Till startsidan

2008

Påsk, Kapellskär (Caravan camping)

Lämnar ett halvmulet Bålsta vid 1. Det snöar väl 7 gånger innan vi är framme på campingen. DÄR hade det snöat på natten. Äntligen vinter! Vi är nästan först som påskgäster, några har ringt och avbokat pga vädret. Nu ska bilen verkligen få bekänna färg om den klarar vinterförhållanden.

På långfredagen snöar det ännu mera och temperaturen kryper ner under nollan med flera steg och vi fryser inte. Solen tittar också fram och det är helt underbart. Äter påskmiddag tillsammans med våra vänner Agneta och Hasse uppe i deras husvagn. Istapparna hänger från deras vintermarkis.

På lördag förmiddag tar Kent och jag en promenad till färjeterminalen och köper tidning. Promenaden tar ca 20 minuter i varje riktning. Man kan säkert gå fortare men med nysnö på isfläckar så vill iaf inte jag gå fortare. Det blåser kallt om öronen vid terminalen. Det finns ju liksom ingenting som skyddar för vinden där. Påsklunchen tänker campingen äta på dansbanan så dom packar in den i ett paket. Troligtvis för att skydda mot vinden. Vi köper några lotter och vinner 1 pris. Servetter, ljus och ett avlångt gul fat i glas. Väldigt påskigt. Vi är så förkylda att vi avstår från att äta tillsammans med dom andra och äter i bilen i stället.

Receptionen öppnar 1 timma för tidigt på söndagen så vi checkar ut och far hem. Det är jobbigt med snuva. Är hemma vid 11 och här har det inte snöat något särskilt alls. Vi tycker att den här bilen klarade kylan bättre än den förra, så vi kanske behåller den ett år till. ;-)

Vårutflykt, Horns Båtvarv och skärgårdscamping, Horn (F-camping)

Vid två lämnar vi ett soligt Bålsta och styr kosan mot Enköping. Där tar vi 55:an ner mot Malmköping. Hjulsta bro är öppen för att släppa igenom en dansk båt (det syns ju på färgen!). Nåja, den hade en dansk flagga i aktern också. Vidare mot Malmköping och, i den nya rondellen, mot Nyköping. Den vägen går genom öppna landskap och vi ser både tranor, hjort och räv på vägen mot Nyköping. Vi hittar lätt till campingen som har en sådan här söt reception. Vi ställer oss lite på snedden för att se var vi står bäst, då kommer campingvärden och talar om vad han tycker (vilket sammanfaller med vad vi tycker) så då ställer vi oss här. Framåt 6-tiden så kommer han och tar betalt och lämnar en liten bunt med turistinformation, om Nyköping och Sörmland. Berättar också att 7 dygnet är gratis, så spara kvittot. Det lovar vi att göra. Vi har "havsutsikt" med stundtals drösvis med kanadagäss, men dom höll sig i strandkanten. Vi ser även strandpipare.

Lite till höger ser det ut att vara en ö, men när vi gått en promenad runt den lilla campingen så ser vi att "ön" sitter fast med den landmassa vi går på. Vi går över dit. Där står ett litet torp från 1884. Överallt så ser vi vårlök. Man skulle haft med sig en spade och tagit med sig lite hem. Den vårblomman har vi inte hemma. Så här ser campingen ut från ön. Eller ja, där vi står uppställda menar jag. Campingen är mer åt vänster, till vänster om Kabarna.

På lördagen åker vi till Oxelösund och hälsar på hos Hillmans Husbilar. Kollar vad som eventuellt kan bli vår nästa bil, men vi skriver inget idag. Tillbaka på campingen vid lunchtid. Efter lunchen tar vi en promenad runt campingen igen. Campingen har endast ospolbara toaletter sk TC. Så här ser ett par av dom ut. Duschar finns i anslutning till varvet. Sent på kvällen kommer regnet som radion tjatat om hela dagen (vi har fel lokalkanal). Det regnar hela natten och när vi lämnar campingen vid 10 på söndagen så regnar det fortfarande.

Campingen är väldans trevlig tycker vi och campingvärden med. Vi ska nog försöka komma hit när det är mer sommar också.

