Till startsidan

2009

Vasaloppshelgen, Parken Zoos Camping och Stugby, Eskilstuna (Allmän camping)

Vi har flera gånger tänkt åka till Mora och se loppet på plats. Men det blev inte iår heller. Vi åker till Eskilstuna istället. Lagom långt bort om man säger så.

Det snöar lätt när vi lämnar Bålsta och det är bara någon minusgrad. Stannar till hos de gamla i Enköping en stund. De såg ut att må bra, så när som på svärfars höft. Men den ska snart bytas ut.

Varför skyltas det så dåligt i vårt land?? Vi tar fel väg till Eskilstuna i Strängnäs. Det gör väl inte så mycket iofs, men hade detta hänt utomlands så hade jag hemskt gärna velat veta vilket vägnummer vi åkte på. Det syntes inte någonstans på hela vägen. Vi tror att det var den gamla vägen vi for på. Vi är framme strax efter 11 och vi är nästan ensamma. 1 husvagn och personbil finns det på campingen! Kent hittar passerkort och elnyckel och vi parkerar på lagom avstånd från servicehuset. Tittar lite på längd VM. Går inget bra för de svenske.

Solen skiner som bara den när vi kommer upp på lördagsmorgonen. Det är ca 5 gr kallt ute. Riktigt krispigt. En norsk Carthago har hittat hit igår kväll. Den står parkerad mellan stugorna på asfalten. Det var ju smart. Varför ställde inte vi oss där när vi kom? Tar en promenad till Tuna Park som är granne med campingen. Vi måste handla middagsmat. Vi är förtidigt ute och det är bara Coop som har öppet och det räcker ju om man bara ska ha mat. Efter lunchen så går vi tillbaka till Tuna Park (som är ett innecentrum) och nu har vi med oss en inköpslista som bl a består av gardinsnodd, monteringsplatta för platt-TV, mysbrallor till Kent, snus etc etc. Vi kommer hem med alltihop utom snus.

Är upp med tuppen på söndagen. Man måste ju se starten, det är så häftigt. Åker hemåt när eliten kört i mål i Mora. Är hemma i ett soligt Bålsta ca 1/2 2.

Påsk, Ge-Kås Camping i Ullared (Fristående allmän camping)

Vi lämnar Bålsta vid 7. Det är grått och lite murrigt. Varför måste vi åka så tidigt? I höjd med Mariestad spricker det upp och solen visar sig lite. Vid 11 stannar vi i Jung och äter lunch på Godis och hemlagad mat, varsin dagens ā 76kr. Kent tar fläskkarré och jag Pasta Carbonara. Båda smakade utmärkt. Vid 1 är vi framme i Ullared och vi får/tar plats 8. Framåt kvällen har det kommit några flera på "vår" gata och märkligt nog bara husbilar. Det är inte alls många husvagnar här överhuvudtaget. TV-mottagning är det lite dåligt med här bredvid berget, så man kopplar in sig med sladd till kabelnätet. Vi får bara in TV4, SVT2 och SVTB. Konstigt. Och inte får vi igång DVDn heller. Tidig kväll.

Kommer upp vid 8 och fixar frukost. Vackert väder på morgonen. Tar en promenad till varuhuset. Eltåget är inställt. Undrar varför. När vi närmar oss varuhuset förstår vi. Det byggs mellan berget och varuhuset. Högst uppe på berget står en grävare. Vi får gå runt berget för att komma dit vi vill. Vid 1/2 10 denna långfredag är det fullt på parkeringen men ingen kö in i varuhuset. Vi har inte tänkt oss någon större shopping, men vi hittar lite smått och gott ändå. Det är inte svårt faktiskt. En väckarklocka med stooora siffror som även vi utan glasögon kan se vad den visar för bara 129 kronor. Som hittat. Den har också batteribackup, så vi köper batterier. Summasumarum handlar vi för 900. Är tillbaka i bilen 20 i 11. Vi är snabbshoppare! Lyckas få till det med DVDn, det vara några sladdar som satt i felordning.

