Till startsidan

2011

Påskresa i Småland

20 april. Lämnar Bålsta 20 i 4 för färd mot Södermanland. Anländer till Djulö Camping, Katrineholm strax före 1/2 6. Vi fick plats 1 och har betalat 215,-/dygn. Hm det var inte billigt, men inte heller dyrt. Äter köttfärspaj till middag, som vi värmer i stekpannan. Den var jättegod (om jag får säga det själv ;-) ). Vi har en underbar kvällssol rätt in i framrutan på bilen. Vi får inte inte några sebara kanaler på TV:n, bara kodade. Konstigt. Hur var det förra gången? Går en promis runt campingen, det står ganska många vagnar här redan, eller står dom kvar efter vintersäsongen? Kollar på en Bondfilm när TV:n inte vill vara med oss. Lägger oss vid 10.

21 april. Jag tycker det har varit för varmt men det tycker inte Kent. Solen skiner när vi går upp vid 1/2 8. Frukost. 20 över 8 åker vi vidare mot Småland. 1/2 1 har vi ställt upp på plats 44 på Gökaskratts camping i Hovmantorp. Äter grillade Roslagsgrillare till lunch utomhus. Gott. Jätteskönt i solen. Äter upp resten av köttfärspajen till middag. Fortfarande god. Kollar på TV som inte är stabil och vi förstår inte varför.

22 april. K går upp 1/2 8 och köper frallor. Dom kunde ha varit i ugnen ett par minuter till. Frukost. Solen skiner idag med. Tar en promis in till "stan". Hittar en ICA Supermarket. Köper bl a en osthyvel eftersom vi tycks ha glömt den hemma. Jag duschar (kostar inget extra) när vi kommit tillbaka vid 1/4 i 11. Det var skönt. Äter Påsklunch vid 12 ute. Helt underbart. Osthyveln som vi ska ha i bilen tittar fram bakom en grytlapp! Jaha då har vi en för mycket nu. Gör just inget resten av dagen. Kollar på anländande forumkamrater bara. Vi kan titta på TV idag. Konstigt.

23 april. Upp tidigt. Checkar ut vid 1/2 9, 170,-/dygn m el o dusch. Det är lågsäsongspris. Positivt. Vi tittar på en massa hus upp igenom Småland, i en massa olika byar. Vi kommer fram till Timmernabben vid 2. Får plats nummer 1 här också. Den är bra. Äter resten av påsklunchen idag igen. Det är halvkyligt ute, kan det bero på närheten till havet? K duschar. Det var inte otäckt sa han. Äter tyska pannbiffar med champinjonsås från burk med fransk potatis (också från burk) till middag. Till det ett italienskt vin vi köpte i Vetlanda. Gott alltihop! Får inte in en enda TV kanal! Sist fick vi iaf se TV4, men inte idag. Det blir en Bond istället.

24 april. Upp vid 8. Sol idag med. Efter frukost så diskar Kent. Checkar ut vid 9, 180,-/dygn med el och dusch (medlemspris). Kollar på fler hus genom Småland. Tankar i Boxholm där vi också äter en baguett till "lunch". Är hemma igen strax efter 4. 125,6 mil blev det.

Weekend i Småland

Fredag den 13:e! Toj, toj, toj. Lämnar ett halvsoligt Bålsta 10 över 7. Måste vi åka så tidigt? Vi har visserligen en tid att passa men ändå. 1/2 12 har vi tagit en temporär plats på Spilhammars Camping i Mariannelund. Äter kokkorv till lunch innan vi far iväg för att titta på ett hus på Götgatan. Vi kommer dit alldeles för tidigt. Letar reda på det andra huset också (Centralgatan). Hm så det ser ut. Hittar till ICA, handlar lite mer korv. Åker tillbaka till Götgatan vid 1/2 1. Det ligger ju bra, hörntomt och så. Grannen kommer och frågar om han ska visa huset, han har nyckel. Nej tack, vi väntar på mäklaren som kommer strax före 2 med ett par till. Huset har varit övergivet sedan december men i teorin så har det nog varit övergivet i 10 år ungefär. Nej tack. Vi åker till Centralgatan och mäklaren kommer efter. Här är tomten övergiven, man ser knappt huset för all växtlighet. Mycket jobb både inne och ute. Yttertak bytt, värmepanna installerad. Kan vara ett vettigt objekt ändå. 1/4 över 3 är vi tillbaka på campingen. Checkar in och betalar för två nätter, 165,-/dygn m el. Dusch kostar en 5:a. USCH! Äter något asiatiskt till middag, Chop någonting. Hör VM-matchen i ishockey mellan Sverige och Tjeckien som S vinner. Bra. Kollar lite på TV. Lägger oss vid 10.

