Till startsidan

1999

Påsk på Kapellskär (klubbcamping)

Vädret är helt underbart den här helgen för att vara påsk. På påskaftonkvällen är puben öppen i Torpet och det är fullt med folk. Hur trevligt som helst.

Valborg på Löt (allmäncamping)

Östergötlandsvännerna och vi träffas på Löt för att fira Valborg. Och det blev trevligt, men nu är det inte lika varmt och skönt. Konstigt.

Riksting i Falun

Uppsala-sektionen får plats i hästskon. Vi är så förvånade så, tills vi kommer på att det kanske är någon slags muta från Dalarnas sida. Uppsala ska ha Tinget nästa år. Hm!?

Vädret är tyvärr inte på vår sida, det är blåsigt och kallt. Och ibland faller det lite snöflingor. Men vi har kul.

Träffar massor med folk från tidigare år. Invigningen kommer jag inte ihåg, däremot avslutningen, eftersom det var vi som höll i den. Mannen i följelampan och jag musiken. Den blev bra! Avslutningen alltså, trots att jag schabbla till det med musiken.

Sista uppdraget för oss, är att frun (utklädd till Valkyria (?), vikingar hade väl inga horn i hjälmen) står och hälsar alla som lämnar tinget välkomna till Uppsala nästa år. I 1 timme står hon där och lämnar ut karta och dekal. Sedan får hon vara tyst! Ja, rösten försvagades något otroligt, inte bara av att stå där, utan också efter att ha pratat i puben kvällen före (ganska hög ljudvolym). Rösten blev något ansträngd om man säger så. Men mannen tyckte det var bra.

Pingst i Borensäng (klubbcamping)

Östgötavännerna hade tjatat så att vi skulle komma hit. Så i år gjorde vi det. Vädret var inte snällt. Näe fy bubblan.

Mannen blev tvungen att vara med i boccian. Och frun kastade varpa, av fri vilja. Frun kom vidare till finalen, men där gick det åt skogen. Säsongarna blängde en del, komma här som utböling och försöka vinna va'! Det går inte.

Dans var det i Snäckan och puben var öppen. Det var trevligt, trots vädret.

Countrydag på Kapellskär (klubbcamping)

Ibland ordnar campingvärdarna något speciellt, som den här countrydagen. Det var uppvisning av squaredance och linedance. Uppvisning till häst också. Folket på campingen klädde sig så cowboyskt dom kunde. T ex rutig skjorta och den där gamla hatten dom köpte på High Chaparall för länge sedan.

Och vanlig dans på kvällen på utedansbanan. Det hela var väldigt trevligt. OCH vädret var med oss.

Midsommar på Granfjärden (klubbcamping)

Jaha, så var vi här igen och det är väl ingen skillnad egentligen. Förutom att massor med folk som ska hjälpa till nästa år, även är här och firar midsommar.

Elmia

Vi lyckades inte få tag i biljetter till område 1 i år så vi står väldigt långt bort från allting. Östgötavännerna har lyckats bättre, har världens plats med sjöutsikt på plan mark.

Vädret är gudomligt denna september.

Fyrklöverträff i Vingåker

I år var det jubileum för 4-klövern. Och vi lyckades komma med. I Valborg hade vi tagit anmälningsblankett på Löt och betalat in träffavgiften redan före midsommar. När vi kommer fram så frågar dom vilken sektion vi tillhör D, E, T eller U? Vi svarar C, och damen ser alldeles vild ut. Hon bläddrar förtvivlat igenom sina papper, men hon har inget med sektion C på. Hon ber oss ändå ta en plats, så länge... Dom hittade nog oss sedan, för vi hörde inget mer.

Vädret var väl inget vidare men vi hade trevligt i alla fall.

Middagen var god.

Förutom det som nämnts så var vi till England på FICC. Se den andra hemsidan.

Erfarenheter från året: Inga.

Tillbaka till början