Påskafton börjar vackert också. Idag ska vi gå på bilmuseét och naturligtvis kommer vi dit alldeles för tidigt. Går en vända till ICA och köper äppelmos. Museét kostar 30kr i entré och är trevligt och inte särskilt stort. Går till varuhuset igen Det var visst något vi glömde igår. Idag går vi rätt in från sidan. Köper bl a ett par fotoalbum (det går åt, gammalmodig som jag är). Går in på Sko-Kanonen också och köper två par skor ā 250:-/paret. Inte så farligt tycker jag. Grillar färdigmarinerad ytterfilé till middag. Den som var så god hemma, men inte här. Så det kan bli.

Söndagen börjar utan sol och vi huttrar lite. Tar en promis till centrum idag igen och idag är det helt tomt på parkeringen. En av de få dagar om året som varuhuset är stängt. Dom har numera söndagsöppet 9-17. När vi är tillbaka sitter vi och solar en stund. Vi har en kulle precis bakom oss och bakom den rinner floden (vad den nu heter). Nästa gång ska vi nog försöka få plats 3-6 istället och få flodsutsikt!.

Kent går upp vid 7 och fixar frukost. Har vi bråttom? Det är frost i gräset idag, så det känns bra att åka hem. 720 kr vill dom ha för 4 nätter med el och "gratis" duschar. Inte så dyrt. Äter lunch hos Godis och hemlagad mat idag med. Inte lika gott som sist, men det kan vara svårt att lyckas med lasagne. Är hemma i ett soligt Bålsta vid 3.

Valborgsmäss, Parken Zoos Camping och Stugby, Eskilstuna (Allmän camping)

Vid två tankar vi en skvätt i Bålsta. Var menat att tanka fullt, men pumpen slog ifrån för tidigt. Solen skiner allt vad hon orkar, men det är inte särskilt varmt, ~16 bara. Vid 1/2 4 har vi ställt upp på plats 149. Än är det inte många här. I receptionen varnade hon för upptaget skyltar på vissa platser men det ser vi inga. Äter ugnsgrillade kryddkorvar till middag (ute i solskenet). Kollar lite på TV. Vid 9-tiden är vi övervägande husbilar här, 9-6. Sverige förlorar förlängningen i ishockey-VM mot Ryssland. Suck.

Upp vid 8. Fixar frukost. Utanför bilen springer ett par harar. Hinner inte få fram kameran innan dom drar till skogs. Det är bara 7 grader ute så vi äter frukost inne. Vid 10 går vi till parken Zoo som har säsongspremiär idag. Det är bara 1 1/2 år sedan vi var här senast men det är redan förändrat i parken. Tillsammans med röda valaby går nu Visayavårtsvin, lite lurviga med långt tryne. Där zebramangusterna var sist har det flyttat in näsbjörn istället. Den vita tigern hade också bytt bostad. Vi kan nog anta att sköldpaddor inte står på kubakrokodilens meny eftersom sköldpaddorna bara sitter där framför "pipen" på han. I Sydamerika gick vi in i ett hus och tittade på svart spindelapa. Där fanns också dessa små sötnosar. På lördagkvällen såg vi på Landet runt på TVn att dessa var nyheter för året. Efter två timmar har vi travat färdigt och beger oss hemåt. Senare på eftermiddagen tar vi en promenad till Tuna Park och handlar tidning. Äter dubbellövbiff med gorgonzola/olivfyllning till middag. Inte dumt alls.

Upp vid 8 på lördagen också. Solsken idag med och en temp uppe i 10. Äter trots det frukost inne. Vid 10 går vi till Tuna Park och handlar lite söndagsmiddag. En bit högrev, vi får se vad det blir av den. Kent sitter och kollar lite på Europa. Planerar något kanske? Han planerade iaf middagen som blev stekt fläskkotlett med stekt potatis och sparris. Kotletten var nästan lika mör som den vi fick tag i i Frankrike förra året. Men så kostade den också. Kollar på TV på kvällen. Lägger oss tidigt.

Upp vid 8 idag också. Idag är det mulet och tempen är uppe i 11. 1/2 10 checkar vi ut. Det kostar 215,-/dygn att stå här. Inte så dyrt, fast dom tar 50,- för elen, men då får man 16A! Är hemma i ett soligt Bålsta vid 11.