Lördag 14/5. Upp vid 7! Jisses. Äter bacon och ägg till frukost. Åker mot Målilla vid 9. Kollar in husen på utsidan. Ser väl OK ut båda två. Vid 1/2 11 kommer mäklaren och visar 76:an. Den ska vi inte ha. Han som bor där har bott för länge. 19 verkar mycket bättre. Trevligt läge, hus och uthus. Tål att tänka på. Vid 11 är vi färdigtittade i Målilla. Nästa visning kl 15 i Mörlunda. Vad göra under tiden? Vi åker till Hultsfred och handlar en flaska vin. Sedan åker vi till Mörlunda och tittar efter Brittas systers hus. Dom är nog inte hemma. Äter lunch vid järnvägsövergången, kokkorv. Läser Smålandstidningen för tredje gången när K föreslår att vi åker till ICA och köper varsin glass. Sagt och gjort. Parkerar sedan utanför Häradsvägen i väntan på klockan. Tar en promenad. Hittar apoteket, vårdcentralen, ett äldreboende på bekvämt avstånd. Vid 3 kommer mäklaren och vi får äntligen titta in i det hus som vi fastnade för i påskas. Det lever upp till bilderna på nätet. Vid 4 är vi tillbaka på campingen igen. Campingen ligger jättefint vid vatten och det finns en restaurang väldigt nära. Alla platser ser inte vattnet. Äter prinskorv, köttbullar och stekt potatis till middag. Tittat på TV. Lägger oss tidigt.

Söndag 15/6. Upp vid 7 (idag igen!). Frukost. Lämnar campingen strax före 8. Åker hem via Oskarshamn för att kolla avstånd/tid. Stannar till i Enköping och lämnar skorna till E. 1/2 2 är vi hemma igen.

Summa mil: 94,5

Tyskland istf Småland

27/5. 10 i 1 åker vi från ett mulet och halvkallt Bålsta. Det börjar regna strax innan östgötagränsen. 1/4 ö 5 stannar vi på Götaströms rastplast och äter varsin pannbiffsmörgås (hemmagjord). 20 i 6 är vi på väg igen. I Ljungby tankar vi (det har gått åt mycket på vägen hit!) för 13.03/liter på Statoil. Är det någon som skämtar med oss? Hemma på tankomaten kostade det idag 13.79/liter. 20 ö 7 har vi ställt upp hos Bengt i Örkelljunga. Äter en 1/2 pannbiffsmörgås till. Ringer Ryssbo. Kollar lite på TV.

28/5. Det har regnat av och till under natten. Upp 20 i 7. Frukost och 20 över 7 är vi på väg igen. Det regnar inte men är mulet. Kl. 8 har vi köpt biljett och står i spår 9 och väntar på färjan. 1/4 över 8 lämnar vi kajen i Helsingborg. Eftersom K inte lyckades fylla tanken ordentligt i Ljungby stannar vi till i Tappernöje och tankar lite till, 37,01 liter. Literpris 11,11 DKK + 1,85% i kortavgift (?) summa 418.79 DKK. Undrar vad det blir i SEK? Det låter billigt. Vid 11 har vi checkat in i Rödbyhamn. Det är många här, rent av massor kan man säga. Vi kommer inte med 11.15 färjan. Suck! 11.45 kommer vi med. Vi tar varsin kaffe och muffins för dryga €8 ! Det är mulet när vi anländer till Puttgarten. 1/4 i 1 är vi iland och 1/2 3 är vi uppställda på Schönböcken. Då har vi handlat liiiite på Citti. Där var det nästan kaos. Uppgrävt där husbil/bussar skulle parkera och på sidan om macken och Burger King också. Vad ska det bli här? Dom har ordnat 5 husbilsplatser och 2 bussplatser närmare varuhuset. Bra! Regnar av och till under kvällen här också. Lägger oss tidigt.

29/5. Upp vid 8. Köper två brötchen jag beställde igår, €0,30/st. Iaf billigare än Statoil i Örkelljunga. Tar en promis fram på förmiddagen bort mot glassaffären. Den är stängd när vi kommer dit. 1/4 i 11 är vi hemma igen. Äter Roslagsgrillare till lunch. Regnar av och till under eftermiddagen. Var är det där varma vädret som väderleksnyheter tjatat om? Vet inte. Äter rinder rahm gulash med champinjoner till middag. Det är gott med burkmat ibland.