Forumträff, Töreboda Camping (Allmäncamping) (med fortsatt litet äventyr i Tyskland)

Lämnar ett mulet Bålsta vid 1/2 8. Varför har Kent så bråttom? Det är ju inte så långt till Töreboda! Försöker hitta Hymer i Örebro och hittar Caravan Clubs kansli istället. Går in och hälsar på folk, bl a Birgitta Nilsson som vi träffat för många år sedan. Bill-Arne (ordföranden själv) var också där och gav oss en rundtur i huset. Förevisade snigelsamlingen bl a. Vi köpte Bord Atlasen när vi ändå är här, då har vi iaf sparat in frakten. På vägen tillbaka till motorvägen hittar vi till Hymer också. Jag såg en Niesmann som var fin. Den hade fin prislapp också. Över 1 miljon och då var det inte fullt utrustad enligt mitt önskemål.

Strax efter 11 är vi framme på Töreboda Camping & bad och vi är först av alla forumvänner (förstås!). Campingen ligger invid Göta kanal men Töreboda har ingen sluss, enbart ett par broar. Äter hembakt köttfärspaj till lunch. På tidiga eftermiddagen börjar det drulla in medlemmar, bl a Markus V och BoUte. Jag tänker inte rabbla upp alla som var där. Det får ni leta efter på husvagnsform.com istället. Krister J som kom med förslaget om träffen är iaf ganska tidig han också. Vi är lata vad det gäller middag så vi köper varsin hamburgertallrik i campingköket istället. 50:-/st och gott.

Det regnade nästan hela natten. Vi tog en promenix till centrum och såg ett par pizzerior, Coop, Ica och systembolaget. Centrum är ganska dött på förmiddagen. Kan det bero på att det var Valborgsmässoafton igår? Är tillbaka på campingen vid 1/2 11 alldeles blåfrusna. Teru Stuhl och Draken är förstås också på plats och bjuder in om på grogg. Det blev nog mer en 1 är jag rädd. Vet inte när vi kom i säng.

Till fredagen är det grillbuffé beställt. Den aväts i ett partytält modell större. Det är nog inte alla som är med och äter. Vi får grillad fläskfilé, rostbiff och kalkon. Till det serveras exotiska frukter och potatisgratäng. Gott alltihop. Barnen för välja mellan grillad korv och hamburgare. Jag tror att vi blev sittande till 11. Det är fasligt vad folk är givmilda när det gäller dricka med alkohol i.

Tipspromenad är det på lördagen. Den hade Ann Onym fixat. Den var inte rolig! Jo, men det är väl klart att den inte är om man inte vinner. Gör inget särskilt resten av dagen. Vädret är inte med oss på något positivt sätt så vi sitter inne mest hela dagen och tittar på TV. Lägger oss runt 10.

Kent är rastlös och går upp vid 7! Suck. Han går iväg och duschar medans jag ordnar med frukost. Strax före 8 åker vi iväg för att tömma tanken och säger samtidigt hej då till Gunilla (Draken). Hon berättar att Sture (Teru) blivit sjuk över natten och att dom då måste stanna en dag extra. Vi följer Navi's råd och åker 200:an till Skövde. Ett bra val för det var både vackert och trevligt. Äter lunch på Burger King i Värnamo vid 11. Sedan stannar vi till hos Bengt i Örkelljunga och kollar på lite andra husbilar men med lika dyr prislapp som i Örebro (Carthago). Är uppställda på VVs rastplats i Trelleborg 1/2 4 och det är riktigt varmt utan klart solsken (ca 18). Idag har vi sett en räv, två tranor, en skock hjortar och en fallskärmshoppare på vår färd ner genom landet.

Upp alldeles för tidigt (före 7). Kör iväg till färjeterminalen vid 1/2 8. Får checka in på en gång och vi är nummer två i kön. När vi suttit där i en timma kommer Kent på att han glömt träskorna på rastplatsen. Så dags nu att komma på det. Halv 10 får vi åka ombord och beger oss direkt till hytten där vi lägger ifrån oss påsen med ombyte. Går och äter frukost som är lika god som vanligt. Efter frukosten tar jag en dusch och lägger mig att vila ett tag. Strax efter 2 går vi och äter lunch. Vi har tagit All-in den här resan men inte på hemvägen. Det finns en hel drös med rätter att välja på, t ex pannbiff, köttfärssås, schnitzel, sillar och en hel massa tillbehör också förstås. I All-in ingår också vin, öl, kaffe och/eller läsk, så jag tar 2 glas vin och Kent juice. Ett glas vin kostar normalt 37 kronor på båten. Det är sjöpriser det! Handlar en platta öl (122:-), 1 dunk vin, 1 l whiskey och en halva Doodles i shoppen för vi ska inte stanna i Lübeck som vi brukar. 10 över 6 åker vi iland och solen skiner. Kommer fram till Bremen och Stellplatz am Kuhhirtenweg vid pass 20 i 8. Gott om plats. Kostar €10/dygn, el kostar €1/8 timmar. Vi stoppar i 3 st (man kan max stoppa i 4). Vi står under ekar och det är inte många här. Kollar lite på TV innan vi lägger oss vid 1/2 11.

