Till startsidan

2002

Påsk på Kapellskär (klubbcamping)

I år är vädret så där underbart som det kan vara och vi åker till Åland igen.

Men i år vänder inte färjan på en gång när den kommit fram till Åland utan vi får vandra runt ett par tre timmar innan den går tillbaka. Vi är så hungriga så vi kan dö. Det är nästan så att vi ångrar att vi inte åt frukost på vägen över till Åland.

Smörgåsbordet är bra i vilket fall som helst.

Vi har vårt privata lilla långbord för oss själva på påskafton. Det är lika trevligt som att sitta med en massa andra. Sex personer kan underhålla sig själva.

Vårutflykt Norberg (allmäncamping)

Tar en helg och åker till Norberg, mest för att Norrköpingspojken inte varit här förut.

Vädret är med oss och det är så trevligt att promenera runt i Norberg.

Minisemester

Mellanlandar på Borensäng (klubbcamping) och hälsar på Norrköpingspojken som nu sällskapar med Motalatösen (faktiskt sedan kräftskivan förra året).

Åker vidare dagen efter till Höganäs (allmäncamping) och får en strandtomt (nästan). Campingvärden ville nästan inte godta det internationella campingkortet, men det löste sig genom att vi betalade på en gång.

Åker till Lübeck för lite shopping. Något annat kan det nästan inte bli eftersom det regnar hela tiden.

På vägen till Norrköping, passar vi på att stanna till på Välorna (allmäncamping) (söder om Gnosjö). Här är det jättefint, men ganska folktomt när vi är här. Dom sa att alla farit iväg till Tinget.

Nästa anhalt blir Sandvik (allmäncamping) i Vreta Kloster. En ganska ny camping i Caravans regi. Här var det också jättefint också intill en sjö (större än den som Välorna ligger vid (?)). Här möter oss en annan kamrat, från Blekinge. Och han vill åka till Cloetta och handla godis. Mmmm. Han kör till Bergs slussar och vi kollar lite. Inga båtar i sikte. Sedan vidare till Cloettabutiken. Alldeles för mycket godis finns det. Men vi har ju redan handlat en del i Tyskland. Så det blir inte så mycket.

Riksting i Norrköping

Vi är först av alla, ja Blekingepojken, vi och en vagn till. Vi får stå i en kvart ungefär innan dom släpper in oss. Och vi är då förstås först av alla Stockholmare också. Med rumpan mot Motalaström står vi helt underbart. Och solen skiner!

Norrköpingspojken och Motalatösen jobbar så vi ser inte mycket av dom. Men vi har ju fler kamrater. Ut och leta.

Går på puben och dansar varje kväll. Helt underbart. Fick frun behålla rösten i år? Tror inte det.

Midsommar på Borensäng (klubbcamping)

Det var ganska vattensjukt när vi kom och då får vi inte köra in själva. Gräsmattan skulle bli alldeles förstörd, så fram med dollyvagnen och in med husvagnen på plats. Lätt!

Långbord utanför Snäckan på midsommarafton. Och det regnar inte.

Elmia

Iår hann vi inte med att anmäla oss till område 1. Det var slut på nolltid. Någonting är fel med anmälningssystemet, när område 1 är slut i samma stund som intresseanmälan läggs ut på Internet och lappen hamnar i brevlådan. Vi tar kontakt med M istället och får plats i deras område, på hyllan mellan område 1 och 2.

Sydostträff i Karlskrona

Blekingepojken har, tillsammans med två par, anordnat Sydostträff (egentligen för KLM-sektionen, men det var även hallänningar där, och så vi samt östgötar) på Dragsö camping (allmäncamping). Vi tycker det är lite långt att åka på en dag, så vi mellanlandar i Katrineholm (allmäncamping). Nästan strandtomt och så här sent på säsongen (september) är det nästan folktomt.

Möter Norrköpingspojken och Motalaflickan utanför Norrköping och nu gör vi sällskap ner till Karlskrona. Vädret är helt underbart.

Anländer sent på eftermiddagen, får välkomstpresent och program för helgen, t ex ska vi till världsarvet i Karlskrona.

Campingen är jättefin, ligger på en udde. Man kan (om man ha tur) få strandtomt (men det kostar extra). Fin badstrand på ena sidan. Och när vi är här så är det rea i butiken (dom stänger om 1 vecka eller 2). Det mesta till halvapriset. Väldigt trevligt.

Vi åker i caravan (!) till Karlskronavarvet. Där möter oss en guide som talar om att i första delen av turen är det fotograferingsförbud (militärområde), men när vi kommer in i gamla delen av varvet så är det tillåtet att fotografera. Vi som inte tog med kameran! Väldigt intressant tur, repslagarbanan var häftig. Solen gassar, man kan nästan tro att det är högsommar.

På kvällen har vi långbord, men mörkret faller ganska snabbt så vid 8 är vi tvungna att flytta inomhus. Sikten är obefintlig.

Det är ju inte kortare väg hem från Karlskrona så vi mellanlandar i Figeholm, men hittar inte Caravan Clubs camping, så det blir den allmänna istället. Nästan ödsligt tomt. När vi åker därifrån ser vi var den andra camping ligger.

Höstträff med Stockholm

Den hålls i Skokloster, men vi är inte först ändå! Vädret är blåsigt och halvdant. Men vi har trevligt.

Tipspromenad som mannen får tredje pris i, p g a bananerna (dvs utslagsfrågan). Middag med dans.

Förutom det som nämnts så har vi varit i Belgien på FICC. Se den andra hemsidan.

Erfarenheter från året: Inga nya.

Tillbaka till början