handla billig whiskey och gin. Man är ju nästan dum om man inte gör det (under förutsättning (förstås) att man nyttjar dessa drycker). Whiskey €6,99/st, gin €5,79/st. Tillbaka på campingen lagom till lunch och det blir en pastarätt idag igen. Vi bytte plats idag med. Det blev fläskkotletter till middag med sallad.

7 juli. Upp vid 1/2 9. Mulet idag men varmt. Efter frukost tar vi en promis till Citti. Handlar en ostbit till för under 40sek/kg. Är tillbaka strax innan lunch. Äter ännu en pastarätt till lunch, den var godare än vad den såg ut. Äter campingmat till middag. Jägerköttbullar från burk. Smakade... camping. Lägger oss tidigt.

8 juli. Mobilen väcker oss 06.45. Packar ihop och lämnar campingen strax efter 7. Betalade gjorde vi igår, €20/dygn inkl el & 2 personer. Upp €1,50 sedan förra året tror jag. Står utanför incheckningen i Travemünde 1/2 8. Det står att dom ska öppna 8. Blir insläppta före 8. Nu får vi väntar till 9 innan det är dags för nästa etapp. Tar en kopp kaffe under tiden. Det fyller på ordentligt med bilar/husvagnar och husbilar. Kommer det att bli trångt ombord? Får köra ombord 10 över 9. Frukost! Äter mycket. Upp till hytten, duschar, vilar och kollar på TV. Så här ser Travemündes hamninlopp ut från vår hytt. Vid 2 går vi & köper 1 macka och 2 kaffe €9.50. Inte gott kaffe. Kollar sedan på F1 och Tour de France. Grannen Kicki ringer och säger att vi har fått en egen sjö utanför garaget. OK, tack då vet vi det. Det här regnat sedan igår kväll. Så här ser Trelleborg ut idag när vi närmar oss. Disigt men soligt. Färjan anländer i tid, men vi kommer inte av förrän efter 10-15 minuter. Tankar på ST1 i Trelleborg innan vi far den kortare vägen hem. Utanför Osby stannar vi på Statoil och tar varsin korvmeny, vid 8, 88SEK. Hör om regnovädret på radion, översvämmade vägar och vatten fyllda källare. Voine, voine hur ser det ut hemma? Är hemma ca 22.30 och vi har ingen sjö utanför garaget, bara en liten pöl. Men det är blött inne i det "nyare" garaget. Dagens etapp 33,6 mil.

Kräftskiva med Husvagnsforum.com, Åråshults camping och stugby.

Vid 8 den 24 augusti lämnar vi ett halvsoligt Mörlunda. SMHI har varnat för regn från norska gränsen till Stockholm över i stort sett hela Svealand. Vi får se om vi klarar oss. Navi har Åråshult i sitt register så vi åker efter henne (fast vi har ju kollat på papperskarta först, man kan aldrig lita på Navi).Vi vet att vi är tidigt ute så vi tar det lugnt. Vid 11 stannar vi på Esplanaden köpcenter i Skövde och går in på Blomsterlandet en sväng. Hittar säckväv som vi behöver till rosträdet och K hittar pistolhandtag till vattenslangen. Går en vända på ICA Maxi också. Hittar mysbyxor för en billig peng. Köper middagsmat också. 1/2 12 är vi på väg igen. Letar efter lunchställe och stannar till slut på Rattugglan Rasta i Mariestad. 2 x köttfärslimpa = 160 kr. Jag tyckte inte det smakade något alls, men vi blev mätta. 1/4 över 1 är vi på väg igen och vi är alldeles förtidiga. Kör en vända i Gullspång innan vi till slut åker till campingen. 1/2 3 har vi ställt upp en den mest underbara plats man kan tänka sig. Mitt i skogen med små sjöar att campa runt. En del tomter hade egen brygga, inte vi men strandtomt hade vi. Alla tomter har grillplats och sittplatser. Det är även varmt som i en bastu och inget regn i sikte. Går runt campingen och träffar på Patrik1977 (tack Asawi för t-shirtsen, de hjälper verkligen när man inte kommer ihåg hur folk ser ut). Så småningom kommer äve AakeS. Äter varsin paj till middag. Mife kommer förbi och hälsar. De "yngre" forummedlemmarna träffas i grillkåtan och sitter där på kvällen, vi är för trötta för det. Lägger oss tidigt.