Väcks av fågelsång och solsken. Vi har knappt haft någon värme på inatt och det var för mycket. Äter frukost vid 1/2 9 och går sedan in till Bremens gamla stadskärna. På Markt platz ska det bli vinfest i övermorgon, då är vi inte här. Tittar på Roland och Rådhuset. Går en riktigt långpromenad runt i den gamla delen innan vi styr kosan hemåt igen. Vid 1/2 11 är vi tillbaka i bastun. Kör igång AC:n en stund för att kyla ut bilen. Det fungerar. Vid 1/2 12 kommer han som bestämmer och vi går och betalar för 2 dygn. Vi har forumtröjorna på oss, men förstår ändå inte frun som läser på ryggen, hosvag-nsfårom, och sedan säger hon att det nog är en klubb. Får en drös turistinformation. På eftermiddagen tar vi en promis i omgivningarna och upptäcker att det bara vimlar av koloniträdgårdar på den här ön. Eftersom Kent fyller år idag så går vi till restaurangen i slutet på gatan och äter middag. Zum Kuhhirten heter den. Kent tog schnitzel Wiener art och jag tog Kuhhirtenteller (fläsk- och kycklingfilé med champinjonsås och grönsaker). Till detta tog vi varsin Erdinger weissbier. Supergott alltihop. Kostade bara €27,70.

Väcks av fågelsång och solsken på onsdagen också. Strax efter 9 åker vi iväg för att hitta Stade. Efter en del snurrande så hittar vi ut ur Bremen den vägen vi vill (vilket inte överensstämmer med Navi, därav snurrandet). 10 över 11 har vi hittat Stellplatzen en Stade. Betalar €7 i parkeringsautomaten. El struntar vi i, kostar €0,50/kWh och det tycker vi är lite dyrt. Går in till Stades gamla stadskärna, det tog 10 minuter tror jag. Många sneda hus fanns det och det är vackert. Stade har varit svenskt för läääääänge sedan. Får turistinformation när bestämmaren kommer vid 5. Den får vi lägga till samlingen. Kollar lite på TV innan sängdags vid 10.

Kent går upp före 8 och tömmer toan. Det är solsken och fågelsång i Stade också. Fantastiskt. 20 över 8 är vi på väg till Lübeck. 1/2 11 parkerar vi utanför Cittipark. Handlar på Aldi för €97 och på Citti för €92. Nu ska vi väl klara oss ett tag! 20 i 12 är vi uppställda på Schönböcken och det är skönt att vara på camping igen! I besticklådan har vi hittat duschpoletter så vi duschar båda två. Grillar flintastek, men den smakar inget bra. Pratar med grannarna från Holland, försöker bjuda dom på vin, ost och kex, men dom nöjer sig med juice. Efter ett par timmar tar dom fram en vinflaska som vi får. Vinglar i säng vid 11.

Upp för 8 idag igen och tänk, det är solsken och fågelsång här också! Det känns varmare ute än inne. Äter frukost ute för första gången den här säsongen. Sedan tar vi en promis till Cittimarkt. Ja, ja vi var där igår, men juicen tog ju slut! ;-). Det tar ca 20 minuter att gå dit från campingen, men då har vi inte ansträngt oss något.

Äter frukost ute även på lördagen, enda bekymret är solen i ögonen. Tar en promenad åt andra hållet idag, för att se om vi hittar en liten butik som säljer... juice. När vi gått så där ca 1,5 km vänder vi. I campingbutiken finns det äppelsaft så det köper vi. Äter köttfärssås och spagetti till middag. Lite hetare än sist har den blivit.