Riksting (Kristi Himmelfärd), Borås Camping (Saltemad) (Allmän camping)

Kvart i 7 lämnar vi ett mulet Bålsta. SMHI har inte lovat bättre väder idag. Vid 1/2 11 stannar vi på Godis o Hemlagat i Jung och äter lunch. Kent äter isterband med dillstuvad potatis och jag tar ugnsstekt kyckling med örtsås. Det var gott. Far vidare 10 i 11. Vi äter snabbt. 10 över 12 är vi på plats 486 tillsammans med Stockholms Sektionen. Går en promenad på eftermiddagen och möter bl a Anna M som berättar att man ska hämta biljetter till djurparken i receptionen. OK då gör vi det. Möter även Christina T som säger att dom står på A dom också (fast dom jobbar på Tinget). Kul. Hon berättar också att hon har en gaffel som är vår, från midsommarfirandet på Åsleröd för två år sedan. Vad bra! Jag har saknat den. Nu är allt komplett igen. Ser kompisar överallt. Hasse A, hans fru, Calpéns, BålstaLasse osv, osv. Styrsvens kommer förbi och vi blir sittande som i Bologna. Visar Turid alla bilderna från Tour de France. Efter middagen går vi en vända till och hittar C-sektionen; Hej, hej. Sedan hallänningarna; Kom hit och sitt, ta en grogg. Hittar så småningom även S&L som vi inte sett på två år. KUL. Blir sittande hos dom till 2. Natti natti.

Väcks 1/2 9 av trumpetsolo. Trumpetarn står på Mista på sommaren och är känd från TV. Somnar om och går upp 20 i 10. Steker bacon på gasolgrillen vi fick av Tom igår. Mycket snabbare än vanliga stekpannan. Vi struntar i invigningen och går till djurparken vid 1/2 11. Det är ganska lång kö till parken. Mycket folk även inne i parken. Savannen kommer jag ihåg från förra gången jag var här, för så där en 35 år sedan. Elefanter, både små och stora, giraffer, kafferbuffel, struts. Lustiga fåglar och så någon sorts antilop tror jag. Vi tittar även på tiger, lejon och noshörning. Diverse apor och pingviner. Travar runt till 1/2 2 ungefär. 10 i 2 är vi hemma igen och Tommy L kommer och säger att det är långbord. OK. Vi tar med oss oliver, nötter och lite vin. Blir sittande där till dryga 4. Äter bantarpannbiff med hemgjord bearnaissås till middag. Gott. Zillah och Totte uppträder på utomhusscenen. Hon är ju bara så duktig! OCH rapp i mun. Dom hjälper till med medlemslotteriet. Vi vann inget. S&L kommer förbi och vi sitter och pratar i nån timme. Tar det lugnt och kollar på TV. Lägger oss vid 12.

Upp vid 8. Markisen har säckat ihop så jag kommer inte ut genom bodelsdörren. Väcker Kent och så tar jag mig ut via hytten istället. När jag har kommit tillbaka har Kent börjat med frukosten. Bacon och ägg på grillen. Går till campingaffären och handlar ett par pilsner. Sitter inne och läser, när markisen kantrar igen. Den samlar regnvatten! Ett ben lite lägre så löses det problemet. Vid 3 går vi till Tom som bjuder på kroppkakor. Blir sittande där till 7 ungefär. Följer efter Calpéns hem och kollar in deras husbil. Är hemma igen vid 10.

Upp strax efter 8. SMHI hade sagt att det skulle bli bra väder idag. Osäkert hur det blir. Frukost på bacon och ägg idag igen. Går till köpcentrat Knalleland, men väl där så undrar vi vad vi har där att göra. Handlar lite på ICA och går hem igen. Stockholm har sin ärtsoppekväll idag (det var för osäkert väder igår), men vi är inte med för vi har redan tinat 4 fläskkotletter som vi vräker i oss med bearnaissåsen från i förrgår. Kollar på TV och lägger oss vid 10.