Upp strax efter 8 och fixar frukost Solen skiner. Går några vändor runt campingen och "byn". Det är så häftigt. Hunden Riff går vändor och kollar att allt är OK. Äter ärtsoppa m punch till lunch. Vackert väder hela dagen men vi har fått tillstånd att vara i krogen på campingen omutifallatt det skulle regna och så blir det ju kyligare framåt kvällningen. Vid 6 går vi dit och campingvärden har dukat med dukar och ljus. Papptallrikar finns också om man skulle behöva. T o m lite dricka har han ställt fram. Vilken man! Vi blir 16 till bords och stämningen blir god. Vi blir sittande till sist med Mife, Janne med frun (tältvagn) och Åke. Går vi hem 1/2 11 eller 1/2 12? Minns inte.

Upp vid 9. K packar ihop markis, bord och stolar. Frukost. K diskar. Han är så duktig! Vi går och betalar. Riff ligger på gårdsplanen och börjar skälla som bara den. Varför då? Han har varit hur lugn och fin som helst tidigare. Jaha han ropar på husse, som kommer och gör så att vi får betala. 180,-/natt m el/dusch. Billigt! Mife m fru kommer och säger hej då. Vid 1/2 12 åker vi hemåt och vid 20 över 3 är vi hemma i Mörlunda.

Elmiamässan

Strax före 6 den 6 september lämnar vi Mörlunda. Det är klart väder men bara 8 gr varmt. I Målilla är det bara 5 gr. Tur att man inte bor där! Solen kommer upp och följer oss hela vägen till Jönköping. 10 i 8 står vi på område 1 i solsken. Äter frukost. Att vi är här beror på Tom. Han kunde inte åka så vi fick biljetten av honom. Han är då för snäll! Sitter ute i solen tills mässan öppnar vid 10. Går in på mässan och plockar en drös med broschyrer till Tom. Köper varsin hamburgare vid 12. Kallt bröd och fyllning kyler ner den inte alltför varma hamburgaren på en gång. Hm, godare har vi ätit. Hälsar på diverse hallänningar och annat CC folk, även forumfolk. Går en vända till och plockar mer broschyrer. Hittar Evert som säljare. Va'?! Äter burkkåldolmar från Tyskland till middag. Inte alls gott. Någon timme senare går vi till sportbaren och tar varsin starköl med bratwurst till. Det var gott. Roliga rallykraschscener på TV såg vi. Hem igen och tittar på vanlig TV en stund.

K upp före 8. Går och köper bröd, 3 vallmofranska och 2 wienerbröd = 45:-. Frukost. Det finns nog inget godare än färska frallor. Skulle vara en äkta fransk bagette isf. Går en vända till och hämtar än fler broschyrer. Kollar igenom restuarangutbudet som inte verkar så där himla kul det heller. Äter hamburgare på sportbaren till lunch. Lika dålig här som i kiosken. Sodexho kan man lita på (att vara dåliga alltså). Tar några broschyrer till. Går hem och fikar ute i snålblåsten, fast solen skiner. Solblåst kanske man kan kalla det. Äter tyskkalops till middag. Bättre än igår. Men vid 7 går vi och tar en korv igen i sportbaren. Man blir hungrig av att hämta broschyrer! Hemma i bilen lagom till Doobidoo. Batterivarnaren sätter igång och tjuter men innan vi fattade var det var... Lägger oss tidigt.

Upp vid 1/2 9. K går för att köpa frallor idag med men kommer bara hem med två wienerbröd. Inga frallor kvar. Frukost. Packar ihop och lämnar Elmia före 9. Stanna på Lidl och handlar för 877 kr. Är hemma före 12.