Idag här det färjedags så vi är uppe före 7! Strax efter 7 åker vi till Travemünde och ställer oss i kö. Vi får stå och vänta på öppningsdags i ca 25 minuter, sedan får vi förflytta oss till bakom incheckningskioskerna och stå till ca 9. Mycket vänta blir det när man är ute alldeles förtidigt. Efter ungefär 1 timme får vi åka till "kajkanten" och stå där i ca 20 minuter. Pust, äntligen frukost! Efter frukost (och dusch) ryggläge i hytten. Kent tittar på motorsport på TVn. Innan Turkiets Gran Prix (F1) är slut går vi till Panoramabaren och köper var sin pizzaslice typ skinka och varsin Coca-Cola (!) baara 117 kronor. Kollar på repris av gårdagens VM-match i ishockey mellan Sverige och Ryssland. Ryssland vinner turligt tycker vi nog, 3-2. Efter inlandkörningen åker vi till rastplatsen för att se om träskorna eventuellt skulle stå kvar. Det gjorde dom inte. Solen skiner här också i kära gamla Svedala. Äter middag på Burger King (igen) och Kent säger att han inte har någon lust att natta utefter vägen. OK, kör hem då.

01.30 parkerar vi på tomten. Vi har haft en bra "lillsemester", den blev nästan 200 mil lång.

Vårutflykt 2

Det drar i husbilstarmen så vi åker iväg till Ludvika och kollar vad Kanon-Kurt har i lager när det gäller husbilar. Kl 3 har vi kommit fram och klockan 4 har vi glott färdigt. Vi kollar bara på nya bilar. Hittar en som kanske kan vara något. Tål att tänkas på. Den här är bättre än den vi såg hos Hillmans. Plats 222 blev vår för en natt på Ludvika camping. Den har utsikt över sjön. Den här campingen är uppdelad i 4 delar, 2 på var sida av vägen. Man behöver inte gör över vägen för att komma till andra sidan, det finns en gångtunnel. Vi är dom enda gästerna i den här delen av campingen. På lördagen vid 1/2 10 checkar vi ut och betalar 130:-. Oj då! Det blev visst utan el fast vi hade det. Faktum är att dom frågade inte om vi hade tagit el eller inte. Mannen som checkade in oss hade inte kryssat i elrutan på kvittot heller.

Strax för 11 har vi installerat oss på Camp Norberg, plats 142 nära receptionen. Tar en promis in till staden. Handlar 2 par jeans för 99:-/st i sportaffären som har konkursutförsäljning ända sedan i februari. Det fanns fortfarande massor att välja på. Tillbaka på campingen går vi en vända och hälsar på bekanta, Carlssons och Mattssons bl a. Ungefär vid 1/2 8 knackar det på dörren och där står en tysk som vill komma in på campingen. Receptionen har stängt för länge sedan. Tysken babblar på så jag knappt hänger med, men jag förstår så mycket att dom vill stå två dygn på campingen. OK jag släpper in dom och dom parkerar sin husbil bredvid oss, med bodelsdörren från oss. Vi går över till Carlssons ett tag och när vi kommer tillbaka så har dom vänt på bilen och har bodelsdörren mot oss istället. Deras bil är en T6501 skulle jag säga. Vi har en I6501. T=teilintegriert. I=intergriert. Det knackar på dörren igen och när jag öppnat kommer det in en flaska weinbrannt samt en fråga om att få låna nyckeln till toa. OK. Kollar en stund på schlagerfestivalen. Lägger oss 1/2 11.

Upp vid 1/2 9. Vi måste ha tillbaka nyckeln. Så innan jag börjar med frukosten så ska jag gå över till tysken och försöka få tillbaka nyckeln. Det skramlar om bodelsdörren när jag öppnar den. Tysken har satt nyckeln i dörren. Smart. Vi pratar en del med honom. Han berättar bl a att dom varit uppe i Nordkap och att där var det dyrt. Lämnar Norberg vid 1/2 12. Kvart över ett är vi hemma.

Nationaldagen 6 juni, Camp Mista (Caravancamping)

Termometern tangerar 25 graders strecket när vi tankar i Bålsta vid 1. Baaara 13,94/liter. Vid 2 är vi framme på Camp Mista. Campingvärd Sune tar emot oss och går med oss runt campingen och visar på vilka platser vi har att välja mellan. Vi har ju faktiskt aldrig varit på Mista tidigare och det känns nästan lite skämmigt att komma nu efter TV-serien som gick i våras. Den sista platsen Sune visar oss tar vi. Vi får "havsutsikt". Sitter ut i skuggan och äter ost- och skinkpaj. Tar sedan en promis runt campingen. Hittar TV-kändisen Marios vagn. Den är bra lång! På kvällen äter vi ost och kex på bryggan som är nedanför vår plats.

