Till startsidan

2000

Påsk på Kapellskär (klubbcamping)

Vädret är helt underbart den här helgen, vi tror nästan det är sommar. Vännerna från Östergötland är också här och dom tog med 1 ekipage till.

Vi beslutar oss för att på långfredagen ta färjan över till Åland samt äta smörgåsbord ombord.

Campingen ligger på gångavstånd till Vikingterminalen, men handlar man för mycket är det bäst att ta bilen. :-)

Vid 9-tiden går färjan och vi är med. Vi gör väl inget särskilt på vägen över och vid 12-tiden (svensk tid) vänder färjan tillbaka. Då äter vi smörgåsbord. Ät och drick hur mycket du vill och hinner. Utom snapps då förstås, det är extra.

Vi har ett eget litet långbord på påskafton i solsken och kortärmat. Hur skönt som helst. På kvällen är torpet öppet (dvs puben) och det är fullt med folk.

Vi har hur trevligt som helst och hitills har vi inte blivit besvikna på Kapellskär.

Riksting i Uppsala

För vår del började tinget redan helgen innan tinget öppnade. Vi hjälpte till med diverse saker. Mannen hade ljus och ljud på sin lott, så vi fick åka och hyra ljudanläggning (det var beställt i förväg som tur var). Sedan fick han hänga upp spotlights. Frun fick vara arbetsledare för tomtmarkeringsgruppen. Dvs stega upp och märka ut hela området så att tomterna skulle räcka till till alla som skulle komma. Det tog alltså flera dagar, trots att hon inte var ensam.

Vädret var väl hyfsat medan vi höll på med förberedelserna men vi hade önskat mer värme. Som tur var hade inte regnat på ett tag annars hade vi fått lervälling överallt nu var det bara för blött på några enstaka ställen.

Vi var kvartersvärdar för Östergötland och dom var lagom många. Vi kände till de flesta av dom redan innan detta ting och det kändes bra. De flesta stog ju i Borensäng. Våra vänner från Bålsta stog bakom oss och hade hand om Hallänningarna och dom var ändå färre.

Och som det brukar när man varit i puben och pratat med folk, så tappar frun rösten mer eller mindre. Det höll i sig i en månad ungefär.

Vi tror att tinget blev lyckat. Vi hade bra orkestrar och vädret var inte alltför dåligt, kallt och blåsigt men inte så regnigt.

Strömmingsfest i Kapellskär (klubbcamping)

Pingsten åkte vi alltså till Kapellskär för strömmingsfest. Nu äter inte frun strömming men hon tog sill istället. Mannen var så lycklig att få äta 7 olika sorters strömming. Hämtad ur havet utanför campingen.

Solen sken och alla var glada.

Midsommar i Granfjärden (klubbcamping)

Det var nästan ett måste att åka till Granis i år, efter tinget. Detta år är det första gången som vi är med vid långbordet på ängen, vi har alltid haft ett privat långbord för oss själva förut.

Solen bara gassar och det är hur skönt som helst, fram till ungefär 22.00.

Dansen pågår för fullt i storstugan och frun är helt i sitt esse och dansar runt som "förr i världen", för ca 20 år sedan, halkar och far med vänster axeln rakt in i väggen. Klockren träff. Blir sittandes på golvet, 1,5 meter från väggen och undrar vad det var som hände? Man är ju ingen ungdom längre (vilka flera påtalat efteråt) så man känner efter om man gjort sig illa. Det gör inte ont någonstans, men axeln känns konstig. Kan det bero på att hon stöder sig på vänster handen? Nej det är det inte. Någon upptäcker henne på golvet och undrar vad som hänt. Ser axeln och börjar genast försöka få tag i någon som kan köra iväg frun till sjukan. Detta är midsommaraftonenskväll alltså! Vem kan köra?? Jodå, en penicillinätande taxichaufför kan köra, fast hon var på väg till sängen. Mannen helt förstörd och alla bara skriker åt honom att: Rör inte axeln. Han förstår ingenting, stackarn.

Axeln blir så småningom tillrättalagd på Akademiska Sjukhuset, tack för det. Taxichauffören som ska köra frun och en äldre dam tillbaka till Öregrund är en Caravanare som var med på höstmötet på Härjarö och träffen i Norberg. Frun får nu åka ända fram till campingen, till och med ända ner till husvagnen. Men där är ingen hemma! En annan kamrat är vaken så frun får låna 50:- till taxin. Hela lägret sover mer eller mindre. Men var är mannen? Hon som fixade chaufför i första läget bjuder på både kaffe och cigaretter. Mannen som lånade ut pengar bjuder på saft. Var är mannen? Penningutlånaren ringer till mannens mobil och undrar var i h-te han är? Frun står ju här på campingen. Han var på väg. Han skulle ha hämtat frun på Akademiska. Trodde han.

På midsommardagen kastar frun varpa. Det gick hur bra som helst, ja inte hon gick vidare till finalen eller så. Det gjorde inte ont axeln alltså.

Elmia

Vi åker inte ner till Elmia på en och samma dag i år. Vi tar det lugnt och stannar en natt på Löt (allmäncamping). Det är så fint här.

Vi stannar inte hela tiden utan åker på lördagen till Karlsborg och campingen (allmäncamping) där. Den här är nog proppfull på sommaren, den ligger ju helt underbart.

Höstutflykt Kapellskär 1 (klubbcamping)

Av ingen särskild anledning alls åkte vi till Kapellskär en helg. Det är lika fint här på hösten som på sommaren.

Höstutflykt Kapellskär 2 (klubbcamping)

Ja nu var vi här igen i mitten på november och det märks definitivt inte på vädret. Gräsmattan är fortfarande grön, inte en snöflinga så långt ögat når.

Förutom det som nämnts så har vi varit i Tyskland på FICC. Se den andra hemsidan.

Erfarenheter från året: Dansa inte diskodans när du passerat 20-årsstrecket!

Tillbaka till början