Ölands skördefest 27-30 september

Förra året när skördefesten var satt vi i Mörlunda och sa att någon gång ska vi kolla in den och i år gör vi ett litet försök. 10 i 8 lämnar vi ett mulet Mörlunda. Väderprognosen har varit snäll men man kan aldrig lita på dom. Färden upp över Öland kantas av pumpor vid nästan varje hus. Här och där ska det säljas saker men vi är så tidiga så inga har kommit igång ännu. Strax innan Borgholm börja K undra var vi ska svänga av. Jag har ingen aning eftersom det är han som tagit ut kursen. Jag vet knappt vart vi ska. Inga av de kartor vi har i bilen har vår destination med, förra årets ställplats Kårehamn. Vi åker vidare och i Köpingsvik tar vi av åt höger. Vidare över fälten (som väl är en del av Alvaret?), vid en 3-vägskorsning föreslår jag höger och K kör ditåt. Några byar senare stannar vi och K frågar en kvinna vid en busshållplats vart Kårehamn ligger. Åt andra hållet förstås! Vi möter en del husbilar men inte så många som vi trott. Väl framme i Kårehamn så är vi ju inte först på piren, det är väl 8-10 st före oss. Vi parkerar oss och då kommer hamnkaptenen och ber oss ställa oss på ett annat ställe. OK. Det är inte många båtar i hamnbassängen eftersom Eon håller på med vindkraft här. Men det ligger en "bogserbåt" från Holyhead här och en undersökningsbåt från Holland. Häftigt. För att få el skulle man koppla in sig "på andra sidan vägen" och dit räckte inte vår sladd. Hur ända in i... kan det bli så i en familj där mannen är elektriker! Elektrikern letar reda på hamnkaptenen och får låna en längre sladd. Äter ägg och anjovismacka till lunch när en katamaran kommer in, hemmahamn Scarborough! Det regnar av och till hela eftermiddagen. Tar några korta promenader, kollar in Fiskaffärn som också är restaurang med rättigheter. Intressant. Vid 16-tiden kommer hamnkaptenen och tar betalt, 150:-/dygn inkl el. Det finns toalett och dusch, duschen kostar 5:-. Kollar på TV/film. Lägger oss tidigt.

28/9

Katamaranen Dalby Trent går ut och in ett par gånger under natten. Det är lite störande. Störande är också blåsten, halvstorm kallar vi det för. Framåt 10 börjar marknaden ta form här i Kårehamn. Ställplatsen är fortfarande inte fullbelagd och udden där man kan stå utan el har inte en enda gäst. Köper 1/2 skördeost som iår var kryddad med pepparrotsbrännvin. Den var god och kostade 120:-. Köpte även en lokalbakad kavring. De blir nog bra tillsammans. Äter varmkorv med bröd till lunch. Sitter och har tråkigt för det blåser så ända in i... Tar foto på vår parkering från piren och jag håller på att blåsa i sjön. På eftermiddagen tänkte vi ta en smörgås i restaurangen men där var det knökfullt, i butiken och serveringen på framsidan. Tältet vid sidan om var fyllt till 1/3, men eftersom det var kö i butiken antar vi att den fylls upp snart. Kollar i cafet istället. Där var det också kö och fullt till 3/4. 3 turistbussar står på parkeringen. Populärt ställe det här. Vi gick hem och åt köttbullsmacka med rödbetssallad istället. Det blev kanske inte lika gott men avsevärt billigare. Katamaranen tycks fungera som en buss för diverse arbetare. Den går ut och in "stup i kvarten". Vid 7-tiden kommer den in och släpper av en massa folk och en stund senare kliver det på ett nytt gäng. Chaufför och "hopp-i-land-kalle" byts också ut. Tittar på TV och lägger oss tidigt.

29/9

Upp vid 8. K tar sin vanliga vända till toaletten och kan berätta när han kommer tillbaka att udden är proppfull med husbilar. Efter frukost vid 1/2 9 lämnar vi ett sömnigt Kårehamn. Solen skiner. Hela Öland (eller iaf den del vi ser) verkar lite sömnigt så här på lördagsmorgonen. Stannar på City Gross i Kalmar och handlar lite. 1/2 12 är vi hemma igen.

Nästa år gör vi nog en rundtur under skördefesten.

Höstlov

15/10. 20 i 10 lämnar vi ett mulet Mörlunda för färd mot Högsby, fast vi egentligen ska till Ullared. Vägen över Virserum är avstängd pga broarbete. Handlar lite färddricka i Högsby. Det regnar som bara den. Vid 12 äter vi lunch på Burger King i Värnamo. Syndigt och gott! Vid 2 har vi tagit plats 160 i besittning på campingen i Ullared. Vi får inte in en enda kanal på TV:n. Det är enda felet med denna camping tycker vi. Kollar efter jobb, hittar inga. Äter gamla Wallenbergare till middag med mos och bearnaisesås. Regnar igen. Tittar på film eftersom vi inte får in någon TV. Lägger oss tidigt.

16/10. Ett jätteregn passerar på småtimmarna. Det gör mig liiite orolig faktiskt, för ån har redan ett högt flöde. Upp vid 8. K går iväg och köper frallor, 4,95/st. Inte så dyrt. Strax efter 9 går vi till varuhuset. 1/2 11 stämplar vi ut 1200 kr fattigare. Bokar om färjebiljetten till torsdag pga TV-brist. Påminner om CCoS rabatt, visst ca 500 kr. TACK för det. Äter kokkorv till lunch vid 1/2 1. Gott! Duschar båda två innan middagen som blir köttbullar med stekt potatis. Dusch ingår i campingavgiften. Tittar på film, lägger oss tidigt.