Vi äter frukost ute men får nästan sitta utanför tomten eftersom vi vill ha skugga. Efter frukosten "pyntar" vi får tomt med svenska flaggor för det är Sveriges nationaldag idag. Campingen har ingen särskild aktivitet för detta, men det kanske kommer senare när vi vant oss vid att vi faktiskt har en nationaldag att fira. Vi i det här fallet menar jag svenskarna i allmänhet. Vi har försökt tänka ut något svenskt att äta till middag och vi enades om biffstek med lök och kokt potatis. Kent lyckades med alltihop. Supergott! Idag är det nog den sista soliga/varma dagen den här sommaren.

På lördagen tar vi en promenad till Bogesunds slott. På eftermidagen börjar det blåsa och efter värmen som vi haft så känns det kallt, fast det är det ju inte egentligen. Kollar på lite fotbolls-EM innan vi lägger oss vid 10.

Det regnar på natten mot söndagen, men det är uppehåll när vi kommer upp vid 8. Lämnar campingen vid 1/2 10.

Det har varit kul att se TV-kändisarna från serien Sverige campar. Vi har sett var Kalmar slott är och vi har pratat med Kalmars vänner. Kalmar själva har "blivit med" husbil och var väl kanske ute och provade den. Vi pratade också med gamla bekanta som tyckte att stämningen på campingen har blivit lite annorlunda efter att TV varit där.

Midsommar, Kapellskär (Caravan camping)

Vi har inte fått med oss allt hemifrån så vi får stödköpa på Vreta Handel innan vi är framme på Kapellis. Får en för oss ny plats på berget. Vi har inte långt till servicehuset härifrån. En pensionerad arbetskamrat till Kent ser oss nästan på en gång och kommer och pratar en stund. När han gått så får frun hans se oss också och kommer och pratar en stund hon med. Äter köttfärspaj med ny kryddning till middag. Det var gott men jag får inte göra om det. Tar en promis runt campingen och kollar vilka som är där. Classe och Bella går förbi och säger att dom går till berget med lite vin och ost. Vi följer efter med öl/vin ost och korv. Det är huggormsvarning på berget iår men vi såg inga. Vi blir väl sittandes där i någon timme sedan blev det lite väl svalt. Kollar lite på fotbollen.

Det regnar häftigt under natten, men när vi går upp vid 8 så skiner solen. Bredvid oss står en likadan husbil som vår, fast ett år äldre. Ägaren berättar om alla fel dom haft på bilen. Hmmm, många fler än vad vi haft. Vi sitter själva och äter midsommarlunch vid 12. Missar dansen runt stången (inte för att vi skulle dansa, men man kan ju titta på), men går och hämtar vårt kaffe och kaka. Vi blir inbjudna att sitta med äng 1 vid deras långbord på sena eftermiddagen. Hamnar bredvid Classe och Bella. Vi äter upp den sill som är kvar. Senare är det pub och dans till levande musik vid Torpet.

På lördagen är det som vanligt tipspromenad. Superlätta frågor den här gången. Fattar inte om någon hade fel, så enkla frågor var det. Äter rester till lunch efter promenaden. Äter grillad texasbiff till middag och det var inte gott så vi kastade resterna. Kollar lite på TV.

Åker hemåt vid 10 på söndagen.

Elmiamässan

Kent hämtar mig på jobbet vid 2. Försöker starta den nya navin vi fått. Den är snabb att hitta satelliter, snabbare än den förra iaf. Vi hör inga anvisningar, men det måste ju vara handhavandefel. Vid 1/2 5 står vi utanför grindarna vid Elmia och strax efter så släpper dom in rad efter rad av husbilar och husvagnar från parkeringen till höger om oss. Vi då? Jo då, vi kommer också in, så kl 6 står vi på plats, med Vätternutsikt, ett par våningar högre än M. Det börjar regna vid 9.

Det regnade bra länge under natten så bästa fotbeklädnad borde vara gummistövlar, men det är nog inget skönt och gå runt på mässan i sådana så vi låter bli. Hittar kamraten Tom vid pass 1/4 ö 9. Sitter och pratar med honom tills mässan öppnade vid 10. Gå runt och tittar på de pressumtiva husbilar vi hade tänkt ut och konstaterar att våra plånböcker inte alls håller med om dom. Hälsar på både förumvänner och caravanare. Det känns lite oinspirerande att går runt på mässan när vi nu redan skrivit på en bil (som plånböckerna accepterade). Köper lite basturökt skinka, 6 ölglas (i glas), diskbalja, myggdödare och hyttmatta. Kent fixar middag på burkgulasch och kokt potatis. Går över till Tom med äppelkaka och vaniljvisp.