Upp vid 1/2 9. Halvmulet. Efter frukost så diskar vi. Nu har vi 6 gafflar, 5 knivar och 4 skedar! Vart tar grejjerna vägen? Dom har väl antagligen hamnat i fel låda. Vi har iaf inte lämnat bilen med dom. Lämnar Tingsplatsen 20 ö 10. Tankar strax utanför och räknar ut att bilen dragit 1,19 l/mil. Inte så tokigt! Stannar till i Mariestad och handlar lite mat på Willys. Vid 1/2 2 stannar vi i Laxå och äter på vägkrogen, varsin enkel hamburgertallrik ā 69 kr/st. Var väl så där. Är hemma vid 1/2 5.

Nationaldagshelg, Smedjebacken (ställplats)

Vi lämnar ett mulet Bålsta strax före två. Väderprognosen har inte varit gynnsam för nationaldagsfirande. Strax för 4 har vi parkerat i hamnen i Smedjebacken. Kent har betalat 100:- för två nätter och fått en toanyckel. Vi har parkerat ganska nära vaktstugan för att slippa skarva elsladd. Uttaget sitter på motsatta sidan av huset. Här har vi en trevlig utsikt tycker vi. Vi har blivit varnade för att det eventuellt kan komma några "a-lagare" och sätta sig på bänken under ett träd. Dom är ofarliga iofs men prata inte med dom, var det råd vi fick. Det kommer en liten Adraitik och parkerar mellan oss och trädet så vi ser aldrig om det kommer några a-lagare.

Kent vaknar alldeles förtidigt som vanligt. Han sätter ihop bordet och fixar frukost. Bacon och ägg på grillen vi fick av Tom. Fast vi har lämnat järnplattan hemma. Kent har satt dit ett galler istället, så nu ställer vi stekpannan på det och steker som vanligt. Det blir enklare med disken på det här viset. Strax efter 8 går vi en vända till centrum, där marknadsstånden som bäst håller på att sättas upp. Vi går hem igen en stund. Solen bara vräker ner men det är inte mer än 12 grader. Vid 10 går vi tillbaka till marknaden. Vi behöver handla middagsmat också. Handlar mat på Coop. Köper fyra burkar kryddor för 150 kr. 125-150gr burkar. Köper 1 ring Gustafskorv och 3 pkt smörgåspålägg för 100 kr. Är tillbaka i bilen vid 12. Äter fisk till lunch, K böckling och jag lax. Tar det lugnt på eftermiddagen. Äter stekt lövbiff med hemgjord bearnaissås till middag. Det var gott. Kollar på TV. Sverige förlorar matchen mot Danmark i fotbollen.

Lämnar Smedjebacken vid 10 på söndagen och vi är helt övertygade om att vi kommer att komma tillbaka. Tack Ärrpe för tipset!

Midsommar, Camp Kapellskär (Caravancamping)

Strax före 1 lämnar vi ett mulet Bålsta. SMHI har inte lovat något bra väder alls. Handlar lite på Vreta Handel innan vi kommer fram till campingen vid 1/2 3. K går och letar efter campingvärden. Kent möter honom, och han utbrister "Haga, på berget!" Här står vi alldeles utmärkt. På kvällen regnar det så att vi inte kan se på TV. Hurra för digitalsändningar!

Går upp vid 7! Hmm, iofs så är det "sovmorgon" för mig. 1/2 6 är den normala uppstigningstiden. Fixar frukost ute, bacon och ägg. Det är mulet och ca 13 grader. Midsommar! Köper ett antal lotter i tombolan och vinner ... ingenting. Äter midsommarlunch vid 12, inne i bilen men med dörren öppen (myggnätet fördraget) så det känns nästan som ute. Det är Doris som har hand om dansen kring stången iår. Hon är så bra på det. Vid 5 går vi till äng 1 för vi fick en inbjudan att umgås. Dom har ordnat en tipspromenad som vi utnyttjar förstås. Vi vinner inte första pris. Men vi vinner ett pris. Vid 8 går vi till puben och umgås där en stund. Dansar ett par danser till levande "orkester". Är hemma igen vid 10.

Upp vid 8 idag. Solen skiner så nu äter vi frukost ute. Bacon och ägg. Äter resterna av midsommarlunchen till lunch idag. Idag är det tipspromenadsdags. Vi deltar gärna i tipspromenader, men dagens promenad gjorde oss bara arga. Gissningslek hela tiden. Det är inte kul. Äter laxomelette med pepparrotsvisp till middag i solskenet utomhus. Dagen har varit helt underbar vad det gäller vädret.