30/5. Upp vid 8. K köper 4 bröd idag. Efter frukost packar vi ihop och checkar ut, €37/2, är väl samma pris som förra året. Lämnar campingen 20 över 9. Hinner inte mer än ut på motorvägen förrän det är stopp. Nja inte riktigt så illa är det inte, till nästa avfart kommer vi iaf. Vi tar av där och gör vår egen umleitung. Fram med kartan fort som attan och kolla vart vi ska. Mot Kiel säger jag, OK säger Kent och så kör han mot Kiel. Efter ett tag börjar jag undra på vilken väg vi befinner oss och börjar leta efter ledtrådar. Tyska bundestrasse har vita reflexstolpar utefter vägen och på var 4-5 står vägnumret. Vi är på fel väg! Efter en stunds konsultation med kartan så konstaterar jag att vi fortsätter ändå på den inslagna vägen som bär mot Bad Segeberg och vidare mot A7/Hamburg, istället för en väg som gick till Hamburg och A1. Det hade varit fler problem längre söder över också. Kommer fram till Stade vid 12. Det är inte så många bilar här. NU har det blivit värmebölja, nu när vi är snåla med elen (kostar ju €0,50/kWh). Tar en promis in still stan och Aldi. Handlar lite smör och yoghurt. K fixar middag. Fläskkotlett med stekt potatis och sparris.

31/5. Upp vid 8. Varmt idag med. Går en ny vända inne i den gamla stadskärnan. Vi har fortfarande gator kvar att gå på. Handlar smörgåsar hos bagarn så vi får lite växelpengar. Det är jobbigt att betala i automat för det man vill ha. Tänk om automaten tagit sedlar också. Det hade blivit mycket enklare. Nu kostar det €8,50/24h att stå här på ställplatsen i Stade. Automaten ger inte heller tillbaka växel (vilket ett par tyska herrar upptäckte, till sin förtret). Fram på dagen kommer en tekniker och börjar "fäppla" med automaten. Vi ser inte riktigt vad han gör från vår plats. Men han får hjälp av en annan man med en ny apparat. Å se när jag går för att stoppa i mina mynt så har apparaten blivit utbytt till en som tar sedlar också. HURRA! Men den ger fortfarande inte tillbaka växel. Nu ska vi bara komma ihåg att det fungerar så numera. På eftermiddagen har radion varnat för regn och åska men det slipper vi på vår andra promenad för dagen. Äter svensk middag idag, stekt falukorv med stekt potatis och ägg.

1/6. Upp 8. Strömmen slut. När då? Kylen har gått på gasol hela tiden så vad har dragit ström? Fattar nada. Lämnar Stade efter frukost vid 20 i 9 och det är fullt på ställplatsen. 4-5 bilar står utanför och väntar. Handlar lite på Lidl i Buxtehude. Vid 11 är vi tillbaka på campingen i Schönböcken och har tagit plats mitt emot köket. Där får man tag i internet som kostar €1 per internettimme. Det står så på lösenordslappen. Nu kollar jag vad tankningen i Danmark gick på i "reda" pengar. 498,64 = 13,47/l, inte så tokigt. Äter Roslagsgrillare till lunch (idag igen). Båda tar vi varsin välbehövlig dusch. Underbart. Drygt 15 personer har dött i Ehec i Tyskland, 1 i Sverige.

2/6. Upp vid 8. Campingen nästan töms innan 10. Idag är det ju Kristi Himmelfärd och helgdag ska det inte komma folk då? Gör ingenting fram till lunch då vi äter köttbullar och broccoligratäng. Rullar in lite folk på e.m.

3/6. Upp 1/2 9! Solsken och varmt Efter frukost och vi till Citti och shoppar loss för €237. Med tanke på att de 200 K tog ut i måndags så var det billigt. €200 = 1808 SEK. Vi handlar för framtiden = ex 5 fl Whiskey, 1l Xante+OP, 6 dunkar rött, 6 fl vitt och diverse annat. Å mitt i alltihop så glömde vi köpa smör och gin. Åker å letar efter Lidl men hittar en Nettobutik istället. Handlar två sorters smör (för smörgås alltså) och 2 fl gin. Tillbaka till campingen. Vår plats under eken är tagen med vi får plats på andra sidan om den. Äter varma mackor till lunch, utan oregano eller mex kryddblandning. Det fick bli dragon och chili istället. Det blev gott det med. ACn går för fulla muggar. Det är så varmt i bilen. Tidig kväll.

4/6. Å än tidigare morgon. Upp 1/4 ö 7. K köper bröd och efter frukost åker vi (8). Betalade gjorde vi igår. 1/4 ö 9 är vi i Puttgarden och ser färjan gå. Typiskt. 1/4 i 10 kommer vi med iaf. Tar varsin kaffe och wienerbröd, ~€8. Vackert väder i Danmark. 10.35 åker vi iland. Strax före 1 har vi checkat in i Helsingör. Kommer med den färjan. Äter snabblunch i Örkelljunga vid 2 typ. Tankar i Silverdalen. 20 i 6 har vi ställt upp på Spilhammars camping i Mariannelund (igen). Här pågår Emilträff. Goldwings och HDs tror jag. Äter jägerpannbiff till middag. Gott. Vi lider i värmen igen. Det är bra med AC. Lägger oss tidigt.