Går en vända till på fredagen och kollar in några märken som vi glömde igår. Hittar nackkudde som nog kommer att fungera i nya bilen. Lämnar mässan 1/4 i 12 och nu pratar Navin med oss. Är hemma vid 1/2 5.

Höstträff m Stockholmssektion, Furuviks Camping (Allmäncamping)

Strax före 2 lämnar vi Bålsta som har liiite blått mellan molnen och 10 i 4 står vi på plats 86 på Furuviks Camping. Det är myggigt! Har lite bekymmer med att ställa klockan i bilen men vi lyckas till slut. Sedan har vi bekymmer med att ställa in värmen. Vi tror att vi gjort rätt men vet inte. Hasse & Agneta kommer förbi och vi delar på "skumpan" vi fick med bilen. Den var god. Går upp till grillplatsen där det serveras kaffe och kaka för de vuxna och grillkorv med bröd för barnen. Aktivitetsansvarig berättar vad som kommer att hända under helgen. Lotter säljs också (som vanligt) Sedan ska det bli trubadur men han tar så'n tid på sig att komma i ordning att min fötter nästan fryser ihjäl (!) så vi går efter en timme. Bilen är varm när vi kommer in. Skönt! Vi vill nu kolla om antennen som följde med den här bilen fungerar lika bra som vår gamla och upptäcker att batterierna till fjärren tagit slut. Vi har inga andra med oss. Hittar dock hur man ska göra med hjälp av knappar på sidan av TVn. Kollar på Doobidoo bl a.

Vi har inte frusit inatt, jag tycker snarare att det var för varmt. Det är väl åldern kan tänka. Äter frukost och diskar. Sedan pyntar vi lite grann innan vi går till receptionen och köper entrebiljetter till parken. Parken (och campingen) stängde sista augusti men båda har öppet för oss. Biljetterna till parken (inkl åkband !) kostar 150,-/person och det är inte dyrt faktiskt. Hämtar ut våra förbetalda middagsbiljetter också. Vid kvart i 11 är vi framme vid parken, tog väl kanske 10 minuter att gå hit. Det är fint i parken, blommorna håller än. I delen Sydamerika kunde man åka på "floden", det ingick i biljetten. Tvingar med Kent, man åker i en tunna och vi snurrar hela tiden. Man känner sig lite som Indiana Jones när man åker förbi en sådan här. Det fanns en fäbodvall också med get och killingar. Kent hittade naturligtvis favoriten. I avdelningen Australien så var det känguruvarning och entré på egen risk. Men inte såg vi någon känguru inte. Däremot så var det en viss saltsten som var väldans intressant för dessa två puckliga kameler. Ser ni hur många dom är? Så småningom hittar vi till nöjesparken också, vi går in i Cirkusrestaurangen för att se hur det ser ut där vi ska äta middag ikväll. Ska vi få plats här? Känner att vi är lite hungriga så vi tar oss varsitt Furuviksmål, dvs 90 gr hamburgare med pf och läsk. Tyvärr så var hamburgaren inte så varm. Är tillbaka på campingen vid 1/2 1. Tar det lugnt på em, i väntan på middagen. Vid 1/4 i 7 går vi och möter Hasse & Agneta. Vi är nästan sist när vi kommit fram till Cirkusrestaurangen. Men vi får plats, K & jag vid ett bord, H & A vid ett annat. Vinflaskorna var slut så man fick köpa glasvis istället. Så småningom får vi gå att hämta från grillbuffén, fläskfilé, kyckling dito, chorizo, potatisgratäng, såser. Jag tyckte det var gott. Äter upp maten och går sedan hem strax före 9. Kollar på TV en stund.

På förmiddagen på söndagen går vi tipspromenad på campingen. Den som var i parken igår missade vi totalt. Ja ja, ni kan ju inte vinna varje gång var det en bekant som sa. Vinna? Vi? Den här tipsrundan hade vi väl hälften rätt på ungefär. Utslagsfrågan (som Kent alltid får svara på) var den här gången: Hur många medlemmar har Caravan Club nu/idag? K sa att över 20 000 var det ju, ja men sa jag då tar vi vårt medlemsnummer som svar. Nä, så många är vi ju inte. Vad ska vi skriva då? Jag skrev vårt medlemsnummer som är 25153, en ojämn och snygg siffra eller hur? Vid 1/2 12 går vi till grillplatsen för att se om vi lyckas vinna något på våra lotter. En ring hade endast choklad som vinst och där vinner vi ett pris. Sedan vinner vi ett pris på en annan ring också. Kul! Sedan läser ordförande Nils upp de rätta svaren från tipspromenaden och jag konstaterar att vi har 9 (nio!) rätt. Det var inte mycket av 13 frågor. Det vinner man ju inte på. Eller?? Jo vi vann, troligtvis pga av utslagsfrågan. Det här var vinsten. På vägen hem följer vi Navin och åker en annan väg en liten bit, förbi det här fallet som jag glömt vad det hette. Är hemma i Bålsta vid 3 ungefär.

