Till startsidan

2001

Påsk på Kapellskär (klubbcamping)

Vädret är inte lika underbart som förra året. Det blåser något så in i Norden. Så vi beslutar att inte åka färjan på långfredagen utan på påskafton istället.

I år var det inget smörgåsbord utan man fick välja mellan tre rätter och frun väljer fel. Dom andra tyckte det var gott men inte frun.

Riksting i Höganäs

Vi åker bara ner till Norrköping första dagen för att hämta upp Östergötlandsvännerna. Vi stannar en natt och vädret är med oss.

Metereologerna hade lovat högsommarvärme men det kan det inte bli när det blåser småspik, även om solen skiner allt vad den orkar.

Vi står på grus tillsammans med Östgötarna (vi ska ju åka vidare efter tinget med en av dom), och det är inte kul med grus. Solen skiner så man vill ju ha markisen utfälld men var fäster man stödlinorna i gruset? I bilen blir det efter det att en vindil slitit upp förtöjningarna och slängt upp markisen på husvagnstaket via fruns rygg (när hon var ut och hämtade frukostbröden).

Åker på utflykt med buss över Öresundsbron och får promenera lite i Köpenhamn innan bussen tar oss tillbaka till Höganäs, via ostkusten på Själland. Vilka underbara och dyra hus det finns där. Helt fantastiskt.

Vi tar en tripp ner till Mölle, till Mölle by the sea. Man kan förstå att det var exotiskt förr i världen. Det är nu hyfsat varmt men inget solsken.

Och så besöker vi puben och dansar lite. Men så gör vi väl inte så mycket mer än att leta efter gamla vänner och det är inte lätt att hitta dom alla gånger.

Midsommar på Kapellskär (klubbcamping)

Sitter med på långbord upp på äng 5 (?) tillsammans med säsongarna där.

Köper lotter där gosedjur är vinster, Puhdjur. En arbetskamrats fru till mannen är tokig i den sortens djur. Frun vinner storlek 2 och frågar vad man kan få för den. 100 kronor kommer det på stubben och så fick frun en likadan i storlek 3 också. Ior åker med i vagnen fortfarande.

Dans på kvällen och puben öppen.

Tipspromenad på midsommardagen ända bort till Estoniakorset, där bjöds det på grillkorv. Äter grillat uppe på ängen och lite senare så är det dragning av lotterivinster men vi vinner inget. Någon påpekar dock att vi vunnit tipspromenaden. Kollar på receptionen och se på 17 där står det ju att vi vann!

Kräftskiva på Borensäng (klubbcamping)

Första kräftskivan på Borensäng och trots att vi inte åkte tillsammans, så hamnade vi bredvid varandra Norrköpingen och vi.

Går tipspromenaden i mer eller mindre hällregn. Bjuds på kaffe och bulla när man kommit runt hela promenaden. Trevligt.

Puben öppen och dans i Snäckan på kvällen.

Vädret blev väl bättre?

Elmia

Vi åker inte ner till Elmia på en och samma dag i år. Vi tar det lugnt och stannar en natt i Linköping (allmäncamping). Det är nog fint här, vi kom så sent så vi han inte se så mycket.

Vi stannar inte hela tiden utan åker på lördagen till Karlsborg (allmäncamping) och campingen där. Den här är nog proppfull på sommaren, den ligger ju helt underbart. (Ja jag vet, samma som förra året.)

Höstträff med Stockholm

I Nyköping hade Stockholm sin höstträff i år. Vilken skillnad i antal deltagande om man jämför med Uppsala. Åker och kikar på Nyköpingshus.

Middag och dans på lördagkvällen. Mycket trevligt.

Förutom det som nämnts så har vi varit i Norge på FICC och i Schweiz på Europarally (fast i omvänd ordning). Se den andra hemsidan.

Erfarenheter från året: Se till att alla burklock är ordentligt påskruvade annars kan man få plocka makaroner från golvet hela året.

Tillbaka till början