5/6. Upp vid 7. K går och duschar först och jag sedan. Frukost. Solen skiner. Checkar ut 1/2 9 och tar en tur till Vimmerby. 1/2 11 handlar vi lite på ICA i Mörlunda (vi måste träna ;-) ). Kollar om det mobila bredbandet fungerar utanför affären och det gör det. K vill åka till huset, jag sitter bak med PCn fortfarande på och bredbandet hänger med bort till huset också. Fungerar även precis utanför tomten. Perfekt. Ingen mäklare syns så vi går in själva och pratar med Peacocks. 1 timma senare är vi på väg hemåt. 20 i 5 anländer vi hem, då har vi kört g:la vägen från Enköping pga olycka mellan våra avfarter. 220 mil blev det den här veckan.

Midsommar, Kapellskär (CC camping)

Lämnar Bålsta vid 1 i hällregn. Kan vi står där vi ska på Kapellis? Vi fick en plats redan när vi bokade. Tar en annan väg än den vanliga. Den var kortare. 1/4 över 2 är vi framme och får plats 103 istf 109 som är blöt. Bra, närmare servicehuset blev det. Tar en promis och hittar Hasse och Agneta. Får varsitt glas vin och blir sittande i 1 timme och pratar nya hus. Äter chili- och räkpaj till middag. Gott. A&H kommer och sitter och ljuger ett par timmar.

Upp vid 1/2 9 på midsommar afton. K har ont i överarmsmuskeln och vi har inte ett enda piller med oss. Äter midsommarbuffé för oss själva. Kollar lite på dansen som Doris leder som vanligt. Köper 24 lotter i tombolan och vinner... ingenting. Grillkorv till middag.

På midsommardagen har jag ont i halsen och K är bättre i armen. Fick några piller från grannen bredvid. Äter resterna av midsommarbuffén till lunch. Vinner inget på boklotteriet heller. Går tipspromenaden och vi kan säga meddetsamma att vi inte vinner något. Den var knepig. Svarta moln hopar sig så vi plockar in bord, stolar och markis. Äter resterna av pajen till midddag. Vi hade rätt om tipspromenaden, vi hade hälften rätt och vinner ingenting. Tittar på en Bondfilm eftersom vi inte får in en enda TV-kanal. Kollar in en film till innan vi går och lägger oss "vaggande" till söms av dansbandet på dansbanan. NOT!

K går upp före 7 och fixar kaffe. Lämnar campingen 20 i 8. OK i Bålsta säljer inte apoteksvaror så vi köper Alvedon på ICA istället. Är hemma 1/4 ö 9.

Husbyfjölsmarken, Borensberg (CC camping)

2 september kvart över 1 lämnar vi ett Bålsta omgivet av svarta och vita moln, däremellan är solsken. 1/2 5 har vi ställt upp på Borensängs camping, plats 54. Känns lite off side, men det är verkligen en gästplats där. Vi har hälsat på Lasse brandman med fru, Stefan och "Stig". Alla kommer ihåg oss, fast det är nog 4 år sedan vi var här sist. S&L kommer förbi och blir sittandes i säkert 90 minuter. Äter biffstroganoff till middag. Hälsar på Eje och Stina också. Går till S&L och sitter där och pratar till 11.

Upp före 8. Efter frukost går vi till "stan" & Östenssons. Handlar middagsmat och diverse annat. Är tillbaka i bilen kvart över 9. Det regnar! Det sa inte SMHI någonting om. Vid 10 går vi tillbaka till "stan" (det regnar inte längre) och beser Marken. Köper spislock till Mörlunda på järnaffären. Handlar lite kryddor och svindyra bullar. Bullarnas förtjänst gick visst till Afrikas horn så det må vara hänt. Annars hittade vi ingenting som vi ville ha. Är tillbaka vid 1/2 12. Fikar med bullarna vi köpte, kanelbulle sa dom att det var, men dom tycks ha glömt att ha med det i degen. Vid 1 går till S&L för dom ska bjuda på lunch. Fläskfilégryta med chorizo, oliver & syltlök. Gott. Vid 3 är det uppträdande utanför Snäckan. Mjölbydragspelsklubb. Solen gassar där vi sitter utanför bilen på Gata 112. Hmmm, beror namnet på brandman? Äter stekt falukorv med ägg på bröd till middag. Kollar på TV. Lägger oss tidigt. Kent har betalat på eftermiddagen.

Upp vid 8. Efter frukost packar vi ihop och lämnar campingen 20 i 9. 20 i 11 är vi hemma i Mörlunda.


Kommande "planerade" resor

as Erfarenheter från året:

Tillbaka till början