Forumträff, Ge-Kås camping, Ullared (Allmäncamping)

Vid 8 lämnar vi ett gråmulet Bålsta med regn i luften. Det är nog inte varmare än 10 grader. Stannar till hos Husvagn-Svensson i Lidköping och köper lite smått och gått, t ex 2 st 2-pack vägglampor à 149,-/packet. 1/2 1 har vi ställt upp på Kronocampingen i Lidköping. Har vi varit här förut? Känner inte alls igen oss. Det är bara ett servicehus i bruk så här på hösten (vintern), så antalet platser att välja på är begränsat. Men Kent provar ändå 3 stycken innan han är nöjd med underlag och lutning och gu' vet vad. Nr 654 blev det. Den har TV-uttag men den behöver vi inte. Kollar på en DVD på kvällen. Lägger oss tidigt.

På fredagmorgon ligger jag och lyssnar efter "rusningstrafiken" som borde höras, eftersom den här delen av campingen ligger nära stora vägen. Men icke! Upp vid 8 och gör frukost. Får en värdecheck när vi checkar ut. Kul. Åker till Husvagn-Svensson idag igen och byter glödlamporna som vi köpte igår (dom hade fel sockel). Följer Navis förslag till bästa resväg och hamnar i Göteborg. Det hade vi inte tänkt. 1/2 1 har vi parkerat oss bredvid Markus på Ullareds camping. En del forumvänner är redan här, men de flesta saknas. På kvällen bjuder Kent in Markus en stund och han kommer med sin syster. Delar på en flaska vin och ljuger en del (Markus! jag menar förstås inte det ordet i dess rätta bemärkelse). Carina61, Asawi och Josan tittar in ett ögonblick. Vi travar över till Viper77 en stund. Sitter och ljuger i hans förtält ett tag också. Där är bl a Aron och Joakim. Går hem ??? Lägger oss ??? ja.

Upp vid halv 8 på lördagen. Vi har tid att passa på Glasögonfabriken. Åker Blåtåget till köpcentrat och virrar sedan omkring och letar efter fabriken. Det småduggar så det är inte alls skönt. Hittar dit så småningom och fast dom öppnade 9 och klockan var 2 minuter över, så är butiken nästan full med folk. Kent får gå in först. Vi har tid kl 9 och 10. Så när han är klar får vi vänta till 10 på min tur. Mina glasögon blir klara idag men Kents kommer att skickas hem om 7-10 dagar. Han har för komplicerad syn tydligen. När vi kommer ner till varuhuset så är det kö runt hela området. Blöta och eländiga som vi är har vi ingen som helst lust att på in i Ge-Kås. Vi går in på Sko-Kanon och köper skor till mig och sedan går vi till ICA och handlar mat. Tåget går ifrån oss när vi kommit tillbaka så vi går till campingen. Nu är det inte så in i hoppsan långt, men i regnet och med blöta fötter och byxor så är det inte kul. Tåget tar rast mellan 13-14 så jag byter om när vi kommit hem till bilen, torra byxor och strumpor och de nya skodonen och så tillbaka till centrat. Mina glasögon ska vara klara 1/4 i 1 och butiken stänger 2 så jag måste gå. Suck. Men nu har jag iaf paraply med mig. Glasögonen är klara så jag behöver inte vänta på dom. Tillbaka i bilen så får jag byta byxor igen, för dom jag har på mig är blöta upp till knäna. Jag VÄGRAR gå ut något mer idag. Kollar på DVD på kvällen, lägger oss tidigt.

Det regnar inte på söndagsmorgonen, det är väl typiskt. Checkar ut 1/2 10 och det tar inte många mil förrän vi kör i solsken. Vi har ställt in Navin på kortast väg den här gången och den går via Jönköping. I Mjölby äter vi "fullunch" på McD. Hmm, godare än i Frankrike faktiskt. Vi trodde att kortast väg var via E4 - Stockholm - Bålsta, men det var det inte, utan i Norrköping så blev det 55:an till Enköping och sedan Bålsta. Det var tur det tycker jag, som tycker att E4:an är tråååååååkig. Är hemma i solen 10 i 4.

