Till startsidan

2003

Vårutflykt Norberg (allmäncamping)

Så hade vi varit på mässa igen under vintern... och förälskat oss, igen...

Hela vintern hade vi gått och längtat efter Vagnen (med stort v)! Inte för att den var så där jättevacker, men den var vååår vagn. Har vi inte sagt så förut?? Så vi tar en helg för att prova och se om allt fungerar som det ska.

Norberg har ju en trevlig camping och trevliga människor finns det här också. Och allt som vi kollar fungerar perfekt! Vi upptäckte t.o.m. att ugnen som vi fått inmonterad är med GRILL! Det var en bonus. Själva samhället är inte heller så illa.

Riksting i Sala

När vi kommer fram till tingsplatsen så får vi nästan en chock. Våra vänner från Norrköping är våra kvartersvärdar! För Stockholmssektionen alltså. Och fast vi inte kommer först av alla så hamnar vi bredvid dom. Det kallas väl för tur antar jag. Men det skulle visa sig när tingsdagarna var till ända att vi knappt hade träffats ändå. Det är ett stressigt jobb att vara kvartersvärdar, vi vet.

Vi har i förväg bokat en tur till Salasilvergruva och får åka dubbeldäckare dit. Det var låååångt till botten, men det var jobbigast att gå upp igen. Det var intressent att lyssna till guidernas berättelser.

Som vanligt får man knappt tid till att äta för man måste ju träffa alla vänner och bekanta från andra sektioner och det blir ett himla rännande.

Vi trodde att värmen var trasig en natt. Men det var bara handhavande fel. Vädret var med oss hela tiden.

Gjorde en tur ner i Sala silvergruva, bara 55 meter ner i underjorden. Men det var långt att gå när vi skulle upp igen! Intressant var det i alla fall.

Pingst i Borensberg (Caravan camping)
Blåser väl halvstorm innan vi är framme i Borensberg och som tur är så slipper vi laga mat. Laila bjuder på köttfärspaj. Namnam.

Vädret är inte sådär underbart som det kan vara. Blåst och regn om vartannat. Vi kan dock sitta ute och äta middag på pingstaftonen men det är inte varmt.

På pingstdagen är det varpatävling i Borensäng. Inger lyckas får 1 hel poäng och Kent får 3. Kompisen Stig går till final, men mer blev det inte.

Midsommar Kapellskär (Caravancamping)
Får vår älsklingsplats invid ungdomslokalen. Blir bekanta med grannarna bredvid, Mats och Irma från Ösmo. Åker "husbil" = ombyggd VW buss. Men det är bra gjort faktiskt. Mycket får plats trots det begränsade utrymmet.

Äter midsommarlunch och middag tillsammans med dom, under deras förtält (som är ett omsytt förtält, Irma är duktig).

Vädret är verkligen inte med oss denna midsommar. Det blåser och är kallt.

Lägervärdsträff Norberg (allmäncamping)
Vi anser oss nog som vana campare. Vi har ju trots allt åkt omkring med en koja lite då och då sedan 1989. Men man kan ju inte tro det, när vi här ställt upp i Norberg och till att börja med vill sätta på radion. Radiodelen ligger hemma (alltså den som gör att det inte är lönt att stjäla den)! Inger har ingen tandborste, ingen kam och inte heller någon hårborste. Kent har glömt läsglasögonen. Deodoranten ligger också kvar hemma. Kam, hårborste och deo ligger normalt alltid i vagnen, men efter semestern blev dom, av någon okänd anledning, urplockade.

Vi går in till centrum och handlar upp oss på de saknade detaljerna (utom glasögon och radiodel). Norberg firar 700-år idag. men några aktiviteter har inte börjat när vi är in till "stan". När vi kommit hem och rotat runt lite så hittar vi de saknade godset. På helt fel ställe förstås. Hur gör man egentligen??

Höstträff med Stockholm, Vilsta camping (allmäncamping)
Möter Norrköpingsgänget vid Strängnäsbron i spöregn. Får hyfsat bra platser. Träffen ligger precis utanför campingen men vi får utnyttja duscharna som om vi stog på campingen. Kompisarna anmäler sig till alla aktiviteter, vi inte till någon. VI är inte så aktiva av oss. Vi går i alla fall tipspromenaden på lördagen och den handlar mycket om Stockholmssektionen. Och där är vi inga experter. Till träffmiddag får vi toast Skagen och fläskfilé med rosépepparsås samt efterrätt. GOTT.

Höstsemester 1 veckan i oktober, Lübeck

Vi får ett ryck och plånboken tycker det är OK, så vi tar en liten hösttripp till Lübeck. Stannar i Sjöbo (som har s a s vinteröppet) dag 2 och vem står inte där om inte Tom från Blekinge. Han är ju på rymmen för han ska fylla jämt! Vi åker in till byn och handlar lite bl a en sidenblomma som Tom ska få.

Detta är enda gången (hitills) som vi varit tvugna att stänga av gasolen på färjan mellan Trelleborg och Travemünde, men då bjöd dom på ström istället. Det var väl snällt! Vi delar uttag med ett par från Dalarna i husbil, som känner fd leksakshandlaren i Bålsta. Så det kan bli.

När vi kommer fram till Schönböcken så säger campingvärden;
Så ni är tillbaka igen
alternativt
Är ni redan här?
Inger är inte så där jättehaj på tyska så hon förstår inte riktigt.

En dag parkerar vi i ett parkeringshus i Lübeck och går runt lite i sta'n. Vi letar egentligen efter den där leksaksaffärn som sålde modelljärnvägsprylar. Men vi hittar den inte. Dom kanske har flyttat.

Dagen efter åker vi till Hamburg och letar efter en affär som vi sett annons om i en tidning. Vi hittar den! Vi har ingen aning om det är billigt eller samma pris som hemma, men vi köper ett par byggnader till Kents bana. När vi kommit hem igen och slagit på TV så säger väderleksrapporten: Stormvarning! Vi står intill en högväxt häck så därifrån blir nog inga problem.

Vi klarade oss från storm över huvudtaget i Lübecktrakten. Handlar på oss lite smått och gott, både från Aldi, Plaza och Citti. Större plånbok och bil/husvagn hade inte varit dumt att ha.

Höstsemestern var bra trots att vädret inte var det allra bästa.

Förutom det som nämnts så har vi varit i Spanien på FICC. Se den andra hemsidan.

Erfarenheter från året:

Att man måste se till att handske verkligen har en träff med kroken, annars kan man tappa vagnen (vilket vi gjorde efter 1 meters färd på höstträffen (hemväg).

Tillbaka till början