17/10. Ett jätteregn passerar på småtimmarna. Det gör mig liiite orolig faktiskt, för ån har redan ett högt flöde. Upp vid 8. K går iväg och köper frallor. Är vi vanemänniskor eller inte. Efter frukost städar vi och tömmer lite. Strax efter 9 lämnar vi campingen. Jag betalar 200/dygn = 400 kr och när jag kommer ut står K och pratar med Stina från Borensäng. Kul, inte hade vi sett att dom var där också. Åker till ställplatsen vid varuhuset. Stina och Johan kommer efter. Vi går för att byta kläder vi köpte igår, Stina ska köpa mer saker. Johan stannar i bilen. Vi köper en ljusslinga till och lite bodylotion. Strax efter 10 är vi på väg igen. Mycket folk på varuhuset fast det är en onsdag mitt i månaden. Tankar på Preem i Trelleborg men bara 53,74 liter. Varför då? Handlar lite nödvändigheter på ICA Maxi innan vi parkerar på rastplatsen alldeles ensamma kl 2. Lyckas få in några kanaler på TVn. Äter falukorv, stekt potatis & ägg till middag. Lägger oss tidigt.

18/10. K upp klockan 5! Han är inte klok. Fixar kaffe. Sitter och glor tills väckarklockan ringer. 10 i 7 checkar vi in, betalar 2078 kr. Bra. Får åka ombord 10 över 7. Äter frukostbuffé à €11,50/person. Så där, mätt blev man iaf. Kommer fram itid. Tar dock tid innan vi åker av. Handlar upp våra euro på Lidl. Åker vidare till Citti i Stralsund där vi hämtar ut €100/var. Mot Waren (Müritz). Dit anländer vi 1/4 ö 3. Här vill dom ha €16/dygn inkl el och dusch. Duschar båda två. Skönt. Duschutrymmet kunde dock varit bättre planerat. Försöker får in några TV-kanaler men det går inget vidare. Här behöver man nog parabol. Äter köttbullar till middag. Går till ett servicehus för att diska men det finns inte varmt vatten så det blir så där. Tittar på film. Tidig kväll.

19/10. Upp strax före . Frukost. Lämnar tillbaka nyckeln vid 1/2 9 då ser jag att dom har brödservice här. På skyltar står det också att vi får inte mata tvättbjörnarna, rävarna och iglarna. Eller översätter vi fel? Stannar och handlar lite på Citti i Lübeck vid 12. 10 över 1 har vi ställt upp hemma på Schönböcken. Ut med markisen för solskydd. Det är värmebölja här, dryga 20 grader! Äter stekt prinskorv med ägg till middag UTE. Ringer Ryssbo och skryter om värmen. Kollar på TV. Inte många kanaler vi kan se. Konstigt. Här brukar vi ju få in mååånga. Tittar på film istället. Tidig kväll.

20/10. Upp vid 8. K hämtar det beställda brödet, fortfarande €0,30/st. Billigt. Frukost. Tömmer och fyller vatten. Städar. Äter gulaschsoppa till lunch, starkt och gott. Äter hemgjorda pannbiffar med sallad och bearnaisesås till middag UTE. K får äntligen ordning på TV:n. Tittar på en film iaf av bara vana. Nämvalls ringer. Kul. Får ringa dom när vi kommer hem. Lägger oss tidigt.

21/10. K upp och fixar frukost vid 1/2 8. Jag får köpa bröd. Tar en långpromenad ända bort till Fackenburger Allee innan vi vänder tillbaka. Handlar kaffebröd på Knaack, två "vindflöljar" €3,90. Nu börjar det bli varmt idag med. Äter pastarätt till lunch ute. Så där gott. Skriver på hemsidan. Också det ute. K fixar kaffe så vi får äta vår vindflöjlar. Det gör vi ute under markisen. Jag orkar bara halva! Sitter ute och lider under markisen. Är det verkligen 21 oktober? Äter grillade fläskkotletter till middag med hemfriterad pommes. Gott. Den äter vi inne för värmen försvinner snabbt.