Upp vid 1/2 9 i strålande solsken. Äter resterna från middagen till frukost. Lämnar campingen strax efter 10. Vid 12 är vi hemma igen (fast inte i holken!). Vi måste ju säga att SMHI lurade oss totalt, fast säsongarna på campingen säger att dom har alltid fel, när det gäller vädret på skäret.

1 helgen i juli, Bollnäs camping (allmän)

Åker från ett Bålsta badande i solsken vid 1-tiden. Det är ca 25 grader varmt. Har sommaren kommit nu? Åker via Sala och Avesta. Är framme i Bollnäs vid 5. Svärmor ringer medans vi riggar och då kommer det en regnskur. Äter räkmackor till middag och sitter ute till framåt 9. Det är helt underbart! Tittar en liten stund på TV.

Upp vid 8 i solsken. Äter frukost ute, bacon och ägg. Går in till centrum vid 10. Tittar runt lite, ser bl a denna träkyrka och hittar en (1) livsmedelsaffär. Handlar middagsmat där. Är tillbaka på campingen igen vid 1/2 12. Gör inget särskilt, bara njuter av utsikten. Campingvärden (en riktig pratkvarn (inte illa menat)) har varnat oss för att det kan bli lite stökigt framåt kvällen. Björn Rosenström ska nämligen uppträda på Folkets Park (som är granne med campingen) och arrangören räknar med ca 6000 besökare. Runt 7 snåret hör vi lite musik från parken. Musik å musik, dom stämde väl instrumenten och kollade ljudet antagligen. Det går en del drumlar och drumlor förbi campingen från stan, så han kanske är känd ändå. Vi lägger oss runt 10 och märker inget av konserten eller hemvändande ungdomar.

Det är bara 13 gr när vi kommer upp på söndagsmorgonen. Samma frukost som igår. Vid 10 går vi iväg till stan igen för att hitta den Lidlaffär som sagts ska finnas där. Passerar genom Bollnäs vänortspark, där ett bekant ortsnamn dyker upp. Det var en överraskning! Vi hittar Lidl men vi är alldeles för tidiga. Vi får promenera lite till. Här ser vi ett bevis på att flottare var vanliga här upp i Hälsingland, men det enda av Snoddas vi såg var detta tåg som gick från Centrum och tydligen ut och runt campingplatsen.

Vid 4-tiden på måndagsmorgonen börjar det regna. Hur länge det håller på vet jag inte för jag somnade om. När vi går upp vid 1/2 9 så har det iaf slutat för ett bra tag sedan. Samma frukost idag igen. Diskar. Är klara för utcheckning vid 1/2 10. Kortläsaren var ur funktion så vi fick bankgironumret att använda för betalning. Vi fick betala för lågsäsong eftersom campingvärden inte ansåg att han hade "fullservice", bl a så var servicebutiken inte igång. Trevlig åsikt tycker vi. Datumet ska väl inte alltid spela roll. Är hemma i Bålsta vid 1.

Mitten av juli, Kapellskär (igen)

Lämnar ett soligt Bålsta vid 1-tiden. Det är ca 28 grader ute. Pust! 1/2 3 är vi framme och gästängen är i stort sett full. Var får vi plats? Nämvalls hade muttrat något om en plats uppe på deras äng, men vi vet inte om det går. Monica T tar oss med upp till den platsen, nummer 50. Blir alldeles utmärkt det! Delar middag med Nämvalls, dom får LCHF-köttfärspaj av oss och vi får god sallad av dom. Det blev inget kvar.

Vid 8 på lördagsmorgonen är det redan 22 grader i skuggan. Hur ska detta sluta? Går en promis på campingen och träffar på Sven, vi följer efter honom och hälsar på hans fru Kristina. Dom har en liknande Carthago som Calpéns fast en storlek mindre. Äter middag tillsammans med Nämvalls. Går till puben en stund för att stödja föreningen. Är hemma igen vid 1/2 12.