Allhelgonadagen,Kapellskär (Caravan camping)

Det var länge sedan vi var till Kapellskär en Allhelgonadag. Den gången så gick "hela" campingen till Estoniakorset som finns där ute, även vi följde med. Det regnar som attan i Bålsta när vi åker hemifrån. SMHI har varnat för snöoväder, men det ska vara väster om oss (hoppas vi). 20 i 4 är vi framme och får vår gamla plats, intill ungdomslokalen. Marken är lite väl mjuk av allt regnande den senaste tiden, men vi kommer på plats så småningom. Vi får inte in någon TV här och tycker det är konstigt för det fick vi tidigare. Hmmm kan det bero på digitaliseringen kanske? Klenare signaler alltså. Vi har DVD med oss så vi kollar på det istället.

Kommer upp vid 1/2 8 på lördagsmorgonen. Det har varit lite frost i natt, inte tillräckligt för att frysa marken. På aktivitetslistan står det räkafton i torpet och att den är fulltecknad. Ingenting om någon vandring till korset. Jag tar en dusch och känner mig som om jag var i Poix de Picardie igen. Skållhett vatten. Tar en kortpromis när håret torkat. Det nyper lite i örsnibbarna. Tänk att rosbuskarna utanför servicehuset fortfarande blommar, idag den 1:a november. Vi har glömt att det är allmän grillning på berget på vinterlördagarna så vi är redan mätta på sill och potatis när ligan drar dit. Vi går och tittar på dom istället.

Natten till söndagen har också varit liiite kall. Vi har det lite problematiskt att komma loss från platsen. Men tillslut går det. Gräsmattan ser dock bedrövlig ut efter det. Är hemma i solen vid 2.

Andra advent, Lidköping, Swecamp Krono camping (Allmäncamping)

1/4 över 7 på fredagsmorgonen åker vi och tankar på macken mittemot. Det är becksvart ute och ingen nederbörd, varken regn eller snö. Mellan Bålsta och Enköping sätter inbrottslarmet igång, mitt på motorvägen! Nämen vad är detta. Kent hittar lås (eller lås upp) knappen på nyckeln och larmet tystnar och 4-vägsblinken upphör. Lite halvskämmigt känns det. När vi närmar oss Enköping så är det vinter utanför! Det skiljer faktiskt bara 2 mil lite drygt och vi hade ingen snö alls i Bålsta. När vi når Glanshammar så börjar det att snöa. Det snöar mer eller mindre ymnigt hela vägen ner till Vänersborg, där vi hade tänkt stå en natt i gästhamnen? Men var ligger den? Efter lite snurrande hittar vi dit och tycker inte att vi känner igen oss från tidningen. Vi struntar i Vänersborg och åker till Lidköping istället redan idag. Vintern är som minst här, ytterst lite snö på marken och i luften. Handlar lite prylar på Husvagn-Svensson innan vi intar plats 654 på campingen vid Vänern. Samma plats som sist faktiskt (i oktober). Nu så börjar det regna istället. Kollar lite på TV innan vi lägger oss vid 10.

Efter frukost, vid 10 så går vi till stan (som vi säger) och på Nya stadens torg är det julmarknad. Kul. Går runt och kollar lite, men vi köper inget idag. Det gör vi imorgon. Runt hela torget, i träden har dom satt upp ljusslingor. En massa slingor blir det, även här. På vägen tillbaka till bilen går vi in på ICA och stödköper lite dricka. Äter sillamacka med snaps till vid 1 (som lunch). Till middag har vi kalvschnitzel. Namnam.

Efter frukost och disk går till stan igen. Men av julmarknaden fanns inte spår. Var den bara en dag??? Nåja, vi sparade ju in en del pengar på det, men inte var det skoj inte. Äter fabrikstillverkad fiskgratäng till middag. Varsin sort, tillagad i den portabla ugnen vi köpte någon gång förra året och som vi aldrig använt. Den fungerade bra.

Det regnar när vi kommer upp. Checkar ut vid 9 och får tre värdecheckar att använda på någon Kronocamping innan 1 maj 2009. Kul. Vi lämnade 1 som vi fick i oktober och fick hela 20 kronor i rabatt på avgiften. Tankar svindyrt på Rattugglan Rasta. Bilen har dragit ca 1,02/mil sedan sist. Det börjar arta sig. Är hemma vid 2.

Kommande "planerade" resor

Erfarenheter från året:

Tillbaka till början