22/10. Upp strax efter 8, inte särskilt varmt ute. Vi har ingen värme på i bilen. Efter frukost ska vi åka och handla, men första ska jag logga kassakort och söka jobb. Det är gjort på 15 minuter. Först åker vi till Lidl och handlar flaskvin för €60, sedan åker vi till Plaza och handlar mer "mat" för också ca €60. På cittipark handlar vi för €97 hos Aldi och €212 på Citti. Kortet fungerar inte på Citti men hon skriver in oss som nykund så vi får rabatterna ändå. Kan det bero på att jag för ca 2 veckor sedan ändrade adress på nätet? Vet inte. Tankar även bilen för €104. Pengarna bara rinner iväg. Efter lunchen duschar vi båda två. Äter Asiandippers från Lidl till middag, med sweet chili sås. Gott och starkt.

23/10. Som vanligt upp vid 8. Idag är det ingen indiansommar alls. Tar en långpromenad i industriområdet, inte så där jättekul miljö kanske men promenadvänlig. Till lunch äter vi en pastarätt, den som vi åt igår var godare. Tittar på TV (som vanligt). Äter Lidlfrikadeller med stektpotatis/lök till middag. Godd.

24/10. Upp vid 1/2 9! Va'! Frukost. Radion varnar för vinter till helgen. Hur blir det hemma då? Diskar. Går till Citti och köper en del pastarätter. 2 adventskalendrar (med choklad) slinker också med. Äter frikadellmacka till lunch (rester från igår). Tittar på TV och äter stekt falukorv med potatis och ägg till middag. GOTT!

25/10. K upp vid 1/2 8! Fixar bröd och frukost. Diskar och packar ihop. Checkar ut. Får €10 i rabatt, tack för det. Lämnar campingen 20 i 9. Åker motorvägen mot Sassnitz. Kollar på ställplatsen i Tessin, men den lutar för mycket i det väder vi har (regnigt), så vi åker vidare. Kollar i Boarder Atlasen om det finns något annat. Hittar flera stycken på Rügen, vi väljer Lohme. I Sagard blir det kullerstensgata och det känns inte kul. Tur att vi inte har vispgrädde med oss. När byn tar slut så blir det asfaltväg igen. Tack för det. Någon mil till så blir det lite kullersten igen. 10 i 1 har vi tagit plats bakom bybutiken i Lohme. Efter en asiatisk påslunch, klär vi oss varmt och går en vända i byn. Det blåser småspik så mössan behövdes verkligen. Är man fiskälskare så hittar man nog många ställen på att äta här. Ett flertal hotell finns som ser ut att vara i drift. Ställplatsen ligger ungefär 100 meter från havet men man ser det inte för trädens skull. Någon strand ser vi inte. Promenadstråk in i en nationalpark finns det också. Efter 45 minuter är vi hemma igen. Efter 4 går vi till affären för att betala för oss. Vi behöver växel för att kunna använda ställets toalett (var väl inte så där klyftigt precis). Köper världens dyraste Lätta också, €1,59/250 gr. Men nöden har ingen lag. Kurtaxa tog dom ut också €0,75/person. Varför? Äter Erascos köttbullar svensk typ i krämig sås till middag med sallad. Med extra salt och peppar blev det bra. Försöker få in TV men det går inget vidare. Kollar på sista Snoken och K lägger sig innan den är slut. Jag lyckas få in några kanaler på TVn men dom är inte stabila så jag ger också upp tidigt.

26/10. Det har regnat is i natt, lät det som iaf. Upp vid 8. 5 gr varmt och solsken. Packar ihop efter frukost. Lämnar byn den andra vägen 5 över 9. 1/2 10 är vi framme utanför färjeterminalen. 1/4 i 10 står vi utanför bordershoppen i gassande solsken. Handlar lite mer öl och vin för €54,70 + 1% i kortavgift. Färjan komer in i tid men avlastningen tar tid. Vi får inte åka ombord för 12. Vi går till cafeterian och väntar på att dom ska öppna vilket dom gör 1/2 1. Tar varsing hamburgare m pommes à 99,-/st, j tar en starköl och K äppeljuice, 227:-. Supergod med bacon och ost. Det ska vi komma ihåg. Sätter och i relaxloungen (eller vad det nu hette). Kommer fram i tid och iland vid 5. Tankar på Preem igen (14,44/l). Stannar inte på vägen hem och äter något. Åker igenom ett par "snöskurar" och från Åseda och hemåt så är det snö i vägkanterna. Är hemma vid 1/2 10. Hela höstlovet blev 163 mil långt.

Kommande "planerade" resor

Erfarenheter från året:

Tillbaka till början