Det har regnat i natt så markisen har kantrat (som vanligt!). Vid 12 lämnar vi Kapellskär med mig bakom ratten. Det är fasligt vad lättstyrt det är, för lättstyrt skulle jag vilja påstå. Upptäcker i höjd med Vallentuna att jag inte har rätt sorts skor på fötterna så Kent får ta över. NU har jag iaf provat på att köra denna husbil. Är hemma vid 2.

Elmiamässan, Jönköping (mässcampen, område 1)

Kent hämtar mig på jobbet vid 1/2 3. Vädret är mulet till molnigt på vår väg söderut på E4. Solen ler mot oss från Linköping och framåt. 10 ö 6 står vi på parkeringen utanför mässan och väntar på att dom ska öppna. Smedjan och Smurfen står också här (raden bredvid), så också Rolf och Gunilla. 1/2 8 har vi kommit in och står på plats mellan grusplanerna. Ingen utsikt över sjön den här gången, dock närmare till hallarna än förra året.

Strax före 7 börjar det "slås" i bajjamajjordörrarna, som vi står granne vid. Frukost blir bacon och ägg som tillagas ute på det i Tyskland inköpta gasolköket. Det gick hur bra som helst. Vid 1/2 10 letar vi reda på Tom och sitter och pratar hos honom tills mässan öppnar (10). Tittar på nya Kabebilarna och (jag) tänker: Vi har bättre! och Snyggare! Handlar lite, dinkellimpa, ost, stol (hade bara 1 med oss), gråvattenmedel. Hälsar på folk lite här och där. Efter lunch tar vi en vända till och handlar ingenting. Efter middagen som var burkmat, tänker vi gå till Forumbyn och hälsa på. Innan vi ens kommer iväg har Markus hittat oss. Arrangören av Ullaredsträffen ville vet om vi skulle komma eller ej, det var därför som Markus letade efter oss. Följer med honom (och Ann Onym (?)) till byn och hälsar på ännu mera bekanta. Går hem och hämtar våra stolar och sitter med dom ett tag.

Idag beställer Kent innerskärmar till husbilen och så går vi hem. Strax före lunch går vi en vända till och möter då Mats o Aina. Köper två burkhållare till husbilen på samma ställe som innerskärmarna. Original finns det ingen alls. Köper en ny diskbaja (modell hink) med torkställning (modell durkslag) för 100:-. Lägger oss tidigt.

Lämnar mässan vid 10 för färd mot Skara. I Falköping stannar vi för att handla lite livsmedel. På torget är det handel och precis när vi går förbi står en karl och säger med ganska hög röst att: "Kära torgbesökare, missa inte att höra om Falköpings historia, fråga Britta om vad som helst. Var är du Britta? Visa var du står? Där gôtt fôlk står hon som kan Falköpings historia!" Det skulle vara i Bålsta det! Vid 12 har vi slagit läger på Jula camping i Skara, plats 46. Går till Julavaruhuset och kollar lite. Köper bl a strykbrädesöverdrag som vi behövt länge. Fuskar ordentlig och köper Big Mac o Co på Macke Donken och äter till lunch. Till middag äter vi panerad rödspätta med räk- o broccolifyllning. Kollar på TV, lägger oss tidigt.

Kent går upp kvart över sex. Varför då? Checkar ut vid 7, betalade gjorde vi igår, 210:-. Är hemma vid 1/2 11.

Mitten av september Kapellskär (igen)

Lämnar ett mulet/molnigt Bålsta 20 i 2. Kl 3 är vi framme och åker direkt upp till äng 5 och plats 50, utan att skriva in oss. Framåt 6 äter vi kräftor tillsammans med Hasse och Agneta. Gooda kräftor var det och räkor också. Vi har inga sånghäften men vi har sångservetter, så Agneta och jag sjunger allihop. Liite konstiga texter hade en del. Vet inte riktigt när vi har festat klart.

Vid 1/2 9 äter vi frukost i solsken och vindstilla. Helt underbart. Vid 10 går vi och skriver in oss samt betalar för två nätter, så är det gjort. Äter lunch tillsammans med Hasse och Agneta, köttfärspaj. Den försvann i ett nafs. Går en långpromenad med deras hundar på eftermiddagen och det är sååå skönt i solen. Den värmer ordentligt eftersom det inte blåser något, inte ens i hamnen. Kent fixar middag, biffstek med lök. Gott. Kollar lite på DVD. Lägger oss tidigt.

Upp halv 9 idag med. Underbart väder idag med. Åker hemåt vid 11.

HF-träff oktober, Ge-Kås Camping, Ullared (fristående)

I ett helt underbart höstväder lämnar vi Bålsta 20 i 4. Det är runt 10-12 grader varmt och solen bara vräker ner. Äter "middag" på Max i Örebro innan vi far vidare i spöregn mot Skara vid 6. 20 i 8 har vi kommit fram till Best Western i Skara där man checkar in till campingen. Tyvärr, campingen är stängd. Renovering av servicebyggnad ska ske under vintern. OK det kanske behövdes. Åker vidare i regnet och tänker frebrilt på "var kan vi sova inatt?". Utefter E6 blåser det nästan halvstorm men det regnar inte så mycket, förutom den störtskur som kom i höjd med Mölndal. Den nästan skrämde slag på mig, så häftig var den. 20 i 11 har vi hittat en plats mellan andra husbilar på Ge-Kås Camping i Ullared. Vi står nedanför slalombacken. Vi får checka in imorgon.

På fredagen 1/2 8 checkar vi in och får plats 54. Aron står bredvid oss. Det ser nästan ut som mer än halva gänget från forumet redan kommit, men det är nog inte sant. "Våra" bokade platser innehas fortfarande nu på förmiddagen av andra besökare. 20 i 8 går vi mot varuhuset. Numera går det en buss från campingen till varuhuset. Det blir lite varmare om rumpan än blå tåget. Får en lite sightseeingtur på köpet. Bussen stannar i stort sett utanför entren till varuhuset, 100 meter ifrån. Det är bara att ta en vagn ur vagnsparkeringen och gå rakt fram. Efter dryga timmen har vi shoppat färdigt, ~2000 kr gick det på. Vi går tillbaka till vagnsparkeringen och inväntar bussen som kör tre turer i timmen. Skulle man ha handlat väldigt mycket så finns det en vagnsparkering vid campingen också. Bara att lasta i påsarna och skjuta hem vagnen. På campingen har det forumfolk som stått där över natten vaknat till när vi återvänder. Fler och fler anländer allt eftersom dagen lider. Vädret är helt fantastiskt! I lä invid husbilen är det 9 grader och solen bara vräker ner. Framåt kvällen har vi inte långbord men "långstol" eller ja, sittandes i cirkel så sjunger vi och har oss. Markus bror är med iår och spelar trombon för oss, när barnen inte underhåller oss. Han (och barnen) är riktigt duktiga. Lämnar dom vid 9 då det börjar bli lite väl kallt om baken.

Upp vid 1/2 9. Bacon och ägg till frukost. Tar bussen vid 1/2 10 till varuhuset men när vi kommer fram är det världens kö, vilket det inte var för en kvart sedan när busschaffören vände mot campingen. Det går så väldans fort att bygga upp en kö i Ullared. Vi struntar att gå in där och går till Lantmännen istället och köper fågelfrö, 5 kg för 69 kronor. Det blev en del rester igår vid långstolarna. Vid 4 har Kaffebönan gjort en tipspromenad och (naturligtvis) så spöregnar det! Men det var ju inte idag det skulle bli regn! Knepiga frågor, är säker på 3 tror jag. Lägger oss vid 8 och lyssnar på VM-kvalet mellan Danmark och Sverige i fotboll. Gänget har kommit tillbaka efter ett samkväm i samlingsstugan. Spelar musik väldigt högt (trots att dom har en bebis!). Dom lugnar ner sig efter ett tag och vid 11 så är det bara Markus bror som hörs över nejden. Danmark vinner med 1-0 och Sverige är troligtvis inte med i VM 2010.

Det har regnat nästan hela natten. Checkar ut 1/4 över 9, 560,- 2 m el och 1 utan. Vid 12 äter vi lunch i Jung och vi är hemma vid 4.

Julmarknadsresa, Tyskland (inställd pga svininfluensa)

Erfarenheter från året: Kan inte komma på att vi lärt oss något nytt. Men 1159,3 mil körde vi iaf.

Tillbaka till början